מרק שעועית, תפו"א גרונות ובשר
מרק שעועית לבנה יבשה עם תוספת.....נהדרת של חביבה ז"ל
21/2 כוסות שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה עם קמצוץ סודה לשתיה [לא חייב], [למחרת להרתיח פעמים תוך כדי החלפת המים, וזאת להוצאת רוב הגזים ולשטוף הייטב
(אם שכחנו להשרות במים את השעועית, ניתן לשים בסיר עם מים, להביא לרתיחה, לכסות ולהשהות שעה = ללילה השריה)
ההכנה:
בצל ביינוני קצוץ דק - להזהיב בסיר הבישול ולהוסיף:
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום - להוסיף התבלינים לבצל ולבחוש קלות, מוסיפים גרונות עוף/הודו, קוביות הודו נקבה או בשר בקר [עצם אחת ביינונית] מאדים הכל יחד תוך עירבוב, עד שהבשר משנה גוון, ומוסיפים את השעועית ו-3 כוסות מים רותחים ולערבב, להביא לרתיחה ראשונה ולהוסיף: מלח,
כף שטוחה אב’ מרק עוף...
שוב: 3 כוסות מים רותחים...כדי כיסוי תכולת הסיר וטיפה יותר ...
4-3 כפות רסק עגבניות + כפית סוכר או דאייט טיפ כמה טיפות.
2-3 ת”א קוביות גדולות
תפוח אדמה קטן מגורר דק, להסמכה [טוב יותר מהוספת קמח/קורנפלור]
גזר פרוסות ודלעת קוביות גדולות [את הדלעת יש להוסיף בשעת הבישול האחרונה]
אפשר ורצוי להוסיף בייצים קשות [שבושלו תחילה לחוד]
לשפר תיבול לפני הוספת הבייצים [הבייצים יוצאות חומות ונהדרות בטעמן]
לאחר רתיחה, מכסה את הסיר על ידיותיו בנייר כסף וממשיכה בבישול איטי בתנור למשך ארבע שעות ויותר....על 160 מעלות..אפשר גם 5-6 שעות מתי שחוזרים מהעבודה.....טעים.........!!![בהוצאת הסיר מהתנור יש לבדוק אם יש נסיגת נוזלים, מוסיפים מים רותחים בהתאם לצורך ומשפרים תיבול]...
אורז עם איטריות מיוחד לשעועית [בדרך כלל מגישים יחד]
בסיר לבישול האורז..מחממים את 5-4 כפות השמן, ומוסיפים לסיר חופן מלא איטריות דקות למרק, מערבבים עד שזה הופך לגוון מוקה בהיר בינוני(כאן יש להיזהר כי בשניות נשרף)
מוסיפים מעל מיידית תוך בחישה 3 כוסות אורז שטוף ומסונן, ומערבבים עם האיטריות, מתבלים במלח ומעט אב’ מרק בטעם עוף ומוסיפים מים רותחים על 3 כוסות אורז 41/2 כוסות מים או למי שהתרגלה אחרת ס”מ מים רותחים מעל האורז, לערבב לעטוף את מכסה הסיר במגבת להוצאת האדים ולבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה....
*הבית מתמלא בניחוח משגע...מהאורז
תהנו...גילה