קרפאלעך במילוי בשר או וורניקס במילוי פירה ובצל מטוגן
קרפעלך עם מלית בשר וכבד של אמא בוצי -...נפלא וטעיםכתוספת ו/או במרק עוף.(ראו בתמונה)
וורניקס - במילוי פירה תפו"א והרבה בצל מטוגן (בתמונה עם בצל מטוגן שעוטף אותם)
הבצק: [הבצק מתאים גם למלית תפו"א -
וורניקס]
1/2 ק”ג קמח רגיל מנופה
2 בייצים גדולות
כ- 1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים מבישול תפו"א
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ניצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת.
מלית בשרית - קרפעלך בשרי.
מלית בשרית - קרפעלך בשרי. {יש גם קרפעלך עם גבינה - חלבי, הבצק שונה}
250 גר’ הודו ועוף טחון מעורב יחד - מהמרק
אפשר ורצוי להוסיף קצת בקר מהמרק
לטחון מעט כבד עוף צלוי [ממש כף מוכן ומגורר או מעוך]
בצל קצוץ להזהיב ולהוסיף את הבשר הטחון והכבד לתבל בפלפל מלח ומעט אב’ מרק בצל, אפשר מעט ריבת בצל
מעט אב’ מרק עוף לערבב יחד לצנן, לרדד עלה בצק דק, ליצור עיגולים או ריבועים, להניח כפית מלית במרכז לקפל לשניים, לצבוט את הקצוות להידוק (עד כאן הדבקת הוורניקס, לקבלת קרפאלך ההדבקה טיפה משתנה)כעת מהדקים את שני הקצוות המרכזיים יחד, {במצב הזה אני מכינה על מגש מקומח מעט ומקפיאה, כשקפוא ניתן להכניסם יחד לשקית או קופסא לעת הצורך}
בזמן אמת יש לבשל במיי מלח כ-10-15 דקות לסנן, אפשר לאכול כך, אפשר לטגן, גם במרק נהדר ואפשר לערבב עם בצל מטוגן מלח+פלפל שחור.......ולהנות.
מלית לוורניקס עם תפו"א ובצל מטוגן:
3-4 תפו”א רצוי עם קליפה אדומה, לבשל בקליפתם לקלוף למעוך להוסיף מלח, פלפל שחור ובצל מוזהב כולל מעט שמן הטיגון [להכין את הבצל 2-3 בצלים קצוצים או רצועות דקות מוזהבים במעט שמן[
להוסיף מחצית למלית תפו”א, לקרוץ עיגולים מהבצק למלא, כפית מלית לסגור לקפל לשניים ולהדק את הקצוות, את הוורניקס משאירים כך בלי חיבור} אפשר להקפיא או לבשל בסיר עם מי מלח כ-10-15 דקות עד שצפים, מסננים ומערבבים בקערה עם המחצית בצל מטוגן שהותרנו לשם כך בצד, מתבלים במלח ופלפל שחור...ונהנים..מה זה נהנים..ומודים לי כמובן..!!!
הצעת למלית בשרית:
בשר מעוף מבושל מהמרק (אפשר ורצוי גם חתיכת בשר בקר מבושלת)
1-2 כבדי עוף מטוגנים
3בצלים קצוצים ומטוגנים לצבע חום בהיר
הכנת מלית בשר:
לטחון במטחנת בשר עם חורים גדולים את הבשרים, הבצל והכבד, להוסיף לעיסה ביצה אחת ו-2 כפות שמן לערבב היטב ולמלא בערך כפית לקרפעלך אחד