המתכון העדתי של השבוע והפעם

נמושקה1

New member
המתכון העדתי של השבוע והפעם


יש לכם מתכונים לדגים טעימים..שתפו אותנו במתכון.
נשמח לתמונות....
תודה לכם על השיתוף

טובה
 

נמושקה1

New member
דג טונה מוקפץ בירקות

המצרכים:

4 סטייקים של טונה אדומה או לבנה חתוכות לרצועות של 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב מושרות במרינדה שעה ואפשר לילה


למרינדה:

רבע כוס רוטב סויה

מעט מלח גס ( לא להגזים רוטב הסויה מלוח )

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

חצי כוס יין אדום חצי יבש


לירקות:

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות ( גפרורים )

3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות דקות ( אני אוהבת לשים מכל צבעי הפלפלים )

פלפל חריף אחד קצוץ דק דק ( אפשר לוותר לאלה שסובלים מחריף )

כרוב חתוך לרצועות

2 קישואים חתוכים לגפרורים

1 קופסה של פטריות פרוסות

1 קופסת נבטים עבים


איך נכין את המנה:

אחרי שהשרנו את הדג, נחמם שמן בווק. כשעולה עשן מהשמן שמים את רצועות הטונה, ללא המרינדה כמובן.
( זהירות השמן משפריץ )

4-5 דקות של טיגון על אש גבוהה מכל צד של הדג מספיק בהחלט.

להוציא את הדג מהווק ולשים בצד.

להוסיף שמן לווק, ולהתחיל לטגן כל ירק לפי סדר הרשימה. תחילה הבצל 3-4 דקות, ולהמשיך עם שאר הירקות.
לא לטגן הרבה כדי שלא יהיו סמרטוטיים.

בסיום טיגון הירקות להוסיף את הדג ששמנו בצד.

להוסיף תיבול אם חסר. מלח, רוטב סויה, קורט סוכר ומשהו חריף.


הערות:
כמובן שאפשר לפסוח על סוג ירק שבני הבית לא אוהבים.

תהנו

ובהצלחה

טובהhttp://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2347422
 

נמושקה1

New member
דג מלוח ממקרל


כבישת הדג נעשית ע"י המלחה, הרבה מלח. אבל למי שיש בעיה עם מלח, אפשר טיפונת להפחית.

גם אחרי ההשריה במלח שוטפים טוב את הדג כך שהוא לא מורגש.


מה צריך:

2 דגי מקרל קפואים לבקש מהמוכר להוריד לדג :D את הראש והזנב ולפרוס פרוסות בעובי של 1 ס"מ

בבית בעוד הדג קפוא לרוקן לו את המעיים ע"י לחיצה הם יוצאים, משימה לא נעימה נכון? לשטוף היטב ולהניח בקערה עמוקה

לכסות את הדג במים מדודים.

לכל כוס מים שמים כף מלח גס.

מכסים היטב ושולחים למקרר ל-48 שעות.

אבי ז"ל היה משרה את הדג 24 שעות..אבל אני רוצה להיות בטוחה שהדג אכן התבשל בהמלחה משאירה אותו ל-48 שעות במקרר.

אחרי 48 שעות במקרר שיטפו היטב היטב ושימו במסננת להגרת הנוזלים.


להכנת הציר:

אפשר להקדים ולהכינו יום לפני ולאשפז במקרר עד שהדג מוכן.

כוס וחצי חומץ

כוס וחצי מים

כפית סוכר

כפית מלח אולי קצת יותר צריך לטעום

חופן עלי דפנה

גרגרי פלפל אנגלי

שלושה בצלים פרוסים דק

שני גזרים פרוסים דק אני פורסת בקולפן, אוהבת אותם דקיקים


אופן הכנת הציר:

מביאים לרתיחה את המים + החומץ + עלי הדפנה והפלפל אנגלי. מוסיפים את המלח והסוכר.

מוסיפים את הבצל והגזר מבשלים כ-3-4 דקות ומכבים את הלהבה.

טועמים אם לא חסר תיבול, ומשאירים לקירור במכסה סגור.

כשהציר קר, מכניסים לתוכו את הדג, מכניסים למקרר בצנצנת זכוכית לפחות ל-24 שעות.



הערות לתשומת לבכם:

יש כאלה שמביאים לרתיחה של הציר. מכניסים את הבצל והגזר, מכבים להבה ומכסים את הסיר.

