פינת האוכל העדתי - והיום ממולאים ואורז

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והיום ממולאים ואורז


התבקשנו השבוע להביא מתכונים...בנושא אורז , וממולאים.." ...אפשר להתחיל גם במתכונים המתאימים לחג הפסח שבפתח....
אז בבקשה, שתפו אותנו במתכונים הטובים שלכם..ואולי נצליח להופיע בקידמת במת המתכונים של תפוז...
גילה


 

ninga 3

New member
קובה אורז גם בפסח

קובה אורז של יפנית ממרילין
[לחץ להגדלה] מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני בישול=ל-3 כוסות אורז מבושל)
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1/2 1 כוסות קמח - ואפשר עוד 1/2 כוס אם צריך/ בפסח קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות/בהרט/פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים
חציל קלוי וקצוץ - הוספתי כמעט 3/4 קופסת חצילים על האש בלאדי - של רפי כהן.

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה)) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו....

 

ninga 3

New member
מילוי הקובה אורז

את החציל במילוי הוספתי אני, ויצא מאוד מיוחד וטעים, מוסיף עסיסיות, אבל זו לא חובה אם לא אוהבים חצילים.
גילה
 

ninga 3

New member
פלפלים אדומים ממולאים

-פלפלים אדומים ממולאים

מילוי אורז/בורגול: (אפשר למלא באורז ואפשר בבורגול.)
בצל קצוץ
1-2 עגבניות מרוסקות,
2-3 שיני שום כתוש,
1/2 ק' בשר טחון .
שמיר קצוץ,
כוזברה/פטרוזיליה
מעט מיץ רימונים
מל"פ, סוכר/דאייטיפ
רסק עגבניות.
כמות אורז זהה לבורגול – (כוס בערך)

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל, להוסיף את הבשר, ולפורר, רצוי עם מטרפה (זה קל ומהיר, לא תאמינו) מוסיפים שום,
העגבניות המרוסקות או מגוררות, מיץ רימונים,
מל"פ ועשבי התיבול. ...להוסיף את האורז ולבחוש.
למלא את הפלפל האדום עד ל- 3/4, להניח בסיר רחב את הפלפלים. להרתיח מים חמים להוסיף להם רסק עגבניות, עגבניה מרוסקת נוספת, מל"פ, סוכר/דאייטיפ מעט ולבשל על אש קטנה בערך שעה עד שעתיים, עד שרואים שהאורז תפח והפלפלים התבשלו.

אני מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשעתיים בחום של 170 מעלות. ומכוסה, ב-3/4 שעה אחרונה מסירה את הכיסוי..והכל הופך לצבע זהוב חום וטעים.

 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים - נוסח העידה הסורית (חאלבית)

קישואים ממולאים נוסח סירי-חאלב
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:
3-2 כפות רסק עגבניות
(לנסות להוסיף)עגבנייה טרייה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)...תהנו...גילה
הכנת נענע יבשה
לוקחים צרור של נענע טריה, שוטפים היטב ומנערים משאריות המים, ומנגבים קלות, מפזרים על צלחת שטוחה וגדולה, ומכניסים למיקרו ל-5 דקות (אל פחד, זה גם לא מספיק) הצרור נראה גדול, אל דאגה הוא מתכווץ, לאחר 5 דקות, מוללו את הנענע או היפכו אותה להמשך יבושה, לעוד 2-3 דקות, (תלוי במיקרו) יבשו ובידקו עד שהיא מתפוררת במגע האצבעות, קריספית.



 

yafchuk1

New member
זוקיני ממולאים בשר בקר


מצרכים
10 זוקיני
750 קג` בשר בקר טחון
צרור כוסברה
2 בצלים קצוצים
1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח(1 לבשר)
1 כפית פלפל לבן
1 כפית ראס אל חנות
3 גבעולי כרפס קצוץ דק
ההכנה
טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה
מוסיפים לבשר מלח,כורכום,פלפל לבן,וראס אל חנות. מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הזוקיני
חותכים את הזוקיני לפרוסות באורך 4 ס"מ מרוקנים את הזוקיני מהתוכן ושומרים
ממלאים את הזוקיני בבשר.
מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים כרפס מערבבים מוסיפים את העגבניות,פפריקה מתוקה וחריפה ומלח
מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הזוקיני הממולאים ואת התוכן בסיר ומבשלים
כשעה על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים.

