לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תום פרנץ ממאסטר שף יתארח אצלנו באוכל כשר |כלנ'
תום פרנץ ממאסטר שף יתארח אצלנו באוכל כשר |כלנ
29/05/2014 | 16:02
34
1258
תום פרנץ יתארח בע"ה בפורום אוכל כשר .

ביום ראשון ב- 1-6-2014 . בשעה 17 , ישמח לשתף אותנו בידיעותיו הנרחבות בכל תחומי באפיה ובישול,

הכירו את תום פרנץ

תום פרנץ,בן 39 , היה בצעירותו אלוף בית הספר באתלטיקה קלה, הוא משלב בין המטבח הגרמני, הספרדי, האיטלקי והישראלי,

וכשהוא חוזר למשפחתו בגרמניה, המזוודה מלאה בחומוס ופיתות.



5= דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

• התחביב הנוסף שלי (אחרי בישול) הוא צילום, אני מקווה להציג תערוכה יום אחד.

• אני אוהב דגים מרוקאים חריפים ופלפל חריף. במהלך הגיור שלי התפללתי 3 שנים באופן קבוע בבית כנסת מרוקאי והתאהבתי בטעמים האלו.
• בצעירותי הייתי אלוף בית הספר באתלטיקה קלה ובשנים האחרונות רצתי מרתון.

• אני לומד גמרא בכולל "זכר שלמה".
• אני מכיר את העיר העתיקה בירושלים בעיניים עצומות.

• כשאני טס לגרמניה יש במזוודה שלי 10 קילו של חומוס, חצילים במיונז ופיתות למשפחה וחברים.

                              בכדי להפיק את המרב מזמנו של תום פרנץ ,

           

                           

     שרשרו נא את שאלותיכם ותום יענה לכם ?

        מתכונים מנצחים לשבועות ובכלל כללי.

לתום פרנץ  תודה על היענות להזמנה להתארח אצלינו בפורום אוכל כשר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה ללינדוש ותום'
תודה ללינדוש ותום
30/05/2014 | 08:36
121
לצפיה ב-'איזה כיף, כבוד גדול בחלקנו'
איזה כיף, כבוד גדול בחלקנו
30/05/2014 | 15:04
187
תודה לינדוש....את גדולה.

גילהשבת-שלןם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'- שרשור שאלות לתום '
- שרשור שאלות לתום
01/06/2014 | 07:34
6
120
תום

האם יש לך ?

 מתכון למטבלים ~~ומאפים מלוחים לשבועות .

    תודה מראש
  
   לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ערב טוב תום - אתה מקסים'
ערב טוב תום - אתה מקסים
01/06/2014 | 09:31
1
216
אשמח אם תתן כאן את המתכון לעוגת הגבינה שלך עם רוטב השוקולד מעל, ראיתי אותה בערוץ 2 לפני שבוע ונשבתי ביופיה, וכמו שאר המתכונים הטובים שלך, אני בטוחה שגם זו נהדרת וטעימה.

תודה, ותודה שבאת אלינו לפורום המקסים הזה
תודה מראש...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה ושוקולד לשבועות שהכנתי במאסטר שף'
עוגת גבינה ושוקולד לשבועות שהכנתי במאסטר שף
01/06/2014 | 17:28
516
עוגת גבינה שוויצרית
עוגה מאוד טעימה שאימא שלי נהגה להכין בילדות שלי ומאז שכחתי ממנה ולא נתקלתי בה, זאת עוגה שהייתה מאוד נפוצה בגרמניה, אוסטריה ושוויץ בשנות השמונים, בעקבות בית הקפה שפרונגלי (כיום לינדט-שפרונגלי) שם היא הוגשה ומשם נפוצה הלאה. מדובר על שכבות טורט אווריריות עם קרם גבינה ורוטב שוקולד חם מעל. פעם אישתי באחת השבתות הכינה את העוגה הזו והייתי המום! שאלתי אותה מאיפה היא מכירה את זה? היא הכינה אותה על פי מתכון מעולה של מיקי שמו. בתוכנית בחרתי להכין את העוגה על בסיס בצק פריך ואוורירי בשם ברטון, זה בצק עם הרבה אבקת אפייה מה שנותן לו מרקם ספוגי ונפלא. אני גם אוהב להוסיף די הרבה מלח והתוצאה היא בצק מתוק עם רמז מלוח וזה מאוד טעים בעיניי. הקרם גבינה מאוד עדין והגנאש שוקולד דבש נותן את העיקצוץ המיוחד. עוגה מאוד מומלצת וקלה להכנה. כדי לקבל תוצאה אסתטית במיוחד, אני ממליץ לרפד את שולי העוגה בשקף פלסטי אחרי אפיית הבסיס ואז לשפוך את קרם הגבינה והשוקולד, כשמחלצים את העוגה מתקבלת תוצאה של מקצוענים!

חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס:
1 חבילה (100 גרם) חמאה, רכה חתוכה לקוביות
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
2 חלמונים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
למלית:
1 מיכל גדול פחות כשליש כוס (400 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב תנובה 3%
שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
מיכל גדול (500 גרם) גבינה לבנה 5%
לציפוי שוקולד (גנאש):
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
2 כפיות דבש
רבע כפית מלח

1. מכינים את הבסיס: מערבלים את החמאה, אבקת סוכר, מלח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
2. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי חצי סנטימטר (או מעט יותר אם אוהבים בצק עבה ) ומניחים בתוך תבנית משומנת ללא שולים. מכניסים למקרר לחצי שעה נוספת. (טיפ -אם נשארו עודפי בצק יוצרים כדורים ומשטחים מעט עם הבוהן, אופים עד להזהבה- עוגיות חמאה הכי טעימות שטעמתם)
3. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
4. אופים את הבסיס 25-20 דקות, עד שהוא מזהיב מעט. מצננים.
5. מכינים את המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם חלב, סוכר לקצפת רכה. מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב. מקפלים פנימה את הגבינה ומערבבים עם מרית לתערובת אחידה.
6. יוצקים את המלית על הבסיס המצונן ומחליקים. שומרים במקרר לילה.
7. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים את השוקולד בקערה. מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב, מוסיפים דבש ומלח ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש לפחות. אני מעדיף ללילה. משחררים מהתבנית ומגישים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שאלות לתום !!'
שאלות לתום !!
01/06/2014 | 13:19
1
157
היי,  יש לי שתי שאלות לתום:

 א. לכבוד חג השבועות - מה המתכון שבעיניך הוא המתכון המנצח? עדיף מלוח,

  אבל אם יש לך עוגה מיוחדת, אשמח לשמוע גם כן.

ב. איך התקבל הספר הישראלי שלך בגרמניה? התחברו שם למתכונים?

אשמח ליענות .
תודה מראש
רותי 410 שואלת ואני מעלה את השאלות מכיון שהיא לא נימצאת ליד המחשב .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הספר שלי בגרמניה אודות המטבח הישראלי'
הספר שלי בגרמניה אודות המטבח הישראלי
01/06/2014 | 17:45
175
הספר שלי So Schmeckt Israel שיצא לאור לפני מספר חודשים הפך לשמחתי להצלחה גדולה במדינות דוברות גרמנית - גרמניה אוסטריה ושוויץ.
אני שמח וגאה שיש לי חלק בהפצת כשרות וטעמים של ישראל. אני מקבל עשרות אם לא מאות תגובות בשבוע ששואלים אותי היכן לקנות כל מיני מצרכים שאני מספר עליהם בספר ושלא קל למצוא במדינות אלו כמו סילאן או טחינה.
הספר זכה לפני שבוע בפרס בינלאומי בתחרות ספרי הבישול הבילאומית בביג'ין ואני שמח וגאה על כך מאוד שאני מביא כבוד למטבח הכשר לא רק בישראל אלא גם בעולם!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הי תום .'
הי תום .
01/06/2014 | 16:34
85
האם אחרי שנחשפת לאוכל הישראלי - שהוא בעצם תערובת של אוכל מכל מיני עדות -

האם אתה מזהה קשר עם האוכל הישראלי והאוכל בגרמניה - חוץ, כמובן, משטרודל? ולאיזה אוכל במיוחד אתה מתגעגע.

תודה רותי 410
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מטבלים מצויינים לצד מאפה פילו מלוח לשבועות! '
מטבלים מצויינים לצד מאפה פילו מלוח לשבועות!
01/06/2014 | 17:19
159

מאפי בצק עלים ממולאים גבינות מוגש עם מטבל פסטו כוסברה ומטבל פסטו עגבניות מיובשות
מנה נהדרת שהכנתי בתוכנית ספיישל שבועות וזכתה לתשואות וריגשה במיוחד את מיכל אנסקי שהזכיר לה את אביה אלכס אנסקי.


