פינת האוכל העדתי - והפעם ט"ו בשבט

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והפעם ט"ו בשבט


הפעם מתבקש העלאת מתכונים לקראת חג האילנות - ט" בשבט.
אז קדימה......יש תחרות ואנחנו רוצים לנצח....

גילה


 

ninga 3

New member
נתחי אוסובוקו בפירות יבשים

ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה
המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)
כ2- 11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר.... ]

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].

להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!



 

yafchuk1

New member
טנזיה (אורז עם פירות יבשים)

מצרכים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתיה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן
טנזיה
200 גר` משמשים
200 גר` שזיפים ללא חרצנים
100 גר` צימוקים
100 גר` שקדים מולבנים קלויים לקישוט
100 גר` אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
אופן ההכנה
להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
להכנת הטנזיה
מעבירים לסיר את הפירות יבשים ,שמן,מים,סוכר ,ולימון מערבבים כל חמש דקות עם כף עץ
ומבשלים בלהבה נמוכה עד לריכוך הפירות יבשים .
מעבירים לקערת טפרוואר הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים מולבנים קלויים.

 

ninga 3

New member
עוף בקדירה עם פירות יבשים תפו"א ובטטות....יאמי...

עוף בקדירה עם פירות יבשים תפו"א ובטטות....יאמי...גילה

חלקי עוף רצויים, [אני לוקחת 6-8 כרעיים, מופרדים לשוק וירך]
3-4 ת"א דזירה חתוכים לאורך (האדומים)
2-3 בטטות קלופות וחתוכות באופן עבה.
בסיר גדול(רצוי כבד, שניכנס גם לתנור) אפשר להוסיף גם ירקות אחרים, כמו: ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית, גזר, (מה שאוהבים) להזהיב את חלקי העוף בשני הצדדים..
2 בצלים גדולים יבשים, קצוצים גס להוסיף ולהזהיב...להניח מעל את ת"א והבטטות....שיני שום קלופות (כמה שאוהבים..) ולפזר את הפירות היבשים.
מישרה:
1/4 כוס שמן
3-4 כפות רוטב סויה [קיקומן]
2-3 כפות דבש/סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר מעט חריפה]
כף גדושה אבקת גריל עוף
כף שטוחה אב` מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור [אפשר פחות]
קמצוץ מלח
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי [או כף גדושה של מיקפא תפוזים להמיס במים]
1/2 כפית אב`קפה שחור רגיל, (זה לא טעות)נותן גוון יפה ומעט ארומה מעניינת ומיוחדת.
5-6 מישמשים יבשים
4-5 דבלות, (תאנים מיובשות)
2 תמרים
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המישרה הייטב, ובעזרת כף להזליף על חלקי העוף ת"א והבטטות, לכסות עם נייר כסף [גם את הידיות]או מכסה המתאים לחום התנור.
להכניס לתנור חם בחום של 160 מעלות כשלוש שעות..ובתיאבון...!!!

 

ninga 3

New member
מתכון לעוף במחאת בוטנים

עוף בחמאת בוטנים של גילה

11.5.2010 – הכנתי מישרה לעוף, ממש בצ'יק ויצא מדהיםםם...

10 – 8 כרעיים נקיים

בצל גדול – פרוס לטבעות דקות
5 – 4 תפוחי אדומה קלופים ופרוסים (11/2 ס"מ)
שיני שום גדולות

*על תחתית תבנית גדולה ומשומנת לפזר את הבצל, מעליו את פרוסות תפו"א ושיני השום.
לתבל באופן חופשי בפלפל מלח, מעט פפריקה ואבקת גריל עוף, אבקת מרק בצל מעט, ולהניח מעל את חלקי העוף אשר תבלנו או מרחנו במישרה.

מישרה:
כ-1/4 כוס שמן קנולה
כף גדושה אב' גריל עוף
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כפית וחצי אב' מרק בצל
כף רוטב סויה
2 כפות סילאן
כף וחצי גדושות חמאת בוטנים
2 כפיות שום כתוש
פל"מ

להפעיל את הגריל על 170 מעלות ולצלות עד שמקבל צבע יפה כ-15 דקות, להפוך את חלקי העוף ל-15 דקות נוספות, להפוך את העוף ולהוריד לאפיה רגילה לעוד כשעה.

באותו חום וללא כיסוי...
הכל מקבל צבע שחום כולל תפוחי האדמה והבצל שבתחתית...וכולם רצו כזה....
וזה טעיםםםםםםם.
 

ninga 3

New member
שני מתכוני עוף, מהירי הכנה ומאוד שחומים וטעימים.

עוף בריבה מישמש מומלץ שרה בר
14/9/2007
עוף בריבה- שרה בר - ממש מעדן , אצלי בבית
אוהבים , יוצא צבע יפה חום
.
המצרכים:
6-8 שוקי עוף
2 כפות ריבת תות/מישמש
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
לסדר את העוף בתבנית פיירקס.
מערבבים בקערה את הריבה, א.מרק בצל והמים
לרוטב אחיד .
יוצקים על העוף ומכניסים לתנור חם (190-200
מעלות) לשעה . רצוי לקראת הסוף להפוך את
העוף שיקבלו צבע גם מלמטה .




