פינת האוכל העדתי עברה ליום שלישי לבקשת ההנהלה

לינדה7

New member
לגילוש על הפינה המדהימה


תודה ליפצוק על המתכונים
..
לגילוש האשה הגדולה מכל הלב שתמיד תמיד מעשירה אותנו במתכונים

וליתר הבנות המדהימות שמשתפות אותנו במתכונים ...בסקרים....בפינות מענינות...
אני כותבת מכל ה-
שבלעדיכם הפורום לא היה כך צבעוני מהכל וכול


ערב נעים וחמים לכולם

לינדה
 

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי עברה ליום שלישי לבקשת ההנהלה


היום התבקשנו להביא מאכלים/מאפים/סלטים שכוללים את
תפוח האדמה...הוי כמה שאני אוהבת אותו....

אז קדימה, הנושא לא קשה, אין בית שלא מוצאים שימוש לתפוח האדמה, צ'יפס, ליד עוף בתנור, פשטידות, פירה וכד'....מצפים להתקפת מתכונים.
גילה


 

ninga 3

New member
וורניקס של אמא בוצי שלי

וורניקס של אמא בוצי
הבצק [מתאים גם למלית בשרית]
1/2 קילו קמח רגיל מנופה
תפו"א גדול או 2 בינוניים מעוכים דרך מיסננת (אין גושים)
2 בייצים גדולות
כ-1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים (ממיי הבישול של תפו"א)
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת, אפשר לאחסן בקופסא עם מכסה.

המלית:
3-4 תפו"א מבושלים בקליפתם – לקלוף וליצור פירה אחיד
ללא גבשושיות.
להוסיף:
מלח, פלפל שחור
2-3 בצלים גדולים קצוצים – להזהיב לגוון יפה, מחצית להוסיף לפירה כולל חלק מהשמן.

אופן ההכנה:
לרדד בצק דק, ולקרוץ עיגולים, למלא כפית בכל עיגול ולסגור לחצי עיגול תוך כדי הדבקה של הקצוות, אם לא נידבק טוב אפשר למרוח בקצוות מעט חלבון.
+אני ממלאה מגש מקומח ומקפיאה לכמה שעות ואז מכניסה לשקית – הם כבר לא דביקים נכון...? ועושה זאת הרבה לפני שצריכה אותה, כך מוכנים בהקפאה.

לבישולם:
בסיר רחב ועמוק, עם מחציתו מים רותחים עם כף מלח גס,
להכניס פנימה כמה כיסונים ממולאים [לא הרבה שלא יהיו צפופים, עלולים להידבק] מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהם צפים, מסננים בכף מחוררת ומכניסים למחבת עם מחצית הבצל המטוגן הנותר ומערבבים, מוסיפים לבצל המטוגן מל"פ....ונהנים...להגיש חם, ואפשר לטגן אותם.
תהנו... גילה

 

ninga 3

New member
קרוקטים - קצת עבודה אבל שווה את המחמאות והתוצאות

קרוקטים של תמר כהן (רננות)

מצרכים בקערה:
4 תפו"א גדולים(בקליפה אדומה)שבושלו עם הקליפה עד שרכים. לצנן ולקלף.
למעוך לפירה ולהוסיף:
בצל קצוץ מטוגן ומוזהב בטיפונת שמן (גילה-לא לוותר על הבצל המטוגן)
ביצה, 2 כפות פירורי לחם/ קמח מצה
תבלינים: מל"פ, מרק עוף,
למילוי:
בצל קצוץ ומוזהב
300 גרם בשר בקר עם מעט שומן כבש מגורר גס
1 ביצה / חלבון
מלח, פלפל, פפריקה,קורט קינמון, פלפל אנגלי, מרק עוף,
כפית קטשופ, טארייקי, גריל עוף, טיפונת סילאן
פטרוזיליה קצוצה דק, שום כתוש
אופן ההכנה:
לערבב ולהכין קרוקטים שמנמנים או קציצות גדולות שמנות ותפוחות. להכין 3 צלוחיות: 1-קמח * 2-2 ביצים טרופות+מעט מים* 3-פירורי לחם זהובים+מעט קמח תופח(בפסח – יש של אוסם מיוחד), אם אין יש להוסיף לפירורים רגילים טיפה פפריקה וקורט כורכום, לגוון יפה.
לטגן מ-2 הצדדים, בשמן עמוק...בתיאבון.

 

ninga 3

New member
תוספת נהדרת - תפוחי אדמה אדומים וטעימים

תפוחי אדמה אדומים וטעימים..

