פינת האוכל העדתי - והשבוע נעסוק במתכוני חג החנוכה

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והשבוע נעסוק במתכוני חג החנוכה

שלום לכולם וחג חנוכה שמח

הפינה המיועדת למחר, הקדימה, מאחר ועלי לצאת מוקדם לעבודה...פנצ'ר....
נתבקשנו השבוע להעלות פינה לכבוד חג החנוכה הנמצא במרחק נגיעה, אתם מוזמנים להעביר אלינו את מיטה המתכונים.

לכבוד חנוכה המתקרב אלינו לטובה,
ספיישל המתכונים בשישי הזה בדף הבית יהיה בסימן החג.
אנו מזמינים אתכם להעלות לבלוג או לפורום מתכון מיוחד לכבוד החג.
סופגניות במילויים שונים, מכל העדות, דונאטס, לביבות (תפוחי אדמה, גבינה, בטטה, ירק)

כמה דברים:
- המתכון חייב להיות חדש בבלוג/ בפורום
- כדאי שתהיה לו תמונה איכותית ומגרה.

אשמח אם תעבירו לי את הקישור עד יום רביעי,

תודה ועוד מעט חג שמח.
הנהלת תפוז

 

ninga 3

New member
גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi)

גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi)

רכיבים:
1 כוס חלב (או מים או יין לבן)
1/2 1 כפות חמאה
2 כוסות קמח
קורט מלח
3-4 ביצים
2-3 כפות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה

אופן הכנה:
לחמם בסיר את החלב(או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה.
כשרותח - להוריד מהאש ולהוסיף קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ.

להחזיר לאש ולחמם על להבה נמוכה תוך בחישה עד אשר הבצק מתנתק מדפנות הסיר.

להניח כמה דקות להתקרר.

להוסיף מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ולבחוש אחרי כל הוספה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים).

לחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם, להטיל אליו כף מלאה בעיסה (כמה כפות אחת אחרי השנייה, כמובן) ולטגן עד שמזהיב (חום-בהיר).

לפזר אבקת סוכר בהגשה.
 

ninga 3

New member
פפנאש של השף אליעזר לויה, מסעדת "פרסקו"

פפנאש של השף אליעזר לויה, מסעדת "פרסקו" - נוסח רומני

המרכיבים לסופגניות:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה
1/2 קילו קמח לבן
קליפה מגוררת מלימון וחצי
1 כף סודה לשתייה
1/2 כוס סולת טחונה
2 כפות וחצי סוכר

לשמנת חמוצה ביתית:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כף ריוויון

לרוטב דובדבנים:
1/2 קילו דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות/דומדמניות/פירות יער קפואים)
1/2 קילו סוכר
1 לימון סחוט
1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.שמנת חמוצה ביתית:
מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
2.הסופגניות:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שיתפח.
3.יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
5.רוטב:
מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
6.הגשה:
מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים.

 

ninga 3

New member
לעטקס או לביבות מתחסלות....


לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
המרכיבים ל-20 לביבות:
5 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה בינונית
בצל בינוני מגורר גס
3 ביצים
כחצי כוס קמח
1 כפית מלח,חצי כפית פלפל
1/2 כפית סוכר
שמן קנולה
אופן ההכנה:
מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה מפוצלת, את הבטטות והבצל.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
מטגנים בשמן קנולה חם, עד שהלביבות מזהיבות מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

אפשר להגיש עם מיתבלים שונים, אצלינו בבית פיזרו סוכר וחלק אכלו הם שמנת חמוצה....בתיאבון.

 

ninga 3

New member
מתכונים לחנוכה של עופר שף...

סופגניות בקלי קלות....
1 ק”ג קמח
4 כפות שמרים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
4 כפות תמצית וניל
2 כפות רום
3 כפות שמן קנולה
1/2 ליטר מים
2 שקיות סופר נקיות (אכן, כן עבורי חדש, את הבצק הכין ב-2 שקיות סופר ולש אותו שם, כך שלא מלכלכים אפילו קערה...)

להכניס שקית ניילון אחת לשנייה ולתוכן להכניס את כל חומרי הבצק לסגור וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להניח לתפיחה כחצי שעה בצד עד להכפלת המסה.
להוציא הבצק מהשקיות למשטח עבודה מקומח וללוש כ-2 דקות.
לחלק לכדורים בגודל פינג פונג ולהניח על ניר אפיה.
להמתין עד להכפלת הגודל ולטגן בשמן עמוק לא חם מאוד.
להניח בצלחת הגשה, לבזוק סוכר ולהגיש.

ספינג’ סופגניות מרוקאיות
1 ק”ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות ברנדי
1 שקית אפיה
31/2 כוסות חלב פושר
50 גר’ חמאה
גרידת לימון מלימון אחד

להמיס את החמאה בחלב ולהשאיר את החלב להתקרר עד לקבלת חלב פושר.
להכניס את החומרים לקערה ולערבב היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
לכסות ולהשאיר להתפחה כ-20 דקות.
להרטיב את הידיים במעט שמן, ללחוץ על הבצק כדי להוריד את ההתפחה.
ליצור כדורים ולטגן בסיר בשמן עמוק וחם (אך לא רותח).
לאחר טיגון הסופגניות וצינונן, לטבול במי סוכר.
מיי סוכר :
להביא לרתיחה 2 כוסות סוכר,
2 כוסות מים,
מיץ לימון אחד
וכף מי ורדים.
 
