" ספיישל מתכוני פסטות"

לינדה7

New member
" ספיישל מתכוני פסטות"


היי ערב טוב לכולם .
אני בטוחה שבכול בית ומטבח יש מתכונים לפסטות , בכול הסוגים והמינים !
אשמח לשיתוף מלא !
לינדה
 

לינדה7

New member
פסטה צבעונית


פסטה צבעונית שילדים אוהבים~~

מצרכים:
500 גרם פסטה צבעונית

2 כפות שמן זית/קנולה

1/2 כוס קופסת עגבניות חתוכות לקוביות/מרוסקות/או רסק עבניות,

חשוב-להוסיף 1 כפית סוכר

תבלינים לפי הטעם

1 כפית אבקת מרק{אפשר בכל טעם כמו{בצל,פטריות וכדומה}

1 כפית מלח

1/4 כוס מים רותחים

ואפשר להוסיף:תירס,אפונה,גבינה בולגרית מגוררת.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות של היצרן .לסנן אחרי הבישול לבאותו סיר להכניס את כל החומרים לרוטב
לבשל כ5 דקות להוסיף את הפסטה והנה יש לנו מנה טעימה צבעונית וטעימה


בתיאבון

לינדה
 

אילנית12

New member
סלט פסטה קר מעולה גם לאירוח

סלט פסטה קר/אילנית12
לפוסט המלא:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2437929[/URL]

סלט קליל וטעים שאכלתי במסיבה אצל קרוב משפחה ואהבתי.
אני אוהבת מתכונים מהירי הכנה ללא הרבה התעסקויות.

המתכון ללא כמויות זה תלוי כמה אתם אוהבים את התוספות
חומרים:
פסטה מבושלת אני השתמשתי בפסטה "צינורות"
מלח,פלפל שחור
שמן זית
עגבניות שרי חתוכות לטבעות
טבעות זיתים שחורים אם לא אוהבים שחורים להשתמש בירוקים
כמה עלים של בזיליקום טרי קצוץ .לא שמים הרבה אני על חצי חבילה של פסטה קצצתי כ5 עלים.
(במתכון המקורי היה גם בצל אדום קצוץ דק דק אני לא שמתי)
הכנה:
מכינים פסטה לפי הוראות היצרן מסננים היטב.
בינתיים מכינים את שאר החומרים ללא המלח השמן והפלפל השחור.
כשהפסטה מוכנה ומתקררת מעט מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות
מוסיפים מעט שמן זית מלח ופלפל.
ישנה אופציה להוסיף לתערובת קוביות קטנות של גבינה קשה .
בהצלחה./אילנית12
טיפים במטבח מניסיון אישי:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1869509[/URL]

 

ninga 3

New member
ספגטי ברוטב ירוק של נייג'לה - השפית הבריטית

ספגטי ברוטב ירוק של נייג'לה השפית הבריטית
מבשלים ספגטי רגיל לפי הוראות היצרן (משאירים מעט ממיי הבישול בצד) מסננים.

קל מהיר וללא בישול נוסף.

מכינים רוטב ירוק ופיקנטי:
לתוך מעבד מזון מכניסים:
8-10 זיתים ירוקים ללא חרצנים
4-5 דגי אנשובי משומרים
כף צנוברים 1-2 שיני שום
גרידה ומיץ מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה, כולל הגבעולים
מערבלים הכל ומוסיפים תוך כדי, שמן זית כ-1/4 כוס
מערבלים שוב ומוסיפים כ-1/2 כוס ממי בישול הספגטי.
ממשיכים בעירבול קל ומערבבים עם הספגטי.
בתיאבון...תהנו



 
סלט פסטה

סלט פסטה
חומרים
חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
2 מלפפונים
2 עגבניות
קופסת טונה
קופסת תירס
בצל סגול
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות שמים בקערה
מסננים את התירס והטונה מהנוזלים ומוספים לקערה
מוסיפים את הפסטה אחרי ששטפנו אותה במים מהברז
מטבלים במלח פלפל ושמן זית מערבבים והנה הסלט מוכן

 

ninga 3

New member
ניצול שאריות צלי או בשר מהמרק

בוחרים רוטב שאוהבים, מערבבים ונמהנים.

אני נוהגת, להזהיב בצל בסיר עם מעט שמן, להוסיף שום מעוך וקצוץ, להוסיף ירקות: שעועית ירוקה, רצועות כרוב ו/או גמבה, וכל מה שמתאים וקיים במקרר,(כל פעם משהו אחר....חחח)
מוסיפה עגבניה מרוסקת, רסק עגבניות מעט, תבלינים, מעט מים רותחים, ואת השר חתוך לרצועות.

