במסגרת האוכל העדתי
והיום עוגות ועוגיות

ninga 3

New member
במסגרת האוכל העדתי
והיום עוגות ועוגיות


עוגת ליקך
בקערת המיקסר:
5 חלבונים
11/4 – כוסות סוכר
להקציף יחד לקצף קשה וחזק.

בצלוחית:
5 חלמונים
4 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון
1 וניל / קוקוס
מערבבים ערבוב קל

מוסיפים בערבוב עדין:
1 ו-3/4 כוסות קמח רגיל
שקית אפיה + 1/4 כוס מים = לערבב יחד.

לשמן תבנית קוגלהוף/ או אחרת, להכניס את עיסת העוגה ולאפות בחום בינוני (180 מ') כ-40 דק'.

 

ninga 3

New member
עוגה נהדרת לקפה - חלבית

עוגה לקפה משודרגת....
בצק בחוש:{לשתי תבניות אינגליש ארוכות}גדולות יותר מהחד פעמי.
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
לערבל יחד חזק בקערת המיקסר...ולהוסיף:
4 ביצים [זו אחר זו]
- 3-2 כפיות תמצית ווניל
4 כוסות קמח תופח + כפית שטוחה מלח
+כפית שטוחה סודה לשתיה באבקה - לערבב יחד בקערה לחוד.
2 יוגורט + כ-1/3 כוס חלב.
להוסיף את הקמח והיוגורט לסירוגין, ולבסוף לדלל עם חלב...
לשתי תבניות אינגליש מתאימים נייר אפיה, ויוצקים 1/4 כמות בצק לכל תבנית.....
סירופ שוקולד - מזליפים בנדיבות, ובכל פינה...
ציפוי:
כף גדושה קקאו
כפית אבקת נס קפה + 1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
שקית ווניל
כוס אגוזים קצוצים
מפזרים את מחצית הציפוי על השוקולד בשווה בין שתי התבניות, מכסים עם 1/4 בצק נוסף לכל תבנית, ומעל מפזרים רק ציפוי באופן שווה בין שתי התבניות...
אופים יחד בחום בינוני 180 מעלות, כ-35 דקות

 

ninga 3

New member
עוגת שוקולד עסיסית ונהדרת של לינדוש


בכל יום הולדת של הנכדים אני מכינה את העוגה הזו, היא פשוט טעימה, עסיסית, לא חונקת ויבשה...ממליצה בחום.

עוגת שוקולד מקסימה גדולה לינדוש

3/2/2011 13:52
זהו, היינו השבוע במיפגש משפחתי והמתכון הודפס וניתן בחן.
קבלו עוגה מאוד מיוחדת וטעימה.
חומרים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס קקאו
כוס מים רותחים
1.5 כפיות סודה לשתיה
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 סוכר וניל
3/4 קופסת ממרח תמרים
1 שקיק אבקת אפיה.
אופן ההכנה:
לערבב בקערה-קמח,קקאו,אבקת אפיה וסודה לשתייה.
לשים בקערה או במעבד המזון את הביצים,סוכר,שמן,סוכר וניל וממרח תמרים ולערבב היטב, להוסיף את התכולה של קערת הקמח +כוס מים רותחים לסירוגין לתערובת שבמעבד המזון,לערבב עד שתתקבל עיסה חלקה ומבריקה.
ליצוק לתבנית, להכניס לתנור חם בחום בינוני של 180 מעלות. לאפות עד שקיסם יצא יבש.
בתאבון ובהצלחה!
הציפוי: (שלי = גילה)
בסיר קטן לשים:

1/2 כוס מים + 6 כפות סוכר – להמיס ולהוסיף:
50 גרם שוקולד מריר מפורק
6 כפות קקאו
לערבב ולהוסיף תוך בחישה
50 גרם מרגרינה/חמאה
2 כפיות שמן
לערבב עד שאין גושים.
לשפוך על העוגה החמה (אפשר לדקור במזלג לפני את פני העוגה)


גאנש: - 1 שמנת מתוקה לחמם(לא להרתיח) להוסיף 200 גר' שוקולד מריר ולערבב.



 

ninga 3

New member
עוגת גבינה שאמא בוצי מאוד אוהבת...

עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים

750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה של טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
4 כפות גדושות קורנפלור
4כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5-6 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב

לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים + כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה (אני מורחת את תחתית העוגה במעט שמן קנולה ומפזרת מעל כפית סוכר = לפי אהרוני)ומערבבים בקיפול עדין...
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות מיי ברז מסביב...[העוגה נאפת על אדים]
אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה...להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..
הציפוי:
3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) - להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6 שקיות סוכר וניל
לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה...לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.
ניתן להוסיף מעל או במקום קצפת:
שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט ווניל
להקציף יחד ולמרוח מעל
אפשר להוסיף לקצפת גם 10 תותים מרוסקים, ולהקציף יחד...מקבלים קצפת וורודה וטעימה.



