פינת מאכלי עידות כמידי יום רביעי

ninga 3

New member
פינת מאכלי עידות כמידי יום רביעי


יש עידות שלא אוכלים בשר בתקופה הזו - תשעה באב -
אז הוחלט לשתף את כולם במאכלים ללא בשר, שמתאימים גם לארוחות ערב, ארוחות מזינות בעיקר, ואם אפשר גם לא מסובכות להכנה..
...אז בואו לתרום את חלקכם....


גילה






 

ninga 3

New member
בורגול עם גזר וגרגרי חומוב - מעדן כתוספת

בורגול עם תוספות של יפה שילוח
2 בצלים גדולים קצוצים – להזהיב בסיר ולהוסיף:
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים
כוס בורגול גס – שטוף היטב במים רגילים
תיבול:
פל"מ
מעט אבקת מרק עוף פרווה
מים רותחים

 

ninga 3

New member
סלט עדשים משגע

סלט עדשים של לאה שילוח

2 כוסות עדשים ירוקים - מבושלים
חופן גדול של חמוציות
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
קוביות גבינה בולגרית/צפתית

לפני ההגשה להוסיף :
קרוטונים
שקדים קלויים

תיבול:
שמן זית
מיץ מלימון טרי
שום כתוש
פל"מ

 
מפרום חצילים במלית דג על מצע בורגול ואיטריות

בתוך פרוסת חציל קלויה שוכנת לה קציצת דג נפלא . ברוטב עגבניות וטחינה על מצע של תבשיל בורגול ואטריות .
המצרכים
2 חצילים -
פורסים את החצילים לאורך ממלחים ומניחים על רשת להוצאת הנוזלים בערך חצי שעה .
מחממים מחבת קרמי טוב וצורבים את החציל ללא שמן
למלית
300 גר פילה דג קצוצץ בסכין (פילה נסיכה, בס, נסיכת הנילוס?)
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מעט עירית בטעם שום קצוצה
1כף שום כתוש
1 כפית גרדת לימון
מתבלים בקמצוץ צ'לי גרוס, מלח ופלפל שחור
טועמים ומשפרים טעמים
מערבבים ומאשפזים במקרר
הרכבת המפרום
מניחים על משטח העבודה פרוסת חציל,
מניחים בקצה מעט מתערובת הדג ומקפלים מעל את הקצה השני.
מחממים תנור ל200 מעלות ואופים 15-20 דקות
מכינים רוטב עגבניות אהוב או קונים רוטב מוכן.
מכינים ממרח טחינה טעימה
מכינים תבשיל בורגול ואיטריות

1/2 כוס אטריות דקות
לטגן בכף שמן (אני שמה כפית שמן) עד הזהבה
להוסיף
1 כוס בורגול -אפשר דק או גס שטוף
1 עגבניה קצוצה
לערבב ולהוסיף
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
לכסות להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה 5 דקות .
לכבות את האש ולהשאיר מכוסה כעשר דקות.
לפורר בעזרת מזלג ולהגיש.
הגשת המנה
שמים בצלחת בורגול עם אטריות, ועליו את המפרום, יוצקים רוטב עגבניות מזלפים מעט טחינה ומגשים
אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להגיש על פירה תפוחי אדמה, אורז או קוסקוס
אפשר להחליף את רוטב העגבניות ברוטב שום לימוני, או כל רוטב אהוב.
תהנו







 
מנזלה- תבשיל חצילים חומוס ברוטב עגבניות מהמטבח הדרוזי

מנזלה
תבשיל חומוס וחצילים בעגבניות ,מתאים לצמחונים ,תבשיל שלימדה אותי חברתי אמנה מעוספיה זהו מאכל דרוזי המוגש עם אורז לבן, פיתות ולפעמים מכינים עם עוף שאותו מתגנים ומוספים על שכבת העגבניות.זה תבשיל שמתאים לימי החורף .
4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות, ממליחים ומעברים למסננת למשך 2-3 שעות
3 בצלים גדולים, קצוצים
1-4פלפלים חרפים פרוסים לטבעות
1 קופסה עגבניות חתוכות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון טחון טרי
1/2 כפית קנמון טחון
2 כפות אבקת מרק עוף.
1 כפית פלפל שחור
1-2 קופסאות שמורי חומוס מבושל
אופן ההכנה :
מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן קנולה (אני מטגנת בציפסר )
בסיר צר וגבוה מטגנים את הבצל עם הפלפלים עד שקיפות
מעל הבצל מניחים חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות)
מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס. .
מעליהם מניחים את החצילים,
שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו.
ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר,
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומעבירים לאש נמוכה.משך הבישול כשעתיים שלוש.(אצלי כרגיל על הקמין אהוב)
מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב או עם אורז לבן, קוסקוס וכ"ו

*אני מכינה מנה זו לצמחונים שבמשפחה אבל ניתן לטגן כרעי עופות ולהוסיף מעל העגבניות .
למתכון בבלוג שלי

 
למעלה