עוף בפובידל של שולה מהקומונה
קל מהיר ומאוד טעים.

8 כרעיים מחולקים
מרינדה:
1/3 כוס ריבת פובידל
1/3 כוס קטשופ
1/3 כוס רוטב סויה
שום כתוש
למרוח על העוף את המרינדה ולהשהות (רצוי) במקרר ללילה.

להכניס לתנור בחום בינוני 180 מ"צ לשעה ורבע. באמצע הדרך להפוך את חלקי העוף.



 

ninga 3

New member
סלט קוסקוס עם פירות יבשים

סלט קוסקוס מעולה וחגיגי - מתאים לט"ו בשבט ולראש השנה, ולכל מעמד חגיגי

שקית קוסקוס בגודל רגיל (לא קטן)- עשויה במיקרו או לפי ההוראות - לפורר היטב עם מזלג.
בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דקיק
1/2 כוס נענע טרייה קצוצה דק דקיק
1/2 - 1/4 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
מל"פ
3/4 - 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים או קצוצים

מכינים ומשהים מכוסה בטמפרטורת החדר.

מכינים לחוד בשתי קעריות בנפרד לשם הוספה לפני ההגשה:
6-10 תאנים יבשים רכים ובהירים - קצוצים
1/2 כוס צנוברים קלויים
מערבבים הכל יחד...
לסלט חגיגי במיוחד אפשר בסוף לקשט עם גרגרי רימון אדום מעל...
בתיאבון...תהנו.

 

ninga 3

New member
עוגיות תמרים ואגוזים

רולדות תמרים ואגוזים של גילה

הבצק: רך ומשגע...
קילו קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
2 מחמאה/מזולה רכה (ניסיתי מחמאה אחת + כוס וחצי שמן = מוצלח)
3/4 כוס שמן (כולל השמן בסוגריים, סה"כ כוס וחצי שמן)
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז
ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.

המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ- 200 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
11/2 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זאער [מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.

לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, עד הסוף [כי הבצק מתפורר לאחר האפייה]
אופים בתנור חם, בחום ביינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט...מאוד...יש לחזור על פעולת קריצת העוגיות, בעודו חמות.
לקרר ולבזוק אבקת סוכר...

 

ninga 3

New member
מרקיז ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה וויני

מרקיז ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה וויני
ממתק נהדר של תערובת פיצוחים
בטופי מתוק

חטיף מתוק וקל להכנה, ללא אפייה
נהדר כקינוח או סתם לנישנוש מתוק עם שתיה.

תבנית אינגליש קייק

חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו)

בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השיכבה השניה.

חומרים לשכבה השניה:
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא

S אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.

 

ninga 3

New member
עוגת עוקץ הדבורה פשוטה וטעימה ביותר.

עוגת עוקץ הדבורה פשוטה וטעימה ביותר.

להכין יום מראש, ולא לפרוס את העוגה
באותו יום בו נאפתה והוכנה.

המצרכים לעוגה:
< >1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 ו-1/4 כוסות קמח תופח
50 גרם חמאה/מחמאה
להקציף סוכר וחמאה ולהוסיף ביצה אחר ביצה
לפרווה – ניתן להקציף ביצים+סוכר עד הכפלת הנפח ולהוסיף 1/2 כוס שמן בזרזיף דק
להוסיף את הקמח

לאפות בתבנית קפיצית עגולה מס' 26 על נייר אפיה
וכשמתקרר לחצות באמצע או לאפות בשתי תבניות –
לקבלת שתי שכבות בצק...ולצנן.

המלית:
2 שמנת מתוקה לפרווה יש להשתמש בשמנת ריץ'
1 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב קר לפרווה יש להשתמש בכוס מים מאוד קרים.
טיפ לסילוק טעם הלוואי מהפרווה – יש להוסיף להקצפה 2 כפות סילאן, כן לא להאמין איך שזה עובד.
להקציף יחד לקצף חזק ויציב ולמרוח על אחת
התחתיות, להניח בזהירות מעל את התחתית השנייה
{אפשר להיעזר בצלחת}

הציפוי:
גרם אגוזי מלך קצוצים גס
4 – 3 כפות סוכר
50 גרם חמאה
4 כפות שמנת מתוקה {אפשר להוריד מהשמנת לקצפת}
או שמנת חמוצה.
כף נס-קפה אבקתי.

אופן הכנת הציפוי:
ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים סוכר, בוחשים היטב עד שנמס כמעט.
מוסיפים אגוזים וממשיכים לבחוש, מוסיפים שמנת, ובוחשים, מוסיפים נס-קפה ושוב בחישה.
המירקם צריך להיות קצת סמיך אך יותר נוזלי..
לשפוך את הסירופ החם על העוגה וישר למקרר {לא
לחכות שיתקרר}
תהנו...בתיאבון.



