לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי השבועי - הפעם "קינוחים"'
פינת האוכל העדתי השבועי - הפעם "קינוחים"
<< ההודעה הנוכחית
12/11/2014 | 08:34
7
119
הפעם בפינת האוכל העדתי - הוחלט על קינוחים, אז קדימה שתפו אותנו במתכונים שבני הבית אוהבים, או מה אתם מכינים לאורחים, פרט לעוגות טובות......גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חיתוכיות שוקולד ואגוזים ללא אפיה של וויני'
חיתוכיות שוקולד ואגוזים ללא אפיה של וויני
12/11/2014 | 09:23
160

חיתוכיות שוקולד ואגוזים ללא אפיה של וויני   

בס"ד

המתכון לקוח מהבלוג של ווני

תבנית אינגליש קייק

חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4  כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו')

בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השכבה השנייה.

חומרים לשכבה השנייה:
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא

אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מלבי מעולה של אהרוני'
מלבי מעולה של אהרוני
12/11/2014 | 09:29
1
129

המצרכים:
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור
מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים(לא שמתי)
להגשה:
תרכיז רימונים עשוי בבית (יש לקנות סירופ מוכן למלבי)
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים גס (שמתי אגוזי מלך קצוצים ופיזרתי מעט קוקוס)
הכנה:
שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב.
יוצקים מעל סירופ רימונים, גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים
 
רוטב למלבי (גם אותו יש להכין מראש על מנת שיהייה קר) (מקור המתכון-קרין גורן)
כוס וחצי סוכר וכוס מים מביאים לרתיחה
מבשלים 5-8 דקות על אש נמוכה
ומסירים מהאש.
מוסיפים כף מי ורדים
ו - 2 כפות תרכיז פטל (בעיקר בשביל הצבע)
מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

הרוטב הזה יכול להישמר חודשים ארוכים במקרר - בתנאי שהוא נמצא בכלי אטום לריחות !
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה יאמי מעדן'
נראה יאמי מעדן
12/11/2014 | 12:30
17
לצפיה ב-'עוגת חמאה ובראוניז - כל כך טעימה שזה פשוט מחדל'
עוגת חמאה ובראוניז - כל כך טעימה שזה פשוט מחדל
12/11/2014 | 22:39
69
אני מאוד אוהבת לנסות קינוחים שונים ומתכונים שלא נתקלים בהם ביום יום, והבחירה של קינוחים הפעם, בשבילי, היא בדיוק במקום.
לתמונות לעוגה, אתם יכולים לראות בבלוג שלי:
 
המתכון:
 
המרכיבים:
 
לשכבת בראוניז:
 
140 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
 
50 גרם חמאה
 
50 גרם סוכר חום
 
1 ביצה
 
35 גרם קמח
 
לשכבת החמאה:
 
120 גרם חמאה
 
100 גרם סוכר
 
2 ביצים
 
120 גרם קמח
 
1/4 כפית אבקת אפייה
 
50 מ"ל חלב
 
אופן ההכנה:
 
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 
מכינים את שכבת הבראוניז:
 
ממיסים שוקולד וחמאה יחדיו. מערבבים פנימה את הסוכר ולאחריו את הביצה.
 
מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
 
אופים 15 דקות.
 
מכינים את בלילת החמאה:
 
מקציפים הסוכר והחמאה (אני ערבבתי במעבד מזון).
 
מוסיפים לבפנים את הביצים, אחרי כל אחת לערבב.
 
מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת.
 
מוסיפים את החלב ומערבבים.
 
ברגע שהבראוניז מוכנים, יוצקים מעל את בלילת החמאה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-160
 
ואופים עוד כ-25-30 דקות.
 
בתאבון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בראוניז כדורי שוקולד - מושחת, למכורי השוקולד '
בראוניז כדורי שוקולד - מושחת, למכורי השוקולד
12/11/2014 | 22:43
53
לתמונות מהבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
 
המרכיבים לבראוניז של נטלי לוין:
 
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
 
100 גרם שמן (1/2 כוס)
 
200 גרם סוכר (1 כוס)
 
קורט מלח
 
4 ביצים בטמפרטורת החדר
 
100 גרם קמח (2/3 כוס)
 
2 כפות אבקת נוגט (ויתרתי)
 
המרכיבים לכדורי השוקולד:
 
200 גרם מרגרינה
 
כ-230 גרם פתי בר מרוסקים
 
כוס סוכר
 
חצי כוס קקאו
 
כף-שתיים מים
 
לציפוי:
 
שוקולד מריר מומס
 
ככף שמן
 
ותוספות: קוקוס, שוקולד לבן, אגוזים טחונים ועוד
 
 
אופן ההכנה:
 
לבראוניז:
 
מחממים תנור ל-175 מעלות.
 
