פינת האוכל העדתי כאן - מאכלים קלילים לארוחות בוקר/ערב

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי כאן - מאכלים קלילים לארוחות בוקר/ערב

הפעם התבקשנו לאוכל קליל...ארוחות בוקר, ערב, סלטים, ממרחים, טוסטים, מה אתם נוהגים לכלול באירוח כליל של בני הבית, המשפחה המורחבת ובכלל דעתכם.
תודה על שיתוף הפעולה....
גילה


 

ninga 3

New member
לביבת ענק של תפוחי אדמה של תום פרנץ מאסטר שף 3

לביבת ענק של תפוחי אדמה של תום פרנץ מאסטר שף 3
[תתכוננו להתאהב]
מצרכים:
1 קילו תפוחי אדמה
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
2 ביצים
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה. מגרדים בפומפייה לקערה. סוחטים היטב מעודפי נוזלים.
ממליחים, מוסיפים את הביצים והבצל הקצוץ דק לתערובת (גם אותו יש לסחוט מעודפי נוזלים). מערבבים היטב.
משמנים היטב תבנית פיירקס או מחבת ברזל שמתאימה לתנור ולהגשה.
מפזרים באופן אחיד את תערובת תפוחי האדמה.
שופכים את השמנת מעל ומפזרים חצי מכמות קוביות החמאה באופן שווה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 40-50 דקות, עד שהלביבה מזהיבה יפה מלמעלה. כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתנור, מפזרים את שאר החמאה למעלה.
 

ninga 3

New member
מלאווח כסמבוסק של אתי כק

מלאווח כסמבוסק של אתי כק

חבילה עלי מלאווח
6 כפות ממרח עגבניות מיובשות ,
6 כפות ממרח טפנד ,
6 כפות ממרח פסטו
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת פטה עיזים מגורדת
כמה כדורי מוצרלה בייבי
1 ביצה
מעט שומשום

אופן ההכנה:
בקערה קטנה לערבב את הגבינות, להניח עלה אחד של מלאווח על השייש עם הניילון למטה, להסיר את הניילון מהצד העליון, למרוח על החצי הקרוב אלינו כף ממרח עגבניות מיובשות, כף ממרח טפנד, כף ממרח פסטו, למרוח מתערובת הגבינות, לפזר מעט מכדורי המוצרלה, לקפל לחצי להדק בקצוות בעזרת מזלג, להניח בתבנית עם נייר אפייה, להמשיך עם יתרת העלים, למרוח ביצה ולפזר שומשום, לחמם תנור לחום 180 מעלות לאפות כ30 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים .

 

לינדה7

New member
סלטים כמנה ראשונה/לינדוש

ארוחה
סלט פולני כך נקרא בבית של הבעל שלי !!!
מצרכים :
קילו סלק טרי ,
2תפוחי-אדמה,
2גזרים,
2-4 צנוניות .
2כפות מיונז,
כפית חרדל (לא חובה)
2-3 ביצים קשות,
חופן בצל ירוק או עירית.

אופן ההכנה:
מבשלים את הסלק עד לרכות (אני מבשלת בסיר לחץ כ45 דקות) ואת הביצים והתפ"א אני מבשלת לחוד.
מקררים את הירקות שהתבשלות מקלפים ומתחילים לגרר את הסלקים בפומפיה גסה מניחים על צלחת גדולה ואחרי זה מעל את הגזר,את התפ"א,את הביצים ,ואת הבצלים לקצץ דק להוסיף גם אותם מעל לסגור את הצלחת בנילון ניצמד ולהכניס למקרר עד להגשה?לפני ההגשה להניח את המניונז ואת החרדל מעל לפלפל בפלפל חור או לבן להגיש והנה לכם סלט או כמנה ראשונה.




סלט ביצים:
מצרכים:
4ביצים
חופן עירית,
כף מיונז,

אופן ההכנה:
לבשל את הביצים לקשות לקרר וישר לקלף לגרר בפומפיה גסה להניח בקערית להוסיף את המיונז ואת העירית הקצוצה.
לתבל בפלפלשחור לטעום אם חסר תיבול או מלח להוסיף.
בתיאבון.

כנסו לקישור לתמונות .http://lindushfood.blogspot.co.il/2015/01/blog-post_11.html
לינדה
 

ninga 3

New member
שקשוקה של גילה

שקשוקה של גילה
אז ככה אני גדלתי על תבשיל שנקרא – "לצ'ו", וברבות הימים הבנתי שזה אח וריע של השקשוקה עם שינוי הכנסת הביצים, אצלנו (הרומנים) מערבבים את התבשיל עם הביצים, והספרדים מעדיפים את הביצים בשלמותן, אני לא מערבבת את כל הפאצ'קריי אלא יוצרת תעלות...

המיצרכים:
בצל יבש גדול – קצוץ באופן גס – להזהיב במחבת גדול ולהוסיף:
3-4 שיני שום גדולים – קצוצים גס
פלפל ירוק מתוק – חתוך לקוביות בינוניות (רצוי מזן "נהרייה")
2 פלפלים אדומים מתוקים – חתוכים אותו דבר
2-3 פלפלים ירוקים חריפים – נקיים מגרעינים וסיבים חתוכים גס
1-2 קישואים [לא גדולים] – לחצות לאורך ופרוסות דקות(לא חובה)אפשרי גם חציל בינוני – קוביות.
להזהיב הכל ולהוסיף לפי הסדר...לערבב כ-5 דקות ולהוסיף:
קופסת עגבניות מרוסקות של "טל" (בדרך כלל משלבת עם עגבניות טריות)או רק עגבניות אדומות יפות.
תבלינים:
פפריקה מתוקה – כפית גדושה
חריפה – כמה שאוהבים
פלפל שחור
מלח
מעט סוכר או קטשופ או רוטב צ'ילי חריף מתוק (לשבירת קודקוד החמיצות של הירקות)

לבשל היטב עד שנשאר מעט נוזלים..ואז יוצרים תעלות ומוזגים את הביצים כ-4-5 ביצים, טורפים היטב עם 2-3 כפות מים מהברז, מכסים עם מכסה, ועל אש נמוכה כ-10 דקות עד רבע שעה....בתיאבון.



 
למעלה