 

ninga 3

New member
עוגה לקפה - מהמממת....זהירות.


עוגה לקפה משודרגת.... גילה 2/5/2005
בצק בחוש:{לשתי תבניות אינגליש ארוכות}
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
לערבל יחד חזק בקערת המיקסר...ולהוסיף:
4 ביצים [זו אחר זו[
- 3-2 כפיות תמצית ווניל
4 כוסות קמח תופח + כפית שטוחה מלח
+כפית שטוחה סודה לשתיה באבקה - לערבב יחד בקערה לחוד.
2 יוגורט + כ-1/3 כוס חלב.
להוסיף את הקמח והיוגורט לסירוגין, ולבסוף לדלל עם חלב...
לשתי תבניות אינגליש מתאימים נייר אפיה, ויוצקים 1/4 כמות בצק לכל תבנית.....
סירופ שוקולד - מזליפים בנדיבות, ובכל פינה...
ציפוי:
כף גדושה קקאו
כפית אבקת נס קפה + 1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
שקית ווניל
כוס אגוזים קצוצים
מפזרים את מחצית הציפוי על השוקולד בשווה בין שתי התבניות, מכסים עם 1/4 בצק נוסף לכל תבנית, ומעל מפזרים רק ציפוי באופן שווה בין שתי התבניות...
אופים יחד בחום בינוני 180 מעלות, כ-35 דקות

 

ninga 3

New member
עוגת מוס שוקולד עשיר עם אגוזים.


עוגת - ”אורגזמה” - עוגת מוס שוקולד עשיר עם אגוזים.

חומרים לבצק: (תבנית עגולה - מס’ 28)
150גרם חמאה - רכה
1/2כוס סוכר
250גר’ אגוזי מלך - שבורים גס
3/4כוס קמח תופח
ללוש לבצק אחיד ולחלק לשניים.....לזרות מעט קמח מעל הבצק ולשטח כל חלק על תחתית תבנית עגולה, להשאיר ס”מ ריק מהקצה כי הבצק מתפשט, כך קלה יותר העבודה. (אפשר להניח נייר כסף ומעליו לשטח הבצק)
* הבצק רך מאוד לאחר האפייה, ומתקשה בהתקררותו.
האפייה: אופים כל בצק כ-12 דקות בחום בינוני 180 מ’ בתנור חם.....או עד קבלת גוון מוקה, לקרר היטב.
המוס:
200 גר’ שוקולד מריר - קוביות
3 כפות מים
*להמיס במיקרו יחד דקה ועשרים - ולערבב.
4 חלמונים + 2-3 כפות קואנטרו או ליקר אחר,
]לא מתוק]. לערבב עם החלמונים ולהוסיף לשוקולד תוך עירבוב.
שקית ג'לטין (14 ג')לתת בכוס עם חצי כוס מים רותחים לבחוש היטב במהירות לערבב עם השוקולד(רצוי לסנן)
4 חלבונים + 3 כפות סוכר להקציף חזק.
לחוד - להקציף חזק 2 שמנת מתוקה + 3 סוכר ווניל.
לערבב, השוקולד והקצפת ולבסוף להוסיף את הקצף.

ההרכבה:
בתחתית התבנית מניחים תחתית בצק עגולה [אם נשבר לא נורא, יוצרים פאזל]
מורחים מחצית המוס, מניחים תחתית בצק שנייה ושוב המוס שנותר, עם מזלג או קלף משונן, מיישרים יפה מעל ואפשר לפזר קקאו או שוקולד מגורד, ולפזר טראפלס, מכסים בנייר כסף
ולהקפאה, להוציא כשעתיים לפני הכיבוד....אם היא עדיין קשה היא תאכל כגלידה בתיאבון...!!!
ת ה נ ו...מצטערת שאין לי תמונה..
כשמוסיפים ג'לטין אין צורך בהקפאה.



 

ninga 3

New member
עוגת מייפל

3 ביצים
1.5 כוס מיץ תפוזים עדיף טרי / גביע שמנת חמוצה רגילה.
11/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 סוכר וניל
1.5 כוסות קמח תופח

להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר והשמן יחד, להוסיף את יתר החומרים ולערבב בקלות.
מכנסים לתבנית אפשר אלומיניום המרובעת הבינונית (העוגה לא יוצאת גבוהה כל כך)
למעלה מפזרים קינמון ואגוזי מלך או אגוזים אחרים.
אופים בחום בינוני עד שהעוגה מוכנה.
מוצאים מהתנור כשהעוגה מוכנה שופכים מעל סירופ מייפל (רצוי לחמם מעט לפני) שיכסה ויספג בעוגה כשהעוגה עדיין חמה.
לפי השמועות זאת עוגה ייאמי ייאמי.....
בהצלחה ובתאבון!

 
למעלה