צלי קורקבנים ותפוחי אדמה מתכון מבית סבתא
½ ק"ג קורקבנים נקיים משומן
4 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
4-6 שיני שום קלופות ופרוסות
תיבול
1 כף חוויג` למרק
1 כפית פלפל גרוס גס
1 כף רסק עגבניות
גרגרי כוסברה כתושים
1 כף שמיר יבש או ½ כוס שמיר טרי קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
שמים את הקורקבנים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שותפים ושוב מרתחים במים . מבשלים כחצי שעה, מסננים, מעבירים למססננת
את קוביות תפוחי אדמה שמים בקערה, ואם רוצים מפזרים את החוואיג` ופלפל ומערבבים, עד שתפוחי האדמה מצופים בתבלינים. אם לא רוצים להשתמש בחוואיג` - מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף.
מוספים רסק עגבניות וגרגרי הכוסברה ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הקורקבנים וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד 3-2 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה מעל הקורקבנים,
מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה,ומתבלים בשמיר היבש ומלח (יש לזכור שהקורקבנים מאד מלוחים)
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ארבעים דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוספים את הירק הטרי ומערבבים .
מגשים חם עם חמוצים
סחוג ו
סלט ירקות ישראלי