פינת האוכל העדתי ליום רביעי
והפעם -
חמין

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי ליום רביעי
והפעם -
חמין


מאחר והחורף הגיע....כבר קר, מה מתאים יותר לסוף שבוע כזה מאשר סיר חמין.....

אז בבקשה, הבו לנו ממתכוניכם הטובים.
גילה


 

ninga 3

New member
החמין שלי חלקו מבית אמא עם שילובים של פירגוש

חמין שלי בשילוב מבית אמא בוצי ~ גילה
המרכיבים:
3-4 עצמות בקר (מח, סוכר – אפשר שניהם)
נתח שלם בקר, שפונדרה, שריר הזרוע וכד'(הנתחים בשלמותם, אחרת מחפשים...!)
2-4 פולקס הודו נקבה (יוצא רך כמו חמאה)אפשר גם כרעים של עוף.
כוס וחצי שעועית חומה ו/או מנומרת
כוס גריסי פנינה
1-2 ראשי שום שלמים, בקליפתם שטופים וחצויים
6-7 תפו"א בגודל בינוני-קטן
5-7 ביצים – מבושלים תחילה לחוד.
קישקע 1-2 – מניחה בסיר ומכסה במים, מבשלת כך על להבה נמוכה, עד שהקישקע מתנפח – מכבים, (לפעמים שמה בשקית קוקי, מחוררת מעט, לספיגת הטעמים בסיר).
2-3 בצלים גדולים
1-2 ראשי שום
2 גזרים
תיבול:
כף גדושה פלפל שחור גרוס טרי
כף וחצי מלח גס
2 כפות אבקת מרק עוף
2-3 כפות דבש או סילאן (אל דאגה, זה לא יוצא מתוק)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה קפה שחור , ללא תוספת הל וכו'(הקפה נותן צבע נהדר וגם ארומה נפלאה, ממליצה לא לוותר).

אופן ההכנה:
בסיר גדול מאד, שמיועד לחמין לטגן בשמן 2-3 בצלים גדולים ו-2 גזרים חתוכים לעיגולים.
להוסיף עצמות, הקיטניות ולערבב, להוסיף את נתח הבשר, הפולקס, למלא מים רותחים ולהביא לרתיחה.
להוסיף תיבול חוץ מהקפה
מוסיפים תפו"א – מפזרים גם את הביצים
מניחים מזהירות את הקישקע והקוגל, מוסיפים מים רותחים אם יש צורך ומביאים שוב לרתיחה...
מוזגים מעט רוטב מהסיר לצלוחית ומערבבים עם כפית הקפה, מחזירים בזילופים לסיר ומערבבים בעדינות כמה שניתן.
מכסים...ולתנור ב-130 מעלות מכניסת השבת עד למחרת, לשומרי השבת להשאיר את התנור על 100 מעלות, שזה נחשב כמו פלטה ומיוחד לשומרי שבת.

בפעם האחרונה שיניתי "קצת" – יצא מצויין לכל הדיעות

הזהבתי 2 בצלים קצוצים גס בשמן וכף גדושה שומן אווז, הוספתי 2 כפות גדושות סוכר חום דמררה (לא יוצא מתוק בכלל)ואז לפי הסדר הוספתי:
3 עצמות, 1/2 נתח בשר שריר קפוא,
5 כרעיים מחולקות ללא עור
2 כוסות שעועית מושרית וכוס וגריסים, קישקע
המון תפו"א אדומים וקלופים.
(ללא ביצים)לא אוכלים כמעט
תיבול – פפריקה, גריל עוף, פל"מ גס, מרק עוף ,מרק בצל, קפה שחור מעט, (כ-3/4 כפית שטוחה) מים רותחים לכיסוי.
מתכון ל"אלקה" ואל תוותרו כי הוא "גולת הכותרת"
לשים בקערה: - פירגוש
4 כוסות קמח רגיל
ביצה אחת
2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
כוס שמן
מעט אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה
ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק
מכינים נקניק גדול ושמן, מניחים באמצע הסיר (הכוונה שלמטה יש חלק מתפוחי האדמה והבשר ומעל ל"אלקה" יש שוב תפוחי אדמה ויתר המרכיבים בסיר. ה"אלקה" צריך להיות מכוסה במרכיבים מהחמין וזאת כדי שיספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין ולא יתייבש.

הקוגל: החיים הטובים – מתכון זוכה (משודרג על ידי)
3 ביצים - לטרוף בקערה
כוס קמח
1/4 כוס שמן
פל"מ
2 ת”א מגוררים גס
בצל גדול קצוץ ומוזהב
מעט מים אם יש צורך
*מערבבים ומפזרים מעט קמח על פני משטח העבודה שלא ידבק, כשהצ’ולנט רותח, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הקוגל כגוש אחד...אני הכנסתי לשקית קוקי וחוררתי מעט.

