לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי מידי רביעי'
פינת האוכל העדתי מידי רביעי
<< ההודעה הנוכחית
11/06/2014 | 08:06
18
256

היי בנות, ספיישל המתכונים שהתבקשנו השבוע יהיה בנושא "ממולאים",

נא שרשרו מיטב מתכוניכם לממולאים ואם יש ברשותכם תמונות מגרות עדכניות צרפו גם אותן.
זוהי הזדמנות נהדרת לפרסם את הפורום שלנו.

שירשורי הממולאים הנבחרים יקודמו ביום שישי בעמוד הבית של תפוז.

את המתכונים אצטרך שתעבירו עד מקסימום חמישי בבוקר תודה ושבוע טוב בישול נעים חמים וטעים

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרוב ממולא /לינדוש'
כרוב ממולא /לינדוש
11/06/2014 | 08:24
1
80

כרוב ממולא .

הנה מתכון לכרוב ממולא שנולד מבלי תכנון למתכון...

קניתי ראש כרוב ענק למטרה לעשות כבוש   .ישב אצלי על המדף וכל פעם קרץ לי נו מה איתי מתי אני יוצא מהקור לחום  ...

~~מצרכים :
ראש כרוב לבן יפה .
המילוי:
כוס אורז רגיל
2בצל יבש
2עגבניות

4שיני שום
פלפל שחור,
אבקת מרק לטעם
רסק עגבניות

~~אופן ההכנה למילוי :
לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות לטגן במעט שמן (כף שמן )להוסיף את העגבניות שחתוכות לקוביות לתת מין בישול קטן לספיגת הטעמים להוסיף את האורז ואת השום לערבב שוב ולהניח בצד.
בנתיים לשחרר עלים יפים מהרכוב למילוי את הלא יפים לא זורקים חלקם מניחים בתחתית הסיר מין מצע .לקחת עלה למלא כף לגלגל למין סיגר וליגור את הפינות שלא יצוץ המילוי החוצה....

אחרי שהכל מוכן לקחת רסק עגבניות בתוספת מים פושרים לערבב היטב להוסיף פלפל שחור
אבקת מרק לטעם לא חובה כי גם במילוי יש אבקת מרק (אני מאוד אוהבת להוסיף מרק בצל במילוי)
לבשל על אש גבוה עד לרתיחה להנמיך את האש לתת בישול נוסף של חצי שעה בערך או עד שהכרוב מוכן.!!

טיפ קטן :להניח צלחת מעל הרכוב בכדי שהם לא יאבדו מצורתם .

לפני סגירת האש לסחוט חצי לימון זה מוסיף ומשדרג את התבשיל...
תהנה ממנה טעימה וקלה להכנה בלי בשר ~~~

   http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

 המשך ליום נעים וטעים
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בצק עלים במילוי בשר עסיסי/לינדוש'
בצק עלים במילוי בשר עסיסי/לינדוש
11/06/2014 | 08:30
148

מאפה בצק עלים  במילוי בשר .מעדן ממליצה בחום ניתן למלא כל דבר אם זה חלבי או בשרי או פרווה.


~~~מצרכים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר)
.
3בצלים פרוסים לפרוסות.
כף כמון.
כף פלפל שחור.
כפית קינמון.
כף מלח.

~~~אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר ,
להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים ,
ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!

לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה
להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות
בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן..


ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

  המשך ליום נעים וטעים
 לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' פלפל במלית אורז ובשר'
פלפל במלית אורז ובשר
11/06/2014 | 08:32
125

לפוסט המלא עם כל התמונות המגרות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

אחרי כל הגבינות הגיע הזמן לתבשיל  בשר



פלפל ממולא בשר ואורז.

מקור המתכון:אילנית12

יש המון גירסאות למתכון הזה.

קבלו את הגירסה שלי עם רוטב סמיך  וטעים .המלית  במתכון הזה היא עם מעט אורז ויותר בשר.

