פינת האוכל העדתי תעסוק השבוע במאפים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי תעסוק השבוע במאפים


התבקשנו השבוע להעלות מתכוני מאפים...אז פליזזז שתפו.
גילה


 

ninga 3

New member
סמבוסק עירקי במלית חומוס...נפלא


סמבוסק עירקי במלית חומוס...
מעולה כחטיף ובכלל. של שכנתי בעבר, חביבה מיזרחי ז"ל 116/6/2005 12:14

תחילה מכינים את המלית:
1/2 ק”ג חומוס גרגרים מושרה + כף סודה לשתיה [למשך הלילה]
למחרת לשטוף ולבשל עד שרך ומועכים באופן גס.
4-5 בצלים קצוצים - להזהיב במחבת
להוסיף את החומוס המעוך ולערבב
להוסיף תיבול: פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה , כף כמון.
**לערבב הכל הייטב ולצנן.
*הבצק:
קילו קמח רגיל מנופה
50 גר’ שמרים [אפשר יבשים]
כף מלח
כף סוכר
כ-2 כוסות מים
5 כפות שמן

צריך לעבוד מהר, כדי שלא יתפח

לערבב את חומרי הבצק, את המים להוסיף תוך כדי לישה כמה שצריך.
יוצרים מהבצק כדורי פינג פונג, פותחים לעיגול ממלאים כפית מלית וסוגרים לחצי עיגול, מדביקים הייטב מסביב.
מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג....בתיאבון..!!!

 

ninga 3

New member
פוקצ'ות אנטיפסטי וגבינות של חיה אילונה דר

פוקצ'ות אנטיפסטי וגבינות (2 ענקיות או 4 גדולות)
המרכיבים:
קילו קמח לחם שטיבל 2 – מנופה
2 כפות שמרים יבשים (30 גרם)
2 כפות סוכר קנים אורגני (40 גרם)
כף מלח (20 גרם)
1/4 כוס שמן זית (100 מ"ל)
21/2 כוסות מים פושרים (500 מ"ל)

למלית:
2 קישואים פרוסים
בצל סגול פרוס
בטטה פרוסה
פלפל חתוך לרצועות
שמן אבוקדו
150 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
10 זייתי קלמטה פרוסים

ההכנה:
-מכניסים את החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה פרט למלח ולמים.
-מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה ובשלב זה את המלח ומערבלים במהירות איטית 10 דקות.
-מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים התפחה כפולה.

הכנת המילוי:
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות, מזליפים שמן אבוקדו, מפזרים מלח גס, עלי רוזמרין ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
-לאחר התפיחה הראשונה מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים ושוב מתפיחים כפול.
-משמנים את הידיים , לוקחים כל כדור ומותחים אותו בידיים.
-מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים .
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-נועצים אצבעות בבצקים שתפחו, מסדרים את המילוי מעל, מזלפים שמן אבוקדו, רוזמרין ,מלח גס ואופים 20 דקות.



 

ninga 3

New member
פיצה אמיתית כמו בפיצרייה של שיי לי ליפא

פיצה אמיתית כמו בפיצרייה של שיי לי ליפא
החומרים ל-2 פיצות בינוניות:
לבצק:

2 כוסות (280 גרם) קמח שמרים "אסם"
2/3 כוס (160 מ"ל) מים מסוננים, חמימים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
לשימון הבצק:
תרסיס שמן זית "פאם"

לרוטב:
2 כפות שמן זית
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות רוטב סויה "קיקומן"
2-1 שיני שום, קצוצות גס
1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור גרוס

לטופינג:
200 גרם מוצרלה מגורדת "גד"
תוספות לפי בחירה (פרוסות עגבנייה, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול ועוד)

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערה גדולה לשים בידיים את חומרי הבצק כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
4.מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים עם הנייר לתבניות. מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
6.אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת

