ספיישל מתכונים בנושא סלטים

לינדה7

New member
ספיישל מתכונים בנושא סלטים


מזמינה אתכן להשתתף......

תעלו מתכונים ולא יזיק גם תמונה .

אולי גם השבוע הפורום שלנו יעלה לדף הראשי בתפוז"

לינדה
 

לינדה7

New member
סלט בורגול /לינדוש

סלט בורגול .
מנה טעימה ובריאה...
מצרכים :

כוס בורגול בינוני ( או כוס קוסקוס מוכן )


חבילה של פטרוזיליה.

חבילה של כוסברה

חבילה של בצל ירוק

חצי חבילה של חמוציות

4-6 גבעולי נענע.
חופן עגבניות שרי חתוכות לריבועים

מלח .פלפל שחור .מיץ לימון .שמן קנולה.


אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הבורגול להשרות במים פושרים כשעה ..בינתיים לקצץ את עישבי התיבול
כולל הבצל להניח לתוך קערה גדולה

לסנן את הבורגול להוסיף לקערה עם העישבי התיבול להוסיף את יתר החומרים לערבב ליטעום
ואם חסר להוסיף לפי הטעמים שלכם.:p

אני לפעמים מוסיפה פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק.

זו מנה טעימה וניתן לאכול אותה גם לארוחה חלבית וגם בשרית....

ממטבחה של לינדוש

http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/סלטים
 

לינדה7

New member
סלט כרוב אדום /לינדוש

סלט כרוב לבן וסגול ..
הסלט חוגג אצלי כל שבוע על שולחני ...


מצרכים :

1ראש כרוב לבן בינוני....

2כרוב סגול קטנים ....

כוס חמוציות ....לאוהבים ...

כף סוכר
כף מלח
חצי כוס חומץ + רבע כוס מיץ לימון.
2-3 כפות שמן קנולה....

אופן ההכנה:

לפרוס דק דק את הכרובים או להעזר במקצץ ירקות עם פומפיה בינונית....

להכניס את הכרוב לקערה גדולה לפזר מלח בנדיבות בעזרת הידיים לעשות עיסוי הנפח כך
יורד !!!!!

לשטוף במים כמה פעמים עד שהמלח ניספג ירד להניח על מסננת לתבל לטעום וכך יש לנו

סלט טעים ובריא .

בתיאבון.ממטבחה של לינדוש


http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/סלטים
 

לינדה7

New member
כרובית עם בטטות ופלפלים מעדן /לינדוש




מצרכים:
כרובית אחת דיי גדולה
(אני הוספתי 2בטטות גדולות )
4 פלפלים בצבעים שונים(אני הכנתי רק עם פלפלים אדומים)

_____מעסים את הכרובית והפלפלים בשמן זית,
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור.

כאשר הירקות התרככו, מוציאים ומפרקים את הכרובית ואת הפלפלים לקערה.

(אם רוצים מכניסים קודם את הפלפלים לשקית כדי שהקליפה תתקלף בקלות)עדיף לקלף!

מכניסים הכל לקערת הגשה ויוצקים רוטב:

5 כפות חומץ בן יין+ כפית דבש+3 כפות רוטב סויה.

מערבבים ונהנים.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=lindoh

ממטבחה של לינדוש באהבה
 

לינדה7

New member
סלט קישואים בטעם של עוד /לינדוש

..






.

מצרכים:
=======
קילו קישואים גדולים ומוצקים
4-5 בצלים
3ביצים
מלח
פלפל שחור
4כפות שמן קנולה...

אופן ההכנה:
===========
לקלף את הקליפה של הקישואים ומגרדים בפומיפיה גסה ..
לפרוס את הבצל לפרוסות דקות ולהניח על המחבת עם השמן לתת טיגון קל להוסיף את הקישואים ולערבב מידי פעם ..
להוסיף את המלח ואת הפלפל שחור לא לייסגור את הסיר לתת על אש בינונית להתבשל מידי פעם לגרדת את התחתית זה נידבק לא נורא....
ליטעום וליבדוק שהקישואים התבשלו (לא דייסה ולא מחית ממש בישול עדין וקרייצפי)
לקחת את הביצים לטרוף אותם בצלוחית ולהוסיף אותם ישר לקישואים לערבב היטב עוד כ2דקות ליסגור את האש ...

ולמה לחכות יש לנו מנה ראשונה או סלט טעים...
מתכון עצמי
ממטבחה של לינדוש באהבה


http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2400852&r=1
 

נמושקה1

New member
סלט חצילים +פטנט

שני חצילים בינוניים חתוכים לקוביות

2 חלבונים מוקצפים במזלג

מלח

חופן פיטרוזיליה קצוצה

2 כפות רסק עגבניות

סלט מטבוחה שיש לכם בבית כמה שיותר חריפה כך תוכלו לאכול יותר

שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את החצילים לקוביות (לא צריך המלחה לפני הטיגון)

להקציף את החלבונים במזלג ולטבול את החצילים בחלבונים היטב (תוך כדי עירבוב )

לחמם שמן עמוק בסיר טיגון

עם כף מחוררת לשים את החצילים בשמן החם (הפלא ופלא החצילים גם לא נשרפים)

אחרי הטיגון לפזר על החצילים מעט מלח.