האורחים שלי ליקקו את האצבעות ביחד עם המוסקת בשר שהכנתי . (מתכון בקרוב)



חומרים:6 מנות



למלית:

6 פלפלים שטופים (עדיף לא להשתמש בפלפל ירוק כהה ,קליפתו קשה)

1 בצל  קטן קצוץ  

כ300 גרם בשר בקר טחון(השתמשתי בצלי כתף מס 5 דל בשומן)

1/2 כוס אורז שטוף ומסונן היטב

2 כפות נענע טריה קצוצה

חופן פטרוליה טריה קצוצה

2 כפות  גדושות רסק עגבניות

שום קצוץ/כתוש ,אני שמתי בערך 5 שיניים

1 כפית תבלין בהרת לבישול

קורט כמון,מלח,פלפל שחור

תבלין לבשר

1 כף שמן

1 כפית מיץ מלימון טרי



לרוטב:

1בצל בינוני  קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גרם)

מלח,פלפל שחור

פפריקה מתוקה,קורט בהרת לבישול

קורט סוכר (לניטרול החומציות של העגבניות)

שום קצוץ/כתוש בערך 5-6 שיניים

קורט פלפל שחור

הכנה:

מוציאים את "הכובע" מהפלפלים  ושומרים בצד.

מנקים מגרעינים את הפלפלים.

מערבבים  היטב בקערה את חומרי המלית.

מכניסים לפלפלים את התערובת  ומכסים ב"כובע" ששמרנו.

הכנת הרוטב:

משקיפים בצל,מוסיפים את השום הקצוץ/הכתוש  ומערבבים היטב.

מוסיפים את העגבניות ,הרסק ,התבלינים ,הסוכר ומערבבים.

מוסיפים מים רותחים  .

מניחים בעמידה את הפלפלים  בסיר בצפיפות.

המים אינם צריכים לכסות את הפלפלים .

מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה ומבשלים בערך שעה וחצי

מכסים היטב את הסיר

יש לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התיבש.

אם מתחיל להתיבש להוסיף מים רותחים (לא על הפלפלים)

מגישים עם הרוטב.


סופ"ש נפלא לכולם! /אילנית12

בלוג חדש נוסף שפתחתי,יעסוק בתמונות מטיולים בארץ ובחו"ל,סיפורים,שירה ועוד

כדאי להרשם לעידכונים:

http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldernam...



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא '
ארטישוק ממולא
11/06/2014 | 08:34
2
85
ארטישוק ממולא
1/2 קילו בקר טחון
ביצה
כף פירורי לחם
מל"פ
לשים את הבשר היטב ומשאירים במקרר לספיגת הטעמים.

ממלאים חבילה וחצי ארטישוקים (אפשר קפואים, רצוי להשרותם תחילה במי לימון),
    קערית לטבילה            קערית עם פירורי לחם
     ביצה טרופה                   שומשום
     אב' שום
     מל"פ
טובלים בביצה ובפירורים ומטגנים

הרוטב:
  בסיר שטוח, שמים מעט שמן
  4 כפות רסק עגבניות
  # לטגן עד שטיפה נשרף
  מוסיפים מים כדי 1/4 הסיר
  מל"פ, אב' שום

 להוסיף את הארטישוקים המטוגנים, ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה, ולהמשיך בבישול איטי עד שרך.
תהנו...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תמונת הארטישוק'
תמונת הארטישוק
11/06/2014 | 09:15
1
93
לצפיה ב-'ניסיון נוסף להעלות תמונת הארטישוק'
ניסיון נוסף להעלות תמונת הארטישוק
11/06/2014 | 09:22
75
לצפיה ב-'בלינצס במילוי חזה עוף וירקות שלי'
בלינצס במילוי חזה עוף וירקות שלי
11/06/2014 | 08:56
142
בלינצס במילוי חזה עוף וירקות של גילוש

