פינת האוכל העדתי - והיום ,"פשטידות"

ninga 3

New member
פשטידת כרוב פלורנטינית - קובי בר עם טאץ' של יהודית ל.

פשטידת כרוב פלורנטינית - קובי בר עם טאץ' של יהודית לוי

פשטידה פשוטה וטעימה מאודדדד.
המצרכים:
קילו כרוב - לרצועות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס בשילוב עם גבינת צפתית קשה
גביע שמנת חמוצה / אשל / יוגורט וכד '
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי טעם
שמן לשימון תבנית
כף פירורי לחם לזרייה בתבנית

תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
מחממים את התנור לחום בינוני. שמים את הכרוב הקצוץ בסיר, מוסיפים מעט שמן ומבשלים על אש גבוהה תוך בחישה עד שמזהיב מעט, ועד שכל הנוזלים מתאדים. מסננים היטב ואף סוחטים משאריות הנוזלים, ומעבירים לקערה. מוסיפים את הגבינה הצהובה, הצפתית/בולגרית, השמנת, הביצים, הקמח והסוכר ובוחשים היטב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ובוחשים שוב. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את פירורי הלחם. מעבירים את תערובת הכרוב אל התבנית, מפזרים מעל קצת גבינות וזורים שומשום, אפשר להוסיף גם קוביות חמאה קטנטנות.
אופים ב-175-180 מ' כ-50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.

 

ninga 3

New member
פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים..

פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים.. גילה
2005
6-8 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, לקלוף ולמעוך לפירה, להוסיף בקערה:
כף שמן קנולה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם
המלית:
במחבת עם מעט שמן להזהיב בצל גדול וקצוץ
להוסיף:
3-4 שיני שום קצוצים דק ולערבב
300-500 גר’ בשר בקר טחון להוסיף ולערבב עם הבצל, אפשר ורצוי מעט שומן כבש, לתבל, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ,, צנוברים ואגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט.

לשמן תבנית אפיה מלבנית, לפזר מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, לשטח מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל לסגירה את הפירה הנותר, לסדר יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא עליונה, לפזר חתיכות קטנות מחמאה ושומשום.. .
לאפות בחום בינוני כ-חצי שעה [ללא כיסוי[להוסיף ולשים 5 דקות נוספות בגריל..לקבלת גוון חום..לא לשרוף.

בפעמים האחרונות, אני משאירה בערך שליש מכמות הבשר ומפזרת למעלה .. וזה טעיםםםםם, כמו בתמונה



 

ninga 3

New member
פשטידת בצלים ופטריות עשירה

פשטידת בצלים ופטריות עשירה
בצק חשק:
200 גרם חמאה
שמנת רגילה 9%
כ-3 כוסות קמח תופח
ליצור בצק לעטוף ולהכניס למקרר לשעה.
לשטח בתבנית מתאימה ולאפות כ-20 דקות עד הזהבה
קלה...ולצנן.

המלית: (אפשר להכין יום קודם)
2 בצלים יבשים בינוניים פרוסים דק לחצאי טבעות
1 בצל אדום בינוני-גדול – פרוס לחצאי טבעות דקות
2 כרישות – פרוסות לטבעות דקות כולל הירוק הבהיר
2-3 בצל ירוק מהגדולים – פרוסים דק כולל הירוק
להמיס במחבת גדול 50 ג' חמאה+ כ-3 כפות שמן זית
להוסיף כל הבצלים ולהזהיב תוך עירבוב..להוסיף:
2-3 קופסאות פיטריות שמפניון טריות – פרוסות
קופסאת פטריות פורטובלו/חורש פרוסות
להזהיב יחד ולכבות את האש – לצנן.

מערבבים בקערה:
3 ביצים
שמנת חמוצה (אפשר מתוקה, שמתי שמנת יוטבתה)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת, אפשר לערבב כל מיני.
חופן שמיר קצוץ / עירית / בצל ירוק
2 כפות אבקת מרק פיטריות (אפשר לערבב עם מרק בצל)
טורפים הכל יחד ומערבבים עם הפיטריות והבצלים.
ניתן להוסיף חצאי עגבניות שרי מעל לפני האפיה.

שופכים מעל הבצק האפוי, מסדרים ואופים ב-180 מ'
כ-40-50 דקות...והעיקר נהניםםםםם כי זה טעיםםם.