בסיר אחר מבשלת את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומוציאה ישר לרוטב מערבבת.עוד 2-3 שניות על הגז..וזהו...בתיאבון.



 

ninga 3

New member
פשטידת פסטה וגבינות של מנדיי - מצויינת

החומרים:
3 בצלים בינוניים - לחצאי רצועות
2 כפות שמן זית לטיגון הבצלים (גילה - מוסיפה חתיכת חמאה מלוחה)
1 קופ` גבינת 5% (גילה - משתמשת עם גבינות שיש במקרר)
1 קופ` קוטג`
200 גר` גבינה בולגרית מפוררת
150 גר` גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 חב` פסטה פוזילי ( מסולסלות )(גילה - ניתן להשתמש עם כל פסטה שאוהבים את צורתה)
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון (גילה - שמתי אגוז מוסקט)

לקישוט:
פתיתי פטרוזיליה יבשים - לא חובה

ההכנה:
* מטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה ומעבירים לקערה להתקרר.
אל הבצלים מוסיפים את שאר הגבינות חוץ מ-50 גר` של הגבינה הצהובה, שמשאירים להקרמה. מוסיפים את הביצים ומתבלים.

* לתוך מים רותחים מוסיפים את הפסטה, ומבשלים 5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול. מוסיפים את הפסטה לתערובת הגבינות ומערבבים
הכל יחדיו. מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה, אופים בחום של 175 מעלות כ-45 דקות, כאשר 5 דקות לפני סיום האפייה מוציאים מהתנור ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה המגוררת ומחזירים לאפיה לעוד 5 דקות הקרמה.


בתיאבון


 

ninga 3

New member
פסטה ברוטב אלפרדו של סימה דרור האלופה

פסטה ברוטב אלפרדו simad1
10:44 | 04/12

הסרטים הרחבים – תלתלי
פרמזן
אני אוהבת להשתמש בפסטות ארוכות ושטוחות - טלייטלה, פטוצ'יני או פפרדלה.

מבשלים את הפסטה אל דנטה. מסננים אך לא שוטפים. (חבילה שלמה)

לרוטב -
500 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1 בצל קצוץ דק
7 שיני שום כתושות
חבילת פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 כפית אגוז מוסקט טרי

** מטגנים את הבצל במעט שמן זית וחמאה עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים היטב.
מוסיפים כף גדושה קמח ומערבבים. יוצקים את השמנת המתוקה ומתבלים. מבשלים את הרוטב עד להסמכה/עיבוי קל.
מעטרים בתלתלי גבינת פרמז'ן או מגררים מעל ואופים מתחת לגריל עד להזהבה (מניחים התבנית בחלק עליון של התנור)
 

ninga 3

New member
פסטה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה

את הפסטה המדהימה הזו אכלתי בעיר - רחובות, במסעדה ליד פסי הרכבת (לא זוכרת את השם, למרות שזוכרת שהשם היה מיוחד....)
ניסיתי לאלתר..וזה מה שיצא...
מצרכים לרוטב:
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות (גילה - אני בשלתי אותן עם הפסטה, או שאפשר לבשלן תחילה, וכשמוכנים מוציאים לרוטב ומכניסים את הפסטה/מקרוני)
3-4 שיני שום מעוכות וקצוצות דק..(שום אפשר להוסיף כמה שאוהבים)
2 שמנת מתוקה לבישול, (אני קונה את הכפולה 10%-15%)
תיבול: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט וגבינות מוצרלה ופרמז'ן.

הכנת הרוטב:
בסיר עמוק מזהיבים קלות את השום במעט חמאה מלוחה + כף שמן זית.
מוסיפים את הבטטות, מערבבים בעדינות.
מוסיפים שמנת מתוקה בוחשים, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד קבלת מירקם אחיד.
לא להסמיך מידיי.
מוסיפים תיבול, טועמים ומשפרים אם יש צורך, ממשיכים בבישול על להבה נמוכה כמה שניות. מוסיפים פרמז'ן, מוצרלה ומערבבים.
מגישים חם...תהנו.

סורי שאין לי תמונה...התמונות הן להמחשה בלבד....




 

ninga 3

New member
פשטידת אטריות וגבינות של יהודית כהן מורחיים

להכנת האטריות:
1 חבילת אטריות עבות (אני השתמשתי באטריות של שופרסל)
יש לבשל את האטריות במים רותחים עם מלח כ- 8-10 דקות , לבדוק עם האצבע כאשר נעשה רך יש לסנן מהמים ולהוסיף טיפת שמן ולערבב.