 

ninga 3

New member
טבית - חמין עירקי מופלא...

טבית עירקי.....שלא מפסיקים לנשנש...
בסיר שנכנס גם לתנור...
2 בצלים גדולים לקצוץ - להזהיב ולהוסיף..
2 עגבניות אדומות גדולות ויפות קצוצות קטן - כמו לסלט [השתמשתי בחצי קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות]

לשים בצלוחית:
1/4 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה וחריפה
כף גדושה אב' גריל עוף
כף אבקת מרק עוף [ג]
מעט כורכום
לערבב, למרוח את חלקי העוף, ולהניח על העגבניות, לבשל כ-רבע שעה.[את שארית ממרח העוף להשאיר בצד]

לשים בקערה עמוקה:
3 כוסות אורז או יותר...רטוב, שטוף ומסונן
כף מלח
2-4 כפות רוטב סילאן
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית קפה שחור
כף אבקת מרק בצל
=לערבב היטב הכל, ולשפוך על העוף.
2-3 בטטות קלופות ופרוסות עבות, למרוח את שארית ממרח העוף, להניח מעל האורז.
3-5 תפו"א כנ"ל.
ביצים שהרתחתי מבעוד מועד..[כדי שיקבלו צבע חום במהלך הבישול]

מים רותחים לשפוך מסביב עד לגובה האורז.

לסגור עם נייר כסף את פתח הסיר, ולהניח מעל מכסה, - לבשל על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק - לכבות את האש.

המשך בישול בתנור כ-12 שעות ב-100 מעלות, ויוצא נהדר.
אפשר גם לאפות ב-160 מ' 4-5 שעות.
בהצלחה.

הערות: (גילה) אני מוסיפה פרוסות עבות של תפו"א (קליפה אדומה) כנ"ל בטטות, טובלת בשארית המישרה ומניחה מסביב לפתח הסיר, וביצים קשות שהתבשלו תחילה כ-10 דקות והופכות לחומות במהלך הבישול...ולפעמים מוסיפה = קישקע...חחח...מניחה בשקית קוקי ומחוררת בגלל שהקישקע מתפוצץ, וניסיתי המון שיטות...לא עוזר...
אם מתבשל כל הלילה, מכניסה תפוחי אדמה בינוניים שלמים.



 

ninga 3

New member
היי רחל - כנסי

לא ניסיתי על פלטת שבת רגילה, אלא הכנתי בתנור שיש בו פלטת שבת על 100 מעלות, אבל אני חושבת שאפשר על פלטה רגילה, שימי משהו מתחת שלא ישרף בתחתית....
גילה.
בהצלחה....
 

ninga 3

New member
חמין מקרוני מהתוכנית של אהרוני (שיעור פרטי)

חמין מקרוני מהתוכנית של אהרוני (שיעור פרטי)
המצרכים:
10-12 פולקס עוף – משוחררים מהעצם (לבקש מהקצב את הוצאת העצם)
בצל גדול קצוץ
100 גרם חזה אווז מעושן – קוביות קטנות
1/2 קילו בקר טחון
פלפל, מלח
פירורי לחם
שום

חב' מקרוני – לבשל רגיל לפי הוראות היצרן לסנן ולבזוק מעל מעט שמן (כדי שלא ידבק)
2 תפו"א קלופים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ לאורך.

אופן ההכנה:
במחבת גדולה להזהיב את הבצל ולהוסיף את קוביות האווז
להוסיף את הבקר הטחון עד שינוי הגוון ולתבל – לסגור האש ולצנן

ממלאים כל פולקה וסוגרים בעזרת קיסם עץ, מטגנים את כל הפולקס יחד, את שארית המילוי מערבבים עם המקרוני עם פירורי לחם כ-1/2 – 3/4 הכוס.
לוקחים סיר עמוק ומניחים על תחתית הסיר המשומן את פרוסות תפו"א בצורת פרח.
שופכים מעל מחצית המקרוני ומסדרים מעליהם את הפולקס (לא צמודים לדפנות הסיר, שם דוחפים מקרוני)
מעל שמים את שארית המקרוני, מהדקים ובתנור 10-12 שעות ב-120 מעלות..

הופכים וחותכים כמו עוגה – הכל בצבע חום משגע.



