מתכונים לחנוכה של עופר שף...
סופגניות בקלי קלות....
1 ק”ג קמח
4 כפות שמרים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
4 כפות תמצית וניל
2 כפות רום
3 כפות שמן קנולה
1/2 ליטר מים
2 שקיות סופר נקיות (אכן, כן עבורי חדש, את הבצק הכין ב-2 שקיות סופר ולש אותו שם, כך שלא מלכלכים אפילו קערה...)
להכניס שקית ניילון אחת לשנייה ולתוכן להכניס את כל חומרי הבצק לסגור וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להניח לתפיחה כחצי שעה בצד עד להכפלת המסה.
להוציא הבצק מהשקיות למשטח עבודה מקומח וללוש כ-2 דקות.
לחלק לכדורים בגודל פינג פונג ולהניח על ניר אפיה.
להמתין עד להכפלת הגודל ולטגן בשמן עמוק לא חם מאוד.
להניח בצלחת הגשה, לבזוק סוכר ולהגיש.
ספינג’ סופגניות מרוקאיות
1 ק”ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות ברנדי
1 שקית אפיה
31/2 כוסות חלב פושר
50 גר’ חמאה
גרידת לימון מלימון אחד
להמיס את החמאה בחלב ולהשאיר את החלב להתקרר עד לקבלת חלב פושר.
להכניס את החומרים לקערה ולערבב היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
לכסות ולהשאיר להתפחה כ-20 דקות.
להרטיב את הידיים במעט שמן, ללחוץ על הבצק כדי להוריד את ההתפחה.
ליצור כדורים ולטגן בסיר בשמן עמוק וחם (אך לא רותח).
לאחר טיגון הסופגניות וצינונן, לטבול במי סוכר.
מיי סוכר :
להביא לרתיחה 2 כוסות סוכר,
2 כוסות מים,
מיץ לימון אחד
וכף מי ורדים.