פינת האוכל העדתי
והפעם אוכל שילדים אוהבים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
והפעם אוכל שילדים אוהבים


המשימה הפעם מאכלים שילדים אוהבים....

אני אתן לכם מתכונים שאצלמאוד אוהבים הנכדים...המטבח שלי הוא מטבח מעורב....
גילה


 

ninga 3

New member
סיר קציצות עם ירקות בהסוואה - בלי זה אין ארוחה

קציצות ברוטב שהנכדים מאוד אוהבים עם ירקות בהסוואה, שבתות וחגים תמיד הקציצות הללו מככבות, גם בפסח.
לקציצות: (אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה מחצית, מקילו בשר 1/2 בקר ו-1/2 חזה עוף טחונים)
הקציצות מאוד טעימות לדברי הנכדים שלנו, והסוד כאן, שאני מכניסה ירקות לעיסת הבשר והם אוכלים ולא יודעים...ונהנים מאוד....
250 גר’ בשר בקר טחון
250 גר’ חזה עוף או הודו טחונים
ביצה שלמה
מעט - מלח, פלפל שחור,
מעט - אב’ פלפל אנגלי
2 שיני שום כתושות
כ- 4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות סוכר או 3-4 טיפות דאייטיפ
כף גדושה רסק עגבניות
מעט - אב’ גריל עוף
בצל גדול קצוץ דק וסחוט [אפשר לקצוץ במערבל]
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
תפו"א קטן קלוף מגורר דק וסחוט (לא חובה ולא תמיד מוסיפה)
סלק בינוני מגורר דק (אפשר גם סלק קטן)
גזר גדול מגורר דק
מעט אב’ מרק עוף
מעט פפריקה מתוקה
כ-1/8 כוס מי ברז (מוסיף אווריריות לקציצות)

לערבב ולהשהות כמה שעות במקרר או ללילה לספיגת הטעמים..
למחרת או אחרי כמה שעות:
בסיר גדול יחסית להזהיב בצל בינוני קצוץ דק, ולהוסיף 2-3 קוביות תפו”א, 1-2 גזר פרוסות עבות , להוסיף מים רותחים כדי כיסוי, להביא לרתיחה ולהוסיף:
תיבול:
2 שיני שום כתושות
כף גדושה פפריקה,
פלפל שחור, מלח
כפית גדושה אב’ מרק עוף,(אני משתמשת עם קנור)
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות, הרוטב שיהיה מעט סמיך ולא דליל מידי…מעט סוכר.
1-2 עגבניות מגוררות

להביא לרתיחה, ובידיים רטובות לגלגל כדורי פינג פונג מהבשר כמובן [אפשר גם לגלגל בצורת קבבונים קטנים], ולהכניס לרוטב, להיעזר בכף עץ, לכסות, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה..לבשל כ-3/4 שעה...לשפר תיבול......להכין אורז לבן נטו...ליד...(בלי ליכלוכים...כדברי הילדודס...).ובתיאבון.

 

ninga 3

New member
עוף על מצע ירקות...

עוף על מצע ירקות גילה

כרעיים או חלקי עוף רצויים 4-8
ירקות שאוהבים :
2 בצלים גדולים – פרוסים עבה
3-4 תפו"א פרוסות (אני משתמשת עם קליפה אדומה)
2-3 גזר פרוסות לא דקות ואלכסונית אם אפשר
1-2 שומר פרוס (נהדר באפיה)
2-3 פלפל אדום רצועות רחבות
ברוקולי (שמתי קפוא אחרי ששטפתי וסיננתי)
חופן שעועית ירוקה
1-2 קישואים – פרוסות לא דקות
1-2 בטטה – פרוסות לא דקות
שיני שום חצויים – הרבה
קופסת פיטריות שמפיניון – טריות כמובן ללא הרגל

תבנית שחורה גדולה (של נעמן נהדרת)
זירזפתי שמן זית ביד חופשית על תחתית התבנית
פרסתי ופיזרתי את הירקות ושוב מעט שמן זית מעל הירקות
מלח גס באותו אופן
אבקת מרק בצל

מרינדה לעוף בקערית: (לא מדדתי הכל – סליחה)
שמן זית
כף תרכיז תפוזים (פריגת) – יש לי תמיד בהקפאה
1-2 כפות רוטב סויה, טארייקי
כף אבקת מרק עוף
כף אבקת מרק בצל
פל"מ
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה אבקת גריל עוף
כפית גדושה שום כתוש
1-2 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מים רותחים
עירבבתי היטב ומרחתי על העוף, אפשר גם לטבול
הנחתי את חלקי העוף מעל הירקות ולתנור

אפיתי ללא כיסוי ב-180 מ' כחצי שעה, הורדתי ל-150 מ' עוד כשעה, כשהעוף השחים הפכתי אותו, והחזרתי לתנור לעוד שעה בערך, או עד קבלת גוון חום שזוף..זה מוכן.. ואז כיסיתי בצורה רופפת עם נייר כסף, הנמכתי את התנור ל-50 מ' עד הארוחה.
אם בוחרים להכין מאכל זה עם פרגיות, אני מסדרת ירקות בתבנית, זורה אבקת מרק בצל, מזליפה מעל מעט שמן זית, ומכניסה לתנור לחצי שעה, מוציאה את התבנית, טובלת את הפרגיות במשרה ומניחה מעל הירקות, לאחר כ-20 דקות לערך, הופכת את הפרגיות בלבד, ועוד כ10-15 דקות וזה מוכן...(אצלי מחפשים בדרך כלל את התפוחי אדמה...)

תהנו...זה מדהים.

