פינת האוכל העדתי - מתכונים טעימים לערב החג

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - מתכונים טעימים לערב החג


היום אנחנו שבוע לפני החג, בואו נרים את הפינה הזו במטעמים ובמתכונים הכי טעימים שאתם מכירים..

היום נעסוק ב:-
מנות עיקריות - תבשילי קדרה, צלי , עוף בדבש לסמל לשנה מתוקה, ממולאים, וכל מה שאוהבים.
תוספות למנה עיקרית - אורז עשיר, תפו"א, ירקות וכד'...
סלטים מיוחדים, מבושלים, ירקות טריים וכד'...
קינוחים -
מי לא אוהב....
מוסים, רסק תפוחים או אחר, עוגות, ומתוקים אחרים.

שנתחיל....
...מחכה לכולם....
גילה


 

ninga 3

New member
נתחי אוסובוקו כבש/אסאדו בפירות יבשים

ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה
המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)אני לפעמים משלבת את המתכון עם נתחי אסאדו (בלי הרבה שומן) פעם אף... הכנתי רק עם אסאדו ופיזרתי מעל קוביות קטנות/ אפשר מגורר גס כשהוא קפוא.. של שומן כבש
המצרכים:
קילו וחצי עד שניים קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו לכם את התבשיל מהר.... ]
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!

 

לינדה7

New member
ממולא באורז..

עוף ממולא באורז ניתן להגיש לערב החג ..






חומרים:
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום פרוסים
חצי כוס אורז
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
פפריקה מתוקה למריחה מעל העוף

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום והאורז. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מורידים מהאש להתקרר.
לוקחים את העוף ומניחים בתבנית אפיה. ממלאים את העוף במילוי ואם נשאר מילוי מכניסים בין צידי העור.
סוגרים בקיסם את הטוסיק של העוף, מעל העוף מורחים פפריקה מתוקה ( לקבלת צבע וקריספיות )מכסים בנייר כסף !!
אופים בחום של 180 מעלות כשעתיים או עד שהעוף מוכן.
לתמונה ניתן להכנס לקישור

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1925063
לינדה
 

לינדה7

New member
תבשיל בשר דליקטס לחג


צלי בשר עם פטריות ותפו"א
היום אני


פורסם ב-9 בינואר 2011, 12:06 במדור בשר ועוף





קוביות בשר בתוספת פיטריות ותפ"א .

המרכיבים:

1 קילו בשר מספר 6-5

1 קילו תפוחי אדמה

חצי קילו בצל יבש

חצי כוס שמן קנולה

חבילת פטריות שמפיניון קפואות או שימורים

כמון

קינמון

פלפל שחור

כורכום או חוויאג` למרק

בקבוק בירה שחורה או 2 כוסות ציר מרק .

אופן ההכנה:
פורסים את הבשר לפרוסות,או לקוביות . את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות עבות. את הבצלים קוצצים דק. בסיר כבד שבו יתבשל הצלי. מוסיפים את חצי כוס השמן, מטגנים את הבשר משני צידיו ( בכדי לאטום אותו ).
מוציאים לצלחת את פרוסות הבשר, ומטגנים את תפוחי האדמה באותה צורה. מוציאים גם אותם לצלחת.
עכשיו מוסיפים לאותו שמן, את הבצלים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומעל מוסיפים את הפטריות. מערבבים, מוסיפים את התבלינים והבירה. נותנים לתבשיל להתבשל כשעה בערך. אח``כ מקטינים את האש, ומבשלים עוד שעה עד שהבשר מבושל ורך. אם צריך להוסיף עוד נוזלים אז מוסיפים מים רותחים.

לינדה

כנסו לקישור לתמונה.http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1876535&r=1
 

לינדה7

New member
מנות ראשונות ~~~~

כבד קצוץ
היום אני


כבד קצוץ...



החומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס


כבד קצוץ. כף ברנדי עושה את ההבדל

אופן ההכנה: [;)]

1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. אחרי הצליה להורדת הדם.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4. מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2519218&r=1
לינדה
 

לינדה7

New member
קינוחים ומתוקים~~~

המתכון נילקח מאתר של פסקל רובין
השינויים שלי הם בסוגריים..כדי לכם להכפיל כמויות..

במתכון שלפניכם תמצאו אפשריות שילוב בין סוגי גרסאות ואתם מוזמנים להכין את הדובשניות שלכם בדרך ובטעם הרצוי לכם.

