לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99639,963 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי - והיום ,"פשטידות"'
פינת האוכל העדתי - והיום ,"פשטידות"
<< ההודעה הנוכחית
29/10/2014 | 07:13
29
178
בוקר טוב כולם....
נתבקשנו להיום להעלות את נושא הפשטידות הרבות והטובות שמתובבות בין כולנו, הן יכולות להיות מתוקות, חלביות או בשריות.
אנה שתפו את כולנו במתכונים הטובים, ואם יש תמונות הן תתקבלנה בברכה.
יום נפלא לכולם....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת איטריות אורז חלבית'
פשטידת איטריות אורז חלבית
29/10/2014 | 07:58
7
132
פשטידה טעימה מאוד תחליף מעולה לפסטות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוגל ירושלמי'
קוגל ירושלמי
29/10/2014 | 08:05
6
121
מעדן של שבת קודש. עם מלפפון חמוץ יאמיייי אשכנזי אבל גיליתי שהספרדים אוהבים אותו יותר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' "גלאט " = קיש קישואים מיוחד'
"גלאט " = קיש קישואים מיוחד
29/10/2014 | 08:20
4
461
וואווו הוא /היא מדהימה כדאי לכם להכין
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת עלי כרוב ממולאת בבורגול'
פשטידת עלי כרוב ממולאת בבורגול
29/10/2014 | 08:30
3
127
אחד מהדברים שתקבלו וואווווו ענק אם תכינו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואו על איך שזה נראה!!!'
וואו על איך שזה נראה!!!
29/10/2014 | 15:12
14
לצפיה ב-'לך טובה"לה .'
לך טובה"לה .
29/10/2014 | 20:48
19
תודה על השיתוף למתכונים ..
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ניראה טעים'
ניראה טעים
02/11/2014 | 10:05
3
לצפיה ב-' פשטידת תפוחי אדמה ובשר'
פשטידת תפוחי אדמה ובשר
29/10/2014 | 08:28
2
194
מצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים (לארג`)
2 כפיות מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 לימון סחוט
500 גר` בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
1 כף שמן קנולה
חצי כוס כוסברה
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית צ`ילי טחון חריף
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ראס אל חנות
50 גר' שקדים מולבנים
אופן ההכנה
קולפים את התפוחי אדמה ומבשלים עד לריכוך,מועכים ומצננים.מוסיפים כורכום,פלפל לבן,כפית מלח,לימון,והביצים מערבבים ומניחים בצד.
קוצצים את הבצל ומטגנים .מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון בהיר.מוסיפים מלח,צ`ילי טחון,פפריקה,פלפל שחור,כוסברה,ושקדים מולבנים ,מצננים מעט.
משמנים תבנית פיירקס ומסדרים שכבת תפוחי אדמה ושכבת בשר,מסיימים עם שכבת תפוחי האדמה.
מורחים חלמון מעל מסמנים עם מזלג ומכניסים לאפיה 45 דקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה מעולה ...'
נראה מעולה ...
29/10/2014 | 20:47
1
10
תודה יפצוק על המתכון .
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
30/10/2014 | 15:01
6
לצפיה ב-'מחמאר / מעקודה פשטידת תפוחי אדמה וביצים'
מחמאר / מעקודה פשטידת תפוחי אדמה וביצים
29/10/2014 | 14:44
108
פשטידה טעימה ביותר מהמטבח המרוקאי. נהוג להכינה במחבת עם המון שמן ,הפעם אתן מתכון שלי דל בשמן ועם פחות חלמונים הידועים כמכילים הרבה שומן .
 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים לפירה
להוסיף 
1קופסה שמורי אפונה וגזר 
3 חלמוני בצים 
½ כוס פטרוזליה קצוצה
1 כף מיץ מילמון טרי
1 כפית מרק עוף
1 כפית כרכום(הפעם שמתי חוויג' למרק)
מלח ופלפל לפי הטעם 
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן 
לערבב הכל ולהוסיף בתנועות קיפול 
6 חלבונים מוקצפים 
לערבב עד מסה אחידה אבל מבלי לשבור את הקצף.
לחמם תנור לחום גבוהה
לחמם על הכיריים סיר ג'חנון קטן עם 2 כפות שמן לצקת את התערובת לסיר,למרוח מעל מעט שמן  לכסות ולהכניס לתנור .
לאפות בחום של 190-200 40 דקות ,להפוך את הסיר שהמכסה יהיה למטה ולאפות עוד 20-30 דקות .לבדוק שהשחים .עם שחום להניח להתקרר מעט ולהעסביר לצלחת . 
אוכלים קר או חמים .