 

לינדה7

New member
עוגיות סיגר


~~~עויגיות סיגר ~~~


עוגיות טעימות ביותר בצורת סיגר מהמטבח הגי אורגי ,
את העוגיות האלה מכינות בעיקר לאירועים .
את המתכון ראיתי בפסבוק
החומרים לבצק:

400 גרם חמאה או מחמאה
2חלמונים (הצהוב של הביצה)
2גביעי שמנת חמוצה של פעם ,
במתכון רשום 700 גרם קמח אני הפכתי את זה לכוסות ,
5-6 כוסות קמח ,
(אני הוספתי שקית אבקת אפיה )במתכון לא רשום?
~~אבקת סוכר לפדר על העוגיות ~~
למלית:

3כוסות אגוזים טחונים
(אני שמתי כוס קוקוס,כוס אגוזים טחונים,כוס שקדים טחונים וכף קינמון)
כוס סוכר,
2שקיות סוכר וניל,
2חלבונים מוקצפים,

אופן ההכנה לבצק:

להכניס את החמאה ואת החלמונים למיקסר לערבל היטב להוסיף את השמנת ואת הקמח ללוש לבצק
לא דביק ולא רך פשוט בצק נעים למגע ,
לחלק את הבצק מראש ל6כדורים וכל כדור להכניס לשקית ניילון למקרר כ4שעות מנוחה !
בינתיים מכינים את המילוי - מקציפים את החלבונים בעזרת מזלג מוסיפים אותם לקערת האגוזים
כולל הסוכר והקינמון לערבב היטב להניח בצד .
אחרי שהבצק נח לא כמעט 4 שעות להוציא אותם לחמם מראש תנור לחום של 170 מעלות (חום
בינוני)לפדר את משטח העבודה לקחת כל כדור לרדד לעיגול ובעזרת גלגלת לחלק את העיגול ל-8
משולשים כל משולש למלא בעזרת כפית מהמילוי לגלגל ולהניח אותם בתבנית האפיה לאפות כ-25-
30 דקות עד שהם מקבלים צבע חום בהיר לקרר ובזמן ההגשה לפדר אותם באבקת סוכר.
.
מאחלת לכולם שבשנת 2015
שזו תהיה לנו שנה הכי מוצלחת .פוריה .בריאה,
ואחוות אחים גם יחד.




~~מהמטבח של לינדוש באהבה~~~



המתכון נילקח מהבלוג כאן http://chiuchim.blogspot.co.il/2014/10/blog-post_28.html



 

ninga 3

New member
רולדול שמרים עם גבינה

רולדות שמרים עם גבינה..חבל”ז.. גילה
4 רולדות שמיישרים.אפשר להקפיא [עוטפים בנייר כסף חצאי רולדות]
הבצק:
5 כוסות קמח רגיל
200 גר’ חמאה
3 סוכר ווניל
6 כפות סוכר
שימרית (50 גר') או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כוס וחצי חלב פושר
4 חלמונים [צהובים]
ללוש לבצק נפלא, לעטוף בניילון, ולהשהות במקרר כחצי שעה.
המלית:
1/2 קילו ריקוטה/אורדה + 2 חב' טוב טעם
כוס סוכר
3 סוכר ווניל
1/2 שקית אינסטנט פודינג ווניל או 3-4 כפות
בייצה שלמה
-מעט גרידת לימון. [לא חייבים]
חופן צימוקים – אם אוהבים

הבצק לא תופח, או ממש מעט מאוד.
שמתי אותו מכוסה בניילון במקרר והוצאתי למחרת כשעתיים לפני ההכנות והאפייה.
לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, לרדד כל עלה באורך 40 ס”מ בערך, להניח כ-5 כפות גדושות מלית גבינה ומלמרוח על 3/4 הבצק בצד הרחב, לגלגל לרולדה ולהניח על נייר אפיה כשהתפר למטה], למרוח בייצה טרופה לפזר שומשום, ולאפות בחום בינוני עד שאפוי יפה...בתיאבון..[בתבנית תנור אחת נכנסים כל ארבע הרולדות]

בפעם האחרונה – מרחתי חלבון על הרולדות ובזקתי מעל אבקת סוכר, ושוב מרחתי – יצא מיוחד וטעים.

 

ninga 3

New member
עוגת גבינה עם פירורים בתוספת קונפיטורת פרי

עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!! גילה

עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה חדשה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון

לפי טלי (לא יוצאות מהמטבח)
בעוגת גבינה פירורים, אני מחליפה את הסוכר באבקת סוכר (בבצק) ואז הוא יוצא פשוט מושלם.
ומעל הבצק)לאחר האפייה(שכבה של מלית אוכמניות ואז את הגבינה והפירורים....

 

ninga 3

New member
עוגת ביסקויטים וקרם שוקולד - עוגה קרה

רולדת שוקולד ובסקויטים של גילה
מקור המתכון: אמא בוצי/גילה

אני קונה ביסקוויטים ב"שופרסל" – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...

