אוכל עדתי משובח לימי רביעי

ninga 3

New member
אוכל עדתי משובח לימי רביעי


הפעם ספיישל המתכונים יעסוק במתכונים שמעוררים בכם זיכרון ילדות
תעבירו לינק, טרי מעכשיו עם לפחות תמונה אחת טובה
ואולי הוא יקודם במהדורת המתכונים ביום שישי בבוקר בעמוד הראשי של תפוז!

ב ה צ ל ח ה ! ! !

 

ninga 3

New member
וורניקס מבית אמא בוצי

וורניקס של אמא בוצי
הבצק [מתאים גם למלית בשרית]
1/2 קילו קמח רגיל מנופה
תפו"א גדול או 2 בינוניים מעוכים דרך מיסננת (אין גושים)
2 בייצים גדולות
כ-1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים (ממיי הבישול של תפו"א)
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת, אפשר לאחסן בקופסא עם מכסה.

המלית:
3-4 תפו"א מבושלים בקליפתם – לקלוף וליצור פירה אחיד
ללא גבשושיות.
להוסיף:
מלח, פלפל שחור
2-3 בצלים גדולים קצוצים – להזהיב לגוון יפה, מחצית להוסיף לפירה כולל חלק מהשמן.

אופן ההכנה:
לרדד בצק דק, ולקרוץ עיגולים, למלא כפית בכל עיגול ולסגור לחצי עיגול תוך כדי הדבקה של הקצוות, אם לא נידבק טוב אפשר למרוח בקצוות מעט חלבון.
+אני ממלאה מגש מקומח ומקפיאה לכמה שעות ואז מכניסה לשקית – הם כבר לא דביקים נכון...? ועושה זאת הרבה לפני שצריכה אותה, כך מוכנים בהקפאה.

לבישולם:
בסיר רחב ועמוק, עם מחציתו מים רותחים עם כף מלח גס,
להכניס פנימה כמה כיסונים ממולאים [לא הרבה שלא יהיו צפופים, עלולים להידבק] מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהם צפים, מסננים בכף מחוררת ומכניסים למחבת עם מחצית הבצל המטוגן הנותר ומערבבים, מוסיפים לבצל המטוגן מל"פ....ונהנים...להגיש חם, ואפשר לטגן אותם.
תהנו...

 

ninga 3

New member
פולקס הודו ו/או קרעיי עוף מבית אמא בוצי

לקראת יום הולדתה של אמא בוצי, החל ביום ב' הקרוב, ולקראת שהייתה אצלי בסוף השבוע הקרוב, מכינה תבשיל זה...מעדן, קצת עבודה אבל בהחלט שווה את הטירחה.


עוף - פולקס הודו [נקבה] או כרעיים בקפה...מדהים מבית אמא גילה

מטגנים עד להזהבה יפה פולקס הודו או חלקי עוף רצויים, אפשר לערבב (עושים זאת יום לפני הבישול, ומכניסים לקופסא גדולה עם מכסה ...ומישרה)
המישרה:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ קלמנטינות או 1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס סויה
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
2 כפות אב’ מרק עוף
1/2 כוס מים חמים
1/2 כוס שמן
2 כפות פפריקה (אפשר גם קצת חריפה)
הרבה הרבה שום כתוש או פרוסות
2 כפות דבש
שום כתוש
כף גדושה חמאת בוטנים – לא לוותר...
לערבב מים ואב’ מרק ולערבב הכל יחד, לשפוך על העוף...
בקופסת המישרה.
למחרת,.................
2 בצלים קצוצים גס, להזהיב ולהניח מעליהם את חלקי העוף, לנוזלים שנותרו מוסיפים כף גדושה אב’ מרק בצל, מערבבים ומוסיפים לסיר מעל העוף, מביאים לרתיחה מוסיפים פרוסות שום נוספות, מוציאים מעט נוזל לקערית ומערבבים את הנוזלים בקערית עם כפית שטוחה קפה שחור נקי [ללא תוספות טעם]
מחזירים לסיר מערבבים קלות וממשיכים בבישול איטי בתנור כ- 4 שעות בתנור....ב-160 מ’
הקפה נותן צבע ומוסיף ארומה וטעם שאי אפשר להאמין...

 

ninga 3

New member
קציצות ברוטב עם עלי דפנה של אמא בוצי...

קציצות ברוטב עם עלי דפנה של אמא בוצי... גילה
18/3/2005 18:34

250 גר’ חזה עוף טחון
250 גר’ חזה הודו טחון
בצל גדול קצוץ דק- להזהיב במעט שמן.
2 ביצים מופרדות [חלבונים להקציף ולהוסיף בסוף - זה אוורירי מאוד]
פירורי לחם - כ- 4 כפות
פלפל, מלח, מעט סוכר [את הסוכר אפשר להוסיף לחלבונים בהקצפה]
כף גדושה רסק עגבניות..
*לערבב את כל החומרים לקפל בסוף את הקצף, ורצוי להשהות לילה במקרר - מכוסה.

למחרת - בסיר עמוק ורחב כ- 31/2 כוסות מיי ברז.
3-4 עלי דפנה
3-4 פלפל אנגלי - שלם.
סוכר או דאייטיפ, מלח,
3 כפות רסק, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה (הרוטב צריך להיות קצת סמיך, ואם לא סמיך יש להוסיף רסק בהתאם)
~עגבנייה בשלה ואדומה מגוררת(מניסיוני למדתי שבכל רוטב עגבניות עם רסק מוכן אני מוסיפה עגבנייה אחת/שתיים מגוררות, תלוי בגודל הרוטב)
במקביל להזהיב את הקציצות ולהכניס לרוטב המבעבע
להביא לרתיחה ולהנמיך האש, לבשל כחצי שעה...ולהנות.



 

ninga 3

New member
קוזונאק רומני - עוגת שמרים עם קקאו

קוזונק רומני - עוגת שמרים עם אגוזים

מצרכים:
ק״ג קמח תופח
2 כפות שמרים יבשים
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1.5 גביע יוגורט
תמצית וניל
300 גר׳ אגוזים
כחצי כוס צימוקים
2 כפות חמאה?
4 כפות ?קקאו
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים.
מערבבים את החלמונים עם השמרים, כוס וחצי סוכר ,החמאה ותמצית הווניל.
שמים את הקמח בקערה ובאמצע שמים את תערובת החלמונים.
לשים לבצק ומוסיפים בהדרגה את היוגורט.
ממשיכים ללוש טוב טוב עוד כ-10 דקות עד שהבצק לא נדבק. מניחים את הבצק לתפיחה בערך שעתיים.

טורפים את החלבונים עם הסוכר ומוסיפים את האגוזים, הצימוקים, את הקקאו ותמצית וניל.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל- 3 ומשטחים כל חלק לעלה. מורחים את התערובת אגוזים ומגלגלים.

מורחים בביצה טרופה, אפשר לפזר קצת שומשום, ואופים בתנור חם ב-180 מעלות כשעה .

 

ninga 3

New member
עוגת ביסקויטים קרה בכמה אופנים

רולדת שוקולד ובסקויטים של גילה
מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מזולה בטעם חמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...





 

לינדה7

New member
תודה גילוש על המתכונים


מילה אחת יש לי לומר לך
את אשה מקסימה עם לב רחב של נתינה ..

מחכה כל ליום רביעי ~~
להתענג מהפינה "של אוכל עדתי " בשפע במתכונים .


ערב נעים רגוע ושקט,
לינדה
 
למעלה