 

ninga 3

New member
מקלובה עוף מהסדנא שהעביר סופיאן ממסעדת אקליפטוס

מקלובה עוף מהסדנא שהעביר סופיאן ממסעדת אקליפטוס, במטבח של מאיר השמן

תפ"א פרוסים לעגולים בעובי כ-1 ס"מ
בצל פרוס
פרוסות חצילים ו/או פרחי כרובית (לא שניהם יחד)
כרעי עוף
גזר – מקלות או עגולים
אורז.
ההכנה:
לשטוף היטב את האורז
לטגן את חלקי העוף, לתבל במלח ופלפל, להוסיף מים ולהביא לרתיחה. לבשל עוד כמה דקות לבישול חלקי.
לטגן פרוסות תפ"א.
עגבניות פרוסות לפרוסות כנ"ל
להרכיב את הסיר: בתחתית סיר גדול לסדר פרוסות בצל, מעליהן פרוסות תפ"א, עגבנייה, חצילים או כרובית. מעל הירקות להניח את הכרעיים ועל זה את האורז. לפזר גזר.
לתבל את האורז באגוז מוסקט, מלח, פלפל, כורכום או זעפרן. לא להגזים כדי שלא יהיה מריר.
לטעום את מי בישול העוף, ולתבל בעוד מלח-פלפל אם צריך, לצקת על האורז, עד גובה 2 ס"מ מעליו. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך את אש הבישול לקטנה מאד, לבשל עוד שעה – שעה ורבע. לכבות את האש. להשאיר לנוח מעט.
לכסות את פתח הסיר במגש גדול בהרבה מקוטר הסיר ולהפוך

להכות מעט את הסיר ההפוך, ללטף אותו, לברך אותו ולהקיף אותו 7 פעמים.
להרים את הסיר והרי המקלובה בתפארתה.
הסיבה שצריך מגש ענק – המקלובה מתחילה להתמוטט לצדדים ואם לא רוצים לאכול אותה מהרצפה, צריך להיות מגש די גדול על מנת להכיל את כל ההתמוטטויות.
היה לי טעים מאד



 

ninga 3

New member
מקלובה בורגול בשר וחצילים בקלי קלות של רות אוליבר

מקלובה בורגול בשר וחצילים בקלי קלות של רות אוליבר
מרכיבים (8 מנות):
1/2 כוס שמן
2 חצילים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ ( גילה – קילפתי פס כן ופס לא, בנוסף בפעם הבאה אכין עם יותר חצילים, ואשים גם במרכז התבשיל)
3 בצלים, פרוסים
500 גרם בשר טחון
2-3 גזרים, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
2 סלסילות פטריות שמפניון, פרוסות
3-5 שיני שום, פרוסות
1/2 1 כוסות בורגול גס
3 כוסות מרק / מים חמים+ כף אבקת מר קעוף
3 עגבניות – ומגוררות (ללא הקליפה כמובן)
1 כף בהרט ( גילה – הוספתי קורט)
1 כף ראס אל חנות ( גילה –הוספתי, רק קורט פלפל אנגלי טחון)
1/2 כפית קינמון ( גילה – הוספתי קורט)
מלח גס

אופן ההכנה:
מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות...
( גילה הכנתי בגריל התנור, יותר מהיר, יש לשים לב לא לשרוף)
2. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה את החצילים, מפזרים מעל מלח ומטפטפים 2-3 כפות שמן מכניסים לתנור ל-20 דקות.
3. במקביל מחממים במחבת 1/4 כוס שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים אותו עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן נוספות ואת וקוביות הגזר, ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מניחים בצד.
( גילה – הוספתי מעו שומן כבש, בערך כף מגורר גס)
4. יוצקים בסיר בו תתבשל המקלובה את יתרת השמן. מסדרים שכבה ראשונה פרוסות חצילים עגולות, מעל מפזרים בשכבה אחידה פטריות, גזר בשכבה אחת ואת הבשר המטוגן, עליו את השום ומעל הכל את הבורגול (הלא מבושל).
( גילה – הכנתי בסיר חרס, הנחתי בתחתית הסיר את החצילים, ומעל את תבשיל הבשר והירקות, ומעל הכל את הבורגול, בפעם הבאה אניח שיכבה נוספת של חצילים בין הבשר והבורגול...)
5. מערבבים בקערה מרק חם, עגבניות מגוררות ותבלינים, יוצקים מעל הבורגול, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות. מכבים את האש, ממתינים מעט כדי שיתקרר, הופכים ומגישים.
(
גילה – שמתי ישר בתנור, כ-20 דקות בחום גבוה ללא מכסה, ואחר כך כיסיתי והמשכתי לבשל בתנור עוד כ-40 דקות)
יצא מעולה.....


 

לינדה7

New member
על המתכונים


תודה גילוש על הפינה החמה וטעימה ~~
העלתי להודעות נבחרות.!
המשך יום נעים וטעים

לינדה
 
למעלה