למתכון,שדרוגים  ותמונות 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פסטל דה צ`וקלו פאי רועים ארנטינאי'
פסטל דה צ`וקלו פאי רועים ארנטינאי
29/10/2014 | 14:49
71
הפסטל דה צ'וקלו- מעין פאי רועים אבל במקום תפוחי אדמה משתמשים בתירס ובשר עוף מכובס. לרב מכינים בכלי חרס .
לשכבת התירס 
1 קופסה תירס מסונן (כ650 גר גרגרי תירס , רצוי 800)
1-2 כוסות בשר עוף מבושל
1 כף סוכר 
מעט עלי בזלקום
לטחון הכל לתערובת אחידה במעבד מזון 
להניח במחבת ולבשל עד צמצום הרוטב. 
להוסיף
1/2 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס. 
 ולצמצם
זה צריך להיות מתקתק וסמיך
לשכבת הבשר
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות 
כף שמן לתגן עד הזהבה קלה 
לשים
1/2 כפית כמון
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי 
1/4-1/2 כפית צ'לי גרוס 
להוסיף
1/2 קג הבשר
 ולטגן תוך ערבוב
עוד שכבה של 
2 ביצים קשות מחולקות לשמניות 
זיתים שחורים ללא גלעינים
צמוקים(ויתרתי) 
הרכבת הפשטידה 

 משמנים תבנית( לרב מכינים בתבנית חרס, אני השתמשתי בחד פעמית קטנה)
  ושוטחים חצי מתערובת התירס.
מכסים בתערובת הבשר  ומפזרים מעל את הצימוקים ופרוסות ביצה קשה.
מכסים בתערובת התירס שנותרה.
אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתירס זהוב.
לסיפור המתכון תמונות ולשדרוגים ארגנטינאים בבלוג שלי 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי רועים אירי '
פאי רועים אירי
29/10/2014 | 14:54
41
בשר מתובל בין שכבות תפוחי אדמה, טעים בטירוף  .
זה אינו המתכון המקורי אלה מתכון מוכשר אבל לא פחות טעים מהמקור. 
לפירה 
1 ק"ג תפוחי אדמה 
כ-2 כוסות ציר מרק /מים 
1 כפית תבלין בצל (אבקת מרק בצל/ פטריות)
2 כפות מיונז/ חמאה
1 כף קמח 
הכנת הפירה 
לקלף ולחתוך לקוביות את תפוחי אדמה. 
להוסיף ציר עד מחצית מגובה תפוחי אדמה(תפוחי האדמה מתבשלים מהאדים) 
להוסיף תבלין בצל. ולבשל עד ריכוך 
לסנן מים ולמעוך לפירה חלק ולהוסיף את יצרת המצרכים. 
לערבב ולקרר מעט.
לבשר (הכי טעים שיש)
700 גר בשר בקר קצוץ  גס(טחנתי צלעות גס)
1 בצל קצוץ 
1 כף  שום קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
2 גבעולי סלרי פרוסים דק 
5  כפות של רסק עגבניות
250 מ"ל בירה גינס (גם עם בירה נשר יצא לא רע )
מלח, פלפל שחור, קמצוץ צ'לי גרוס, תבלין בצל/מרק בצל 
½ כוס מים
הכנת הבשר
לטגן בצל עד שקיפות להוסיף גזר מגורר, סלרי ושום ולאדות יחד 
להוסיף רסק עגבניות ולערבב לטגן 2 דקות 
להוסיף בירה ותבלינים לערבב ולהוסיף מים לבשל כחצי שעה על אש קטנה מכוסה 
לטעום ולשפר טעמים ולצמצם את הנוזלים.
הרכבת המנה
לשמן תבניות אישיות לפזר מעט פירורי לחם 
למלא בשכבה דקה של הפירה תחתית ודפנות התבנית 
למלא בשר עד שולי התבנית לכסות בפירה. 
לשמן מעט(ספריי שמן יכול להתאים )
ולאפות עד השכמה בחום בינוני כ30-40 דקות. 
לחכות 5 דקות ולשחרר מהתבנית ולהגיש לצד סלט כרוב עשיר ובירה. 
להסברים מפורטים ושדרוגים כנסו לבלוג שלי 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סנייה חצילים וטחינה על מצע בורגול מהמטח הערבי'
סנייה חצילים וטחינה על מצע בורגול מהמטח הערבי
29/10/2014 | 14:59
93
לבסיס 
1 כוס בורגול דק מושרה במים וסחוט 
1 כף שמן זית 
2 כפות בשר טחון 
1/2 כפית סחוג/ רסק פלפלים חריף 
1 כף קמח 
לערבב היטב יחדיו לבצק 

