הפינה לאוכל עדתי לימי רביעי
והיום - "מנות ראשונות"

ninga 3

New member
הפינה לאוכל עדתי לימי רביעי
והיום - "מנות ראשונות"

אתם מאמינים, שמהיום בעוד שבועיים ערב ראש השנה...
...תתעוררו....
..או שיש לכם תוכניות להתארח שזה כיף...וצריכים רק להחליט לגבי מתנה..


אז למארחות....היום נעסור במנות ראשונות: סלטים, מרקים, דגים..ומה שמחליטים כמנה ראשונה...
בשבוע הבא נעסוק במנות עיקריות וקינוחים.

בואו ושתפו אותנו בתפריט החג....
גילה


 

ninga 3

New member
אצלינו מנה ראשונה - קציצות גפילטע-פיש וחזרת ביתית

דג קרפיון (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה

2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.
בבית טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4כוס שמן קנולה [השמן מלבין את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להכניס לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת הדג...
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, להוסיף את החלמונים [הצהובים] לקערת בשר הדג, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...

תיבול:
כפית פלפל שחור, מלח,....1/2 כפית סודה לשתיה
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
כף אב’ מרק עוף פרווה
3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.
החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק...נותן אווריריות לקציצות.
לערבב את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......

בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....
2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.

מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...

 

ninga 3

New member
מרק עוף עשיר עם או בלי קרפעלך ו/או גומבוץ(כופתאות)

מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד....עם תוספות... של אמא בוצי שלי
חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים

לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :
2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי
שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חת’ דלעת
2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים, אפשר גם כוסברה.
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה שנייה, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק
להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים.
תהנו.

הגומבוץ(כופתאות) עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, אך בהחלט מוסיף לטעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..

כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..

קרפאלעך
מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח,
2 ביצים,
2 כפות שמן,
1/4 כוס מים,
1/4 כפית מלח.
אופן הכנת הקרפלאך:
לשים יחד על מנת ליצור בצק גמיש ולא דביק. משהים במקרר כשעה
מרכיבים להכנת מלית הבשר:
250 גרם בשר טחון בקר/עוף מבושלים(אפשר שניהם)
1 בצל קצוץ דק ומוזהב
1 שן שום
פלפל ומלח לפי הטעם
מעט כבד מבושל וטחון
אופן ההכנה:
מוציאים הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים את הבצק לעלה דק ועושים עיגולים בעזרת כוס מתאימה.
שמים במרכז כל עיגול מהמלית שהכנו ומדביקים את השוליים
ממלאים סיר עם ליטר מים ומרתיחים.
מוסיפים כף מלח ומוסיפים את הקרפעלאך .
מבשלים כ- 20 דקות על אש בינונית
שמים במסננת ומקררים...
מגישים את הקרפעלעך בתוך מרק העוף.

 

ninga 3

New member
סלטים לערב ראש השנה

אצלינו נהוגלהכין סלטים אלו:
סלט מיונז
כבד קצוץ
סלט ירוק כלשהו (בתמונה עם פקאן סיני, רימונים ופיסות פרי שמחליטים, ברוטב אסייתי
חמוצים
חזרת
גילה

 

ninga 3

New member
סלט דלעת תמרים וסילאן של פסקל פרץ רובין

סלט דלעת תמרים וסילאן של פסקל פרץ רובין
מתאים לראש-השנה
מתאים לברכות וכתוספת

החומרים:
3 כפות שמן זית
2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל נגיסה
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים (ירוקים ) קלופים
3/4 כוס סילאן
6 תמרים ( רצוי מג`הול ) קצוצים לקוביות קטנות
3 כפות עלי טרגון (ללא הגבעולים) קצוצים
מלח גס

אופן הכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, ומאדים קוביות דלעת כ-5
דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את
צורתן. מעבירים לקערה ומצננים. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על
להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות.
מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות.
עד כאן אפשר להכין מראש. סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים...מגישים עם קוסקוס או בורגול.
הערות Monday(דליה) למתכון:
כמות הדלעת נראית גדולה, היא מצטמקת בבישול...בהצלחה ובתיאבון


 

ninga 3

New member
תפוח אדמה פרח אפוי בשמן זית ורוזמרין בהמלצת חנהל'ה

משהו שמצאתי בשוטטות שלי...וחיפושיי אחרי אטרקציות לערב החג הקרב..משתפת אותכם...
תפוח אדמה פרח אפוי בשמן זית ורוזמרין בהמלצת חנהלה
[‏פרח תפוח אדמה אפוי בשמן זית ורוזמרין: ================================ פורסים תפוחי אדמה בעזרת מנדולינה או פורס כרוב מתבלים במלח , פלפל רוזמרין ושמן זית. מרססים בתרסיס שמן תבנית מאפינס מסיליקון ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בצורת רעפים מהחוץ כלפי פנים, אופים ללא כיסוי עד שהקצוות מזהיבים.‏]
פורסים תפוחי אדמה בעזרת מנדולינה או פורס כרוב מתבלים במלח , פלפל רוזמרין ושמן זית. מרססים בתרסיס שמן תבנית מאפינס מסיליקון ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בצורת רעפים מהחוץ כלפי פנים, אופים ללא כיסוי עד שהקצוות מזהיבים.‏]

פרח תפוח אדמה אפוי בשמן זית ורוזמרין:
================================
פורסים תפוחי אדמה בעזרת מנדולינה או פורס כרוב
מתבלים במלח , פלפל רוזמרין ושמן זית.
...
מרססים בתרסיס שמן תבנית מאפינס מסיליקון ומסדרים את פרוסות תפוח האדמה בצורת רעפים מהחוץ כלפי פנים, אופים ללא כיסוי עד שהקצוות מזהיבים.

 
למעלה