לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל עדתי - נעסוק בחג הפסח שבפתח'
פינת האוכל עדתי - נעסוק בחג הפסח שבפתח
<< ההודעה הנוכחית
24/03/2015 | 04:51
5
319
התבקשנו לחלק את המדור לקטגוריות על פי נושא, אז נא שתפו אותנו במיטב המתכונים, אותם אתם עומדים להכין לחג הקרב...ושיהיה בגדול - .
 
גילה


 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מנות ראשונות - ברכות, סלטים, דגים ומרק'
מנות ראשונות - ברכות, סלטים, דגים ומרק
24/03/2015 | 05:00
4
224
ברכות:

ברכות לליל הסדר
מרור
מצווה מהתורה לאכול מרור יחד עם קרבן הפסח. כיום, כשבית המקדש חרב ואין עבודת קרבנות, המצווה היא מדברי חז"ל.
המרור הוא חסה (יש הנוהגים להשתמש בשורש חריף המכונה בימינו "חזרת" או "חריין", לאחר גירודו להפגת חריפותו). מכיוון שקשה לאכול שיעור של חריין, מוסיפים לו חסה.
לפני האכילה מברכים "...אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על אכילת מרור".
את המרור אוכלים לאחר אכילת מצת המצווה ויש לאכול ממנו 'כזית'.
את המרור טובלים בחרוסת ומנערים.
כרפס
הכרפס הוא סלרי, אולם יש הנוהגים לאכול תפוח אדמה מבושל או ירק אחר.
את הכרפס אוכלים על מנת לעורר את הילדים לשאול "מה נשתנה"?
חרוסת
תערובת של תמרים, אגוזים, תפוחים ופירות אחרים. החרוסת באה להזכיר לנו את הטיט שהכינו אבותינו בעת השעבוד במצריים.
את המרור טובלים בחרוסת ומנערים. כמו כן, אוכלים את החרוסת כחלק מהכורך.
מצה עשירה
מצה שבצקה נלוש ב"מי פירות" (נוזלים שונים שמקורם בחי או בצומח, כגון יין או ביצים). מן הדין מותר לאכול מצה כזו, אולם לא לשם אכילת מצווה והברכה על אכילתה היא "בורא מיני מזונות".
מצה שמורה
בתורה כתוב "ושמרתם את המצות". בליל הסדר מקפידים לאכול מצה שמורה, שעשויה מחיטים שנשמרו ממגע במים משעת הקצירה (או לכל הפחות משעת הולכתן לטחינה).
 
קערת הסדר
קערה שמכינים מראש ובה: חזרת (חסה); מרור – לזכר העבדות המרה; זרוע כנף עוף (או חתיכה מרגל בהמה) צלויה על האש – לזכר קרבן הפסח; ביצה (קשה) – לזכר קרבן 'חגיגה'; כרפס, וכן 3 מצות מכוסות.
פירוש הסמלים בקערה
א) הזרוע
ל"זרוע" אנו משתמשים בשוק של כבש, או כנף של עוף כשהיא צלויה. ה"זרוע" מסמלת את "הזרוע הנטויה" של ד', שבה הוציאנו ממצרים, ורמז בה גם לגאולה העתידה, שתהיה בזרועו הנטויה של ד', במהרה בימינו.
ב) הביצה
כשהיה בית-המקדש קיים היו מביאים לירושלים עם קרבן הפסח גם קרבן חגיגה; את בשר קרבן החגיגה אכלו לפני קרבן הפסח. היום אנו מניחים בקערה ביצה מבושלת, זכר לקרבן חגיגה.
ג) מרור
זכר ל"וימררו את חייהם".
ד) חרוסת
את המרור טובלים בחרוסת, כדי להמתיק קצת את המרירות; החרוסת, הנלקחת עם המרור, היא מועטת, שלא לבטל את טעם המרירות, שהוא עיקר. טבילת המרור בחרוסת היא מדברי סופרים. החרוסת נעשית ממיני פירות רבים.
ה) כרפס
היום נוהגים לקחת לטיבול זה כרפס. ויש לוקחים תפוח-אדמה או ירק אחר, והשם "כרפס" כולל גם אותם. הירק יכול להיות מבושל או חי, בתנאי שמברכים עליו "בורא פרי האדמה".
ו) חזרת
עלי חסה או ירק מר אחר ששמים (לא לפי כל השיטות) בקערה לצורך אכילה בתוך המצה של "כורך". יש קוראים לחזרת "מרור שני".
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות קרפיון - גפילטע-פיש'
קציצות קרפיון - גפילטע-פיש
24/03/2015 | 05:48
106

דג קרפיון   (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה
  
 2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.
בבית טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4כוס שמן קנולה [השמן מלבין את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
  2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להכניס לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת בשר הדג...ולהוסיף:
  4 חלמונים [הצהובים] מביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...
 
תיבול:
כפית פלפל שחור, מלח,....1/2 כפית סודה לשתיה
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
 כף אב’ מרק עוף פרווה
 3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.
החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק (מוסיף אווריריות לתערובת הדג).
לערבב את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......
 
בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....
 2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים (גזרים עבים), מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.
 
מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ וחצי... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טנזיה אורז עם פירות יבשים'
טנזיה אורז עם פירות יבשים
24/03/2015 | 08:02
675
מצרכים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתיה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן                                                
טנזיה
200 גר` משמשים 
200 גר` שזיפים ללא חרצנים
100 גר` צימוקים                                                                                                                
100 גר` שקדים מולבנים קלויים לקישוט    
100 גר` אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
 אופן ההכנה
 להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
 להכנת הטנזיה
  מעבירים לסיר את הפירות יבשים ,שמן,מים,סוכר ,ולימון מערבבים כל חמש דקות עם כף עץ
  ומבשלים בלהבה נמוכה עד לריכוך  הפירות יבשים .
  מעבירים לקערת טפרוואר הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים מולבנים קלויים.

 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלושה סלטים מיוחדים'
שלושה סלטים מיוחדים
24/03/2015 | 10:03
1
290

סלט תפו”א...פשוט וטעים רק בפסח...במיוחד בין שתי מצות...עם קצת חזרת  >  גילה
הוא נפלא עם כל דבר, עם חזרת או סתם סלט ירקות....
 4 תפוחי אדמה ביינוניים [עם קליפה אדומה]
 5 בייצים
* מבשלים יחד במיי מלח, עד ריכוך.
**מקלפים הכל ומגררים על פומפיה דקה,
בצל יבש ביינוני - קצוץ דק דק.
כף שתיים מיונז
מלח, פלפל שחור
לערבב, לטעום, לשפר תיבול....ובתיאבון....!!!
 
 
סלט גזר חריף חמוץ מתוק
 
גזרים – מגוררים גס או חתוכים לגפרורים דקים
1/2 לימון צהוב שטוף היטב – לחתוך לפרוסות דקיקות ולרבעים (לא חובה)
1-2 פלפל ירוק חריף – לרוקן את התוכן מהגרעינים ולחתוך חצאי פרוסות דקיקות
שום כתוש
חומץ
סוכר או דאייטיפ
מלח, פלפל
טיפה שמן
כמה טיפות לימון
לערבב היטב ולאפסן, טעים יותר למחרת.
 

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...מהמטבח ההונגרי
      
 1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים
 2-3 ביצים קשות
 3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
 1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף במחבת יין אדום יבש או מתוק לקידוש כ-1/4 כוס
1-2 כפות מיונז
 
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]
 
במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי! כמה גזרים בסלט גזר?'
היי! כמה גזרים בסלט גזר?
29/03/2015 | 12:39
21

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