יום רביעי - מאכלים עדתיים

ninga 3

New member
יום רביעי - מאכלים עדתיים


התבקשנו היום להתמקד במאכלים מנחמים עד כמה שאפשר - ומה מנחם יותר מ-שוקולד


אז בבקשה, בואו נתכנס ונביא מתכונים שמכילים
עוגות, קינוחים ואחרים....
 

ninga 3

New member
עוגת - ”אורגזמה” - גילה

עוגת - ”אורגזמה”


חומרים לבצק:(תבנית עגולה - מס’ 28)
150גרם חמאה - רכה
1/2כוס סוכר
250גר’ אגוזי מלך - שבורים גס
3/4כוס קמח תופח

ללוש לבצק אחיד ולחלק לשניים.....לזרות מעט קמח מעל הבצק ולשטח כל חלק על תחתית תבנית עגולה, להשאיר ס”מ ריק מהקצה כי הבצק מתפשט, כך קלה יותר העבודה. (אפשר להניח נייר כסף ומעליו לשטח הבצק)
* הבצק רך מאוד לאחר האפייה, ומתקשה בהתקררותו.
האפייה: אופים כל בצק כ-12 דקות בחום בינוני 180 מ’ בתנור חם.....או עד קבלת גוון מוקה, לקרר היטב.

המוס:
200 גר’ שוקולד מריר - קוביות
3 כפות מים
*להמיס במיקרו יחד דקה ועשרים - ולערבב.
4 חלמונים + 2-3 כפות קואנטרו או ליקר אחר,
]לא מתוק]. לערבב עם החלמונים ולהוסיף לשוקולד תוך עירבוב.
שקית ג'לטין (14 ג')לתת בכוס עם חצי כוס מים רותחים לבחוש היטב במהירות לערבב עם השוקולד(רצוי לסנן)
4 חלבונים + 3 כפות סוכר להקציף חזק.
לחוד - להקציף חזק 2 שמנת מתוקה + 3 סוכר ווניל.
לערבב, השוקולד והקצפת ולבסוף להוסיף את הקצף.

ההרכבה:
בתחתית התבנית מניחים תחתית בצק עגולה [אם נשבר לא נורא, יוצרים פאזל]
מורחים מחצית המוס, מניחים תחתית בצק שנייה ושוב המוס שנותר, עם מזלג או קלף משונן, מיישרים יפה מעל ואפשר לפזר קקאו או שוקולד מגורד, ולפזר טראפלס, מכסים בנייר כסף
ולהקפאה, להוציא כשעתיים לפני הכיבוד....אם היא עדיין קשה היא תאכל כגלידה בתיאבון...!!!
ת ה נ ו...מצטערת שאין לי תמונה..
כשמוסיפים ג'לטין אין צורך בהקפאה.
 

ninga 3

New member
עוגה בשני צבעים.... ..חובה...!!!! -

עוגה בשני צבעים.... ..חובה...!!!! - גילה
בפנים רך....וטעים....משהו...

המלית:
3/4 כוס סוכר (במקור כוס סוכר)
1/3 כוס מים
2 כפות קקאו
כפית גדושה אב’ נס-קפה
200 גר’ שוקולד מריר - פרווה
להמיס על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה כדי שלא ישרף, כשנמס לכבות הלהבה ולהוסיף תוך בחישה: 1/2 מרגרינה ו-2 חלמונים לערבב במהירות......לקרר
5 חלבונים + 1/2כוס סוכר (במקור 3/4 כוס סוכר) = להקציף חזק ולערבב עם קרם השוקולד, מוסיפים 2 כפות קמח תופח.