בסיר רחב לשים את סלט המטבוחה

להוסיף את רסק העגבניות והפיטרוזיליה לבשל כמה דקות.

להוסיף את החצילים לערבב ולבשל עוד כ2-3 דקות

והרי לכם סלט פיקנטי וטעיםםם תכינו רק הרבה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=3125148
 

נמושקה1

New member
סלט מגבעולי כרובית

גבעולים של שתי כרוביות בינוניות.חתוך לגפרורים

4 גבעולים של סלרי חתוכים לגפרורים

גזר אחד גדול חתוך לגפרורים

בצל בינוני פרוס דק

3 שיני שום.קצוצות

תבלינים

כף רוטב סויה

כפית א` מרק מהולה בשליש כוס מים

כפית סוכר

כפית דבש

כפית מיץ לימון

כפית סילאן

פלפל שחור

מעט שמן

2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:

שמים מעט שמן במחבת.

מטגנים את השום הקצוץ

מוסיפים את הבצל.מטגנים תוך כדי עירבוב.

מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.

מקפיצים את הירקות כ4-6 דקות עד שהם מקבלים

צבע עמוק.

מוסיפים סוכר ,פלפל,דבש, סילאן ומיץ לימון ומערבבים.

מכסים את המחבת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ4-5 דקות.

מוסיפים לאבקת המרק והמים את הקורנפלור ומערבבים היטב.

שופכים על הירקות ומערבבים עד שהרוטב מתעבה .

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים כתוספת למנה עיקרית.

בתאבון
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2483131
 

נמושקה1

New member
סלט טונה פיקנטי

מה צריך:

חצי קילו דג טונה.

בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.

6 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות קטנות ללא הקליפה.

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף)

פפריקה מתוקה

מלח

כפית חומץ /מיץ לימון.

שמן

1וחצי כוסות מים

למשרה של הדג / אסור לוותר

כפית שטוחה כמון

רבע כוס יין יבש /אדום / לבן

כף מלח גס

3 עלי דפנה

מים עד כיסוי הדג.

להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.

לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.

אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .

להכנת הרוטב:

בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל

לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .

להוסיף פפריקה מים ומלח.

להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.

להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.

את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.

יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק הביאו

והחגיגה מתחילה.

הערה

יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )

תיהנו ושיהיה בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2693446
 

נמושקה1

New member
סלט כרובית על מצע טחינה

מצרכים:

כרובית אחת בינונית.

מים לבישול הכרובית

1 כף מלח

לבשל את הכרובית במים עם כף מלח 8-9 דקות

לטחינה

טחינה גולמית

מים קרים

מיץ לימון

פיטרוזיליה

מלח

הכל למעבד מזון

ההכנה

אחרי שבישלנו את הכרובית.נפריד לפלחים.נשים רשת על הגז

וניתן צליה קלילה לפרחי הכרובית.

לסחוט בעדינות מיץ לימון על הפרחים טיפ טיפונת שמן זית - מעט מעט מלח - וקורט אבקת שום.לצנן.

זהו סדרו צלחת שימו את הטחינה המוכנה פזרו מעט עלי בזיליקום קצוצים.

כמה עגבניות שרי חציות (לא חובה)

שימו את הכרובית על הטחינה. ותהנו

נראה מי לא ינגב את הטחינה עם הכרובית;)

ומי לא יהנה...

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2484599
 

נמושקה1

New member
סלט חצילים ובטטות

מה צריך:

בטטות חתוכות לקוביות בינוניות

חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות

פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות

רוטב צ`ילי מתוק

שמן


אופן ההכנה:

כל ירק שימו בקערה נפרדת, שימו שמן ונערו את הקערה כך שהשמן יתערבב עם הירק.

שימו במגשים נפרדים, ואפו ב-180 מעלות. צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות.

צננו את הירקות ומזגו עליהם רוטב צ`ילי מתוק, שאגב יש בו חריפות פיקנטית.

זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים !

תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי.


שיהיה בהצלחה http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2357364
 

נמושקה1

New member
סלט מלפפונים וגזר

מה צריך:

4 מלפפונים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה

3 גזרים מגורדים על מגרדת גסה

מיונז

3 שיני שום כתושות (לא חובה )

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור



אופן ההכנה:

אחרי שגרדתם את הגזר והמלפפון.

שימו במסננת להגרת הנוזלים לחצי שעה.

העבירו לקערה ותבלו במלח ,פלפל שחור,שום. מיץ לימון ומיונז

זהו.... היה קשה :p :p כלום עבודה.

תהנו מהסלט

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2402010
 

נמושקה1

New member
קישואים בתחמיץ

קישואים בינוניים

שמן עמוק לטיגון הקישואים

לרוטב:

מיץ לימון /או חומץ לאוהבים

מלח

שיני שום כתושות

פלפל שחור

מעט שמן זית לזילוף

פיטרוזיליה קצוצה.