נפיחות הנזירה

"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג שלי
סופגניות הללו למעשה פחזניות מטוגנות מצופות אבקת סוכר...

החומרים:
לבצק רבוך:
מבשלים בסיר:
1 כוס מים
100 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
1 כף סוכר
מוסיפים:
1 כוס קמח

הכנה:
- מערבבים היטב ומבשלים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מקררים מעט ומוסיפים: 1 כפית גרידת תפוז/לימון,
מערבבים ומוסיפים 4 ביצים בכל פעם ביצה אחת תוך בחישה עד שהביצה נבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה. מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות או שתי כפות, תלוי בגודל שרוצים (הן תופחות מאוד אז לא להעמיס על הסיר). לאחר הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר .

תיהנו,
טלי

 
סופגניות(מאפינס) גבינה אפויות

לקראת חנוכה משחזרת מתכון שאמי הייתה מטגנת ממנו לביבות ואני שיניתי לאפיה .
ל18סופגניות בתבנית מאפינס מסילקון

500 גרם גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמן
1 ורבע קמח תופח ( אני השתמשתי בקמח רגיל +כפית וחצי אבקת אפיה)
גרגרים ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל משובחת .

לערבב היטב ולצקת לתבניות משומנת בתרסיס שמן בטעם חמאה מאפניס עד 2/3 מהגובה
לשים כפית ריבה משובחת ולכסות ביתרת תערובת הגבינה.
לאפות כ30 דקות בחום בינוני עד שמזהיב .
לקרר מעט ולחלץ מהתבנית
למרוח בחמאה מומסת ולגלגל בסוכר מעורב בקינמון ...
לשדרוגים בבלוג שלי

 

נמושקה1

New member
זנגולה


לבצק :
הכמות שנראית במגש
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים
לסירופ
2 כוסות מים
2 וחצי כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מי ורדים. (אני לא שמתי לא אוהבת)
ההכנה :
מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הקמח, הסוכר המלח .מוסיפים את השמרים ואת המים .
מקציפים לקבלת בצק חלק ףללא גושים.
מתפיחים במשך שעה וחצי .כל רבע שעה להקציף שוב.ולכסות את הבצק..
עד שהבצק תופח הכיני את הסירופ
מביאים לרתיחה את הסוכר והמים על להבה נמוכה. עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. מצננים.
להכנת הזנגולה:
שמים שמן בסיר עמוק. על להבה בינונית ומחממים.
שמים בצק בשקית זילוף עם צנטר בינוני. ומזלפים לתוך השמן בתנועה סיבובית. מתחילים בעיגול קטן וממשיכים לסובב.
מטגנים עד שהזנגולה מזהיבה. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת וטובלים מיד בסירופ.
זהו...הזעתם? לא נורא התוצאה שווה

שיהיה בהצלחה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2368960[/URL]

 

נמושקה1

New member
עיג'ה קציצות ירק מטוגנות

מה צריך לקציצות :
2 ח' פיטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל יבש קצוץ דק
1 קישוא גדול מגורד דק
חצי ח' בצל ירוק קצוץ גם הירוק וגם הלבן
גזר גדול מגורד גס
כמה גבעולי סלרי והעלים קצוצים דק.
2 עלים של סלק קצוצים ללא הגבעול הלבן
2-3 עגבניות קשות חתוכות לקוביות קטנות
2 כוסות קמח
5 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה :
להכין את כל הירקות. להוסייף קמח וביצים לערבב היטב את העיסה. להוסיף מלח ופלפל שחור .
לחמם את השמן ליצור קציצה בגודל הרצוי ולהחליק את הקציצה לשמן. לישר את הקציצה עם כף. לטגן משני הצדדים עד הזהבה.
להניח על נייר סופג את הקציצות.
מה נשאר להגיד לכם
הקציצות ממכרות זהירות.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2372222[/URL]

 

לינדה7

New member
סופגניה עגולה ומתוקה


http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/EditMessage.aspx?sp=1




חומרים לכ- 25 סופגניות:
• 6 כוסות קמח
• 1 שקית "שמרית"(2כפות שמרים יבשים)
• 1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"(אני לא מוסיפה)
• 6 כפות סוכר
• כף תמצית וניל
• 3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
• 2 כפיות מלח
• 6 כפות שמן
• כף ברנדי
• כ - 1 כוס מים (אני שמה פושרים)
• ריבה למילוי
• אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגנייה (לפני
הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגנייה).
מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר.
מקור המתכון מאתר של שמרית (בסוגרים הם השינויים שלי)
http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=108


חג אורים שמח

לינדה






 

mumfor4

New member
ספינ׳ג , לא מחליפה את המתכון

ניסיתי שלושה מתכונים וחזרתי לשל סבתא שלי ז״ל .
מתכון מפורט כולל שלבי הכנה באתר שלי www.mum4four.com

 
למעלה