נאגטוס כמו במקדונלדס של אריאלה
חומרים:
קילו חזה עוף (או הודו ) חתוך לקוביות בגודל 22 X או יותר
שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן קנולה)
חומרים למיטבל :
2 כוסות קמח לבן
בקבוק או פחית של בירה לבנה
ביצה אחת
3 כפות שמן זית
כף מלח
3/4 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
3 שיני שום כתושות (או חצי כפית אבקת שום)
1/4 כפית חאווייג` (או תבלין שווארמה)
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
צ`ילי גרוס
אופן הכנת המטבל:
ערבבו 2 כוסות קמח לבן, בירה, שום כתוש, ביצה אחת, שמן הזית וכל התבלינים ביחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
אפשרי גם להכין עם כרובית, יש צורך להפריד את הפרחים ולבשל מעט לפני הטיגון.
טיפ קטן : בפעם הראשונה רצוי להתחיל בפחות (כמות) תבלינים כדי לבחון את הטעם, למרות שהטעם עם התיבול כמו במקדונלד. העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס)
טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .
בפעם הראשונה להכנה רצוי להתחיל בקצת פחות (כמות) תבלינים כדי לבחון את הטעם של הילדים, למרות שהטעם ברמת העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס
טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .
(אפשר להכין מראש, אני אפילו מכינה יום מראש, אבל שוב, היות וזמן ההכנה הוא עניין של דקות, זה לא קריטי, אפשר להשרות בבלילה ולגשת למלאכת הכנת הפוטטוס או הצ`יפסים לדוגמא ולטגן את הנאגטס ממש בסוף)
חממו את השמן לטיגון במחבת גדול ועמוק עד לטמפרטורה של כ- 160 מעלות
טיפ לטיגון: אפשר לבדוק אם השמן חם מספיק בעזרת ידית של כף עץ, מכניסים את הקצה של כף העץ כך שכף היד שלנו אוחזת בקצה המעוגל שלה כלפי מעלה והקצה הדק שלה נמצאת בתוך השמן ואם נוצרות בועיות מסביב לידית, אזי השמן בטמפרטורה הנכונה.
שלב הטיגון:
כשהשמן חם מוציאים מספר נתחים מהבלילה ומטגנים עד קבלת צבע זהוב משני הצדדים . זמן טיגון משוער, כ- 3 דקו ת מכל צד בערך. הקפידו לא לשרוף, אך במקביל אל תטגנו פחות מדי זמן.
***
הערה : ניתן ואפילו מומלץ להוסיף 2 כפות פאנקו או פירורי לחם לבלילה ואז תקבלו ציפוי קראנצ`י במיוחד.