פסטה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה
את הפסטה המדהימה הזו אכלתי בעיר - רחובות, במסעדה ליד פסי הרכבת (לא זוכרת את השם, למרות שזוכרת שהשם היה מיוחד....)
ניסיתי לאלתר..וזה מה שיצא...
מצרכים לרוטב:
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות (
גילה - אני בשלתי אותן עם הפסטה, או שאפשר לבשלן תחילה, וכשמוכנים מוציאים לרוטב ומכניסים את הפסטה/מקרוני)
3-4 שיני שום מעוכות וקצוצות דק..(שום אפשר להוסיף כמה שאוהבים)
2 שמנת מתוקה לבישול, (אני קונה את הכפולה 10%-15%)
תיבול: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט וגבינות מוצרלה ופרמז'ן.
הכנת הרוטב:
בסיר עמוק מזהיבים קלות את השום במעט חמאה מלוחה + כף שמן זית.
מוסיפים את הבטטות, מערבבים בעדינות.
מוסיפים שמנת מתוקה בוחשים, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד קבלת מירקם אחיד.
לא להסמיך מידיי.
מוסיפים תיבול, טועמים ומשפרים אם יש צורך, ממשיכים בבישול על להבה נמוכה כמה שניות. מוסיפים פרמז'ן, מוצרלה ומערבבים.
מגישים חם...תהנו.
סורי שאין לי תמונה...התמונות הן להמחשה בלבד....