החמין שלי חלקו מבית אמא עם שילובים של פירגוש
חמין שלי בשילוב מבית אמא בוצי ~ גילה
המרכיבים:
3-4 עצמות בקר (מח, סוכר – אפשר שניהם)
נתח שלם בקר, שפונדרה, שריר הזרוע וכד'(הנתחים בשלמותם, אחרת מחפשים...!)
2-4 פולקס הודו נקבה (יוצא רך כמו חמאה)אפשר גם כרעים של עוף.
כוס וחצי שעועית חומה ו/או מנומרת
כוס גריסי פנינה
1-2 ראשי שום שלמים, בקליפתם שטופים וחצויים
6-7 תפו"א בגודל בינוני-קטן
5-7 ביצים – מבושלים תחילה לחוד.
קישקע 1-2 – מניחה בסיר ומכסה במים, מבשלת כך על להבה נמוכה, עד שהקישקע מתנפח – מכבים, (לפעמים שמה בשקית קוקי, מחוררת מעט, לספיגת הטעמים בסיר).
2-3 בצלים גדולים
1-2 ראשי שום
2 גזרים
תיבול:
כף גדושה פלפל שחור גרוס טרי
כף וחצי מלח גס
2 כפות אבקת מרק עוף
2-3 כפות דבש או סילאן (אל דאגה, זה לא יוצא מתוק)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה קפה שחור , ללא תוספת הל וכו'(הקפה נותן צבע נהדר וגם ארומה נפלאה, ממליצה לא לוותר).
אופן ההכנה:
בסיר גדול מאד, שמיועד לחמין לטגן בשמן 2-3 בצלים גדולים ו-2 גזרים חתוכים לעיגולים.
להוסיף עצמות, הקיטניות ולערבב, להוסיף את נתח הבשר, הפולקס, למלא מים רותחים ולהביא לרתיחה.
להוסיף תיבול חוץ מהקפה
מוסיפים תפו"א – מפזרים גם את הביצים
מניחים מזהירות את הקישקע והקוגל, מוסיפים מים רותחים אם יש צורך ומביאים שוב לרתיחה...
מוזגים מעט רוטב מהסיר לצלוחית ומערבבים עם כפית הקפה, מחזירים בזילופים לסיר ומערבבים בעדינות כמה שניתן.
מכסים...ולתנור ב-130 מעלות מכניסת השבת עד למחרת, לשומרי השבת להשאיר את התנור על 100 מעלות, שזה נחשב כמו פלטה ומיוחד לשומרי שבת.
בפעם האחרונה שיניתי "קצת" – יצא מצויין לכל הדיעות
הזהבתי 2 בצלים קצוצים גס בשמן וכף גדושה שומן אווז, הוספתי 2 כפות גדושות סוכר חום דמררה (לא יוצא מתוק בכלל)ואז לפי הסדר הוספתי:
3 עצמות, 1/2 נתח בשר שריר קפוא,
5 כרעיים מחולקות ללא עור
2 כוסות שעועית מושרית וכוס וגריסים, קישקע
המון תפו"א אדומים וקלופים.
(ללא ביצים)לא אוכלים כמעט
תיבול – פפריקה, גריל עוף, פל"מ גס, מרק עוף ,מרק בצל, קפה שחור מעט, (כ-3/4 כפית שטוחה) מים רותחים לכיסוי.
מתכון ל"אלקה" ואל תוותרו כי הוא "גולת הכותרת"
לשים בקערה: - פירגוש
4 כוסות קמח רגיל
ביצה אחת
2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
כוס שמן
מעט אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה
ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק
מכינים נקניק גדול ושמן, מניחים באמצע הסיר (הכוונה שלמטה יש חלק מתפוחי האדמה והבשר ומעל ל"אלקה" יש שוב תפוחי אדמה ויתר המרכיבים בסיר. ה"אלקה" צריך להיות מכוסה במרכיבים מהחמין וזאת כדי שיספוג את כל הנוזלים והארומה של החמין ולא יתייבש.
הקוגל: החיים הטובים – מתכון זוכה (משודרג על ידי)
3 ביצים - לטרוף בקערה
כוס קמח
1/4 כוס שמן
פל"מ
2 ת”א מגוררים גס
בצל גדול קצוץ ומוזהב
מעט מים אם יש צורך
*מערבבים ומפזרים מעט קמח על פני משטח העבודה שלא ידבק, כשהצ’ולנט רותח, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הקוגל כגוש אחד...אני הכנסתי לשקית קוקי וחוררתי מעט.