100 גרם חמאה רכה (או כ-80 גרם שמן קנולה)
1/4 כוס סוכר (50 גרם )
1/4 כוס סוכר כהה( 60 גרם)
3 כפות דבש )(אני שמתי חצי כוס ריבת תפוזים )
2כפות סילאן (חצי כוס סילאן)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם) אפשר קמח שיפון או חצי מלא חצי שיפון או חצי מלא חצי רגיל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש או קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1 כפית סודה לשתייה או כפית גדושה של אבקת אפייה (אני ויתרתי על הסודה לשתיה ושמתי חבילה שלמה של אבקת אפיה)

שמים בקערת מערבל את החמאה או השמן ומערבלים באטיות תוך הוספת הסוכר, הסוכר הכהה, הדבש, הסילאן והביצה מערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מוסיפים בהדרגה תוך ערבל את הקמח (או שילוב של שני קמחים ) המלח, התבלינים, סודה לשתייה או אבקת אפייה מערבלים לקבלת בצק אחיד.

מרטיבים את כפות הידיים. נוטלים מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ . מכינים שתי קעריות באחת סוכר ובשנייה אבקת סוכר. מגלגלים את כדורי הבצק בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר ומסדרים ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 10 -11 דקות ,העוגיות מתפקעות מוציאים על רשת ומצננים שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2393625
לינדה
 

לינדה7

New member
עוגיות סולת בתמרים


מקרוד ..עוגיות סולת .


אלה עוגיות סולת במילוי תמרים...
בדרך כלל נהוג להכין אותם בחגים ..וגם נהוג לטגן אותם ,,,אז החלטתי לאפות אותם זה יותר בריא


החומרים למקרוד.
קילו סולת .
כוס קמח.כוס שמן.
כוס מיץ תפוזים -או כוס מים.
2שקיות אבקת אפיה.
2שקיות סוכר וניל.
קורט קינמון.


מילוי תמרים..
2חבילות ממרח תמרים .כף קינמון.כף שמן.חופן אגוזים קצוצים.

סירופ.
2כוסות סוכר.4כוסות מים.חצי לימון סחוט.כף דבש.


אופן ההכנה:

להכנסי את הסולת לקערה את הקמח את השמן ולהכל לפי סדר אחרי זה להוסיף את המיץ
לערבב היטב עד לקבלת בצק רך ונעים לכסות את הבצק .

בנתיים להכין את המילוי להכניס לקערה את התמרים ואת יתר החומרים לערבב היטב.

לקחת את הבצק ללוש היטב לחלק את הבצק ל-6כדורים לרדד כל כדור לעלה למרוח מהמילוי לגלגל לרולדה
לסדר בתבנית אפיה את הרולדות במרחווים (אני שמה בכל תבנית 3רולדות)
לסמן לפרוסות לאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר.

להכין את הסירופ לבשל עד לרתיחה אחרי זה להמניך את האש ולתת להתבשל עד לסמיכות להוסיף את הלימון

אחרי שהרולדות התקררו לפרוס את הפרוסות שסימנו ,וכל כמה פרוסות להכניס לסירופ .
לטבול אותם היטב ולהניח על מגש.

חג שמח..

שנה טובה ופוריה.
http://lindushfood.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_5086.html
לינדה
 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים לפי העידה הסורית - חאלבית

הקישואים (לפי העידה הסורית - חאלבי)
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.
טיפ - אם נשאר לי מילוי, אני ממלאה בצל שיש לי תמיד בהקפאה מוכן למילוי.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:
3-2 כפות רסק עגבניות
(לנסות להוסיף)עגבנייה טרייה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)...תהנו...גילה
נענע יבשה
לוקחים צרור של נענע, שוטפים היטב ומנערים משאריות המים, מפזרים על צלחת גדולה, ומכניסים למיקרו ל-5 דקות (אל פחד, זה גם לא מספיק) הצרור נראה גדול, אל דאגה הוא מתכווץ, לאחר 5 דקות, מוללו את הנענע או היפכו אותה להמשך יבושה, לעוד 2-3 דקות, (תלוי במיקרו) יבשו ובידקו עד שהיא מתפוררת במגע האצבעות, קריספית.

 

ninga 3

New member
קרפאלעך במילוי בשר או וורניקס במילוי פירה ובצל מטוגן

קרפעלך עם מלית בשר וכבד של אמא בוצי -...נפלא וטעיםכתוספת ו/או במרק עוף.(ראו בתמונה)
וורניקס - במילוי פירה תפו"א והרבה בצל מטוגן (בתמונה עם בצל מטוגן שעוטף אותם)

הבצק: [הבצק מתאים גם למלית תפו"א - וורניקס]
1/2 ק”ג קמח רגיל מנופה
2 בייצים גדולות
כ- 1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים מבישול תפו"א
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ניצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת.