החציל
1 חציל קטן קלוף ופרוס מומלח ומושרה כחצי שעה
לשמן ניר אפיה בשמן זית ולהניח את החציל למרוח בשמן ולאפות עד הזהבה .  
המילוי
1/2 קג בשר בקר /כבש טחון 
1 בצל קצוץ 
3 שיני שום קצוצות 
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה  
מעט עירית קצוצה 
1 כפית סחוג או מעט צ`לי גרוס(אופצינלי)
1/4 כפית קנמון (אופצינלי) 
1/2 בהרט 
מלח ופלפ שחור לפי הטעם
לטגן בצל ושום במעט שמן זית עד שקיפות 
להוסיף את הבשר ולערבב שלא יווצרו גושים.
לטגן עד שינוי צבע הבשר.
להעביר לקערה ולהוסיף  תבלינים וירק ולערבב
לשכבת הטחינה 
1/2כוס טחינה גולמית
2-1 כוס מים
מיץ לימון
1 שן שום כתוש
מלח
לערבב לטחינה 
צנוברים לפיזור 
הרכבת הסנייה
לשמן בטחינה גולמית תבנית 18 
לרפד את הבסיס ודפנות התבנית בשכבת בסיס הבורגול 
להדק היטב
להניח את הבשר ולהדק
לאפות בחום 180 מעלות כ30 דקות 
להוציא מהתנור 
עד שלב זה ניתן להכין מראש. 
לפני הארוחה. 
לסדר את פרוסות החציל
לצקת מעל את הטחינה
לפזר מעל מעט סומק וצנוברים
לאפות עשר דקות. 
לסדנה להכנת הסנייה 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מוסקה חצילים ובשר אישית מהמטבח הבלקני '
מוסקה חצילים ובשר אישית מהמטבח הבלקני
29/10/2014 | 15:06
2
89
מצרכים עבור 8 תבניות אישיות
1 חציל גדול פרוס דק לאורכו
1 בטטה פרוסה דק לאורכה 
8 פרוסות עגבניה 
מלית הבשר
½ קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ 
8 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
חופן צנוברים קלויים/ שקדים מלובנים פרוסים

תבלינים 
1 כף סילאן 
1 כפית בהרט ,
רבע כפית מכל אחד מהתבלינים הללו 
צ`לי גרוס, כמון, פלפל שחור גרוס, כרכום, 
שמן לשמון וטיגון 
טחינת עגבניות 
1 כוס טחינה גולמית
2 עגבניות
2-4 שיני שום
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם 
½-1 כוס מים 