הבצק:
3 כוסות קמח תופח
מרגרינה רכה
3 חלמונים
1/4 כוס מים
2 סוכר ווניל
לשים את הבצק, עוטפים ומשהים כחצי שעה במקרר, מוציאים מחלקים לשניים, הבצק צריך להיות כבסיס וכמי
כסה, לכן אני מניחה נייר אפיה בתחתית התבנית ומשטחת מעל, את הבצק שאמור להיות המכסה החלק העליון של העוגה,
לחורר עם מזלג את הבצק העליון. ומכניסה למקרר לחצי שעה... מוציאה בעדינות ע”י גילגול הבצק על מארוך, ומשטחת את המחצית השנייה של הבצק על התחתית, שופכים מעל את המחית שוקולד ומעל מגלגלים את הבצק השני, אם נקרע לא נורא..פאזל...אפשר גם לפורר הבצק מעל.
אופים בחום בינוני 20-30 דקות או עד קבלת גוון מוקה, העוגה זזה עדיין, כך זה צריך להיות...זה מתקרר ורך בפנים תענוג אמיתי.
 

ninga 3

New member
עוגת קסטה נהדרת - קרה

עוגת קסטה...נפלאה [עוגה קרה] גילה
121/5/2005 16:44

חב’ בסקיוויטים לקסטה מלבניים [או אחר..]
אינסטנט פודינג ווניל
שמנת מתוקה
כוס חלב
להקציף חזק את כל החומרים פרט לביסקוויטים..
להרטיב הביסקוויטים בחלב ולהניח שיכבה ראשונה בתבנית מרובעת, למרוח מחצית כמות הקצפת, ושוב להניח שיכבת ביסקוויטים טבולה בחלב, ומעל את מה שנותר מהקצפת.

הציפוי: מוס שוקולד
100 גר’ שוקולד מריר
4 ביצים

ההכנה:
בצלוחית קוביות שוקולד + 3 כפיות מים, להמיס במיקרו דקה ועשרים שניות, לערבב.
4 חלבונים + כף שתיים סוכר להקציף הייטב.
את החלמונים לערבב עם השוקולד ולהוסיף טיפין טיפין את השוקולד לקצף, לערבב עם כף עץ בזהירות, ולשפוך מעל העוגה, לכסות ולשים במקרר להתקשות....זהירות מעכברים על שניים...עוגה שמתיישרת לבד...!!!! ראו הוזהרתם.

תהנו....
 

ninga 3

New member
עוגת שוקולד עשירה הונגרית של טומי

ריגו-יאנצ´י/טומי*, מנהל פורום, "תרבות הונגריה"
מקור המתכון: טומי*, פורום "תרבות הונגריה"
מקור התמונה: לא ידוע
הובא ל"חלבי" ע"י: טניה טעימלי


מרכיבים:
קרם:
400 גר´ שוקולד מריר
2 כפיות נס קפה
1/2 ליטר שמנת מתוקה – ׁ(2 מיכלים)

לעוגה:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות מים קרים
3 כפות קקאו
4 כפות קמח תופח

ההכנה:
ההכנות לקרם: מבשלים כחצי ליטר שמנת מתוקה על אש קטנה. עם השגחה צמודה... שלא יישרף. לאחר רתיחה להוסיף שוקולד מריר ונס קפה, תוך כדי ערבוב לבשל לאחר הרתיחה כחמש דקות. לאחר שהתקרר להכניסו למקרר למשך כשלוש שעות.
הכנת העוגה:
- להקציף את הביצים עם הסוכר לקצף, ממש לפני סוף ההקצפה להוסיף את המים, אחת אחת. להוסיף את הקמח והקקאו לקצף ובעזרת כף עץ בתנועה סיבובית של קיפול לערבב. לאפות בחום של כ-200 מעלות C בתבנית משומנת, ומקומחת. גודל התבנית לכמות הנ"ל 2530x ס"מ בקירוב.
- לאחר הקירור של העוגה והורדת הנייר, לחלק את העוגה לשני חלקים. אם יש קצת רום או ברנדי בבית, אז ניתן להתיז קצת על העוגה.

- לאחר שעברו השלוש שעות (מינימום) מקציפים את הקרם של השמנת המתוקה לקצף (קרם) ומורחים על אחד החלקים של העוגה. את החלק השני מניחים עליו ולסיום... ניתן לצפות את העוגה עם ציפוי שוקולד, או, לחילופין, למרוח קצת ריבה ולפזר קצת קקאו דרך מסננת מעל. את העוגה מחלקים לריבועים של 4x4 ס"מ.