עלי בלינצ'ס

בצל גדול – קצוץ גס – להזהיב, ולהוסיף:
2-3 שיני שום כתוש טרי
1/4 כרוב ירוק – רצועות לא גדולות
2 גזרים – חתוכים לגפרורים
חופן גדול של אפונה קפואה
קוביות חזה עוף – (אני הברשתי במשרה של: סויה, מעט שמן קנולה וכמה טיפות מיץ לימון וטיגנתי על הפלנצ'ה, חתכתי לקוביות והוספתי לירקות)

בפעם הבאה אוסיף:
פלפל אדום – רצועות
פלפל ירוק חריף – רצועות
פטריות חתוכות

תיבול:
אבקת מרק עוף (משתמשת עם קנור)
טארייקי
רוטב סויה
פלפל שחור
מעט מלח (ויתרתי)
מעט רוטב סילאן
לתבל את הירקות והעוף, לאדות מעט להספגת הטעמים ולקרר...

להוציא מהמקפיא עלי בלינצ'ס כרבע שעה לפני מילויים..ולפתוח אותם לצינון.
למלא כל בלינצ'ה בשתי כפות(כפות של מרק) מהמלית ולסגור רגיל.

להניח נייר אפייה בתבנית התנור, לשמנו בשמן ספריי ולהניח מעל את הבלינצ'ס עם התפר למטה...לרסס שוב בשמן ספריי.

לאפות ללא כיסוי עד קבלת גוון חום זהוב

להתענג...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרוב ממולא מבית אמא בוצי שלי'
כרוב ממולא מבית אמא בוצי שלי
11/06/2014 | 09:07
170
כרוב ממולא מבית אמא בוצי

את הכרוב מרככים מאוד פשוט וקל, לשטוף היטב את הכרוב השלם ליבש ולהכניס עטוף להקפאה למשך יומיים לפחות, להוציא כשצריך ולתת לו להפשיר, כל העלים יוצאים בקלות ללא צורך להפעיל מכשירים וגז..גם חסכוני...
המלית:
500 גרם בשר טחון – רצוי עגל טרי
3/4 כוס אורז
בצל גדול מגורר, או קצוץ במעבד מזון
תפו"א – מגורר
כף רסק עגבניות
תבלינים: מל"פ, פפריקה מרוקאית, קצת אבקת מרק עוף
טיפה סוכר/דאייטיפ

בתחתית הסיר שמים את שאריות הכרוב, ומסדרים את גלילות הכרוב הממולא מעל בצפיפות, עם התפר כלפי מטה, מוזגים את הרוטב.

רוטב 1:
קופסת רסק עגבניות – לשים בקערה ולהוסיף:
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
1-2 כפות תמר הינדי / רכז רימונים
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אב' מרק, מלח, סוכר/דאייטיפ
מים רותחים לכדי כמעט כיסוי מלא
צלחת שטוחה ומכסה.

מבשלים על להבה נמוכה, שעה עד שעה ורבע, מכניסים את הסיר לתנור, ללא הצלחת, וללא כיסוי, על 150 מעלות, עד קבלת גוון חום יפה וצמצום הרוטב.
תהנו...בתיאבון.

רוטב 2 - נוסף לכרוב:
3 כוסות מים (רצוי חמים)
300 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
4 כפות חומץ
4 כפות מיץ לימון
4-5 כפות סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור

תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מדיאס/מפרום של גילה'
מדיאס/מפרום של גילה
11/06/2014 | 09:29
896
מדיאס/מפרום של גילה
   
2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה.

המלית:
750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו....גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעטפות חגיגיות במילוי בשר חצילים ועוד...'
מעטפות חגיגיות במילוי בשר חצילים ועוד...
11/06/2014 | 09:35
126
במקור היו רולדות, לאחרונה חיפשתי שינוי מרענן...ויצרתי מעטפות, גלילים, אוזני המן וצורות שונות עם המלית.
המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש'
חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש
11/06/2014 | 14:18
126
חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש

קילו שניצל עוף או 3יחידות חזה עוף ולפרוס אותם לשניצל.
לתבל בפלפל שחור גרוס.למרוח מעט חרדל .
ביצה .
פירורי לחם.