במיקרה של השכבות, מקררים את הקרם במקרר להתקשות (קל יותר למרוח) לוקחים ביסקוויטים וניל ושוקולד לסירוגין, טובלים לשנייה אחת, במים חמים+כפית נס קפה (מערבבים) מורחים בין הביסקוויטים קרם שוקולד, ומעמידים אותם זה אחר זה (ביסקוויט שוקולד, קרם שוקולד, וביסקוויט וניל, מעמידים בכלי מתאים) משאירים קרם לכיסוי...תהנו.



 

ninga 3

New member
עוגיות תמרים ואגוזים עוגיות מאוד טעימות

רולדות תמרים ואגוזים של גילה

הבצק: רך ומשגע...
קילו קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
2 מחמאה/מזולה רכה (ניסיתי מחמאה אחת + כוס וחצי שמן = מוצלח)
3/4 כוס שמן (כולל השמן בסוגריים, סה"כ כוס וחצי שמן)
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז
ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.

המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ- 200 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
11/2 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זאער [מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.

לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, עד הסוף [כי הבצק מתפורר לאחר האפייה]
אופים בתנור חם, בחום ביינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט...מאוד...יש לחזור על פעולת קריצת העוגיות, בעודו חמות.
לקרר ולבזוק אבקת סוכר...

 

ninga 3

New member
עוגיות הונגריות - פוגאץ'

המצרכים:
1/2 2 כוסות קמח תופח
גביע שמנת חמוצה / יוגורט
200 גרם מרגרינה / חמאה / 3/4 כוס שמן
ביצה
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
סוכר וניל

אופן ההכנה:
ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד, לכסות ולהשהות כ-1/2 שעה
לרדד את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ, לחרוץ עם סכין שתי וערב, ובעזרת כוס קטנה ומקומחת לקרוץ עיגולים, להניח בתבנית עם נייר אפיה.
אפשר למרוח בביצה טרופה.
לאפות בחום בינוני עד שהעוגיות מזהיבות, הגוון צריך להיות זהוב.

 

ninga 3

New member
פאי פקאן מהממממם.

פאי פקאן....חובה. גילה

הבצק:
1/2 מחמאה/חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
בייצה
סוכר ווניל 1-2
2 כוסות קמח + שקית אפיה
כף שמן

ללוש לבצק ולשטח בתבנית קפיצית עגולה, או תבנית לפאי מסולסלת....
1/3 צנצנת ממרח אגוזי לוז [זה בהיר] אפשר גם נוטלה לבן או אחר כמו קרמל (מתכון בהמשך..). –
מורחים על הפאי בנדיבות מרחתי בממרח חלבה (מדהים).

כ-350-300 חצאי פקאן כשהם יפים ושלמים.
מסדרים על הקרם באופן ספירלי, מהקצה העליון כלפי פנים כשהחלק הישר כלפי העוגה, בסוף לוחצים קצת דוחפים את הפקאנים פנימה עם היד כדי שלא ישתחררו במהלך האפייה.
אופים כ-25 דק’ בחום בינוני 180 מ’ או עד קבלת גוון מוקה יפה והאגוזים קצת כהים...מוציאים ומזליפים על העוגה החמה סירופ מייפל בנדיבות....

רשימת מצרכים לקרמל:
1 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
75 גר' חמאה
4 כוסות אגוזים פקאן .

אופן ההכנה:
1. מכינים קרמל מהסוכר.
2. שופכים בהדרגה את השמנת מתוקה.
3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והאגוזים ושופכים לתוך הבצק הפריך האפוי.

 

לינדה7

New member
לגילוש על הפינה אוכל עדתי


תודה גילוש על הפינה "אוכל עדתי "
לא מתעצלת ולא מוותרת לעלות את הפינה תבורכי אשה יקרה.


את הקישור העלתי להודעות נבחרות .
שגילוש מעלה את הפינה השבועית אני מעבירה ישר להודעות נבחרות " כולל יתר הפינות אם זה עוגת השבת " וכל פינה שבועית אני מעלה ישר למאמרים לפי הקטגוריה המתאימה כך ששום שרשור או פינה לא יעלמו לנו .
לינדה
 
למעלה