1-11/2 בצלים גדולים קצוצים דק , אפשר במעבד מזון
2-3 פלפלים אדומים מתוקים נקיים ומרוסקים במעבד מזון.
רוצה לנסות להוסיף קוביות בשר שריר...מבושל מראש בסיר לחץ.
אופן ההכנה:
בסיר עם מעט שמן מזהיבים את הבצל ומוסיפים
את הפלפל המרוסק וממשיכים בהזהבה קלה...
בקערה גדולה:
5-6 תפוחי אדמה קלופים, לחצות לאורכם ולפרוס כל 1/2 לפרוסות בעובי 2 ס”מ לשים בקערה ולהוסיף מעל לפי הסדר, 3-4 כפות שמן,
כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לערבב עם מעט חריפה)
פלפל, מלח
כף גדושה אב’ מרק בצל
כפית מרק בטעם עוף
לערבב הכל עם הידיים אפשרי...או עם כף עץ.
מוסיפים לסיר ומערבבים
מוסיפים מים רותחים, מחצית כיסוי בערך...
מביאים לרתיחה ומנמיכים ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20-30 דקות....

 

yafchuk1

New member
תפוחי אדמה בצל וחזה אווז מעושן


מצרכים
8-10 מנות
1/2 כוס שמן זית
6 בצלים קלופים ופרוסים דק
150 גר` אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח פלפל שחור גרוס
10 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לעיגולים
אופן ההכנה
יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה ,מוסיפים את החזה אווז,
מלח ,פלפל ,ומטגנים תוך כדי ערבוב.
מחממים תנור ל-180 מעלות
קולפים את תפוחי האדמה ,מוסיפים את שאר שמן הזית ,מלח ,פלפל ,ומערבבים היטב עד שכל הפרוסות מצופות בשמן.
מסדרים בתבנית מחצית מתפוחי האדמה במעגלים חופפים, מעל מניחים את הבצל והחזה אווז ושוב את התפוחי אדמה.
מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים כשעה,מסירים את רדיד האלומיניום לעוד 20 דקות.



 

ninga 3

New member
תפוחי אדמה מדהימים מושחמים בתנור

תפוחי אדמה מדהימים מושחמים בתנור של גילה

כ-5-6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים (אני משתמשת עם הקליפה האדומה) קולפים ופורסים לפרוסות לא דקות במיוחד, מסדרים את פרוסות תפו"א בתבנית מעט משומנת, כשהם בעמידה, אך מעט מאוד באלכסון.
בצלוחית מערבבים:(שופכת לפי העין, אין לי כמויות מדוייקות)
כ-1/4 כוס שמן זית או קנולה
כ-1/4 כוס רוטב סויה
כ-1/4 כוס סילאן
2 כפות רוטב טארייקי
מעט מלח גס
פלפל שחור
שום כתוש
פפריקה +מעט חריפה לאוהבים.
קורט כורכום
מערבבים ומורחים על תפוחי האדמה בעזרת מברשת, מכניסים לתנור חם (ללא כיסוי) ב-200 מעלות למשך כ-20-25 דקות.
מוציאים את התבנית ובעזרת שתי כפות הופכים את הפרוסות תפו"א, כדי לתת צבע וטעם גם לצד השני...
חוזרים על מריחת התפוחים עם הרוטב הנותר ומכניסים שוב לתנור ל-20 דקות נוספות, או עד שרך.
תהנו..אצלי תמיד משאירים תבנית ריקה, כל פעם מוסיפה, הרעיון נוצר בעיקבות מתכון הפרגיות שלי על מצע ירקות, תמיד חיפשו את תפו"א עם הרוטב הכהה שבתחתית התבנית, ואז הבזיק לי רעיון לנסות ככה, וזה הצליח בגדול...אז תהנו...גילה



 

ninga 3

New member
הקיגל המצויין של השריף דנדי פו

הקיגל של השריף דנדי פו

כ-6 תפוחי אדמה מגורדים דק וסחוט קלות / אולי אפשר עם איטריות....??
בצל גדול מגורד דק
1/2 - 3/4 כוס שמן
4 ביצים
גזר מגורר דק (לפי גילה)
2 כפות קמח רגיל או ק. תפו"א
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ויוצקים לתבנית אפיה גדולה
(אני מעדיפה תבנית מזכוכית)
אופים כ-2-3 שעות בחום נמוך 150 מעלות

הקיגל מוכן כאשר עוטה מעל קרום שחום ויפה.

בתאבון , ממכר

 

ninga 3

New member
פשטידת הרועים - מעדן אנגלי

פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים.. גילה
2005
6-8 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, לקלוף ולמעוך לפירה, להוסיף בקערה:
כף שמן קנולה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם
המלית:
במחבת עם מעט שמן להזהיב בצל גדול וקצוץ
להוסיף:
3-4 שיני שום קצוצים דק ולערבב
300-500 גר’ בשר בקר טחון להוסיף ולערבב עם הבצל, אפשר ורצוי מעט שומן כבש, לתבל, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ,, צנוברים ואגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט.