ההכנת החצילים  
משמנים בנדיבות תבנית גדולה .
מנחים את פרוסות החציל בשכבה אחת .
משמנים את פרוסות החציל בספרי שמן ואופים כ20 דקות עד הזהבה. 
הכנת הבטטה 
מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבטטה. 
הכנת הבשר למלית
מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה
מוסיפים את רסק העגבניות לבצל ומטגנים עוד כ 3 דקות
 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כ 3 דקות
מתבלים בשיני השום הקצוצות, צנוברים קלויים  והתבלינים 
מסדרים את פרוסות החצילים  כפי שמצולם בתמונות כאשר בתחתית מניחים בטטה. 
מפזרים מעט שקדים 
ממלאים בבשר וסוגרים עם חציל
מנחים מעל פרוסת עגבניה למניעת התייבשות 
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 30 דקות
מכינים טחינה עגבניות 
שמים את כל החומרים במעבד מזון מעבדים עד קבלת טחינה במרקם האהוב.
מתבלים לפי הטעם
ההגשה
שמים בצלחת 2-3 כפות טחינה 
מעל הטחינה הופכים את המוסקה האישית 
מעטרים בנענע/עירית 
ומגישים 
לסדנת תמונות 
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ענקית לגילוש על הפינה '
ענקית לגילוש על הפינה
29/10/2014 | 20:42
12
  • רוצה להודות לגילוש על הפינה השבועית "אוכל העדתי "
  • תודה לנמושקה .להים רגוע ,וליתר הבנות על שיתוף הפעולה להוספת מתכונים 
  • את השרשור העלתי להודעות נבחרות "
שמחה ליראות שהפורום חזר לעצמו ! 
מאחלת לדיירי ה- ערב טוב.
לינדה 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טלי על השיתוף'
טלי על השיתוף
29/10/2014 | 20:50
7
תודה יקירה על השיתוף הפעולה  למתכונים .מעולים 
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רולדות גבינות וזיתים'
רולדות גבינות וזיתים
30/10/2014 | 05:50
84
רולדת גבינות, וזיתים..
 
בצק חש" ק:
ח - חמאה רכה - 200 גרם
ש - שמנת חמוצה
ק - קמח, 3 כוסות קמח תופח ועוד טיפה אם יש צורך
 
במעבד מזון מעבדים את כל המצרכים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
 
למלית :
חבילה גבינה "טוב-טעם"
200 גרם גבינה מלוחה עדינה "פטינה" או אחרת מפוררת
150 גרם גבינה מוצרלה מגוררת
ביצה שלמה
זיתי קלמטה חתוכים
מעט מלח, פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט.
לערבב היטב ולחלק ל-3.
, מוציאים מהמקרר, את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן באורך של 25X15 ס”מ. מניחים במרכז המלבן את המלית, משטחים  על כל העלה חוץ מהשוליים. מגלגלים לרולדה. ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בחלב או ביצה טרופה, ומפזרים שומשום.
אופים בחום בינוני 175 עד קבלת גוון שחום ויפה. כ-40 דקות, לפני ההגשה פורסים לפרוסות.
תהנו...
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת כרוב פלורנטינית - קובי בר עם טאץ' של יהודית ל.'
פשטידת כרוב פלורנטינית - קובי בר עם טאץ' של יהודית ל.
30/10/2014 | 06:08
58
פשטידת כרוב פלורנטינית - קובי בר עם טאץ' של יהודית לוי
פשטידה פשוטה וטעימה מאודדדד.
המצרכים:
קילו כרוב - לרצועות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס בשילוב עם גבינת צפתית קשה
גביע שמנת חמוצה / אשל / יוגורט וכד '
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי טעם
שמן לשימון תבנית
כף פירורי לחם לזרייה בתבנית
 
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
מחממים את התנור לחום בינוני. שמים את הכרוב הקצוץ בסיר, מוסיפים מעט שמן ומבשלים על אש גבוהה תוך בחישה עד שמזהיב מעט, ועד שכל הנוזלים מתאדים. מסננים היטב ואף סוחטים משאריות הנוזלים, ומעבירים לקערה. מוסיפים את הגבינה הצהובה, הצפתית/בולגרית, השמנת, הביצים, הקמח והסוכר ובוחשים היטב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ובוחשים שוב. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את פירורי הלחם. מעבירים את תערובת הכרוב אל התבנית, מפזרים מעל קצת גבינות וזורים שומשום, אפשר להוסיף גם קוביות חמאה קטנטנות.
אופים ב-175-180 מ' כ-50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים..'
פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים..
30/10/2014 | 06:14
60

פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים..  גילה
2005
 6-8 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, לקלוף ולמעוך לפירה, להוסיף בקערה:
 כף שמן קנולה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם
 המלית:
במחבת עם מעט שמן להזהיב בצל גדול וקצוץ
להוסיף:
 3-4 שיני שום קצוצים דק ולערבב
 300-500 גר’ בשר בקר טחון להוסיף ולערבב עם הבצל, אפשר ורצוי מעט שומן כבש, לתבל, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ,, צנוברים ואגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט.

