פינת האוכל העדתי - והיום ,"פשטידות"

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והיום ,"פשטידות"


בוקר טוב כולם....

נתבקשנו להיום להעלות את נושא הפשטידות הרבות והטובות שמתובבות בין כולנו, הן יכולות להיות מתוקות, חלביות או בשריות.
אנה שתפו את כולנו במתכונים הטובים, ואם יש תמונות הן תתקבלנה בברכה.
יום נפלא לכולם....גילה


 

yafchuk1

New member
פשטידת תפוחי אדמה ובשר


מצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים (לארג`)
2 כפיות מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 לימון סחוט
500 גר` בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
1 כף שמן קנולה
חצי כוס כוסברה
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית צ`ילי טחון חריף
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ראס אל חנות
50 גר' שקדים מולבנים
אופן ההכנה
קולפים את התפוחי אדמה ומבשלים עד לריכוך,מועכים ומצננים.מוסיפים כורכום,פלפל לבן,כפית מלח,לימון,והביצים מערבבים ומניחים בצד.
קוצצים את הבצל ומטגנים .מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון בהיר.מוסיפים מלח,צ`ילי טחון,פפריקה,פלפל שחור,כוסברה,ושקדים מולבנים ,מצננים מעט.
משמנים תבנית פיירקס ומסדרים שכבת תפוחי אדמה ושכבת בשר,מסיימים עם שכבת תפוחי האדמה.
מורחים חלמון מעל מסמנים עם מזלג ומכניסים לאפיה 45 דקות.

 
מחמאר / מעקודה פשטידת תפוחי אדמה וביצים

פשטידה טעימה ביותר מהמטבח המרוקאי. נהוג להכינה במחבת עם המון שמן ,הפעם אתן מתכון שלי דל בשמן ועם פחות חלמונים הידועים כמכילים הרבה שומן .
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים לפירה
להוסיף
1קופסה שמורי אפונה וגזר
3 חלמוני בצים
½ כוס פטרוזליה קצוצה
1 כף מיץ מילמון טרי
1 כפית מרק עוף
1 כפית כרכום(הפעם שמתי חוויג' למרק)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן
לערבב הכל ולהוסיף בתנועות קיפול
6 חלבונים מוקצפים
לערבב עד מסה אחידה אבל מבלי לשבור את הקצף.
לחמם תנור לחום גבוהה
לחמם על הכיריים סיר ג'חנון קטן עם 2 כפות שמן לצקת את התערובת לסיר,למרוח מעל מעט שמן לכסות ולהכניס לתנור .
לאפות בחום של 190-200 40 דקות ,להפוך את הסיר שהמכסה יהיה למטה ולאפות עוד 20-30 דקות .לבדוק שהשחים .עם שחום להניח להתקרר מעט ולהעסביר לצלחת .
אוכלים קר או חמים .

למתכון,שדרוגים ותמונות

 
פסטל דה צ`וקלו פאי רועים ארנטינאי

הפסטל דה צ'וקלו- מעין פאי רועים אבל במקום תפוחי אדמה משתמשים בתירס ובשר עוף מכובס. לרב מכינים בכלי חרס .
לשכבת התירס
1 קופסה תירס מסונן (כ650 גר גרגרי תירס , רצוי 800)
1-2 כוסות בשר עוף מבושל
1 כף סוכר
מעט עלי בזלקום
לטחון הכל לתערובת אחידה במעבד מזון
להניח במחבת ולבשל עד צמצום הרוטב.
להוסיף
1/2 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס.
ולצמצם
זה צריך להיות מתקתק וסמיך
לשכבת הבשר
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
כף שמן לתגן עד הזהבה קלה
לשים
1/2 כפית כמון
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4-1/2 כפית צ'לי גרוס
להוסיף
1/2 קג הבשר
ולטגן תוך ערבוב
עוד שכבה של
2 ביצים קשות מחולקות לשמניות
זיתים שחורים ללא גלעינים
צמוקים(ויתרתי)
הרכבת הפשטידה

