המטבח העדתי - והיום אוכל מהיר

ninga 3

New member
המטבח העדתי - והיום אוכל מהיר


התבקשנו השבוע להעלות בפינת האוכל ספיישל מתכונים בנושא "אוכל מהיר" (fast food).
(שניצלים/ שניצלונים/ נקניקיות/ כנפיים/ צ'יפס/ המבורגר ביתי, שווארמה, פלאפל ועוד..)
נשמח אם תשלחו לנו את מיטב המתכונים שבאמתחתכם...
גילה


 

ninga 3

New member
השוארמה שלי.....

שוארמה של גילה
בצל גדול – חתוך לרבעי ולרצועות דקות = להזהיב ולהוסיף לפי הסדר תוך המשך ההזהבה: כפית שומן כבש טחון/חתוך דק
1-2 פלפלים אדומים מתוקים – לחתוך לרצועות ולהוסיף לבצל
1-2 גזרים – חתוכים לגפרורים
לפעמים מוסיפה גם 1-2 תפו"א מבושלים חתוכים לפלחים לא גדולים, מוסיפה ממש בסוף הבישול, ומערבבת.
2 אונות חזה עוף (רצוי חצי קפואות, קל יותר לניקוי ופריסה)– לחצות לאורך ולנקות משאריות מיותרות.
כל חצי אונה לחצות שוב לחצי (כלומר ארבע רצועות אורך מאונה אחת)
לחתוך לרצועות דקות, אך לא מידיי.
להזהיב עד לשינוי הגוון ולהוסיף תיבול:
כפית שטוחה קארי
כפית שום כתוש
1/2 כפית גריל עוף
פלפל שחור
מעט מלח
1-2 כפות רוטב סויה
כפית אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק בצל
כ-1/2 כוס מים
1-2 כפות סילאן
כף רוטב טארייקי

לערבב היטב, לכסות את הסיר, לבשל יחד כרבע שעה ולהתענג....תהנו.

 

ninga 3

New member
שניצל פיקנטי שלי

שניצל פיקנטי של גילה
קילו חזה/פילטים של עוף, לשטח מעט ולהכניס למישרה לשעה או יותר (אני משרה לילה במקרר)אפשר גם שניצל רגיל, לחתוך לרצועות רחבות ולא גדולות.

המישרה:
בקערה עם מיכסה..
2 ביצים שלמות
4 כפות מי ברז
כפית חרדל (אני אוהבת את הרגילה של תלמה)
כפית קארי
כפית שטוחה שום כתוש
מעט מלח
לטרוף היטב ולהשרות את השניצלים.

לטיגון:
בקופסא עם מיכסה (פושטית) שמים:
כוס וחצי פירורית זהב / לאחרונה משתמשת בפירורים שאני מכינה משאריות החלות של שבת.
3/4 כוס עד כוס פירורי פאנקו (פירורי לחם יפנים)
1/2 כוס שומשום
מעט מלח
(אני דואגת שהקופסא תמיד תהיה מלאה ומוכנה במקרר...)
מטגנים ונהנים...

 

ninga 3

New member
שניצל ברוטב טארייקי ..מדהים, למרות שלא כל כך מהיר...


ביום שישי האחרון (31.1.2014)הכנתי את המנה החדשה הזו, במעט חששות שאולי לא יאהבו...לא הספקתי לצלם, וחשבתי שאצלם לאחר הארוחה בטוח ישאר....בפועל לא נשאר פירור...ההתלהבות היתה עצומה....

קילו נתחי שניצלים לא גדולים ולא עבים במיוחד (השתמשתי בפילטים עוף)שטופים ונקיים, ובפעם האחרונה הכנתי שני קילו חזה עוף חתוך...שנעלם בחצי שעה.....חחח
קערית 1:
כוס קמח רגיל
1/4 כוס שומשום
כפית פפריקה (אפשר גם חריפה)
כפית מרק עוף (משתמשת עם "קנור")
פל"מ (פלפל, מלח)

קערית שנייה:
2 ביצים טרופות עם:
כף עד שתיים מים
מעט מלח
לטבול את נתחי השניצלים בקמח ואח"כ בביצה ולטגן, לסדרם בתבנית גדולה...ולהכין את הרוטב.