לשמן תבנית אפיה מלבנית, לפזר מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, לשטח מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל לסגירה את הפירה הנותר, לסדר יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא עליונה, לפזר חתיכות קטנות מחמאה ושומשום.. .
לאפות בחום בינוני כ-חצי שעה [ללא כיסוי[להוסיף ולשים 5 דקות נוספות בגריל..לקבלת גוון חום..לא לשרוף.
 
בפעמים האחרונות, אני משאירה בערך שליש מכמות הבשר ומפזרת למעלה .. וזה טעיםםםםם, כמו בתמונה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בצלים ופטריות עשירה'
פשטידת בצלים ופטריות עשירה
30/10/2014 | 06:21
65

פשטידת בצלים ופטריות עשירה
בצק חשק:
200 גרם חמאה
שמנת רגילה 9%
כ-3 כוסות קמח תופח
ליצור בצק לעטוף ולהכניס למקרר לשעה.
לשטח בתבנית מתאימה ולאפות כ-20 דקות עד הזהבה  
   קלה...ולצנן.
 
המלית: (אפשר להכין יום קודם)
2 בצלים יבשים בינוניים פרוסים דק לחצאי טבעות
1 בצל אדום בינוני-גדול – פרוס לחצאי טבעות דקות
2 כרישות – פרוסות לטבעות דקות כולל הירוק הבהיר
2-3 בצל ירוק מהגדולים – פרוסים דק כולל הירוק
להמיס במחבת גדול 50 ג' חמאה+ כ-3 כפות שמן זית
להוסיף כל הבצלים ולהזהיב תוך עירבוב..להוסיף:
2-3 קופסאות פיטריות שמפניון טריות – פרוסות
קופסאת פטריות פורטובלו/חורש פרוסות
להזהיב יחד ולכבות את האש – לצנן.
 
מערבבים בקערה:
3 ביצים
שמנת חמוצה (אפשר מתוקה, שמתי שמנת יוטבתה)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת, אפשר לערבב כל מיני.
חופן שמיר קצוץ / עירית / בצל ירוק
2 כפות אבקת מרק פיטריות (אפשר לערבב עם מרק בצל)
טורפים הכל יחד ומערבבים עם הפיטריות והבצלים.
   ניתן להוסיף חצאי עגבניות שרי מעל לפני האפיה.
 
שופכים מעל הבצק האפוי, מסדרים ואופים ב-180 מ'
   כ-40-50 דקות...והעיקר נהניםםםםם כי זה טעיםםם.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בלינצ'ס פיטריות - יהודית לוי '
פשטידת בלינצ'ס פיטריות - יהודית לוי
30/10/2014 | 06:28
70
פשטידת בלינצ'ס פיטריות - יהודית לוי   
22:50 | 17/08/08 
**מ ע ו ל ה**

המצרכים:
 1 חב' של עלי בלינצ'ס
 3 בצלים גדולים או 4 בינוניים
 2-3 קופסאות פיטריות קצוצות
 1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, מרק פיטריות או עוף או בצל
2-3  ביצים תלוי בגדול

ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב
להוסיף פיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.

לקרר להוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס ולסדר בתבנית משומנת
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס ולאפות.

