פינת האוכל העדתי השבועי - הפעם "קינוחים"

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי השבועי - הפעם "קינוחים"


הפעם בפינת האוכל העדתי - הוחלט על קינוחים, אז קדימה שתפו אותנו במתכונים שבני הבית אוהבים, או מה אתם מכינים לאורחים, פרט לעוגות טובות......
גילה


 

ninga 3

New member
חיתוכיות שוקולד ואגוזים ללא אפיה של וויני

חיתוכיות שוקולד ואגוזים ללא אפיה של וויני

בס"ד

המתכון לקוח מהבלוג של ווני

תבנית אינגליש קייק

חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו')

בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השכבה השנייה.

חומרים לשכבה השנייה:
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא

אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.

 

ninga 3

New member
מלבי מעולה של אהרוני

המצרכים:
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור
מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים(לא שמתי)
להגשה:
תרכיז רימונים עשוי בבית (יש לקנות סירופ מוכן למלבי)
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים גס (שמתי אגוזי מלך קצוצים ופיזרתי מעט קוקוס)
הכנה:
שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב.
יוצקים מעל סירופ רימונים, גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים

רוטב למלבי (גם אותו יש להכין מראש על מנת שיהייה קר) (מקור המתכון-קרין גורן)
כוס וחצי סוכר וכוס מים מביאים לרתיחה
מבשלים 5-8 דקות על אש נמוכה
ומסירים מהאש.
מוסיפים כף מי ורדים
ו - 2 כפות תרכיז פטל (בעיקר בשביל הצבע)
מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

הרוטב הזה יכול להישמר חודשים ארוכים במקרר - בתנאי שהוא נמצא בכלי אטום לריחות !

 

mmw2008

New member
עוגת חמאה ובראוניז - כל כך טעימה שזה פשוט מחדל

אני מאוד אוהבת לנסות קינוחים שונים ומתכונים שלא נתקלים בהם ביום יום, והבחירה של קינוחים הפעם, בשבילי, היא בדיוק במקום.
לתמונות לעוגה, אתם יכולים לראות בבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3885359
&nbsp
המתכון:
לקוח מפה: http://rasamalaysia.com/brownie-butter-cake/2/
&nbsp
המרכיבים:
&nbsp
לשכבת בראוניז:
&nbsp
140 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
&nbsp
50 גרם חמאה
&nbsp
50 גרם סוכר חום
&nbsp
1 ביצה
&nbsp
35 גרם קמח
&nbsp
לשכבת החמאה:
&nbsp
120 גרם חמאה
&nbsp
100 גרם סוכר
&nbsp
2 ביצים
&nbsp
120 גרם קמח
&nbsp
1/4 כפית אבקת אפייה
&nbsp
50 מ"ל חלב
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
מחממים תנור ל-180 מעלות.
&nbsp
מכינים את שכבת הבראוניז:
&nbsp
ממיסים שוקולד וחמאה יחדיו. מערבבים פנימה את הסוכר ולאחריו את הביצה.
&nbsp
מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
&nbsp
אופים 15 דקות.
&nbsp
מכינים את בלילת החמאה:
&nbsp
מקציפים הסוכר והחמאה (אני ערבבתי במעבד מזון).
&nbsp
מוסיפים לבפנים את הביצים, אחרי כל אחת לערבב.
&nbsp
מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת.
&nbsp
מוסיפים את החלב ומערבבים.
&nbsp
ברגע שהבראוניז מוכנים, יוצקים מעל את בלילת החמאה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-160
&nbsp
ואופים עוד כ-25-30 דקות.
&nbsp
בתאבון
 