 

yafchuk1

New member
מאפה שמרים מנגולד וגבינות


הכמות מספיקה לשני מאפים בקוטר 24
לבצק
500 גר` קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 יוגורט טבעי/שמנת חמוצה 9%
1/2 שקית שמרית
2 חלמונים
100 גר` חמאה מומסת
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
קורט מלח
מלית
1 גביע קוטג`
250 גר` קצ`קבל
4 גבעולי מנגולד בלי החלק הלבן קצוץ
250 גר` פטה עיזים 16%
4 חתיכות ארטישוק משומר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
ביצה טרופה להברשה
ההכנה
מעבירים למיקסר את כל חומרי הבצק עם וו לישה ומעבדים לבצק חלק כ-5 דקות
מתפיחים כשעתיים/לילה במקרר עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לשני חלקים מרדדים עיגול בקוטר 24 ס"מ מניחים בתבנית עם נייר אפייה
מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס"מ
יוצרים חתכים סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס"מ מרימים קצה של חתך ומקפלים באלכסון
למשולשים קטנים מעבירים למקפיא ל-10 דקות
מלית- מערבבים קוטג` 125 גר` קצ`קבל מלח פלפל ואגוז מוסקט
בקערה נפרדת מערבבים עלי מנגולד גבינת פטה ויתרת הקצ`קבל
מוציאים את המאפה מהמקפיא מורחים מחצית מתערובת הגבינות ומעל מחצית מתערובת המנגולד
מניחים מעל חתיכות ארטישוק
מברישים בביצה טרופה את שולי הבצק ומכניסים לתנור אפייה בחום של 190 מעלות
אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב
ניתן להכין מראש ולהקפיא ולאפות לפני ההגשה

 

ninga 3

New member
פטאייר ממולא בתרד וזעתר מהתוכנית הכי טעים שיש - מאפים

פטאייר ממולא בתרד וזעתר מהתוכנית הכי טעים שיש - מאפים
מאפה מבצק שמרים ממולא תרד וסחוג, בצל ותבלינים. נשמע טוב מדי? ומה אם נגלה לכם שהפטאייר הזה גם פשוט להכנה?..בצק נעים למגע, אפשר למלא במליות שונות.
מרכיבים (60 מנות):
למילוי תרד:

2 בצלים בינוניים
1 ק"ג תרד בר טרי/עלי תרד רגילים (אם אין ברירה - תרד קפוא שמפשירים ומסננים)
כ-300 גרם עלי זעתר (לפי הטעם, אפשר בהחלט גם פחות)
4-5 כפות שמן זית
מיץ מלימון טרי סחוט (או חצי לימון - לפי הטעם)
1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
12/ כפית כמון
1/2 2 כפיות סומאק טרי (רצוי מאוד שיהיה טרי ואם אין אפשר יבש)

לבצק:
3 כוסות מים פושרים (יחס של 1:2 עם השמן)
1/2 1 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 ק"ג קמח לבן

אופן ההכנה:
1. המילוי: קוצצים את הבצל דק, שוטפים ומסננים כדי להוציא את המרירות. קוצצים דק את עלי התרד המסוננים (חשוב מאוד שלא יישארו מים).

2. קוצצים דק (רצוי במעבד מזון) את עלי הזעתר.

3. מערבבים את התרד, הזעתר, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, הסחוג והתבלינים.

4. לבצק: יוצקים את המים עם שמן הזית, המלח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לאט-לאט עד לקבלת בצק איכותי.

5. מחלקים את הבצק ל-6-7 (כדורים בגודל של תפוז גדול), מכסים במגבת ומחכים כ-15-20 דקות שהבצק תופח.

6. מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיצה משפחתית, חותכים כל כדור ל-8-9 עיגולים קטנים ובכל עיגול מסדרים כף ממלית התרד במרכז וסוגרים בצורת משולש.

7. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מורחים כל משולש במעט שמן זית. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות (תלוי בתנור - שימו לב שהפטאייר לא נשרף) ומגישים.

 

ninga 3

New member
גוז'גיז'ה - סמבוסק בוכרי מהתוכנית הראשונה של הכי טעים

גוז'גיז'ה - סמבוסק בוכרי
[סמבוסק בוכרי]
מאפה בוכרי ממולא בבשר אנטרקוט, בצל ושומן כבש, מעולה, אני ניסיתי וקיבלתי מחמאות...
מרכיבים לבצק:
ק"ג קמח לבן
2-3 כפות מיונז
3/4 כפית מלח
3 כוסות מים פושרים

למילוי:
ק"ג בשר אנטרקוט, חתוך לקוביות קטנות בגודל חצי ס"מ
6-7 בצלים גדולים, חתוכים דק לפרוסות של חצי ירח
100-150 גרם שומן כבש
כפית גדושה של גרגירי כמון קלויים ושבורים
קורט מלח
קורט פלפל שחור

למאפה:
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה.
2. מכסים נותנים לבצק לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר. בזמן הזה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.