תהנו...
 

ninga 3

New member
עוגת בסקוויטים קרה עם הרבה שוקולד|שוקול

רולדת שוקולד ובסקויטים של גילה

מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...

-אפשר גם להקשות מעט את קרם השוקולד במקרר, להוציאו ולמרות על ביסקויטים שלמים אחד וניל והחופף לו שוקולד וכן הלאה, טובלים את הביסקויטים בנס קפה פושר תחילה.
בתיאבון...
 

ninga 3

New member
וזו תמונה של העוגה עם בסקויטים שלמים

במידה ומכינים את העוגה באופן זה, ממליצה לחתוך מנות באלכסון, ואז יוצאת פרוסה יפה כמו בתמונה.

תהנו..גילה
 

ninga 3

New member
עוגת שוקולד עסיסית נהדרת של לינדוש|המלצ

זו עוגה יחסית רטובה, קלה להכנה, נפלאה מבחינת טעם, ואת כל הטוב הזה נזקוף לממרח התמרים...נסו ותהנו.

עוגת שוקולד מקסימה גדולה לינדוש ממליצה 3/2/2011 13:52

זהו, היינו השבוע במיפגש משפחתי והמתכון הודפס וניתן בחן.
קבלו עוגה מאוד מיוחדת וטעימה, שאפה הבעל של המארחת

חומרים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס קקאו
כוס מים רותחים
1.5 כפיות סודה לשתיה
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 סוכר וניל
קופסת ממרח תמרים
1 שקיק אבקת אפיה.

אופן ההכנה:
לערבב בקערה-קמח,קקאו,אבקת אפיה וסודה לשתייה.
לשים בקערה או במעבד המזון את הביצים,סוכר,שמן,סוכר וניל וממרח תמרים ולערבב היטב, להוסיף את התכולה של קערת הקמח +כוס מים רותחים לסירוגין לתערובת שבמעבד המזון,לערבב עד שתתקבל עיסה חלקה ומבריקה.
ליצוק לתבנית, להכניס לתנור חם בחום בינוני של 180 מעלות. לאפות עד שקיסם יצא יבש.
בתאבון ובהצלחה!

הציפוי: (שלי = גילה)
בסיר קטן לשים:
1/2 כוס מים + 6 כפות סוכר – להמיס ולהוסיף:
50 גרם שוקולד מריר מפורק
6 כפות קקאו
*לערבב ולהוסיף תוך בחישה
50 גרם מרגרינה/חמאה
2 כפיות שמן
לערבב עד שאין גושים.
לשפוך על העוגה החמה (אפשר לדקור במזלג לפני את פני העוגה)

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
חיתוכיות שוקולד ואגוזים - מושלם|שוקול

חיתוכיות ללא אפיה‬ שוקו בת

בס"ד

המתכון לקוח מהבלוג של ווני

תבנית אינגליש קייק

חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו')

בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השכבה השנייה.

חומרים לשכבה השנייה:
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא

אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.

תהנו...גילה
 
מוס שוקולד מהיר

כשהזמן קצר לפני שבת ואין כמעט מצרכים.
הקצפתי 2 קצפת צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל וכמה כפיות ממרח שוקולד.
יצא יאמיי.
אפשר להכין מזה עוגת ביסקויטים או גלידה.
 

לינדה7

New member
כדורי שוקולד מפנקים.

כדורי שוקולד טעימים ומפנקים



מתכון פשוט וקל שאפשר להכין עם ילדים,

המצרכים:

3 = כפות קקאו איכותי ולא ממותק,

100 = גרם חמאה

1פחית של חלב מרוכז

הכנה:

בסיר קטן מחממים את כל המרכיבים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב.

לאחר שהתערובת מתעבה ומסמיכה מורידים מהאש (כ-עשר דקות).

מקררים עד שניתן לגעת בבלילה.

יוצרים כדורים קטנים, מקררים ואוכלים.

אפשר לצפות את הכדורים בקוקוס, קקאו, שקדים או מה שבא.

את המתכון קבלתי במייל (אין לי למי לתת קרדיט ) בכול זאת תודה ענקית על המתכון .

לינדה.
 
למעלה