mmw2008

New member
בראוניז כדורי שוקולד - מושחת, למכורי השוקולד


לתמונות מהבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3734098
&nbsp
המרכיבים לבראוניז של נטלי לוין:
&nbsp
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
&nbsp
100 גרם שמן (1/2 כוס)
&nbsp
200 גרם סוכר (1 כוס)
&nbsp
קורט מלח
&nbsp
4 ביצים בטמפרטורת החדר
&nbsp
100 גרם קמח (2/3 כוס)
&nbsp
2 כפות אבקת נוגט (ויתרתי)
&nbsp
המרכיבים לכדורי השוקולד:
&nbsp
200 גרם מרגרינה
&nbsp
כ-230 גרם פתי בר מרוסקים
&nbsp
כוס סוכר
&nbsp
חצי כוס קקאו
&nbsp
כף-שתיים מים
&nbsp
לציפוי:
&nbsp
שוקולד מריר מומס
&nbsp
ככף שמן
&nbsp
ותוספות: קוקוס, שוקולד לבן, אגוזים טחונים ועוד
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
לבראוניז:
&nbsp
מחממים תנור ל-175 מעלות.
&nbsp
ממיסים שוקולד מריר ומערבבים אליו את השמן.
&nbsp
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, אחת-אחת ומערבבים
&nbsp
היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה קטנה.
&nbsp
אופים כחצי שעה.
&nbsp
בינתיים מכינים את כדורי השוקולד:
&nbsp
ממיסים את המרגרינה. מוסיפים לה את הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
&nbsp
מוסיפים את הפתי בר ומערבבים. במידה והתערובת לא מספיק רטובה, מוסיפים כף-שתיים מים.
&nbsp
מכניסים את כדורי השוקולד למקפיא.
&nbsp
מוציאים את הבראוניז מהתנור ומניחים להם להתקרר.
&nbsp
ברגע שהבראוניז קרים, חותכים אותם לריבועים. מעל כל ריבוע מניחים כדור שוקולד.
&nbsp
ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים לו שמן ומצפים את העוגות.
&nbsp
מכניסים למקפיא להתקשות ולאחר מכן מצפים קלות בקוקוס, שוקולד לבן מומס,
&nbsp
אגוזים טחונים ועוד.
&nbsp
&nbsp
 

ninga 3

New member
אקליירים במילוי קרם וניל של נטלי לוין

אקליירים במילוי קרם וניל של נטלי לוין
[קינוח צרפתי מתוק]
מצרכים לבצק רבוך:
125 מ"ל חלב
קורט מלח
30 גרם סוכר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
70 גרם קמח
2 ביצים טרופות

קרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב
70 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
כפית מחית וניל
25 גרם קורנפלור
125 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בצק רבוך: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל החמאה נמסה.
ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.
בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.
מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי.
ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם עדיין לא מספיק גמיש - מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב.
כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן (בקוטר של כ-1 ס"מ) ומזלפים במרווחים אקליירים קטנטנים (בערך באורך של 4-5 ס"מ בלבד) על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אפייה: ב-12 הדקות הראשונות לא פותחים את דלת התנור בשום אופן, משום שזה עלול לגרום לצניחתם של האקליירים.
לאחר כ12-15 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), ע"י תקיעה של ידית כף עץ בדלת התנור.
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ7-10 דקות, או עד שהאקליירים זהובים.
מצננים לחלוטין את האקליירים לפני שממלאים.
קרם פטיסייר: בסיר קטן מניחים יחד חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח וטורפים היטב.
מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
מורידים מהאש ומעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח. מכסים את פני הקרם בנילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום).
מצננים את הקרם 2-3 שעות במקרר, עד שהוא קר לחלוטין.
כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך הקרם פטיסייר עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
מעבירים את הקרם המוכן לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתוך כל אקלייר מהקרם בנדיבות.
מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:
שומרים את האקליירים בקופסה אטומה עד חמישה ימים.
ניתן להוסיף טעמים לקרם פטיסייר למשל פיסטוק, אגוזי לוז, פירות יער וכיו"ב.
אפשר לשמור את האקליירים האפויים ללא מילוי במקפיא עד שבועיים.
לממהרים - אפשר למלא את האקליירים בקצפת: פשוט מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עם כף או שתיים של אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף וממלאים את האקליירים המוכנים.
לגרסה נטולת חלב: בבצק הרבוך ממירים את החלב במים ואת החמאה במרגרינה, ובקרם פטיסייר משתמשים בחלב קוקוס (ומשמיטים את השמנת), ואז מתקבל אקלייר עם טעם קוקוס עדין (מומלץ אפילו לפזר מעט קוקוס על האקליירים לפני האפייה).
גילה – אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ריץ' – היא לגמריי פרווה.

 

לינדה7

New member
על הפינה ..כייפית וטעימה לכולנו


תודה לגילוש היקרה
שכל שבוע מכבדת אותנו במתכונים מכל הסוגים
פשוט מעשירה את המטבח מכול טוב.


מעלה את השרשור להודעות נבחרות


המשך יום מקסים
לינדה
 
למעלה