מלית בשרית - קרפעלך בשרי.
מלית בשרית - קרפעלך בשרי. {יש גם קרפעלך עם גבינה - חלבי, הבצק שונה}
250 גר’ הודו ועוף טחון מעורב יחד - מהמרק
אפשר ורצוי להוסיף קצת בקר מהמרק
לטחון מעט כבד עוף צלוי [ממש כף מוכן ומגורר או מעוך]
בצל קצוץ להזהיב ולהוסיף את הבשר הטחון והכבד לתבל בפלפל מלח ומעט אב’ מרק בצל, אפשר מעט ריבת בצל
מעט אב’ מרק עוף לערבב יחד לצנן, לרדד עלה בצק דק, ליצור עיגולים או ריבועים, להניח כפית מלית במרכז לקפל לשניים, לצבוט את הקצוות להידוק (עד כאן הדבקת הוורניקס, לקבלת קרפאלך ההדבקה טיפה משתנה)כעת מהדקים את שני הקצוות המרכזיים יחד, {במצב הזה אני מכינה על מגש מקומח מעט ומקפיאה, כשקפוא ניתן להכניסם יחד לשקית או קופסא לעת הצורך}
בזמן אמת יש לבשל במיי מלח כ-10-15 דקות לסנן, אפשר לאכול כך, אפשר לטגן, גם במרק נהדר ואפשר לערבב עם בצל מטוגן מלח+פלפל שחור.......ולהנות.

מלית לוורניקס עם תפו"א ובצל מטוגן:
3-4 תפו”א רצוי עם קליפה אדומה, לבשל בקליפתם לקלוף למעוך להוסיף מלח, פלפל שחור ובצל מוזהב כולל מעט שמן הטיגון [להכין את הבצל 2-3 בצלים קצוצים או רצועות דקות מוזהבים במעט שמן[
להוסיף מחצית למלית תפו”א, לקרוץ עיגולים מהבצק למלא, כפית מלית לסגור לקפל לשניים ולהדק את הקצוות, את הוורניקס משאירים כך בלי חיבור} אפשר להקפיא או לבשל בסיר עם מי מלח כ-10-15 דקות עד שצפים, מסננים ומערבבים בקערה עם המחצית בצל מטוגן שהותרנו לשם כך בצד, מתבלים במלח ופלפל שחור...ונהנים..מה זה נהנים..ומודים לי כמובן..!!!

הצעת למלית בשרית:
בשר מעוף מבושל מהמרק (אפשר ורצוי גם חתיכת בשר בקר מבושלת)
1-2 כבדי עוף מטוגנים
3בצלים קצוצים ומטוגנים לצבע חום בהיר

הכנת מלית בשר:
לטחון במטחנת בשר עם חורים גדולים את הבשרים, הבצל והכבד, להוסיף לעיסה ביצה אחת ו-2 כפות שמן לערבב היטב ולמלא בערך כפית לקרפעלך אחד



 

ninga 3

New member
סלטים לערב החג

סלטים ירוקים ברוטב אסייאתי עם פירות טריים מהעונה
חבילה עלי בייבי
חסה מסולסלת/עגולה או אחרת - קרועה.
סלסלת תותים חתוכים לרבעים/חצאי ענבים או כל פרי בעונתו וחתוך
1/4 כוס גרעיני חמניות קלויים
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים
לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סילאן תמרים
5 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים
מלח, פלפל לבן או שחור גרוס
מנערים הכל בצנצנת ושופכים מעל סלט ירוק
מעל לפזר רבעי תותים [חתוכים לאורך וגרעיני חמנייה].
אפשר גם גרגרי רימון
הרוטב קצת מתקתק אפשר להוסיף יותר חומץ בלסמי ופלפל שחור למי שמעוניין





 

ninga 3

New member
תוספת מעניינת למנה עיקרית של השף חיים כהן

כוס שעועית אדומה מושרית ומבושלת
2 כוסות אורז יסמין
קילו גזר קלוף וחתוך קוביות קטנות 1X1 ס"מ
כוס שמן
1-2 כפות מלח גס
1/2 כפית קינמון
2-3 תפו"א לתאגיד (קלוף ופרוס לאורך ולא דק)
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא מתרככת. מסננים ומניחים בצד.

בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.

מחממים במחבת חצי כוס שמן ומטגנים את קוביות הגזר על להבה בינונית, עד שהן מתחילות להתרכך ומקבלות צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מיבשים את הסיר.

משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים לכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים בזהירות כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים, ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.

מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן אורז לבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.

מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים את התערובת על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות, כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כשבע דקות, עד שעולים מהסיר אדים. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים, ומכסים במגבת ומכסה. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת (כדי לפזר את החום באופן שווה בתחתית הסיר), ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע .

 

ninga 3

New member
קינוחי פרווה מרעננים

אני מכינה:
סלט פירות העונה, מערבבת עם קוקטיל פירות מוכן.
אפשר להכין ליפתן / קומפוט
או לבשל תפוחי עץ סמיטי, לרסק, ולקשט כיד הדימיון, עם קצפת ריץ'(פרווה, טיפ קטן, הוסיפי 2 כפות סילאן לקצפת ולא יהיה טעם לוואי של פרווה) וקישטתי מעל עם קוקטיל פירות מוכן.

גילה




 
למעלה