הרוטב: (הכמויות הם בערך, לא מדדתי)
כ-1/2 כוס קטשופ
2 כפות צ'ילי רוטב מתוק חריף
2-3 כפות סילאן
מעט רוטב סויה
1/4 כוס טארייקי
2 שני שום כתוש
באותה מחבת עם השמן, שטיגנו את השניצלים ממשיכים לבשל את הרוטב ומוסיפים מעט מים רותחים מערבבים בזהירות עד שמסמיך מעט (לא מידי) ממשיכים להוסיף מים עד למידת הסמיכות הרצויה, שופכים על השניצלים בתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום, מכניסים לתנור חם ב-180 מעלות למשך חצי שעה...ומתעלפים.
ליד מתאים, פירה, אורז לבן, פסטה וכו'

 

ninga 3

New member
נאגטוס כמו במקדונלדס של אריאלה

חומרים:
קילו חזה עוף (או הודו ) חתוך לקוביות בגודל 22 X או יותר
שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן קנולה)
חומרים למיטבל :
2 כוסות קמח לבן
בקבוק או פחית של בירה לבנה
ביצה אחת
3 כפות שמן זית
כף מלח
3/4 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
3 שיני שום כתושות (או חצי כפית אבקת שום)
1/4 כפית חאווייג` (או תבלין שווארמה)
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
צ`ילי גרוס
אופן הכנת המטבל:
ערבבו 2 כוסות קמח לבן, בירה, שום כתוש, ביצה אחת, שמן הזית וכל התבלינים ביחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
אפשרי גם להכין עם כרובית, יש צורך להפריד את הפרחים ולבשל מעט לפני הטיגון.
טיפ קטן : בפעם הראשונה רצוי להתחיל בפחות (כמות) תבלינים כדי לבחון את הטעם, למרות שהטעם עם התיבול כמו במקדונלד. העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס)
טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .
בפעם הראשונה להכנה רצוי להתחיל בקצת פחות (כמות) תבלינים כדי לבחון את הטעם של הילדים, למרות שהטעם ברמת העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס

טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .

(אפשר להכין מראש, אני אפילו מכינה יום מראש, אבל שוב, היות וזמן ההכנה הוא עניין של דקות, זה לא קריטי, אפשר להשרות בבלילה ולגשת למלאכת הכנת הפוטטוס או הצ`יפסים לדוגמא ולטגן את הנאגטס ממש בסוף)
חממו את השמן לטיגון במחבת גדול ועמוק עד לטמפרטורה של כ- 160 מעלות
טיפ לטיגון: אפשר לבדוק אם השמן חם מספיק בעזרת ידית של כף עץ, מכניסים את הקצה של כף העץ כך שכף היד שלנו אוחזת בקצה המעוגל שלה כלפי מעלה והקצה הדק שלה נמצאת בתוך השמן ואם נוצרות בועיות מסביב לידית, אזי השמן בטמפרטורה הנכונה.
שלב הטיגון:
כשהשמן חם מוציאים מספר נתחים מהבלילה ומטגנים עד קבלת צבע זהוב משני הצדדים . זמן טיגון משוער, כ- 3 דקו ת מכל צד בערך. הקפידו לא לשרוף, אך במקביל אל תטגנו פחות מדי זמן.
*** הערה : ניתן ואפילו מומלץ להוסיף 2 כפות פאנקו או פירורי לחם לבלילה ואז תקבלו ציפוי קראנצ`י במיוחד.



 

ninga 3

New member
נודלס עם ירקות וחזה עוף מוקפץ - לא כתוב לי של מי


מתכון שנמצא ברשותי כבר הרבה זמן, עם שידרוגים שלי, לא רשום לי שם, לכן מתנצלת מראש.
מצרכים:
1/2 כרוב לבן – חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים – חתוכים לרצועות
1 קישוא גדול או 2 קטנים – חתוכים לרצועות
3 גזרים – חתוכים לרצועות
5 בצל ירוק – חתוכים לרצועות
1 בצל יבש גדול – חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות
1-2 פלפל ירוק חריף – קצוץ, או חתוך לרצועות.
1/2 ק"ג חזה עוף חותך לרצועות
נודלס