ממיסים שוקולד מריר ומערבבים אליו את השמן.
 
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, אחת-אחת  ומערבבים
 
היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה קטנה.
 
אופים כחצי שעה.
 
בינתיים מכינים את כדורי השוקולד:
 
ממיסים את המרגרינה. מוסיפים לה את הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
 
מוסיפים את הפתי בר ומערבבים. במידה והתערובת לא מספיק רטובה, מוסיפים כף-שתיים מים.
 
מכניסים את כדורי השוקולד למקפיא.
 
מוציאים את הבראוניז מהתנור ומניחים להם להתקרר.
 
ברגע שהבראוניז קרים, חותכים אותם לריבועים. מעל כל ריבוע מניחים כדור שוקולד.
 
ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים לו שמן ומצפים את העוגות.
 
מכניסים למקפיא להתקשות ולאחר מכן מצפים קלות בקוקוס, שוקולד לבן מומס,
 
אגוזים טחונים ועוד.
 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אקליירים במילוי קרם וניל של נטלי לוין'
אקליירים במילוי קרם וניל של נטלי לוין
13/11/2014 | 09:13
1
82

אקליירים במילוי קרם וניל של נטלי לוין
[קינוח צרפתי מתוק]
מצרכים לבצק רבוך:
125 מ"ל חלב
קורט מלח
30 גרם סוכר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
70 גרם קמח
2 ביצים טרופות
 
קרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב
70 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
כפית מחית וניל
25 גרם קורנפלור
125 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט
 
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בצק רבוך: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל החמאה נמסה.
ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.
בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.
מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי.
ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם עדיין לא מספיק גמיש - מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב.
כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן (בקוטר של כ-1 ס"מ) ומזלפים במרווחים אקליירים קטנטנים (בערך באורך של 4-5 ס"מ בלבד) על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אפייה: ב-12 הדקות הראשונות לא פותחים את דלת התנור בשום אופן, משום שזה עלול לגרום לצניחתם של האקליירים.
לאחר כ12-15 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), ע"י תקיעה של ידית כף עץ בדלת התנור.
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ7-10 דקות, או עד שהאקליירים זהובים.
מצננים לחלוטין את האקליירים לפני שממלאים.
קרם פטיסייר: בסיר קטן מניחים יחד חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח וטורפים היטב.
מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
מורידים מהאש ומעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח. מכסים את פני הקרם בנילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום).
מצננים את הקרם 2-3 שעות במקרר, עד שהוא קר לחלוטין.
כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך הקרם פטיסייר עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
מעבירים את הקרם המוכן לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתוך כל אקלייר מהקרם בנדיבות.
מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים.
 
הערות, הארות ותוספות:
שומרים את האקליירים בקופסה אטומה עד חמישה ימים.
ניתן להוסיף טעמים לקרם פטיסייר למשל פיסטוק, אגוזי לוז, פירות יער וכיו"ב.
אפשר לשמור את האקליירים האפויים ללא מילוי במקפיא עד שבועיים.
לממהרים - אפשר למלא את האקליירים בקצפת: פשוט מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עם כף או שתיים של אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף וממלאים את האקליירים המוכנים.
לגרסה נטולת חלב: בבצק הרבוך ממירים את החלב במים ואת החמאה במרגרינה, ובקרם פטיסייר משתמשים בחלב קוקוס (ומשמיטים את השמנת), ואז מתקבל אקלייר עם טעם קוקוס עדין (מומלץ אפילו לפזר מעט קוקוס על האקליירים לפני האפייה).
גילה – אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ריץ' – היא לגמריי פרווה.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'על הפינה ..כייפית וטעימה לכולנו '
על הפינה ..כייפית וטעימה לכולנו
13/11/2014 | 10:13
21
תודה לגילוש היקרה שכל שבוע מכבדת אותנו במתכונים מכל הסוגים פשוט מעשירה את המטבח מכול טוב.
 
מעלה את השרשור להודעות נבחרות 
 
המשך יום מקסים
לינדה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