 

ninga 3

New member
קובה בטטה - מצויין גם בפסח

קובה תפוחי אדמה או "פטטה"

לעטיפת הקובה:
לבשל 9-8 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה) גדולים עם הקליפה במים, ולרסק לפירה, לתבל במלח ופלפל.

למילוי:
2 בצלים גדולים קצוצים גס – להזהיב ולהוסיף:
1/2 קילו בשר בקר טחון
לטגן ולתבל בבהארט (תערובת תבלינים)
כף מרק עוף + כף מרק בצל, פלפל שחור, פפריקה, וקצת חריפה למי שאוהב, מעט רוטב טארייקי
ולהוסיף: חופן פטרוזיליה קצוצה דק לטגן עוד קצת להוריד מהאש ולצנן מעט.

ההכנה:
לקחת מעט מהפירה (גודל של כדור פינג-פונג) לפתוח לעיגול על כף היד, ולמלא במילוי לסגור היטב, רצוי לעבוד עפ כלי מים, ולהרטיב את הידיים מידי פעם.
לחמם שמן במחבת ליתבול את הקובה בביצה טרופה ולטגן.

אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, לחמם מתי שרוצים
לא קורה לזה כלום וטעים באותה מידה.

 

ninga 3

New member
גלילות חצילים במלית בשר עם רוטב בתנור

גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,
-4 חצילים ארוכים ויפים -לקלוף ולפרוס פרוסות מאורכות לפזר מלח גס ולתת במיסננת כמה שעות או למשך לילה, למחרת לשטוף לנגב, לשמן מעט בשני הצדדים ולהניח על נייר אפיה צמודים בתבנית האפייה, לאפות במשך כ-12 דקות בתנור חם, להפוך - מתרכך וגמיש לעבודה.
**המלית:
200 גרם בקר טחון
כפית שומן כבש
בצל בינוני מגורר
2-3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מעט פלפל שחור, מלח
אבקת גריל עוף מעט
אבקת פלפל אנגלי מעט וגם מעט קינמון
כמה טיפות רכז רימונים
כמה טיפות דאייט טיפ, או כפית שטוחה סוכר.
~לערבב יחד לעיסה הומוגנית, לקחת כפית גדושה ליצור קבבונים להניח בקצה פרוסת חציל ולגלגל, להניח בתבנית פיירקס על תפר החיבור צמודים זה לזה, אם נשארתם עם בשר גלגלו והניחו בין הגלילות חצילים הממולאים.
~הרוטב:
2-4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות טריות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט מלח,
מעט [כף] שמן
כ-2 כוסות מים רותחים
קמצוץ סוכר, או מעט דאייט טיפ נוזלי לבישול ולאפיה.
*לערבב היטב [הרוטב צריך להיות מעט סמיך], לשפוך את הרוטב מעל גלילות החצילים ולהכניס לתנור חם למשך כ-40 דקות בחום של 175 מ', לא מכוסה...להתענג..עד שמקבל גוון בורדו עמוק...טעים כמו ריבה....תהנו.