4. מגלגלים את הכדור הראשון לנקניק וחותכים אותו לחתיכות בעובי של 3 ס"מ ומגלגלים לכדורים קטנים.

5. פותחים כל כדור לעיגול שטוח – כדאי לשמן קצת את האזור בו פותחים את הכדורים.

6. מניחים על כל עיגול קצת מהמילוי (בערך 50 גרם) וסוגרים בצורת משולש / ריבוע / או עיגול. מניחים במגש אפייה על גבי נייר אפייה.

7. מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כשעה.



 

ninga 3

New member
בואיקוס בצורת קרואסונים לשבועות...מעין בורקסים..יאמי

בואיקוס בצורת קרואסונים לשבועות...מעין בורקסים..יאממי.. גילה (התמונה להמחשה בלבד, אך יוצא בדיוק אותו דבר.)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
21/2 כוסות קמח תופח [או לפי הצורך]
250 גרם גבינה לבנה 5%
כ-150 גר’ גבינה צהובה מגוררת
כ-150 גר’ גבינת קשקבל מגוררת
מעם בולגרית מגוררת גס
בייצה
טיפונת מלח אם צריך
פלפל לבן קמצוץ
מעט אגוז מוסקט

ללוש בצק מכל החומרים עד שלא נידבק לידיים, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות למשך שעה..
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעיגול וכל עיגול חותכים ל-12 משולשים על מנת ליצור את הקרואסונים...
מגלגלים מהצד הרחב כלפי הצד הצר ומניחים על התפר על גבי התבנית, אפשר גם לקרוץ עיגולים בגודל רצוי.
מורחים בביצה טרופה, ובוזקים זרעוני שומשום ו/או קצח,
אופים בחום ביינוני עד הזהבתם..ובתיאבון.

במקור, יש פחות גבינות, מצאתי לנכון להוסיף כדי להרגיש את טעמן הנפלא, והן באמת טעימות יותר, אפשר להוסיף גבינות שונות כמובן....בהצלחה..ובתיאבון
תחתית הטופס

 

ninga 3

New member
אמפנדס בשר מהתוכנית - מאפים – הכי טעים שיש

כיסונים מקמח תירס ממולאים בשר טחון בטיגון עמוק. האמפנדס האלה יקחו אתכם לטיול בדרום אמריקה בלי הטיסה הארוכה. שעה וחצי עבודה והגעתם ליעד.
מרכיבים למילוי:
1/2 קילו בשר בקר טחון
מעט מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוק

לבצק:
100 גרם קמח תירס לבן (ללא גלוטן)
120 מ"ל מים
מעט מלח

אופן ההכנה:
1. המילוי: מתבלים את הבשר במלח פלפל ושמן זית. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הבשר בסיר כ-5 דקות. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. כשהבשר מוכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים. מבשלים על אש קטנה במשך כ-40 דקות. מערבבים מדי 5 דקות.

2. הבצק: מערבבים יחד את חומרי הבצק עד שהבצק מתאחד. מרדדים היטב ופותחים את הבצק בצורת דיסק. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כ-50 גרם מילוי על חצי מעיגול האמפנדה. סוגרים כך שמתקבלת צורת חצי ירח, מהדקים וחותכים את הקצוות.

3. מחממים שמן עמוק בסיר, כשהשמן חם מטגנים כל אמפנדה כ-2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. מומלץ להגיש עם רוטב שום (מיונז מעורבב עם שום כתוש) או רוטב צ'ימיצ'ורי.

 

נמושקה1

New member
פאי ספירלה

לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3 מ"מ (עם הקליפה)
פיטריות טריות פרוסות
בצל אדום בינוני חצוי לשניים ופרוס
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil] מה יש
הערה את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink] [cheeky]
היה שווה ל [blush] תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil] אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=4984513[/URL]
בהצלחה
טובה

 