לשמן תבנית אפיה מלבנית, לפזר מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, לשטח מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל לסגירה את הפירה הנותר, לסדר יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא עליונה, לפזר חתיכות קטנות מחמאה ושומשום.. .
לאפות בחום בינוני כ-חצי שעה [ללא כיסוי[להוסיף ולשים 5 דקות נוספות בגריל..לקבלת גוון חום..לא לשרוף.

בפעמים האחרונות, אני משאירה בערך שליש מכמות הבשר ומפזרת למעלה עם חתיכות מרגרינה.. וזה טעיםםםםם, כמו בתמונה



 

ninga 3

New member
סלט ניסאואז

סלט ניסאואז גילה ?

בקערה עמוקה:
מצע של עלי חסה - אפשר מעורב עם עלי בייבי
ירקות שאוהבים
תפוח אדמה מבושל
ביצים קשות
טונה
עגבנייה
מלפפון
מלפפון כבוש
זיתים שחורים - קלמטה
שעועית ירוקה מעודנת - חלוטה
תירס
קוביות גבינה בולגרית או צפתית
פלפל מתוק צהוב/ירוק

הרוטב:
חומץ
חומץ בלסמי - מעט
סוכר טיפה
מים
שום כתוש
מל"פ
מיונז כף
חרדל חצי כפית
לנער היטב ולהזליף מעל הסלט


תהנו...גילה

 

yafchuk1

New member
סופריטו עוף וירקות

סופריטו עוף וירקות
5 מנות
5 כרעיים
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
3 שיני שום
2 גמבה אדומה חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
חופן כוסברה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים שום פרוס ומערבבים
עוד כ-2 דקות
מפלפלים וממליחים את העוף מוסיפים לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה
מוסיפים את הירקות מתבלים ומערבבים
מוסיפים חצי כוס מים (אין צורך להוסיף עוד הירקות מגירים נוזלים)
מבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך טלטול הסיר מצד לצד
מפזרים כוסברה ומגישים
בתיאבון!!
ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5856

 

ninga 3

New member
סלט מיונז

סלט מיונז שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...

4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומביה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.



 

ninga 3

New member
מרק שעועית, תפו"א גרונות ובשר

מרק שעועית לבנה יבשה עם תוספת.....נהדרת של חביבה ז"ל

21/2 כוסות שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה עם קמצוץ סודה לשתיה [לא חייב], [למחרת להרתיח פעמים תוך כדי החלפת המים, וזאת להוצאת רוב הגזים ולשטוף הייטב
(אם שכחנו להשרות במים את השעועית, ניתן לשים בסיר עם מים, להביא לרתיחה, לכסות ולהשהות שעה = ללילה השריה)
ההכנה:
בצל ביינוני קצוץ דק - להזהיב בסיר הבישול ולהוסיף:
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום - להוסיף התבלינים לבצל ולבחוש קלות, מוסיפים גרונות עוף/הודו, קוביות הודו נקבה או בשר בקר [עצם אחת ביינונית] מאדים הכל יחד תוך עירבוב, עד שהבשר משנה גוון, ומוסיפים את השעועית ו-3 כוסות מים רותחים ולערבב, להביא לרתיחה ראשונה ולהוסיף: מלח,
כף שטוחה אב’ מרק עוף...
שוב: 3 כוסות מים רותחים...כדי כיסוי תכולת הסיר וטיפה יותר ...
4-3 כפות רסק עגבניות + כפית סוכר או דאייט טיפ כמה טיפות.
2-3 ת”א קוביות גדולות
תפוח אדמה קטן מגורר דק, להסמכה [טוב יותר מהוספת קמח/קורנפלור]
גזר פרוסות ודלעת קוביות גדולות [את הדלעת יש להוסיף בשעת הבישול האחרונה]
אפשר ורצוי להוסיף בייצים קשות [שבושלו תחילה לחוד]
לשפר תיבול לפני הוספת הבייצים [הבייצים יוצאות חומות ונהדרות בטעמן]
לאחר רתיחה, מכסה את הסיר על ידיותיו בנייר כסף וממשיכה בבישול איטי בתנור למשך ארבע שעות ויותר....על 160 מעלות..אפשר גם 5-6 שעות מתי שחוזרים מהעבודה.....טעים.........!!![בהוצאת הסיר מהתנור יש לבדוק אם יש נסיגת נוזלים, מוסיפים מים רותחים בהתאם לצורך ומשפרים תיבול]...