קיבלתי רעיון משגע מזיווה טישלר, במקום למלא ולסגור כל בלינצ'ה, פשוט יותר לקחת תבנית עגולה, בגודל של הבלינצ'ה, ולהכין את הפשטידה בשכבות, בלינצ'ה/מלית- ולאפות...כמו בתמונה, ויצא נפלא עם הרבה פחות עבודה.
בהצלחה ובתאבון
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת גבינות בניצה של רות אוליבר עם טאץ' שלי'
פשטידת גבינות בניצה של רות אוליבר עם טאץ' שלי
30/10/2014 | 07:37
131

פשטידת גבינות בניצה של רות אוליבר
עם עלי פילו
החומרים:
 15 דפי פילו
לבלילה:
 3/4 כוס שמן, או 200 גרם חמאת תנובה מלוחה מומסת [אפשר לשלב גם עם שמן]
 4 ביצים שלמות
 1 כפית סודה לשתיה
 1/2 ליטר יוגורט (**אפשר להחליף בשמנת / אשל / לבן( אני שמתי 2 יוגורט+חצי שמנת יוטבתה.
 1קוביה גבינה בולגרית קשה מפוררת גס, [*השתמשתי בבולגרית "פנחס" וגם בפטינה, פיזרתי גם עלי מנגולד טריים חתוכים לרצועות(ללא בישול מקדים) ופיזרתי באופן חופשי מעל הגבינות] .

ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבלילה מלבד הגבינה והבולגרית
2. משמנים תבנית אפיה
3. משאירים בצד לכיסוי המאפה 2 דפי פילו יפים ושלמים
4. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות
5.   לוקחים עלה, מקווצ'צ'ים אותו(כאילו נייר שכתבנו עליו וברצוננו לזרוק לפח)טובלים בבלילה ובצורה זו מניחים אותו על המצע שלנו. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים ליד
6. מפזרים מעל העלים המקומטים חלק מתערובת הגבינות ומעל מפזרים עלי מנגולד רצועות[אפשר גם בלי, טעים גם בלי תוספות]
7. חוזרים על פעולות 5 ו- 6 עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים רק שני עלים שהנחנו בצד
8.   פורסים מעל את העלים, את הקצוות דוחפים בזהירות בצדדים, שופכים מעל בערך כף שמן ומורחים את שני העלים שנותרו בוזקים קצת שומשום ולתנור.
9. אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות (עד שיזהיב)
הפשטידה נהדרת...אין מילים...פשוט מהממתתתת...כדאי...
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סינייה של פירגה עם תוספות שלי'
סינייה של פירגה עם תוספות שלי
30/10/2014 | 07:45
77

סינייה של פירגה  

לשמן בנדיבות בשמן זית פיירקס בקוטר של תבנית 26
אפשר על תבנית אחרת - שטוחה בגובה 5 ס"מ בערך

לסדר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים (מלח,פלפל,פפריקה,כמון,כורכום,כף רסק עגבניות או קטשופ)

מעל להכין 2\1 קילו בשר בקר טחון מתובל כמו לקציצות:
(מלח,פלפל,פפריקה,שום,פטרוזיליה,כף קטשופ או רוטב צ'ילי/סחוג,כמון,כורכום,מעט קינמון,  שמתי גם ביצה ופירורי לחם,אבל לא חובה)
אני {גילה} הוספתי לבשר כך:
500 גרם בקר טחון
בצל בינוני-גדול קצוץ במעבד מזון וסחוט
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
2 שיני שום כתוש
ביצה
כ-2 כפות פירורי לחם
קורט פלפל אנגלי באבקה
פלפל שחור בנדיבות
כף צ'ילי מתוק-חריף
1/2 כפית אבקת גריל עוף
פפריקה כף
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
מעט כמון וכורכום
1/2  כפית אבקת סודה לשתיה (נותן עסיסיות וטעם עשיר)
לשטח בשכבה אחידה מעל לתפוחי האדמה

למרוח כף שמן זית על פני הבשר

לאפות 1/2 שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות

להוציא ולפרוס מעל לבשר פרוסות מ-3 עגבניות טריות

לצפות בכוס טחינה מוכנה ומתובלת:
שום,מלח,מיץ לימון טרי,ומעט מים) הטחינה מעט נוזלית.