למילוי:
ניתן למלא בפטריות עם בצל.
כרוב לבן מאודה בבירה שחורה + פל"מ (חפשו את המתכון לכרוב מאודה בבלוג)
לקחת כל פרוסה למלא לגלגל לרולדה לטבול בביצה בתוספת חרדל
פלפל שחור .להניח את הרולדות בתבנית אפיה לרסס בתרסיס שמן קנולה.לפזר פירורי לחם לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה (מכוסה בנייר כסף)אחרי חצי שעה להוריד את הנייר ולתת עוד אפיה של 15 דקות לקבלת צבע חום .

הנה לפניכם תהנו מהמתכון באהבה לינדוש
גילהחמה....טעיםםםם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גלילות חצילים ממולאים של מרגול מתוכנית TV'
גלילות חצילים ממולאים של מרגול מתוכנית TV
11/06/2014 | 14:23
1
133
גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,של מרגול מהתוכנית בישול בטלויזיה.
 
-4  חצילים ארוכים ויפים -לקלוף ולפרוס פרוסות [אני פרסתי פרוסות מאורכות] לפזר מלח גס ולתת במיסננת כמה שעות או למשך לילה, למחרת לשטוף לנגב, לשמן בשני הצדדים ולהניח על נייר אפיה צמודים בתבנית האפייה, לאפות במשך כ-12 דקות בתנור חם, - מתרכך וגמיש לעבודה]
**המלית:
 200 גרם בקר טחון
כפית שומן כבש
בצל בינוני מגורר
 2-3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
ביצה
 2-3 כפות פירורי לחם
מעט פלפל שחור, מלח
אבקת גריל עוף מעט
אבקת פלפל אנגלי מעט וגם מעט קינמון
כמה טיפות רכז רימונים
כמה טיפות דאייט טיפ, או כפית שטוחה סוכר.
~לערבב יחד לעיסה הומוגנית, לקחת כפית גדושה ליצור קבבונים להניח בקצה פרוסת חציל ולגלגל, להניח בתבנית פיירקס על תפר החיבור צמודים זה לזה, אם נשארתם עם בשר גלגלו והניחו בין הגלילות חצילים הממולאים.

~הרוטב:
 2-4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות טריות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט מלח,
מעט [כף] שמן
כ-2 כוסות מים רותחים
קמצוץ סוכר, או מעט דאייט טיפ נוזלי לבישול ולאפיה.

*לערבב היטב [הרוטב צריך להיות מעט סמיך], לשפוך את הרוטב מעל גלילות החצילים ולהכניס לתנור חם למשך כ-40 דקות בחום של 175 מ', לא מכוסה...להתענג..עד שמקבל גוון בורדו עמוק...טעים כמו ריבה....תהנו.....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לגילוש על המתכונים '
תודה לגילוש על המתכונים
11/06/2014 | 18:19
17
תודה גילה על המתכונים המופלאים ..

מקווה שעוד הערב יעלו עוד מתכונים

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפל ממולא ואפוי בתנור'
פלפל ממולא ואפוי בתנור
12/06/2014 | 06:25
80
פלפלים אדומים ממולאים - 4/3/2005   


אפשר למלא באורז ואפשר בבורגול.

מילוי אורז:
בצל קצוץ
עגבנייה מרוסקת,
שום כתוש,
בשר אם רוצים לא חובה.
שמיר קצוץ,
רסק רימונים
מל"פ, סוכר
רסק עגבניות.
כמות אורז זהה לבורגול – (כוס בערך)
מעט סוכר או דאייטיפ

לרוטב:
רסק עגבניות
עגבנייה מגוררה – חובה
כף אבקת מרק עוף/בצל
פפריקה, מל"פ
מים רותחים .

