פינת האוכל העדתי מידי רביעי

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי מידי רביעי


היום התבקשנו ע"י הנהלת תפוז להעלות תבשילי קדרה = הכל בסיר אחד...למרות שכבר העלינו, מבקשים מחדש, עם תמונות חדישות ומגרות....

אז קדימה...והמון תודה למצרפות מתכונים בליווי תמונות.


גילה
 

ninga 3

New member
קבב קאזן - תבשיל קדירה קל להכנה וטעים

קבב קזאן של שירוצ'קה מהעבודה - קיבלתי את המתכון לפני מס' שנים, אני משנה כל הזמן, וכל פעם יוצא מעדן, המילה קבב לא מתכוונת לקבב שאנו מכירים, אלא לכל חלקי הבשר.

קאזן קאבב (תבשיל קדירה קפקאזי אוסבקי) של שירוצ'קה מהעבודה
ניצי ז"ל כתבה על התבשיל הזה כך:..."גילה שלחה במייל מתכון נהדר לקבב קווקזי. מיד אימצתי בחום. יצאה מנה נהדרת שכולם אהבו. אני הכנתי עם קוביות של חזה הודו, כי זה מה שהיה לי זמין.
"
1-2 קילו בשר ? אסאדו או כבש (אפשר גם עוף, פרגיות) ?
קוביות גדולות ? מתבלים בתבלינים שאוהבים ושמן
זית, ומשהים כמה שעות במקרר.

8-10 ? תפו"א לא גדולים (רק עם קליפה אדומה) קלופים,
בשלמותם ? לתבל כמו את הבשר...(מומלץ לתבל
בזרעי כמון, פל"מ)

בסיר כבד שמים שומן כבש כך שיכסה את כל תחתית
הסיר ברגע שיימס, או שמן זית, ומעל את תפו"א
בצפיפות, מעל תפו"א מניחים בצפיפות את הבשר / או
חלקי העוף..
.
לא מוסיפים נוזלים!!!!!


מכסים במכסה ועל להבה נמוכה הסיר מתבשל לאט....
כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר, מזיזים בעדינות
את חלקי הבשר והופכים את תפו"א, מסדרים מחדש
את הבשר..ושבים לבשל באותו אופן עד שהכל קריספי
רך ומוכן להתנפלות.
(גילה)הכנתי מישרה מתקתק (זה מה שאצלי אוהבים:
כף גדושה אב. מרק בצל
כפית גריל עוף
5-6 שיני שום כתוש
מיץ תפוזים (כף של פריגת קפוא)
2-3 כפות סילאן

לאחרונה, בתבנית גבוהת דפנות, מורחת מעט שמן זית, בצל גדול - חצאי פרוסות
שום פרוס -הרבה
פרוסות תפו"א
פרוסות בטטה
פלפל אדום רצועות רחבות
כרובית
ברוקולי
שומר
תרמילי שעועית ירוקה
גזר
מפזרת באופן חופשי אבקת מרק בצל, ומעל מזרזפת שמן זית כ-1/4 כוס.
מכניסה לתנור בחום גבוה למשך כ-20 דקות, מוציאה ומסדרת את הפרגיות (לאחרונה מכינה עם פרגיות)ששהו במישרה, מכסה ברדיד אלומניום, מחזירה לתנור למשך שעה, בודקת אם הגזר ותפוחי האדמה התרככו, ומסירה את הכיסוי, מחזירה לתנור להשחמה למשך כ-12 דקות והופכת לקבלת גוון מוקה יפה...וזהו...בתיאבון.
במקרה של חלקי עוף או בקר מניחה מההתחלה את הבשרים על הירקות ובתנור לפחות שעה וחצי ואחר כך השחמה, ולהיות עם יד על הדופק.....בתיאבון..גילה
 

ninga 3

New member
טבית - חמין עירקי עם שידרוגים שלי

טבית


בסיר שנכנס גם לתנור...
2 בצלים גדולים לקצוץ - להזהיב ולהוסיף..
2 עגבניות אדומות גדולות ויפות קצוצות קטן - כמו לסלט [השתמשתי בחצי קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות]

לשים בצלוחית:
1/4 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה וחריפה
כף גדושה אב' גריל עוף
כף אבקת מרק עוף [ג]
מעט כורכום
לערבב, למרוח את חלקי העוף, ולהניח על העגבניות, לבשל כ-רבע שעה.[את שארית ממרח העוף להשאיר בצד]

לשים בקערה עמוקה:
3 כוסות אורז או יותר...רטוב, שטוף ומסונן
כף מלח
2-4 כפות רוטב סילאן
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית קפה שחור
כף אבקת מרק בצל
=לערבב היטב הכל, ולשפוך על העוף.
2-3 בטטות קלופות ופרוסות עבות, למרוח את שארית ממרח העוף, להניח מעל האורז.
3-5 תפו"א כנ"ל.
ביצים שהרתחתי מבעוד מועד..[כדי שיקבלו צבע חום במהלך הבישול]

מים רותחים לשפוך מסביב עד לגובה האורז.