נמושקה1

New member
מאפה חלה במילוי גבינות עלי סלק

לבצק:
600 גרם קמח
3 כפות סוכר
כף שטוחה מלח
60 גרם חמאה +כמה קוביות חמאה לפיזור על הבצק לפני סיום האפיה
3 חלמונים
כוס וחצי חלב
25 גרם שמרים טריים/כף שטוחה שמרים יבשים
למילוי:
200 גרם גבינה 5%
כוס גבינה מלוחה יבשה
כוס גבינה צהובה
כף וחצי קמח
חבילת עלי סלק קצוצים וחלוטים כמה דקות במים רותחים .
בצל גדול קצוץ
קופסאת פיטריות טריות (אל תשתמשו בקופסאת שימורים הטעם שלהם פלסטיק גמור)
חופן עלי פיטרוזיליה קצוצה.
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עלי הסלק הפיטריות והבצל.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו הלישה שימו את הסוכר ,הקמח, המלח החמאה וערבבו כמה דקות, אחר כך תוסיפו את החלמונים והשמרים והחלב ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים למגע.
כסו את הבצק בקערה מקומחת קלות בערך כשעה וחצי במקום חמים(זמן חורף)
להכנת המלית:
לקצוץ את עלי הסלק כולל הגבעול הלבן להרתיח מים בסיר ולבשל כ5 דקות.
לשים במסננת להגרת הנוזלים.אחרי שהתקרר גם לתת להם סחיטה טובה עם כפות הידיים.
במחבת לשים מעט שמן לטגן את הבצל להזהבה קלה ולהוסיף את הפיטריות לעוד טיגון קל ואז להוסיף את עלי הסלק לטיגון נוסף של כ5 דקות . (לשים לב לא לטגן יותר מידיי)
להוסיף מעט מלח(מעט כי יש לנו בגבינה המלוחה מלח ) ופלפל שחור, לכבות את האש ולהוסיף פיטרוזיליה. לצנן היטב.
לערבב את הגבינות והקמח ולהוסיף את הבצל והסלק והפיטריות שהתקררו.
הרכבת המאפה:
לשמן תבנית בקוטר 26-28 בחמאה גם בדפנות.
לחלק את הבצק ל2 חלקים שווים.
לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ .
לקחת את תחתית התבנית ולחתוך את הבצק בגודל של התחתית.
להניח את העלה שחתכנו בתבנית ולשים את מילוי הגבינות בשיכבה אחידה, (לא את כל המילוי כי ישאר לנו בצק לעוד מאפה קטן )
כעת לוקחים את החלק השני של הבצק ומרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ .
לוקחים קורצן גדול ואחד קטן יותר / כוס -/קטן כוסית לשתייה חריפה.
קורצים עיגולים גדולים ושמים אותם חופפים אחד על השני מסביב (כמו גג רעפים) למגש.
סיימנו עם הגדולים קורצים עם הקורצן הקטן עיגולים קטנים ומניחים בצורה חופפת כמו עם הגדולים משאירים פתחון קטן באמצע שיציץ המילוי. למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום וקצח לכסות את המאפה ולשים במקום חמים. להתפחה.
לאפות בחום של 180 מעלות בערך כחצי שעה.
הערה את הגבינה סיננתי בבד כ4 שעות במקרר ולא הוספתי קמח לגבינה אני מאוד ממליצה על השיטה הזו כך הרווחתם קלוריות [surprise] וכמובן פחות אחוזי שומן
בהצלחה טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=4941816[/URL]

 

לינדה7

New member
לחם בטעם של עוד


לחם ביתי


מצרכים :
7כוסות קמח ,
2כפות שמרים ,
2כפות סוכר,
רבע כוס שמן זית ,
2כפות מלח,
1-2 כוסות מים פושרים ,
לתיבול: שמן זית ,בצל פרוס,זעתר
אופן ההכנה:
להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,
להוסיף את השמן וכוס מים לערבל להוסיף בהדרגה את המים ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק נעים

לא דביק ולא קשה להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל ,
ללוש ידני את הבצק ולהניח בקערת המיקסר לטפטפ שמן מעל הבצק לכסות במגבת ולתת תפיחה של שעה או עד שהבצק הכפיל את הנפח,
ללוש שוב לחלק את הבצק ל8כדורים כל כדור לרדד לעיגול ולהניח בתבנית האפיה בעזרת האצבעות לעשות בורות לטפטפ שמן זית ולהניח שוב לתפיחה ,
אחרי התפיחה לפזר מעל כל מה שאוהבים .לאפות את הלחם בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמים מוכנים.
לתמונות כנסו לקישור!
http://lindushfood.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_30.html?spref=fb
לינדה
 