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל, להוסיף הבשר, את השום,
העגבניות המרוסקות או מגוררות, מיץ רימונים,
מל"פ ועשבי התיבול. ...להוסיף את האורז ולבחוש.
למלא את הפלפל גמבה עד ל- 3/4 רבעי להניח בסיר רחב את הפלפלים. להרתיח מים חמים להוסיף להם רסק עגבניות,מל"פ, סוכר מעט ולבשל על אש קטנה בערך שעה עד שעתיים, עד שאתה רואה שהאורז תפח והפלפלים התבשלו.
לגבי הבורגול, רצוי לבשל אותו תחילה יחד עם כל התבלינים ואז למלא את הפלפלים ולבשל.
אישית, אני מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשעתיים בחום של 160 מעלות...והכל הופך לצבע זהוב חום וטעים.

שעה וחצי מכוסה וחצי שעה ללא כיסוי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הפעם לא אוכל-תבלינים מהמטבח התימני החוואיג''
הפעם לא אוכל-תבלינים מהמטבח התימני החוואיג'
12/06/2014 | 09:29
3
49
הכי בריא להכין לבד תבלינים .
בלין המשמש במטבח התימני לתיבול המרקים הבשרים קציצות ורוטבים .

30 גרם זרעי כוסברה

100 גרם פלפל שחור שלם

100 גרם זרעי כמון

200 גרם כרכום (אפשר בטחון)

2 כפות כוסברה יבשה .

50 גרם תרמילי הל

במכתש והעלי טוחנים הכול לאבקה (לעצלנים אומר ניתן להשתמש בטוחן תבלינים חשמלי)

שומרים בצנצנת סגורה במקרר.

רק אחרי ההכנה הבנתי מהיכן הידיים השריריות של סבתא .
טיפ
אני מערבבת היטב בצנצנת את כל המרכיבים וטוחנת כל פעם 1-2 כפות במטחנת התבלינים החדשה שלי
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'החויג' לקפה '
החויג' לקפה
12/06/2014 | 09:31
23
אצלנו  נוהגים להוסיף בין רבע לחצי כפית חוויג' לכוס קפה או תה..

לפעמים מוספים מעט לסלט פירות או עוגיות.

100 גרם זנגוויל יבש
10 גרם ציפורן יבש
10 גרם הל
30 גרם מקלות קינמון

לכתוש את כל המרכיבים במכתש ועלי ולאחר מכן לטחון.
סוד כמוס .
זהו התבלין הסודי שלי בגפילטעפיש.
גם לקציצות בשר לפעמים מוסיפה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תבלין הבצל תחליף בריאותי לאבקת מרק בצל '
תבלין הבצל תחליף בריאותי לאבקת מרק בצל
12/06/2014 | 09:36
1
50
תבלין זה הוא תחליף לאבקת מרק הבצל .תבלין ריחני שאני מוסיפה כשלא רוצה שיראו בצל באוכל וכשרוצה ריחף טוב של בצל קלוי/מטוגן..הוא הגורם הסודי במרק התימני  הריחני של סבתא, ותעשו לי טובה, אל תגלו לאיש. (אגב, לדברי דודתי בת ה- 80 ניתן להחליף את המתכון הסודי בסתם אבקת מרק בצל קנויה, אך אני אומרת לכם, זה לא אותו טעם )

4 - 5 בצלים כותשים היטב במכתש ועלי.
מוספים
1/2 כוס מלח גס
מעט פלפל שחור

מוסיפים קמח לעיסה דביקה .יוצרים כדורים בגודל כדור טניס  . את הכדורים אופים בטבון ומשאירים להתייבש היטב בתוך הטבון עד שמתקרר .(אני אופה בתנור ומכניסה למעט זמן למעשנת עם הבשר שמעשנים)
ואם אין מעשנת טפטוף מתמצית טעם מעושן או שמן שומשום שחור יתנו את הטעם המיוחד.
מקררים וטוחנים

במקור אצל סבתא טחנו במכתש ועלי. היום אני טוחנת במטחנת תבלינים.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה טלי על המידע ועל המתכונים..'
תודה טלי על המידע ועל המתכונים..
12/06/2014 | 10:03
13
מעלה אותם למאמרים.

המשך יום נעים

לינדה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