לסגור עם נייר כסף את פתח הסיר, ולהניח מעל מכסה, - לבשל על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק - לכבות את האש.

המשך בישול בתנור כ-12 שעות ב-100 מעלות, ויוצא נהדר.
אפשר גם לאפות ב-160 מ' 4-5 שעות.
בהצלחה.

הערות: (גילה) אני מוסיפה פרוסות עבות של תפו"א (קליפה אדומה) כנ"ל בטטות, טובלת בשארית המישרה ומניחה מסביב לפתח הסיר, וביצים קשות שהתבשלו תחילה כ-10 דקות והופכות לחומות במהלך הבישול...ולפעמים מוסיפה = קישקע...חחח...מניחה בשקית קוקי ומחוררת בגלל שהקישקע מתפוצץ, וניסיתי המון שיטות...לא עוזר...
אם מתבשל כל הלילה, מכניסה תפוחי אדמה בינוניים שלמים.
 

mmw2008

New member
וואוו זה נראה כזה מעולה!

וחייבת להכין את המתכון שהבאת לי פעם שעברה ועכשיו גם את זה..תודה רבה!
 

ninga 3

New member
חמין מקרוני

חמין מקרוני של שף חיים כהן
עם תוספות שלי...


מצרכים(הכל נעשה בסיר גדול אחד, סיר שמבשלים בו על הגז וגם נכנס לתנור)
500 גרם פסטה מסוג מקרוני מס' - 7
½ כוס שמן זית
1 עוף טרי מחולק ל-8 חלקים, או 6 שוקי עוף
מלח ופלפל שחור
2 תפו"א קלופים ופרוסים עבה (אצבע)
1-2(גילה) בטטות קלופות ופרוסות
2 בצלים גדולים – רצועות להזהיב
(גילה)- מעט רוטב סויה, וכמה טיפות מיץ לימון - למריחה על העוף לפני הזהבתו.(טיפ שקיבלתי מאשה נפלאה שכבר לא איתנו חביבת מזרחי ז"ל)
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במיי מלח רותחים, 1/2 בישול 5 ד' לאחר רתיחה (מסננים ומעבירים לקערה)
מחממים את השמן בסיר.
מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל, ומעט מיץ לימון טרי ורוטב סויה ומזהיבים אותם, מוציאים לקערה ובאותו סיר מטגנים את הבצל.
(אפשר לשים התיבול בצלוחית ובעזרת מברשת למרוח את חלקי העוף)
יוצקים את מרבית השמן ואת חלק מהבצל המטוגן שנותר בסיר לקערת הפסטה(המוכנה למחצה)ומערבבים היטב,
מניחים פרוסות תפו"א ובטטות (בגודל אצבע) בתחתית הסיר.. מניחים מעל את חלקי העוף, מוסיפים פסטה.
גילה – אני שמתי את כל חלקי העוף על התפו"א והבטטות, ומעל העוף את כל המקרוני, סגרתי עם שקית קוקי, ואת הסיר עם נייר כסף.(לא הוספתי מים)למי שרוצה אפשר להוסיף בשקית קוקי נוספת ג'חנון וביצים שבושלו כ-10 דקות)
מכסים את הסיר, בנייר כסף, מביאים לרתיחה.
מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים 3 וחצי שעות לפחות!
אפשר לבשל את העוף גם על פלטת שבת במשך כל הלילה או לאפות בתנור בחום נמוך (100 מעלות) כ7- שעות או כל הלילה.

אפשר להוסיף קישקע וביצים קשות.
תהנו...גילה.
 

anbv789

New member
שאלה

האם את החמין מקרוני ואת הטבית אפשר להניח על הפלטה כל הלילה במקום בתנור?
 

ninga 3

New member
תשובתי

לא ניסיתי מעולם לשים על הפלטה כל הלילה, לדעתי צריך לשים מתחת הסיר נייר כסף מקופל או לשים את הסיר בתוך כלי עם מים, כדי שתכולתו לא תשרף בקרקעית.
אני נוהגת לשים בתנור בחום שבת 100 מעלות, ואז החום עוטף את הסיר מכל הצדדים באופן שווה, וזה יוצא מצויין.
מקווה שטיפה עזרתי...גילה.
 