נמושקה1

New member
"חצ'פורי "במילוי גבינות ובטטה

לבצק:
1 ק"ג קמח
20 גרם מלח (כף )
כפית סוכר
מים 2 וחצי כוסות בערך (תלוי בספיגת הקמח) הבצק צריך לצאת רך מאוד.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את הקמח, הסוכר והמלח לערבב ולהוסיף את המים ללוש בצק רך ונעים. לכסות בנילון ולתת לו לנוח כחצי שעה.
למילוי הבטטות:



2 בטטות גדולות שטופות היטב (עם הקליפה)
2 תפוחי אדמה גדולים שטופים.(עם הקליפה )
1 בצל גדול קצוץ
מלח, פלפל שחור, כף מלאה דואה,/ (כוסברה קלויה וטחונה כפית ) כפית שטוחה כמון ,חופן גדול כוסברה קצוצה טריה (לא לוותר מוסיף המון)חופן פיטרוזיליה, קורט קינמון לא חובה. שמן לטיגון הבצל.
הכנת המילוי:
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבטטות ותפוחי האדמה בערך כשעה עד התרככות מלאה (אפשר גם לקצר את הדרך ולבשל את תפוחי האדמה והבטטות ולסנן)
אחרי בישול תפוחי האדמה וצינון לרסק במועך תפוחי אדמה את הבטטות ותפוחי האדמה למחית לא חייב דייסתי אפשר שישארו חתיכות קטנות.
במחבת גדולה לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.
להוסיף את מחית תפוחי האדמה והבטטה ולערבב. להוסיף את התבלינים (מלבד הכוסברה והפיטרוזיליה הטריה) להמשיך לערבב תוך כדי טיגון. כ5-6 דקות.
לכבות את האש ולהוסיף את הכוסברה והפיטרוזיליה ולערבב היטב.
להניח בצד ולקרר.
הרכבת המאפה:
לקחת מהבצק חתיכה במשקל של 100 גרם (אפשר יותר גדול הכל תלוי בגודל של המאפה שאתם רוצים להגיש). ולגלגל בכף היד לכדור.
להתחיל לרדד על משטח מקומח מעט את כדור הבצק ואז להרים אותו ולמתוח אותו עם הידיים לעלה גדול ודק (כמעט שקוף) דרך קלה יותר למתוח אותו על המשטח המקומח עם הידיים.
כשיש לכם עלה גדול ודק טפטפו מעט שמן על העלה וקפלו אותו למעטפה.
אחרי שעשיתם קיפול מעטפה שימו במרכז כף גדושה מהמילוי ותקפלו על המילוי את הבצק כמעטפה שוב ,להדק היטב ולרדד את המעטפה שקיבלתם.
אחרי שרידדנו את מעטפת הבצק עם המילוי נשים מעט שמן במחבט טיפה טיפה ונטגן את המאפה עד הזהבה ואז נהפוך אותו ונטגן את הצד השני.
להגיש חם חםםם ונראה מי יבקש תוספת [wink] [cheeky] [cheeky] תזהרו זה ממכר אז תכינו הרבה.
למילוי הגבינה אני צ'יפרתי למבקשים היו שביקשו תוספת זיתים ,היו שביקשו תוספת רוטב פיצה, והיו שביקשו בצל ירוק (הכל בתוספת גבינות כמובן)
מילוי גבינה:
גבינת חמד 5% חבילה /כל גבינה קשה מלוחה
גבינה צהובה כמה שאתם רוצים
וכמובן התוספות שציינתי (לא חובה) רק מה אל תשכחו לסגור היטב את הבצק על מילוי הגבינה שלא יברח לכם בעת הטיגון.
את החצ'פורי גבינה טיגנתי בטיפונת חמאה יאמיייייי [devil] .
וחלק אפיתי התוצאה שביקשו רק מטוגן וכך נשאר.
זהוווו [surprise] נשמע מסובך וארוך כאורך הגלות אבללללל תנסו פעם אחת ונראה אם לא יבקשו עוד הרבה פעמים . [heart]
בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=4941796[/URL]
הערה בלוגרית גרוזינית נכנסה לבלוג והיתה חייבת להעיר שזה רחוק מלהיות חצ'פורי
נו טוב מה כפת לי העיקר שזה טעים

 