 

ninga 3

New member
רולדות/גלולות בשר וחצילים חגיגיות וטעימות בטירוף

רולדות/גלולות בשר וחצילים חגיגיות וטעימות בטירוף
המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים/אוכמניות כהים קטנים (מיוחדים למילוי) מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

מצרכים לרוטב פטריות שחורות – לפי אמנון
2 פטריות פורטובלו ענקיות קצוצות
עלים מענף תימין
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות קמח
פלפל ומלח ע"פ טעמכם

ההכנה:
מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בתימין מל"פ ע"פ טעמכם.....
לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק.......





 

ninga 3

New member
שניצלים שלא תפסיקו לנשנש....הילדים מטורפים עליהם.

שניצל פיקנטי של גילה
קילו חזה/פילטים של עוף, לשטח מעט ולהכניס למישרה לשעה או יותר (אני משרה לילה במקרר)אפשר גם שניצל רגיל, לחתוך לרצועות רחבות ולא גדולות.

המישרה:
בקערה עם מיכסה..
2 ביצים שלמות
4 כפות מי ברז
כפית חרדל (אני אוהבת את הרגילה של תלמה)
כפית גדושה קארי
כפית שטוחה שום כתוש
מעט מלח
לטרוף היטב ולהשרות את השניצלים.

לטיגון:
בקופסא עם מיכסה (פושטית) שמים:
כוס וחצי פירורית זהב / לאחרונה משתמשת בפירורים שאני מכינה משאריות החלות של שבת.
3/4 כוס עד כוס פירורי פאנקו (פירורי לחם יפנים)
1/2 כוס שומשום
מעט מלח
(אני דואגת שהקופסא תמיד תהיה מלאה ומוכנה במקרר...)
מטגנים ונהנים...


 

ninga 3

New member
שוארמה

בצל גדול – חתוך לרבעי רצועות דקות = להזהיב ולהוסיף לפי הסדר תוך המשך ההזהבה: כפית שומן כבש טחון
1-2 פלפלים אדומים מתוקים – לחתוך לרצועות ולהוסיף לבצל
1-2 גזרים – חתוכים לגפרורים
2 אונות חזה עוף (רצוי חצי קפואות, קל יותר לניקוי ופריסה)– לחצות לאורך ולנקות משאריות מיותרות.
כל חצי אונה לחצות שוב לחצי (כלומר ארבע רצועות אורך מאונה אחת)
לחתוך לרצועות דקות, אך לא מידיי.
להזהיב עד לשינוי הגוון ולהוסיף תיבול:
כפית שטוחה קארי
כפית שום כתוש
1/2 כפית גריל עוף
פלפל שחור
מעט מלח
1-2 כפות רוטב סויה
כפית אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק בצל
כ-1/2 כוס מים
1-2 כפות סילאן
כף רוטב טארייקי

לערבב היטב, לכסות את הסיר, לבשל יחד כרבע שעה ולהתענג....תהנו.



 

ninga 3

New member
לביבות


5-6 תפו"א (רצוי בקליפה אדומה) – לקלוף ולגרר דק
בטטה קטנה מגוררת דק
בצל בינוני קטן – לקלוף ולגרר גס
2-3 ביצים
פל"מ
2-3 כפות קמח תופח / קורנפלור
1/2 כפית אב' אפייה
מעט אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
*לפעמים משנה מעט, או מוסיפה מעט ירק קצוץ (פטרוזיליה/שמיר)
לערבב, למזוג שמן במחבת ולטגן לביבות....לאכול ולהתענג.



 

ninga 3

New member
רולדות שוקולד וביסקטים

מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...

במיקרה של השכבות, מקררים את הקרם במקרר להתקשות (קל יותר למרוח) לוקחים ביסקוויטים וניל ושוקולד לסירוגין, טובלים לשנייה אחת, במים חמים+כפית נס קפה (מערבבים) מורחים בין הביסקוויטים קרם שוקולד, ומעמידים אותם זה אחר זה (ביסקוויט שוקולד, קרם שוקולד, וביסקוויט וניל, מעמידים בכלי מתאים) משאירים קרם לכיסוי...תהנו.





 

ninga 3

New member
עוגת השוקולד המדהימה של לינדוש

עוגת שוקולד מקסימה גדולה ונהדרת של לינדוש.
3/2/2011 13:52
זהו, היינו השבוע במיפגש משפחתי והמתכון הודפס וניתן בחן.
קבלו עוגה מאוד מיוחדת וטעימה, שאפה הבעל של המארחת
חומרים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס קקאו
כוס מים רותחים
1.5 כפיות סודה לשתיה
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 סוכר וניל
3/4 קופסת ממרח תמרים
1 שקיק אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
לערבב בקערה-קמח,קקאו,אבקת אפיה וסודה לשתייה.
לשים בקערה או במעבד המזון את הביצים,סוכר,שמן,סוכר וניל וממרח תמרים ולערבב היטב, להוסיף את התכולה של קערת הקמח +כוס מים רותחים לסירוגין לתערובת שבמעבד המזון,לערבב עד שתתקבל עיסה חלקה ומבריקה.
ליצוק לתבנית, להכניס לתנור חם בחום בינוני של 180 מעלות. לאפות עד שקיסם יצא יבש.
בתאבון ובהצלחה!
הציפוי: (שלי = גילה)
בסיר קטן לשים:
1/2 כוס מים + 6 כפות סוכר – להמיס ולהוסיף:
50 גרם שוקולד מריר מפורק
6 כפות קקאו
*לערבב ולהוסיף תוך בחישה
50 גרם מרגרינה/חמאה
2 כפיות שמן
לערבב עד שאין גושים.
לשפוך על העוגה החמה (אפשר לדקור במזלג לפני את פני העוגה)


גאנש: - 1 שמנת מתוקה לחמם(לא להרתיח) להוסיף 200 גר' שוקולד מריר ולערבב.



 
למעלה