 

ninga 3

New member
פשטידת בלינצ'ס פיטריות - יהודית לוי


פשטידת בלינצ'ס פיטריות - יהודית לוי
22:50 | 17/08/08
**מ ע ו ל ה**

המצרכים:
1 חב' של עלי בלינצ'ס
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים
2-3 קופסאות פיטריות קצוצות
1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, מרק פיטריות או עוף או בצל
2-3 ביצים תלוי בגדול

ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב
להוסיף פיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.

לקרר להוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס ולסדר בתבנית משומנת
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס ולאפות.

קיבלתי רעיון משגע מזיווה טישלר, במקום למלא ולסגור כל בלינצ'ה, פשוט יותר לקחת תבנית עגולה, בגודל של הבלינצ'ה, ולהכין את הפשטידה בשכבות, בלינצ'ה/מלית- ולאפות...כמו בתמונה, ויצא נפלא עם הרבה פחות עבודה.
בהצלחה ובתאבון



 

ninga 3

New member
פשטידת גבינות בניצה של רות אוליבר עם טאץ' שלי

פשטידת גבינות בניצה של רות אוליבר
עם עלי פילו
החומרים:
15 דפי פילו
לבלילה:
3/4 כוס שמן, או 200 גרם חמאת תנובה מלוחה מומסת [אפשר לשלב גם עם שמן]
4 ביצים שלמות
1 כפית סודה לשתיה
1/2 ליטר יוגורט (**אפשר להחליף בשמנת / אשל / לבן( אני שמתי 2 יוגורט+חצי שמנת יוטבתה.
1קוביה גבינה בולגרית קשה מפוררת גס, [*השתמשתי בבולגרית "פנחס" וגם בפטינה, פיזרתי גם עלי מנגולד טריים חתוכים לרצועות(ללא בישול מקדים) ופיזרתי באופן חופשי מעל הגבינות] .

ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבלילה מלבד הגבינה והבולגרית
2. משמנים תבנית אפיה
3. משאירים בצד לכיסוי המאפה 2 דפי פילו יפים ושלמים
4. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות
5. לוקחים עלה, מקווצ'צ'ים אותו(כאילו נייר שכתבנו עליו וברצוננו לזרוק לפח)טובלים בבלילה ובצורה זו מניחים אותו על המצע שלנו. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים ליד
6. מפזרים מעל העלים המקומטים חלק מתערובת הגבינות ומעל מפזרים עלי מנגולד רצועות[אפשר גם בלי, טעים גם בלי תוספות]
7. חוזרים על פעולות 5 ו- 6 עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים רק שני עלים שהנחנו בצד
8. פורסים מעל את העלים, את הקצוות דוחפים בזהירות בצדדים, שופכים מעל בערך כף שמן ומורחים את שני העלים שנותרו בוזקים קצת שומשום ולתנור.
9. אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות (עד שיזהיב)
הפשטידה נהדרת...אין מילים...פשוט מהממתתתת...כדאי...


 

ninga 3

New member
סינייה של פירגה עם תוספות שלי


סינייה של פירגה

לשמן בנדיבות בשמן זית פיירקס בקוטר של תבנית 26
אפשר על תבנית אחרת - שטוחה בגובה 5 ס"מ בערך

לסדר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים (מלח,פלפל,פפריקה,כמון,כורכום,כף רסק עגבניות או קטשופ)

מעל להכין 2\1 קילו בשר בקר טחון מתובל כמו לקציצות:
(מלח,פלפל,פפריקה,שום,פטרוזיליה,כף קטשופ או רוטב צ'ילי/סחוג,כמון,כורכום,מעט קינמון, שמתי גם ביצה ופירורי לחם,אבל לא חובה)
אני {גילה} הוספתי לבשר כך:
500 גרם בקר טחון
בצל בינוני-גדול קצוץ במעבד מזון וסחוט
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
2 שיני שום כתוש
ביצה
כ-2 כפות פירורי לחם
קורט פלפל אנגלי באבקה
פלפל שחור בנדיבות
כף צ'ילי מתוק-חריף
1/2 כפית אבקת גריל עוף
פפריקה כף
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
מעט כמון וכורכום
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה (נותן עסיסיות וטעם עשיר)
לשטח בשכבה אחידה מעל לתפוחי האדמה

למרוח כף שמן זית על פני הבשר

לאפות 1/2 שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות

להוציא ולפרוס מעל לבשר פרוסות מ-3 עגבניות טריות

לצפות בכוס טחינה מוכנה ומתובלת:
שום,מלח,מיץ לימון טרי,ומעט מים) הטחינה מעט נוזלית.