חומרים לתערובת הפשטידה:
חבילת גבינת חמד
חבילת גבינה טוב טעם
1/2 גביע גבינה לבנה 5%
כוס חלב
3 ביצים טרופות
חופן של זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
כפית מלח -חצי כפית פלפל שחור לפי הטעם. (אפשר להוסיף חצי כפית אבקת מרק )יש לבדוק את הטעם.
150 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מכניסים את כל הגבינות והחלב(את גבינת החמד לגרד על פומפייה) לערבב. מוסיפים את הביצים הטרופות ואת המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את הזיתים המגולענים והקצוצים, מוסיפים את האטריות המבושלות ולבסוף מחצית מהגבינה הצהובה המגורדת . לערבב היטב את כל התערובת.
לשמן תבנית מספר 28 או תבנית מרובעת בינונית, לשמן ולפזר מעט פירורי לחם על פני כל התבנית. להעביר את התערובת לתבנית לשטח באופן שווה. לפזר מעל את יתרת הגבינה הצהובה.
להכניס את הפשטידה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של40-45 דקות. לבדוק שהפשטידה מספיק זהובה מכל הצדדים.
להוציא מהתנור ולצנן מעט לפני הפריסה.
 

ninga 3

New member
קוגל ירושלמי של אהרוני

קוגל ירושלמי של אהרוני - בהמלצת מאיוש
500 גרם אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
4 ביצים
1/4 כוס שמן
מלח, והמון פלפל שחור,
חצי כוס צימוקים... אני לא שמתי
חצי כוס קרמל.... מופיע בהוראות ההכנה.

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות)

2. מכינים את הקרמל: מניחים במחבת מעל להבה נמוכה חצי כוס סוכר ושתי כפות מים, בוחשים ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומקבל גוון כתום או חום בהיר מרגע שהצבע נשתנה מסירים מהאש. מהרגע שהסוכר משחים ועד שהוא נשרף עוברות שניות מספר, לכן, חשוב לא להפסיק לבחוש, לשים לב לרגע בו הצבע משתנה ומיד להסיר מהאש. הקרמל מתקשה מהר מאוד לכן מכינים אותו רק כששאר החומרים כבר מוכנים וכל מה שנדרש זה להוסיפו.

3. טורפים את הביצים עם המלח והפלפל טורפים פנימה את הקרמל (לא כשהוא רותח אחרת הוא יבשל את הביצים).
4. לתערובת הביצים והקרמל מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
5. מכניסים לסיר משומן שיכול להיכנס לתנור ומהדקים מעט כלפי מטה. מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים במשך הלילה

 

לינדה7

New member
ערב טוב תודה בנות על המתכונים


ערב טוב לכולם ..

<i>~~ חזרתי עיפה אך מרוצה מהנכדה החדשה מתוקונת .</i>
<i>~~ תודה בנות על השיתוף למתכונים ..בזכותכם אולי נהיה בדף הראשי
</i>
<i>לינדה
.</i>
 

yafchuk1

New member
פסטה כדורי חזה עוף וירקות פיקנטי


מצרכים
1 חבילת פסטה
לקציצות
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1כפית מרק עוף
1 כפית פפריקה
חופן כוסברה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק
שמן לטיגון
לרוטב
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לפרוסות
6 שיני שום
1 קופסת עגבניות חתוכות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת הומוגנית, מניחים בצד לספיגת טעמים.
2. בסיר רחב שמים שמן חצי גובה הקציצות, ומטגנים עד להזהבה מוציאים לנייר סופג.
3.בסיר מחממים שמן ומוסיפים את כל הירקות מערבבים,מטגנים כ-5 דקות.
4.מוסיפים את העגבניות ועוד כוס מים ,ממליחים ומפלפלים מוסיפים פפריקה ומבשלים כ-20 דקות
5.מוסיפים את הקציצות המטוגנות ,אם חסר מים מוסיפים מעט ומבשלים כ-15 דקות
6.מכינים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן
7.מניחים פסטה ומעל את התבשיל ומתענגים...!!


[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2685776[/URL]

 

mmw2008

New member
בדיוק היום הכנתי פסטה, אבל לא מתקרב למה

שהולך פה.
לא היה לי רסק עגבניות ורציתי להכין פסטה פשוטה, אז פשוט זרקתי כמה תבלינים וזהו.
 
למעלה