לאפות עוד כ- 20 דקות

להוציא ולקשט בפטרוזיליה טרייה וצנובר מטוגן. אפשר לקשט  בכדורי חומוס מבושלים מטוגנים קלות בטיפונת שמן זית ובפפריקה.
להגיש מיד... תהנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הקיגל של השריף דנדי פו'
הקיגל של השריף דנדי פו
30/10/2014 | 07:52
69

הקיגל של השריף דנדי פו
 
כ-6 תפוחי אדמה מגורדים דק וסחוט קלות / אולי אפשר עם איטריות....??
בצל גדול מגורד דק 
 1/2 - 3/4 כוס שמן
4 ביצים
גזר מגורר דק (לפי גילה)
2 כפות קמח רגיל או ק. תפו"א
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ויוצקים לתבנית אפיה גדולה
 (אני מעדיפה תבנית מזכוכית)
אופים כ-2-3 שעות בחום נמוך  150 מעלות
 
הקיגל  מוכן כאשר עוטה מעל קרום שחום ויפה.
 
בתאבון , ממכר
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיש עגבניות שרי ומוצרלה'
קיש עגבניות שרי ומוצרלה
30/10/2014 | 08:00
1
58
קיש עגבניות שרי ומוצרלה (לא מצויין אצלי של מי המתכון, המום סליחה ומחילה!)
קיש עגבניות ומוצרלה | רינג או תבנית בקוטר 26 ס"מבצק פריך:
240 גר' קמח לבן
160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה (גודל M)
 
מלית:
כף שמן זית
בצל גדול פרוס לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
350-400 גר' עגבניות שרי שלמות
 
רויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
כף גדושה של קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
כפית עלי תימין טרי
 
אופן ההכנה:
1.בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2.מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
3.מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים לדיסקית ומקררים כחצי שעה במקרר.
4.מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית/ רינג משומן קלות. חשוב להקפיד להניח את הבצק בזווית של 90 מעלות בין התחתית לדפנות.
5.דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה-שעה.
6.מלית: במחבת קטנה מחממים שמן זית.
7.כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מתחיל להזהיב (אבל עדיין בהיר).
8.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
9.מסננים את הבצל המטוגן ומצננים מעט
10.רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ותימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
11.הרכבת הקיש: מחממים תנור ל165 מעלות.
12.מעל הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן שהתקרר.
13.מפזרים מחצית מכמות המוצרלה המגוררת על הבצל.
14.מניחים את העגבניות שרי מעל הכל בשכבה אחידה.
15.יוצקים את הרויאל בעדינות מעל הכל, ומפזרים את יתרת הגבינה בשכבה אחידה.
16.אופים את הקיש 35-45 דקות, עד שהבצק מזהיב בשוליים והמלית מתייצבת.
17.מצננים לפחות חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
 
הערות, הארות ותוספות: במקום המוצרלה אפשר להשתמש בגבינת קשקבל או עמק מגוררת.
אפשר להמיר מחצית מכמות השמנת המתוקה בשמנת לבישול על מנת לחסוך מעט בקלוריות.
עקרונית תמיד מומלץ לאפות את הקלתית חצי אפייה (אפייה עיוורת) לפני שיוצקים את המלית וממשיכים באפייה, אך בקישים אני מוצאת שזה בסדר גמור לאפות את הכל יחד.
הקיש נשמר במקרר עד שלושה ימים מכוסה היטב.
מומלץ להגיש את הקיש בטמפרטורת החדר או מחומם מעט בתנור.
אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור אותה עטופה היטב במקפיא עד כחודש.
 
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המתכון של נטלי לוין, "עוגיונט". מתכון מצוין!'
המתכון של נטלי לוין, "עוגיונט". מתכון מצוין!
30/10/2014 | 20:45
29
לצפיה ב-'פשטדת פתיתים ועגבניות '
פשטדת פתיתים ועגבניות
30/10/2014 | 08:22
75
פשטדת פתיתים עגבניות שרי וגבינות / אושרת מלמד

חומרים
חבילת פתיתים מבושלת אני מוסיפה מעט אבקת מרק
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 גביע גבינת קוטג/גבינה לבנה מה שיש במקרר
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2-3 ביצים תלוי בגודל
מלח/פלפל/אורגנו לפי טעם

אופן ההכנה

אחרי בישול הפתיתים שמים הכל בקערה מערבבים מעבירים לתבנית ואופים בחום של 180 בערך 3/4 שעה.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