 

ninga 3

New member
כרוב ממולא מהמטבח של אמא בוצי

כרוב ממולא מהמטבח הרומני

כרוב גדול ורחב עם עלים גדולים {אני מקפיאה כמה ימים בפריזר בתוך שקית ניילון ואז הוא גמיש כמו ניר }
1/2 ק"ג בשר טחון
1-2 בצל גדול קצוץ
חופן גדול של שמיר קצוץ
עגבנייה בשלה וגדולה - קוביות כמו לסלט
כוס אורז שטוף
2-3 עגבניות גדולות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, מעט סוכר/דאייטיפ ואבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל ולהוסיף את הבשר עד אשר משנה צבעו
להוסיף את העגבנייה הקצוצה, השמיר, האורז והתבלינים
להוציא את העורק הקשה מהכרוב, ולהניח בתחתית הסיר עם עלי כרוב קטנים שנותרו מהגילגול
מעל להניח את הכרוב הממולא.
בקערית לערבב את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות והתבלינים כמו במילוי. לשפוך לסיר לכסות עם צלחת שטוחה בקוטר הסיר, ולבשל על להבה קטנה . או בתנור ורצוי כך...בהצלחה..!!!

 

ninga 3

New member
גלילות ורולדות בשר וחצילים עטופים בבצק....טעיםםם

גלילות ורולדות בשר וחצילים חגיגיות
המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים דק - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, (רצוי במטרפה, ממש קל ומהיר)מוסיפים פלפל, מלח, מעט אבקת פלפל אנגלי,
1-2 כפות אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים שחורים ומזערים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר...לאחרונה הוספתי כ-3/4 קופסת חצילים באלדי של רפי כהן.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!
ואפשר להכין מנות אישיות כמו בתמונה....כאוזני המן, בשקיות בצק, גלילות...וכו'..





 

לינדה7

New member
מורידה לפניך את הכובע


איזה מקבץ עשיר של מתכונים


המשך יום נעים
לינדה
 

נמושקה1

New member
כרוב ממולא בבורגול


1 כרוב גדול (שנראה טוב לא מצ`וקמק)
כוס בורגול עבה מושרה 3 שעות במים רותחים. ומסונן מהנוזלים
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
חופן פיטרוזיליה קצוצה
עלי סלרי קצוצים
עגבניה בשלה חתוכה לקוביות קטנות.
כוס אפונה קפואה שהופשרה חלקית
כוס גזר חתוך לקוביות קטנות.
קופסה של פיטריות טריות קצוצות
אם יש לכם בבית עלי סלק גם נחמד להוסיף (לקצוץ דק רק את העלה)
3-4 שיני שום קצוצות
חופן אגוזי מלך (לא חובה)
תיבלון
מלח - פלפל שחור גרוס- כורכום- מעט כמון -קורט סוכר
שמן
לרוטב:
מעט שמן
2 קופסאות רסק עגבניות
מלח- פלפל שחור -קורט סוכר
2.5 כוסות מים.

מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
קודם כל תפרידו בזהירות את העלים של הכרוב. לא נורא אם נקרע קצת זה בסדר
תחתכו את הגבעל הקשה של העלה לא עד הסוף פשוט תעשו אותו דק יותר.
שימו בצד.תרתיחו מים בסיר עמוק ותכניסו לכמה דקות לרתיחה כל פעם 3-4 עלים של כרוב. זהירות לא לסמרטט את העלים.
הוציאו למסננת עם הכף הגדולה עם החורים זאת שמוציאים איתה תבשילים מסיר עמוק.
עד שתסימו עם כל העלים. שימו בצד לצינון.
להכנת המילוי.
במחבת שימו שמן חממו את השמן מעט. והוסיפו לפי הסדר.תוך כדי עירבוב
בצל קצוץ- שום- עגבניה קצוצה- אפונה - גזר- פטריות -עלי סלק- ומה שעוד עלה לכם לראש ולא רשמתי .
להוסיף את עשבי התיבול והאגוזים.
להוסיף את הבורגול המסונן .והתבלינים. לטגן כמה דקות לטעום ולתקן תיבול .
הרכבת "העוגה"
כמו שאמרנו בסיר או בכלי רחב חסין אש.
תתחילו לסדר את עלי הכרוב חופפים אחד לשני כשהעלים יוצאים חוץ הכלי .
צריכות להיות שתי שכבות של עלים. ואם יש קרע בעלה לא נורא אפשר לשים לו טלאי. מעלה קרוע.
תרוקנו את המילוי שהכנתם על עלי הכרוב ותיישרו.
לסגור על המילוי את עלי הכרוב של השורה הראשונה ותשלימו בסגירה עם השורה השנייה של עלי הכרוב.
מה קיבלתם???. [:(] יפה אהההה? עוד לא סיימנו.. אבל זה נראה לכם הרבה עבודה ??..אני אומרת שלא זה רק הרבה חפירות כדי שתבינו איך להכין.
לבנתיים להדליק תנור ל200 מעלות
להכנת הרוטב:
בסיר לשים את הרסק והשמן והסוכר
ולטגן כמה דקות תוך כדי עירבוב כדי להסיר את חמיצות הרסק
להוסיף את הפלפל שחור והמלח. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
אם התנור הגיע ל200 מעלות שיפכו את הרוטב על הכרוב בזהירות ולאט לאט,
כסו ברדיד אלומיניום. ולתנור ל20 דקות.תציצו אם הרוטב מבעבע תנמיכו את החום ל180 מעלות
ותמשיכו לאפות עד שרוב הנוזלים התאדו.
קצת לפני אפשר להסיר את הנייר כדי שישחים קצת.
זהוווווווו אוף אני התעיפתי מהרשומה.
איך מגישים
עם חיוך מאוזן לאוזן בליווי קריצה קלה.
לוקחים כלי הגשה שגדול מהכלי שבו הכנו את "העוגה" שמים על הכלי ובזהירות זהירות הופכים אותה לכלי ההגשה.
ואז נפוחים כמו טווסים מגיעים לשולחן.. ומקבלים מחיאות כפיים על היצירה.
נראה מי מנסה
שיהיה בהצלחה

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2550966&r=1

 

נמושקה1

New member
קלופס ממולא בפרות יבשים

500 גרם חזה עוף טחון
1בצל גדול קצוץ דק
ביצה אחת
שתי פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב ללא הקשה
מעט א` שום
פיטרוזיליה קצוצה /לא חובה
מלח ,פלפל שחור ,קורט כמון, קורט כורכום.,קורט סוכר
למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ דק
50 גרם מישמשים קצוצים לקוביות קטנות
50 גרם שזיפים שחורים קצוצים
50 גרם צימוקים.
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות.
חופן אגוזי מלך קצוצים גס /צנוברים
מעט שמן.לטיגון הבצל והפרות.
מלח- פלפל שחור
קורט קינמון /לא חובה
כפית סילאן /דבש
שליש כוס יין אדום מתוק
שליש כוס מים.
אופן ההכנה:
לערבב היטב את הבצל הקצוץ והעוף הפיטרוזיליה ,הלחם הסחוט ,הביצה והתבלינים לעיסה אחידה.
להניח במקרר לספיגת טעמים כחצי שעה.
להכנת המילוי
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה במעט שמן.
להוסיף את הבטטות החתוכות ולהמשיך בטיגון עוד כחמש דקות , להוסיף את השיזיפים והצימוקים והמישמישים לטגן עוד כחמש דקות.
להוסיף את הדבש המלח ופלפל שחור לערבב.
להוסיף את המים והיין להביא לרתיחה .להנמיך את הלהבה ולבשל עד ספיגת הנוזלים.
לצנן ולהוסיף את האגוזים.
הכנת הקלופס :
על משטח עבודה לפרוס נייר אפיה ולשמן מעט.
משטחים את תערובת העוף על הנייר בצורת מלבן.
שמים חצי מהמילוי על העוף. ומכסים בעוד שכבה של עוף.
עם ידיים רטובות ובעזרת הנייר מעצבים לצורת גליל.
סוגרים את הנייר בצורת סוכריה משני הצדדים.
מניחים בתבנית אינגליש קייק.
שמים בתבנית מעט מים.
אופים ב200 מעלות כחצי שעה.
אם נשארים נוזלים במגש לא נורא מרוקנים אותם.
מצננים פורסים לפרוסות..ומגישים בהנאה [surprise]
בהצלחה..

טובה.


http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2772922

 
למעלה