שקשוקה של גילה
שקשוקה של גילה
אז ככה אני גדלתי על תבשיל שנקרא – "לצ'ו", וברבות הימים הבנתי שזה אח וריע של השקשוקה עם שינוי הכנסת הביצים, אצלנו (הרומנים) מערבבים את התבשיל עם הביצים, והספרדים מעדיפים את הביצים בשלמותן, אני לא מערבבת את כל הפאצ'קריי אלא יוצרת תעלות...
המיצרכים:
בצל יבש גדול – קצוץ באופן גס – להזהיב במחבת גדול ולהוסיף:
3-4 שיני שום גדולים – קצוצים גס
פלפל ירוק מתוק – חתוך לקוביות בינוניות (רצוי מזן "נהרייה")
2 פלפלים אדומים מתוקים – חתוכים אותו דבר
2-3 פלפלים ירוקים חריפים – נקיים מגרעינים וסיבים חתוכים גס
1-2 קישואים [לא גדולים] – לחצות לאורך ופרוסות דקות(לא חובה)אפשרי גם חציל בינוני – קוביות.
להזהיב הכל ולהוסיף לפי הסדר...לערבב כ-5 דקות ולהוסיף:
קופסת עגבניות מרוסקות של "טל" (בדרך כלל משלבת עם עגבניות טריות)או רק עגבניות אדומות יפות.
תבלינים:
פפריקה מתוקה – כפית גדושה
חריפה – כמה שאוהבים
פלפל שחור
מלח
מעט סוכר או קטשופ או רוטב צ'ילי חריף מתוק (לשבירת קודקוד החמיצות של הירקות)
לבשל היטב עד שנשאר מעט נוזלים..ואז יוצרים תעלות ומוזגים את הביצים כ-4-5 ביצים, טורפים היטב עם 2-3 כפות מים מהברז, מכסים עם מכסה, ועל אש נמוכה כ-10 דקות עד רבע שעה....בתיאבון.