אורז עם איטריות מיוחד לשעועית [בדרך כלל מגישים יחד]

בסיר לבישול האורז..מחממים את 5-4 כפות השמן, ומוסיפים לסיר חופן מלא איטריות דקות למרק, מערבבים עד שזה הופך לגוון מוקה בהיר בינוני(כאן יש להיזהר כי בשניות נשרף)
מוסיפים מעל מיידית תוך בחישה 3 כוסות אורז שטוף ומסונן, ומערבבים עם האיטריות, מתבלים במלח ומעט אב’ מרק בטעם עוף ומוסיפים מים רותחים על 3 כוסות אורז 41/2 כוסות מים או למי שהתרגלה אחרת ס”מ מים רותחים מעל האורז, לערבב לעטוף את מכסה הסיר במגבת להוצאת האדים ולבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה....
*הבית מתמלא בניחוח משגע...מהאורז
תהנו...גילה

 

ninga 3

New member
לביבות תפוחי אדמה...חנוכה בפתח


תלוי בכמויות...אני לוקחת
3-4 תפוחי אדמה (קליפה אדומה) קולפת ומגררת על פומפיה על הגירור המפוצל, לא דק ולא גס...
בצל יבש בינוני - לקלוף ולגרר גס, אות לקצוץ קטן מאוד
1-2 גזר לקלוף - לגרר דק
1-2 כפות מיונז (לא חייב, אך מוסיף טעם)
2-3 ביצים
כ-4 כפות קמח / קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
קורט סוכר
לערבב, לטעום ושפר תיבול...אם יבש, להוסיף ביצה, אם רטוב מידי להוסיף קמח/קורנפלור.
לחמם מחבת, להוסיף שמן קנולה..לטגן, ולהנות.

יש האוהבים לאכול עם מתבלים שונים.
אצלינו בבית פיזרנו סוכר....
...גילה.

 

ninga 3

New member
שוארמה עוף עם פרוסות תפו"א

2-3 תפוחי אדמה - קולפת וחותכת לפלחים (לא הכי גדולים) מבשלת במים עם מעט מלח עד שרך....(את המים אפשר לצרף למרק ירקות או מרק אחר)

בסיר רחב ושטוח, מזהיבה 2 בצלים - חתוכים לרצועות..מוסיפה:
רצועות מחזה עוף שלם (בערך 2-3 חזות שלמות)
כשמוכן, מוסיפה תיבול:
מעט קארי
שום כתוש 3-4 שיניים
טארייקי
פלפל, רוטב סויה
מעט סילאן
מעט גריל עוף
מעט מרק עוף
מוסיפה את פרוסות תפוחי האדמה המסוננים, ומערבבת בזהירות, אם יבש, להוסיף מעט ממי בישול תפוח האדמה.....בתיאבון.
מוסיפה לי בדרך כלל פתיתים.

 

ninga 3

New member
תפוחי אדמה ברוטב פטריות מוקרם פירגוש

תפוחי אדמה ברוטב פטריות מוקרם פירגוש

ניתן לגוון את ההגשה עם מבחר סלטים ומטבלים

שעה וחצי לפני ארוחת ערב להכניס לתנור תפוחי אדמה גדולים מאד עטופים בניר כסף משומן בשמן זית.
אופים על חום 200 מעלות.

חצי שעה לפני הארוחה מטגנים 2 בצלים קצוצים ומזהיבים.
מוסיפים מארז פטריות חתוכות. מטגנים ביחד כ-3 דקות.
מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט.
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה. בוחשים.
מוסיפים חצי כפית קורנפלור ובוחשים עד שמתחיל להתעבות.
ומיד סוגרים להבה.
טועמים ומשפרים טעם.
מגישים את התפוחים חמים מאד---עם הניר כסף---- חצויים, מעוכים----- כשהרוטב מעל.

לפני ההגשה מפזרים בנדיבות גבינה מגוררת ומקרימים בתנור מספר דקות

אפשר להגיש עם רוטב אחר-לא מבושל----- כמו:
*מיכל של שמנת חמוצה מתובלת ב-2 שיני שום ו-2 כפות שמיר, מלח.

*סלט מקופסת טונה קטנה מפוררת בקערה. מוסיפים בצל טרי מגורר \ או בצל ירוק קצוץ --ו-2 ביצים קשות מגוררות. 2-3 כפות מיונז. מלח,פלפל שחור.

אפשר להגיש בנפרד את התפוחים האפויים בתוך ניר הכסף----- ואת התוספות בצלוחיות ליד.

תהנו
כאן התפוחים השלמים מיד אחרי אפיה ארוכה התפוח על קליפתו וכך הוא גם יוגש לשולחן עם המלית המתאימה.

 
למעלה