משמנים תבנית( לרב מכינים בתבנית חרס, אני השתמשתי בחד פעמית קטנה)
ושוטחים חצי מתערובת התירס.
מכסים בתערובת הבשר ומפזרים מעל את הצימוקים ופרוסות ביצה קשה.
מכסים בתערובת התירס שנותרה.
אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתירס זהוב.
לסיפור המתכון תמונות ולשדרוגים ארגנטינאים בבלוג שלי
 
פאי רועים אירי

בשר מתובל בין שכבות תפוחי אדמה, טעים בטירוף .
זה אינו המתכון המקורי אלה מתכון מוכשר אבל לא פחות טעים מהמקור.
לפירה
1 ק"ג תפוחי אדמה
כ-2 כוסות ציר מרק /מים
1 כפית תבלין בצל (אבקת מרק בצל/ פטריות)
2 כפות מיונז/ חמאה
1 כף קמח
הכנת הפירה
לקלף ולחתוך לקוביות את תפוחי אדמה.
להוסיף ציר עד מחצית מגובה תפוחי אדמה(תפוחי האדמה מתבשלים מהאדים)
להוסיף תבלין בצל. ולבשל עד ריכוך
לסנן מים ולמעוך לפירה חלק ולהוסיף את יצרת המצרכים.
לערבב ולקרר מעט.
לבשר (הכי טעים שיש)
700 גר בשר בקר קצוץ גס(טחנתי צלעות גס)
1 בצל קצוץ
1 כף שום קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
5 כפות של רסק עגבניות
250 מ"ל בירה גינס (גם עם בירה נשר יצא לא רע )
מלח, פלפל שחור, קמצוץ צ'לי גרוס, תבלין בצל/מרק בצל
½ כוס מים
הכנת הבשר
לטגן בצל עד שקיפות להוסיף גזר מגורר, סלרי ושום ולאדות יחד
להוסיף רסק עגבניות ולערבב לטגן 2 דקות
להוסיף בירה ותבלינים לערבב ולהוסיף מים לבשל כחצי שעה על אש קטנה מכוסה
לטעום ולשפר טעמים ולצמצם את הנוזלים.
הרכבת המנה
לשמן תבניות אישיות לפזר מעט פירורי לחם
למלא בשכבה דקה של הפירה תחתית ודפנות התבנית
למלא בשר עד שולי התבנית לכסות בפירה.
לשמן מעט(ספריי שמן יכול להתאים )
ולאפות עד השכמה בחום בינוני כ30-40 דקות.
לחכות 5 דקות ולשחרר מהתבנית ולהגיש לצד סלט כרוב עשיר ובירה.
להסברים מפורטים ושדרוגים כנסו לבלוג שלי
 
סנייה חצילים וטחינה על מצע בורגול מהמטח הערבי

לבסיס
1 כוס בורגול דק מושרה במים וסחוט
1 כף שמן זית
2 כפות בשר טחון
1/2 כפית סחוג/ רסק פלפלים חריף
1 כף קמח
לערבב היטב יחדיו לבצק

החציל
1 חציל קטן קלוף ופרוס מומלח ומושרה כחצי שעה
לשמן ניר אפיה בשמן זית ולהניח את החציל למרוח בשמן ולאפות עד הזהבה .
המילוי
1/2 קג בשר בקר /כבש טחון
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה
מעט עירית קצוצה
1 כפית סחוג או מעט צ`לי גרוס(אופצינלי)
1/4 כפית קנמון (אופצינלי)
1/2 בהרט
מלח ופלפ שחור לפי הטעם
לטגן בצל ושום במעט שמן זית עד שקיפות
להוסיף את הבשר ולערבב שלא יווצרו גושים.
לטגן עד שינוי צבע הבשר.
להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים וירק ולערבב
לשכבת הטחינה
1/2כוס טחינה גולמית
2-1 כוס מים
מיץ לימון
1 שן שום כתוש
מלח
לערבב לטחינה
צנוברים לפיזור
הרכבת הסנייה
לשמן בטחינה גולמית תבנית 18
לרפד את הבסיס ודפנות התבנית בשכבת בסיס הבורגול
להדק היטב
להניח את הבשר ולהדק
לאפות בחום 180 מעלות כ30 דקות
להוציא מהתנור
עד שלב זה ניתן להכין מראש.
לפני הארוחה.
לסדר את פרוסות החציל
לצקת מעל את הטחינה
לפזר מעל מעט סומק וצנוברים
לאפות עשר דקות.
לסדנה להכנת הסנייה

