עוגת ביסקויטים קרה בכמה אופנים
רולדת שוקולד ובסקויטים של גילה
מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם
פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מזולה בטעם חמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.
אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...