למרינדה: - (רטבים אני מוסיפה ביד חופשית וללא מדידה – סורי)
רוטב סויה
מעט שמן שומשום
שמן זית / קנולה
מלח ופלפל שחור
מעט טארייקי וסילאן

לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ`ילי
מעט שמן שומשום
1 כף סוכר/דאייטיפ
1/4 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
1 כף ג`ינג`ר טרי קצוץ – לפעמים מוסיפה ג'ינג'ר כבוש קצוץ.
מלח ופלפל שחור

לחתוך את חזה העוף לרצועות, להניח אותן בכלי עם כל מרכיבי המרינדה במקרר לשעה.
לחתוך את כל הירקות ולשים אותם בקערה.
לבשל את הנודלס לפי הוראות היצרן, לאחר הבישול לסנן, לשטוף במים ולערבב עם כף שמן.
אחרי שהעוף נח כשעה במקרר מטגנים אותו מעט במחבת לוהט ומניחים בקערה.
לערבב את כל חומרי הרוטב.

עכשיו שיש לנו קערת ירקות, קערת נודלס, קערת עוף וקערית עם הרוטב אפשר להמשיך במשימה.

מדליקים את האש על הלהבה החזקה ביותר, שמים מעט שמן בווק, כשהשמן בווק רותח והווק חם מאוד מתחילים להקפיץ את הירקות קלות ומוסיפים את העוף, ממשיכים להקפיץ עוד כדקה, מוסיפים את הנודלס ולבסוף את הרוטב, ממשיכים להקפיץ את הכל עוד כדקה או שתיים ומסירים מהאש.
כל התהליך הזה אמור לקחת דקות ספורות - לא יותר.

שימו לב: אל תמלאו את הווק עד הסוף כדי שתוכלו לערבב את זה, חלקו את החומרים ל 3-4 פעמים ובכל פעם תקפיצו כמות קטנה.

 

yafchuk1

New member
הר של סביח


מצרכים ל-3 מנות
לרוטב פרסייד
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 שיני שום קטושות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
1 קופסה חומוס גרגרים
סלסלת פטריות שמפניון חתוכים לפרוסות
לסלט
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1מלפפון
1 בצל
חופן פטרוזליה
מלח,פלפל,שמן זית,לימון
טחינה (מלח,שום,כוסברה,לימון,מים קרים מאוד)
3 ביצים מגוררות
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת רחבה מוסיפים לימון ושיני שום מערבבים
מוסיפים חציל ומטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן מטבלים במלח פלפל
מוסיפים גרגרי חומוס ומערבבים עוד כדקה
מכינים טחינה-מערבבים במרץ את הטחינה,מיץ לימון,שום,ומלח
מוסיפים בהדרגה מים ומערבבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה
מכינים סלט- קוצצים את הבצל ,עגבניות,ומלפפון מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה
מרכיבים את המנה
מניחים סלט קר בצלחת מעל את החומוס,חצילים,ופטריות, מוזגים את הטחינה ומגררים ביצה קשה

 

נהורית1

New member
היי
אני מהראשי

משהו שאני עושה בצ'יק צ'ק. חתיכה שלמה של סטיק פרגיה, להשרות בשמן ולטפטף מיץ לימון. לאחסן בפריז'ידר עד להכנה. לטבל בפפריקה, פלפל שחור ומלח. לשים על רשת לכבד ולהכניס לתנור על גריל. להשחים משני הצדדים. אפשר אותו דבר גם עם כבד. אני מכינה את זה עם אורז לבן ועגבניות צרובות בתנור. ממש מעדן. את העגבניות אפשר לצרוב בגריל כחצי שעה לפני הכנת הסטיק פרגיות.
 
פלוב תבשיל בוכרי (דיאט)

ארוחה קלילה בסיר אחד . מתאימה לשעות לחץ ולימי חורף קרים. נהדרת לניצול שאריות אורז.
ניתן להכין עם אורז בסמטי או פרסי, ואני החלפתי לאורז מלא ולכן בשלתי זמן ארוך יותר. מעולה גם עם אורז אדום.
אפשר לקשט את התבשיל בכוסברה קצוצה או עירית לפני ההגשה.
למתכון
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2660252&r=1[/URL]

 
למעלה