אני אוהבת לתת להם להתבשל כמה דקות, כל אחד יעשה כרצונו.

מי שלא אוהב את הדג מלוח, יכול פשוט להניח את הדג בקערה שטוחה, לפזר עלי דפנה ופלפל אנגלי.

להציף עד כיסוי בשמן. זהו הדג בשמן שאתם רואים בתמונה בצד ימין.

הדג עם הציר נשמר לאורך זמן במקרר. הדג עם השמן פחות.



חשוב מאוד !!!

בזמן קניית הדג תיקחו דג שחור מנומר. אם הוא עם שומן צהוב עליו, סימן שהוא לא טרי. הריח והמגע איתו בלתי נסבל ( ס

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2358354
 

לינדה7

New member
קציצות דגים /לינדוש










המרכיבים:

1 קילו בקלה טחון

חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

3 בצלים קצוצים גס

2 ביצים

2 פרוסות לחם מושרה במים

פלפל שחור

כמון

אבקת מרק

מלח


אופן ההכנה:
מוסיפים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. טועמים, אם חסר תיבול מוסיפים לפי הטעם.
מכניסים את העיסה למקרר כשעה, שכל הטעמים יספגו.
בינתיים מחממים שמן במחבת ,מוציאים את העיסה מהמקרר ומכינים כדורים קטנים. מטגנים משני הצדדים.
ניתן לאכול אותם כך או עם טחינה וסלט ירקות עשיר.

ממטבחה של לינדוש http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1888352&r=1
 

לינדה7

New member
שניצל דג /לינדוש

דג שניצל בטעם של פעם .




הפעם קבלו מתכון קל וטעים ...מתאים גם לחג


מצרכים:

=============
חבילה גדולה של קילו דג נסיכת הנילוס.
כוס קמח .
כוס פירורי לחם.
3ביצים,
כפית חרדל
כפית פלפל שחור,
כפית מלח.

אופן ההכנה:

============
להשרות את הדג במי מלח לרבע שעה. אחרי זה לשטוף והזלף מעל הפרוסות מיץ מלימון לשם.
בינתיים לקחת קערה להכניס את הקמח ופירורי הלחם לערבב היטב .לקחת קערה שניה להכניס את הביצים ואת החרדל
לטרוף היטב ולהניח בצד.!!!
לשטוף את הפרוסות הדגים להניח על מסננת .לחמם שמן במחבת .ולהתחיל במשימה !!!
לקחת פרוסה דג לקערת הקמח לטבל מכל הצדדים ואחרי זה לטבול בביצה וישר לטגן.
להכין את כל הפרוסות .
ניתן להגיש כך עם פרוסות לימון וסלט חסה.או להכין רוטב עגבניות ולהכניס את הדגים לבישול קצר מאוד.

כנסו לקישור יש תמונה http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2152183&r=1

ממטבחה של לינדוש
 

לינדה7

New member
דג מבושל פיקנטי /לינדוש

דג מבושל פיקנטי






מזמן לא הכנתי דגים

היום קניתי דג סול והחלטתי לבשל חרימה ..מדומה

מצרכים:

חבילה של קילו וחצי דג סול קפוא ..

4בצלים

4עגבניות רכות ואדומות

4פלפלים אדומים

4שיני שום

חצי חבילה של כוסברה לאוהבים ואם לא אוהבים לקחת כמה עלי סלרי אמריקאי .

4כפות שמן קנולה

כף אבקת מרק ,כף פפריקה אדומה מתוקה .כף סוכר,כף מלח. כף כמון.

אופן ההכנה:

לישטוף את הדגים לטבול אותם בחומץ או מיץ לימון להוציא את הריח ולהניח במסננת ..בנתיים לקחת סיר גדול לפרוס את הבצלים לפרוסות להוסיף אותם לסיר להוסיף את יתר הירקות שגם אותם צריך לחתוך לקוביות קטנות או לפרוסות להוסיף את שיני השום שלמים ואת השמן לתת מין טיגון קטן להוסיף את התבלינים לערבב היטב להוסיף 2-3 כוסות מים לבשל עד שהירקות מבושלים מעט להוסיף את הדגים ... לסדר אותם בשורה לבשל עוד 10-15 דקות לטעום אם התיבול ...

מגישים עם אורז לבן או ספגטי.
הhttp://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2432592נה קישור לתמונות
ממטבחה של לינדוש
 
למעלה