לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1031610,316 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי - קינוחים ומנות אחרונות'
אוכל עדתי - קינוחים ומנות אחרונות
<< ההודעה הנוכחית
24/03/2015 | 05:16
5
230
קצת מתוק...אחרי הארוחה ...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגה כושית קוקוסית של פירגוש'
עוגה כושית קוקוסית של פירגוש
24/03/2015 | 05:21
241
עוגה כושית בקוקוס לפסח של  פירגה (כל שנה מכינה את העוגה הזו, מאז שפירגה נתנה אותה,העוגה נמוחה, רטובה ובעיקר מאוד טעימה...)   
12:33 | 02/04/07 
 
עוגה רטובה ונהדרת-לא גבוהה.  מאד שוקולדית.
יש להחזיק את העוגה במקרר...תהנו
 להכניס לתוך קערה:
כוס סוכר
כוס שוקולית או קקאו [ניסיתי וזה שוקולדי יותר]
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
 3/4  כוס שמן
 2 ביצים
ל ע ר ב ב.

 להוסיף:
2  כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי
~לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת
~להשאיר על השיש למנוחה--- 20 דקות – להתייצבות!!!.
~להכניס לאפיה של 45 דקות

מיד אחרי האפייה לצקת רוטב חם על העוגה החמה:
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר, לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד…

הקרם שלי(גילה)
בסיר רחב, מכניסים לפי הסדר: וטורפים במטרפה ידנית..
3/4 כוס מי ברז
4-5 כפות סוכר – טורפים עד להמסת הסוכר
ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – פרווה
5 כפות קקאו
שלוק שמן – להברקת הקרם
טורפים היטב – (כמה דקות עד קבלת קרם הומוגני)
מכבים ומוסיפים 100 גרם מזולה – קוביות, טורפים ומערבבים עד להמסה ושופכים על העוגה... תהנו
 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רסק תפוחי-עץ עם או בלי תוספות'
רסק תפוחי-עץ עם או בלי תוספות
24/03/2015 | 05:36
1
146
קינוח טעים של רסק תפוחי-עץ  
 
רסק תפוחי עץ לאחר האוכל, טעים ומומלץ ביותר.
 
תלוי במספר הסועדים
 
2 קילו תפוחי עץ מזן הפינק ליידי או סמיט – לקלוף, לחתוך לרבעים ולבשל עם מים, מעט סוכר או דאייטיפ, וכמה פילחי לימון על קליפתו(אני שמה הרבה מים, ואז מרוויחה גם מיץ מרענן ונפלא)
 
מסננת את התפוחים או לחילופין מוציאה מהסיר את הנוזלים (משאירה כוס נוזלים לריסוק עם התפוחים) וטוחנת עם מיקסר מוט את התפוחים, מאפסנת עד האירוח.
 
לתוספת קישוט - יש להכין בנוסף: שוב בהתאם לכמות האורחים.
1-2 שמנת מתוקה רגילה/פרווה
סוכר וניל/או נוזלי
קופסת קוקטייל פירות (אם בקיץ – לקרר)
קצפת - שמנת מתוקה צמחית מקציפים
שמנת מתוקה
1/2 כוס מים קרים
כף סילאן
כפית סוכר
מקציפים הכל יחד (הסילאן מנטרל את טעם הלוואי שבקצפת)
ולהכנה:
מוזגים לכלי הגשה את רסק התפוחים כדי 3/4 הכלי
מקשטים עם קצפת כמו בתמונה
ובעזרת כף מניחים במרכז הקצפת פירות מהקוקטייל.
ובתיאבון...תהנו.

ציפוי שני - סורבה תות של אריאלה
 1 כוס סוכר
  כוס מים
 4 כפות מיץ לימון
 250 גרם תות שדה נקי וחתוך
1 כף סירופ פטל (לא חובה)נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה
ו
קל ואטרקטיבי מאוד...וטעיםםםם.
 
 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' גילוש תודה רבה'
גילוש תודה רבה
24/03/2015 | 19:11
20
על תפריט מדהים לחג.
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי פקאן שוקולד חלב כשל"פ'
פאי פקאן שוקולד חלב כשל"פ
24/03/2015 | 07:55
179
מצרכים לתבנית בקוטר 24
לקלתית
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/2כוס)
1 ביצה +2 כפות מים קרים
200 גרם קמח תופח כשר לפסח אסם (1 חבילה)
למלית ולהכנת הקרמל
100 גר' סוכר
2 כפות מים
120 מיל' שמנת מתוקה 38%
50 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
3 כפות דבש
קורט מלח
100 גר' פקאן קלוי בתנור
100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים
לגנאש שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
70 מיל' שמנת מתוקה
קוקוס קלוי לקישוט
 
מכינים את הקלתית:
מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצה
 ומים ורבע מכמות הקמח הכשר לפסח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר.
מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים
להקפאה לרבע שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר גדול יותר מהתבנית  מרפדים את תחתית
 התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, מצננים.
 
להכנת המילוי
מניחים את הסוכר והמים בסיר בינוני שטוח ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר זהוב(בלי לערבב)
כשהסוכר נמס מערבבים עד שנוצר קרמל
יוצקים את השמנת המתוקה על הקרמל (זהירות!!!) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת
אחידה
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ,הדבש,והמלח ומערבבים.מוסיפים את שני סוגי הפקאן
ומערבבים היטב עד שהאגוזים מצופים היטב.
מעבירים את התערובת לקלתית האפויה ומצננים במשך כחצי שעה
להכנת הגנאש
ממיסים במיקרו שוקולד כדקה ,מוציאים מערבבים מוסיפים שמנת מתוקה  מערבבים מכניסים שוב
לדקה מערבבים ויוצקים על הפאי, מורחים בשכבה אחידה מפזרים סביב קוקוס קלוי .
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט פירות'
סלט פירות
24/03/2015 | 10:12
133
משלבים קוקטייל פירות על מיציו עם פירות העונה הקיימים.....צ'יק צ'ק.
תהנו.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