yafchuk1

New member
|היי כרעי עוף וירקות אפויים


כרעי עוף וירקות אפויים

מצרכים ל-6 מנות

6 כרעי עוף

4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים

4 בטטות חתוכות לרבעים

1 ראש שום מופרד לשיניים

300 גר' שעועית ירוקה

2 גמבות חתוכים לרבעים

1 פלפל ירוק חריף פרוס

מלח,פלפל שחור גרוס

1 כף תימין

1 כפית אורגנו

1/2 כוס פטרוזיליה

2 גבעולי ורוזמרין

3 כפות שמן קנולה

2 כפות קמח(להסרת ריח מהעוף)

אופן ההכנה

שוטפים את חלקי העוף מפזרים מעט קמח מעסים ושוטפים שוב

מנגבים את חלקי העוף בנייר סופג

במחבת רחבה מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיו עד להזהבה

מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור

באותה מחבת ממשיכים לטגן תפוחי אדמה ובטטות עד להזהבה

מעבירים לתבנית עם העוף ומוסיפים את השעועית הגמבה והפלפל ירוק

מתבלים בפלפל מלח רוזמרין תימין אורגנו ופטרוזיליה

אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות
 

ninga 3

New member
פילטים אמנון בירקות

פילטים אמנון עם ירקות בתנור



חצאי מושטים/אמנון קפואים,

מישרה לדגים {יש להשרות לילה קודם}
2 עגבניות – קוביות קטנות
2 פלפלים אדומים מתוקים – קוביות קטנות
{אני ריסקתי במעבד מזון}
1/2 חב' כוסברה – קצוצה
3/4 כף שום כתוש
כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית וחריפה לאוהבים
מלח גס
פלפל שחור גרוס בנדיבות
1/2 כוס שמן קנולה

לסדר את הדגים בתבנית [אפשר בחד פעמית גדולה נכנסים 8 פילטים]
לצקת מעליהם את הרוטב והירקות, לכסות בנייר כסף ולהשהות לילה במקרר.

למחרת להוסיף בתחתית פרוסות תפו"א ובטטה מבושלים וקלופים.
לאפות ללא כיסוי ב-180 מ' כחצי שעה.
בתיאבון....תהנו.
 
צלי קורקבנים ותפוחי אדמה מתכון מבית סבתא

½ ק"ג קורקבנים נקיים משומן
4 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
4-6 שיני שום קלופות ופרוסות
תיבול

1 כף חוויג` למרק
1 כפית פלפל גרוס גס
1 כף רסק עגבניות
גרגרי כוסברה כתושים
1 כף שמיר יבש או ½ כוס שמיר טרי קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה

שמים את הקורקבנים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שותפים ושוב מרתחים במים . מבשלים כחצי שעה, מסננים, מעבירים למססננת

את קוביות תפוחי אדמה שמים בקערה, ואם רוצים מפזרים את החוואיג` ופלפל ומערבבים, עד שתפוחי האדמה מצופים בתבלינים. אם לא רוצים להשתמש בחוואיג` - מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל.

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף.
מוספים רסק עגבניות וגרגרי הכוסברה ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הקורקבנים וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד 3-2 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה מעל הקורקבנים,
מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה,ומתבלים בשמיר היבש ומלח (יש לזכור שהקורקבנים מאד מלוחים)
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ארבעים דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוספים את הירק הטרי ומערבבים .
מגשים חם עם חמוצים סחוג וסלט ירקות ישראלי
 
עוף ופסטה בתנור

חלקי עוף (אני השתמשתי בכרעיים ובכנפיים)

להכין מרינדה של
קטשופ , צ'לי, חרדל
לערבב ולעסות את חלקי העוף

500 גר מקרוני מבושלים 2-3 דקות פחות מהרשום על האריזה
1 כוס גזר גמדי /או גזר חתוך גס
1-3 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך דק מאד.

רוטב למקרוני
1 בצל גדול קצוץ גס
לטגן במעט שמן עד הזהבה קלה
מוספים
4 שיני שום פרוסות
ומערבבים כשתי דקות
מוספים
1 קופסה רסק עגבניות
לערבב ותבל
מעט צ'לי גרוס
מעט אבקת מרק בתית
מלח,פלפל שחור
להוסיף
½ כוס מים
להוסיף את הגזר
לבשל כחמש דקות .
לצקת
על המקרוני ולערבב
הרכבת התבשיל בסיר רחב שטוח
לרפד בנייר אפיה
לכסות את כל תחתית בתפוחי אדמה וגם את הדפנות
לצקת מעל את המקרוני
להניח את חלקי העוף בצפיפות
לכסות בניר אפיה
ולכסות במכסה
האפיה
לחמם תנור ל200 מעלות לאפות שעתיים
להוריד את הכיסויים לאפות עד השחמה
*
ניתן להכין כחמין אבל אז יש להוסיחף כוס מים וחצי כוס שמן .
 
למעלה