לאפות עוד כ- 20 דקות

להוציא ולקשט בפטרוזיליה טרייה וצנובר מטוגן. אפשר לקשט בכדורי חומוס מבושלים מטוגנים קלות בטיפונת שמן זית ובפפריקה.
להגיש מיד... תהנו

 

ninga 3

New member
הקיגל של השריף דנדי פו

הקיגל של השריף דנדי פו

כ-6 תפוחי אדמה מגורדים דק וסחוט קלות / אולי אפשר עם איטריות....??
בצל גדול מגורד דק
1/2 - 3/4 כוס שמן
4 ביצים
גזר מגורר דק (לפי גילה)
2 כפות קמח רגיל או ק. תפו"א
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ויוצקים לתבנית אפיה גדולה
(אני מעדיפה תבנית מזכוכית)
אופים כ-2-3 שעות בחום נמוך 150 מעלות

הקיגל מוכן כאשר עוטה מעל קרום שחום ויפה.

בתאבון , ממכר



 

ninga 3

New member
קיש עגבניות שרי ומוצרלה

קיש עגבניות שרי ומוצרלה (לא מצויין אצלי של מי המתכון, המום סליחה ומחילה!)
קיש עגבניות ומוצרלה | רינג או תבנית בקוטר 26 ס"מבצק פריך:
240 גר' קמח לבן
160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה (גודל M)

מלית:
כף שמן זית
בצל גדול פרוס לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
350-400 גר' עגבניות שרי שלמות

רויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
כף גדושה של קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
כפית עלי תימין טרי

אופן ההכנה:
1.בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2.מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
3.מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים לדיסקית ומקררים כחצי שעה במקרר.
4.מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית/ רינג משומן קלות. חשוב להקפיד להניח את הבצק בזווית של 90 מעלות בין התחתית לדפנות.
5.דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה-שעה.
6.מלית: במחבת קטנה מחממים שמן זית.
7.כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מתחיל להזהיב (אבל עדיין בהיר).
8.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
9.מסננים את הבצל המטוגן ומצננים מעט
10.רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ותימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
11.הרכבת הקיש: מחממים תנור ל165 מעלות.
12.מעל הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן שהתקרר.
13.מפזרים מחצית מכמות המוצרלה המגוררת על הבצל.
14.מניחים את העגבניות שרי מעל הכל בשכבה אחידה.
15.יוצקים את הרויאל בעדינות מעל הכל, ומפזרים את יתרת הגבינה בשכבה אחידה.
16.אופים את הקיש 35-45 דקות, עד שהבצק מזהיב בשוליים והמלית מתייצבת.
17.מצננים לפחות חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

הערות, הארות ותוספות: במקום המוצרלה אפשר להשתמש בגבינת קשקבל או עמק מגוררת.
אפשר להמיר מחצית מכמות השמנת המתוקה בשמנת לבישול על מנת לחסוך מעט בקלוריות.
עקרונית תמיד מומלץ לאפות את הקלתית חצי אפייה (אפייה עיוורת) לפני שיוצקים את המלית וממשיכים באפייה, אך בקישים אני מוצאת שזה בסדר גמור לאפות את הכל יחד.
הקיש נשמר במקרר עד שלושה ימים מכוסה היטב.
מומלץ להגיש את הקיש בטמפרטורת החדר או מחומם מעט בתנור.
אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור אותה עטופה היטב במקפיא עד כחודש.

 
פשטדת פתיתים ועגבניות

פשטדת פתיתים עגבניות שרי וגבינות / אושרת מלמד

חומרים
חבילת פתיתים מבושלת אני מוסיפה מעט אבקת מרק
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 גביע גבינת קוטג/גבינה לבנה מה שיש במקרר
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2-3 ביצים תלוי בגודל
מלח/פלפל/אורגנו לפי טעם

אופן ההכנה

אחרי בישול הפתיתים שמים הכל בקערה מערבבים מעבירים לתבנית ואופים בחום של 180 בערך 3/4 שעה.

 
למעלה