 
מוסקה חצילים ובשר אישית מהמטבח הבלקני

מצרכים עבור 8 תבניות אישיות
1 חציל גדול פרוס דק לאורכו
1 בטטה פרוסה דק לאורכה
8 פרוסות עגבניה
מלית הבשר
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
חופן צנוברים קלויים/ שקדים מלובנים פרוסים

תבלינים
1 כף סילאן
1 כפית בהרט ,
רבע כפית מכל אחד מהתבלינים הללו
צ`לי גרוס, כמון, פלפל שחור גרוס, כרכום,
שמן לשמון וטיגון
טחינת עגבניות
1 כוס טחינה גולמית
2 עגבניות
2-4 שיני שום
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
½-1 כוס מים

ההכנת החצילים
משמנים בנדיבות תבנית גדולה .
מנחים את פרוסות החציל בשכבה אחת .
משמנים את פרוסות החציל בספרי שמן ואופים כ20 דקות עד הזהבה.
הכנת הבטטה
מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבטטה.
הכנת הבשר למלית
מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה
מוסיפים את רסק העגבניות לבצל ומטגנים עוד כ 3 דקות
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כ 3 דקות
מתבלים בשיני השום הקצוצות, צנוברים קלויים והתבלינים
מסדרים את פרוסות החצילים כפי שמצולם בתמונות כאשר בתחתית מניחים בטטה.
מפזרים מעט שקדים
ממלאים בבשר וסוגרים עם חציל
מנחים מעל פרוסת עגבניה למניעת התייבשות
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 30 דקות
מכינים טחינה עגבניות
שמים את כל החומרים במעבד מזון מעבדים עד קבלת טחינה במרקם האהוב.
מתבלים לפי הטעם
ההגשה
שמים בצלחת 2-3 כפות טחינה
מעל הטחינה הופכים את המוסקה האישית
מעטרים בנענע/עירית
ומגישים
לסדנת תמונות

 

לינדה7

New member
ענקית לגילוש על הפינה


  • רוצה להודות לגילוש על הפינה השבועית "אוכל העדתי "
  • תודה לנמושקה .להים רגוע ,וליתר הבנות על שיתוף הפעולה להוספת מתכונים
  • את השרשור העלתי להודעות נבחרות "
שמחה ליראות שהפורום חזר לעצמו !
מאחלת לדיירי ה-
ערב טוב.

לינדה
 

לינדה7

New member
טלי
על השיתוף


תודה יקירה על השיתוף הפעולה למתכונים .מעולים

לינדה
 

ninga 3

New member
רולדות גבינות וזיתים

רולדת גבינות, וזיתים..

בצק חש" ק:
ח - חמאה רכה - 200 גרם
ש - שמנת חמוצה
ק - קמח, 3 כוסות קמח תופח ועוד טיפה אם יש צורך

במעבד מזון מעבדים את כל המצרכים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.

למלית :
חבילה גבינה "טוב-טעם"
200 גרם גבינה מלוחה עדינה "פטינה" או אחרת מפוררת
150 גרם גבינה מוצרלה מגוררת
ביצה שלמה
זיתי קלמטה חתוכים
מעט מלח, פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט.
לערבב היטב ולחלק ל-3.
, מוציאים מהמקרר, את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן באורך של 25X15 ס”מ. מניחים במרכז המלבן את המלית, משטחים על כל העלה חוץ מהשוליים. מגלגלים לרולדה. ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בחלב או ביצה טרופה, ומפזרים שומשום.
אופים בחום בינוני 175 עד קבלת גוון שחום ויפה. כ-40 דקות, לפני ההגשה פורסים לפרוסות.
תהנו...

 
למעלה