אני לא מציינת כמיות כי כאן אתם יכולים לשחק לפי הטעמים האהובים על בני הבית

אופן ההכנה:

לשטוף את הקישואים (לא לקלוף)

לפרוס את הקישואים בעובי של 4-5 מ"מ

לטגן משני הצדדים להזהבה

לשים בקערה.

לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך על הקישואים המטוגנים.

לזלף מעט שמן זית מלמעלה.

לעטוף בנילון נצמד.

להניח כלי כבד על הנילון כדי שהקישואים יטבלו ברוטב.

לאשפז במקרר לפחות לילה .

אם אתם שמים חומץ במקום מיץ לימון יש למהול את החומץ במים.

זהו.....וזה טעיםםםם

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2496330
 

נמושקה1

New member
סלט אבוקדו עם נבטים

מה צריך:

אבוקדו רכים

קופסה של נבטים דקים (אספסת )

מלח

מיץ לימון



למעונינים בצל קצוץ

ביצה קשה מעוכה.

אופן ההכנה:

למעוך היטב את האבוקדו ולהוסיף מיץ לימון ומלח.לערבב היטב



לשים בצלחת נאה את האבוקדו. לעשות גומה באמע ולשים את הנבטים.כשלפני זה הפרדתם אותם .

זהו תכינו הרבה לחם מי צריך גבינות ?;)

תהנו
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2453461
 

נמושקה1

New member
סלט אפונה כמו חומוס

מה צריך :

קופסת שימורי אפונה

3- 4 שיני שום

מיץ לימון

מלח

2 כפות שמן

מעט מנוזלי האפונה

אופן ההכנה :

להכניס לבלנדר את מרבית האפונה (חלק להשאיר לקישוט)

להוסיף את השום,

מלח,מיץ לימון

ולטחון.

זהו ;)

הרבה עבודה ?

נשאר לסדר בצלחת ולנגב

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2390043
 

נמושקה1

New member
סלט חצילים בטעם כבד

סלט מנצח שאפשר בשקט לשים עליו

המצרכים :

2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות

3 ביצים קשות

4 בצלים גדולים פרוסים

מלח

פלפל שחורש

מן למריחה על החציל

ולטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לפרוס את החציל לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. למרוח משני הצדדים בשמן.

לרפד תבנית בנייר אפיה

לאפות את החצילים בטמפרטורה של 180 מעלות עד השחמה יפה.

לפרוס את הבצלים לפרוסות ולטגן במעט שמן עד הזהבה.

לטחון את הכל במטחנת בשר עם החורים הגדולים.

לתבל במלח ופלפל שחור.

זהו מוכן.. רק תביאו את ה לחם ותתחילו לחגוג.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2424049
 

נמושקה1

New member
סלט טבולה מקינואה

מה צריך:

כוס קינואה

מעט שמן לבישול

חמוציות

צנוברים קלויים

עלי נענע קצוצים כמה שיותר יותר טעים ;)

עלי פיטרוזיליה קצוצים.

2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.

מיץ לימון

מלח - פלפל שחור

אופן ההכנה :

לשים כף שמן בסיר שטוח להוסיף כוס קינואה לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.

להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.

להוסיף 1ושלושת רבעי כוס מים לערבב.

להוסיף חמוציות

להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.

ברגע שהמים רותחים להנמיך להבה ל כסות את הסיר. ולבשל כ20 דקות או עד שהמים נספגים בקינואה .

לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור עוד כ8-10 דקות.

להסיר את המכסה ולצנן.

לערבב את כל הירק

להוסיף מיץ לימון.

לתקן תיבול. ולהגיש בחיוך.

סלט טעים בריא ומשביע

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2427266
 

נמושקה1

New member
סלט חצילים עם מיונז

מה צריך:

חצילים כמה שיותר יותר טוב :p

צנצנת סחוג

שמן לטיגון החצילים.

מיונז והרבה.

אופן ההכנה:

לחתוך את החצילים לקוביות ולטגן בשמן עמוק.

אפשר לאפות את החצילים .למרוח בשמן ולאפות עד השחמה יפה .

לשים במסננת להגרת השמן.

לשים את החצילים בקערה

להוסיף את הסחוג'





להוסיף מיונז ולערבב היטב.


חכו תראו כשתגישו את הסלט מה ישאר ממנו.?;)

בתאבון...

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2410756
 

נמושקה1

New member
ומה עם הסלטים שלכם? אין לאף אחד

בפורום סלט מעניין ?
שתפו פעולה בבקשה

טובה
 

shron17

New member
לא השארת לנו ,אלא סלט וחצי בקושי להקלדה.

חצילים בטעם כבד אהוב עליי מאוד.

סלט כרוב וגזר במיונז.

סלט סלק אדום,מבושל וחתוך לקוביות קטנות,
מתובל במיץ -לימון ,שום כתוש, מלח, כפית שמן -זית.
 
למעלה