נמושקה1

New member
סמבוסק משוך אותי במילוי גבינות

לבצק:
400 גרם קמח
40 גרם חמאה רכה
2 כפות גדושות גבינה 5%
כף סילאן
כף סוכר חום/ לבן
כפית שטוחה מלח
כף שטוחה שמרים יבשים
1 ביצה + חלמון 1
שלושת רבעי כוס חלב פושר.
למילוי הגבינה :
300 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה צפתית
3 כפות עריסה מתוקה/ רוטב פיצה.
למריחה על המאפה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל החומרים וללוש בצק רך מאוד (אם יוצא מעט דביק יש להוסיף מעט קמח אך לא יותר מידי )
לכסות את הבצק ולהשאיר לתפיחה כשעה וחצי. הבצק לא תופח הרבה אבל זה בסדר.
הכנת המילוי.
לגרד את הגבינה הצפתית,ולערבב עם הגבינה 5%.
הרכבת המאפה:
לשמן תבנית עגולה בנדיבות בחמאה
לחלק את הבצק לשלוש
על משטח מקומח מעט
לרדד כל חלק וליקרוץ עיגולים עם כוס או קורצן.
למרוח כל עגול במעט עריסה. ולהניח כפית ממילוי הגבינה באמצע העיגול לסגור את הבצק ולהדק היטב עם האצבעות. ולאחר מכן עם מזלג.
להניח כל סמבוסק מסביב לתבנית חופפים אחד לשני עד שמתמלאת התבנית. מתקבל צורת פרח.
למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום.
לאפות מיד (לא צריך להתפיח שוב) בחום של 180 מעלות .
זמן אפיה משוער כ25- 30 דקות
כאמור המאפה נחל שבחים רבים. וגם המראה מרהיב תודו [:p]
בהצלחה
טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=3122850[/URL]
כנסו לבלוג יש תמונות על אופן ההכנה

 

נמושקה1

New member
פוקצ'ות מבצק מיוחד

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כפית גדושה סוכר,
כוס ורבע מים מהברז
כוס ורבע מיץ תפוחים טבעי.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר לשים את הקמח ,המלח והסוכר ולערבב.
להוסיף את השמרים ולערבב
להוסיף את מיץ התפוחים והמים. וללוש בצק רך ולא דביק . (אם חסר נוזלים להוסיף מיץ תפוחים בזהירות)
להניח בקערה מכוסה להכפלת הנפח.
ליצור כדורים במשקל של מאה גרם לכסות ולהתפיח כ10 דקות.
לרדד את הכדורים שתפחו לצורת אליפסה או כל צורה שאתם אוהבים ל1 ס"מ או דק יותר אם אתם רוצים פוקצ`ות דקות יותר.
לרפד תבנית בנייר אפיה. ולהניח עליו את הפוקצ`ה שרידדנו כמובן ברווחים כדי שלא ידבקו.
להתפיח שוב כ10 דקות.
ליצור גומות בבצק עם קצוות האצבעות ולטפטף מעט שמן על הפוקצ`ה.להניח את הירק או כל דבר שהכנתם ולהשקיע אותו בבצק בלחיצה קלילה עם האצבעות כדי שלא יפול מהפוקצ`ה.
כמעט מוכן עוד התפחה של 5 דקות ולתנור
175 מעלות עד הזהבה נאה בערך 25 דקות (אבל צריך בדיקה )
הערות : אפשר להכין פוקצות עבות יותר ואז כמובן זמן האפיה מתארך בקצת.
אפשר להכין פוקצות ביס (חצי מכמות הבצק 50 גרם) לנישנושים לפני הארוחה.
רעיונות לסוגי פוקצות:
1 שומשום וזעתר
2 עשבי תיבול = פיטרוזיליה בזיליקום קצוצים+ שום
3 זיתים ועגבניות
4 עגבניות ועשבי תיבול
5 בצל עגבניות וזיתים
6 פלפלים ותירס
7 חצילים וביצים קשות חתוכות.
8 קישואים ובצל
9 שמן זית מלח גס ורוזמרין
10 בצל ורוזמרין
11 טונה מעורבבת עם עגבניות בצל וזיתים ומעט מיץ לימון .
12 ואפילו גבינה צהובה .כמובן למרוח ברוטב פיצה .(לארוחה חלבית כמובן)
13 פטריות טריות עם כל מיני תוספות.
14 תמיד תוכלו להוסיף למעלה פטרוזיליה ,בזיליקום, נבטים
ועוד הרבה אפשריות, תנו לדימיון שלכם להתפרע ולהשתולל.
טוב נו אם הכנתם ספרו לי.[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2581303[/URL]
שלכם
טובה

 

נמושקה1

New member
כאהי מלוח עירקי

לקחת את הריבוע שקיפלנו ולהניח במרכז הכדור השני שרידדנו.1 ק"ג קמח
כף גדושה סוכר
כף שטוחה מלח
כף שמרים יבשים
מים מהברז שתיים וחצי כוסות
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (למריחה על הבצק)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב את כל החומרים להוסיף את המים וללוש בצק רך ולא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה.
ליצור כדורים זוגיים במשקל שווה ולהתפיח כ10 דקות.
לקחת כדור אחד לרדד למרוח בחמאה ולקפל כמעטפה כל קיפול למרוח בחמאה.
להניח בצד. לקחת כדור שני לרדד דק ולמרוח
לקפל על הריבוע המוכן את הבצק שוב לארבע כל קיפול למרוח בחמאה. כך נוצר לנו ריבוע שמנמן.
להניח מכוסה להתפחה.
להמשיך כך עם כל זוג כדורי בצק.
אחרי התפיחה של הריבוע השמנמן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ
לחמם מחבת טפלון (אפשר גם בחשמלי) לשים מעט חמאה ולטגן משני הצדדים.
לפזר סוכר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים ואפילו בלי תוספת זה טעיםםםם.
המאפה טעים מיד כשהוא חם.
נשמר בהקפאה טוב . אפשר לחמם שוב במחבת.
תהנו
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2537436[/URL]

 

נמושקה1

New member
לחם בוכרי

1 ק" קמח
40 גרם סוכר
20 גרם מלח
1בף דבש
4 כפות שמן
2 כפות שמרים יבשים.
2וחצי כוסות מים.
למריחה על הלחם:
ביצה טרופה
קצח ושומשום
אופן ההכנה:
בקערת המערבל שימו את הקמח , סוכר ,מלח,דבש, והשמן.ערבבו כמה דקות הוסיפו את השמרים והמים ולושו כמה דקות עד להווצרות בצק רך ונעים למגע.
לכסות ולהתפיח עד שיכפיל את נפחו.
לחלק את הבצק ל3 או 2 חלקים שווים.
ליצור כיכר עגולה.
עם כף היד לתת אגרוף באמצע הכיכר כדי ליצור שקע.
להתפיח שוב .
למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום וקצח.
לאפות כחצי שעה בערך ב180 מעלות.
בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2416958[/URL]

 

נמושקה1

New member
פחלבה מאפה קוקזי טעיםםםם


300 גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה 9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2412860[/URL]

 

נמושקה1

New member
פיתות עם בצל

1 ק"ג קמח
1כף מלח
1 כף סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים
30 גרם בצל יבש מושרה 20 דקות במים חמים
אופן ההכנה:
שימו בקערת המיקסר עם וו הלישה
את הקמח הסוכר והמלח. ערבבו כמה שניות
הוסיפו את השמרים והמים ולושו בצק .
סחטו היטב את הבצל והוסיפו לבצק .המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים. (יש להוסיף מים אם חסר לקבלת בצק רך .
להשאיר את וו הלישה בבצק ולכסות להתפחה של 20 דקות.
אחרי עשרים דקות ללוש שוב דקה שתיים להוציא את וו הלישה לכסות את הבצק להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לקרוץ כדורים במשקל של בערך 100 גרם. לכדרר בכף היד ולטבול בשומשום את הצד העליון של הכדור.
אני עושה זאת במקום לרדד על קמח וכדי שהקמח לא ישרף בסיר. וגם לשומשום הקלוי יש טעם מיוחד
לכסות את הכדוים ולתת להם לתפוח כ10 דקות.
לרדד את הכדורים . ולהניח שוב להתפחה.
להדליק את הגז על להבה נמוכה. לכסות את הסיר עם המכסה החשמלי (שהוא כמובן בתון החשמל.
לחמם את הסיר בערך כ4 דקות.
להנמיך את הלהבה
להרים את מכסה הסיר ביד אחת ביד השניה להכניס את הפיתה.
סיפרו דקה ו4 שניות
ויש לכם פיתה מוכנה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2442891[/URL]

 

נמושקה1

New member
ביגלס או ביגלה ?


מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.
לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת. כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
להתפחה(צריך לכסות את הביגלה )
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.
צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר
בהצלחה
שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1&entryid=2416474[/URL]

 
למעלה