מצרכים:

למאפים:
1 חבילת עלי פילו
1 גביע (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מפוררת
250 גרם גבינה צהובה 28% מגוררת
חופן עלי בזיליקום, קצוצים
חמאה מומסת להברשה
מיכל שמנת מתוקה, אפשר באחוזי שומן נמוכים

לפסטו כוסברה:
צרור כוסברה, ללא גבעולים
1 שן שום
50 גרם צנוברים קלויים
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם

לפסטו עגבניות מיובשות:
200 גרם עגבניות מיובשות, מושרות במים למשך שעתיים ומסוננות
1 שן שום
חופן עלי בזיליקום
מעט תימין
שמן זית לזילוף
מלח
רבע כפית סוכר

אופן הכנה:
הכנת המאפים:
• כל שני עלי פילו צמודים חותכים לריבועים בגודל 15X10 ס"מ. עובדים תחת מגבת לחה ונזהרים שהעלים לא יקרעו.
• מערבבים את הגבינות עם עלי הבזיליקום למלית אחידה.
• במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מהמלית. מגלגלים וסוגרים לצורת טבעות. מסדרים בתבנית, יוצקים שמנת מתוקה שתכסה עד גובה חצי לפחות. מברישים בחמאה את החלק העליון. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30-40 דקות עד להזהבת המאפים.


הכנת הפסטו:
• טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, הצנוברים השום ושמן הזית וממליחים לפי הטעם.


הכנת פסטו עגבניות מיובשות:
• טוחנים במעבד מזון את העגבניות המיובשות מסוננות מנוזלים, השום, בזיליקום, תימין ומוסיפים שמן הזית עד לקבלת קרם וממליחים לפי הטעם.


מגישים את המאפים החמים כשלצידם שתי צלוחיות מטבל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' דג פילה בקלה,איך מכינים ממנו מתכון טעים,,'
דג פילה בקלה,איך מכינים ממנו מתכון טעים,,
01/06/2014 | 12:36
4
230
תמיד טיגנתי אותו במחבת עם שמן,(כמו שניצל :בקמח ,ביצה,ופירורים)
האם יש עוד אופציה להכנתו בלי טיגון ?

בתודה מראש,
שרון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הצעה נפלאה להכנת דג בקלה (קוד)'
הצעה נפלאה להכנת דג בקלה (קוד)
01/06/2014 | 17:25
3
204
אני מציע להכין רוטב בשמל טעים, אבל לא לתבל באגוז מוסקט אלא בחרדל, לקבלת מעיין רוטב עשיר חלבי, קרמי בטעם חרדל עדין.
מסדרים את הדג בתבנית חסינת חום לתנור, עם מלח ופלפל. יוצקים מעל את הרוטב בשמל החרדלי ואופים יחד בתנור בחום 180 מעלות.
הרוטב צריך להזהיב ולבעבע. זמן האפייה תלוי בכמות הדג וגודל הנתחים. זה צריך לפחות 25 דקות ובכמות גדולה עד 45 דקות.
אפשר לתבל במעט שמיר קצוץ טרי (ברוטב או לקישוט) אפשר לפזר גם פירורי לחם מעל הרוטב, או שקדים קלויים.
זהו מתכון מאוד נפוץ בגרמניה, נפלא ואני מכין אותו רבות!
בהצלחה!  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך תום,בשמל זה רוטב חלבי,,,'
תודה רבה לך תום,בשמל זה רוטב חלבי,,,
01/06/2014 | 17:47
2
88
לא ממש מתאים לנו חלבי .(בגלל בעיות אלרגיה לחלב).

אשמח לרעיון אחר, לרוטב ללא חלב.

בתודה שרון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הצעות לדג בקלה לא חלבי'
הצעות לדג בקלה לא חלבי
01/06/2014 | 17:55
1
123
אפשר לנסות כיוונים נוספים-
למשל, רוטב דבש חרדל וטרגון טרי, לצלות את הדג בשמן זית במחבת חמה עם מלח פלפל וכשהוא הוא חם ליצוק עליו רוטב.
רוטב שום לימון ופטרוזליה, כנ"ל ליצוק את הרוטב על הדג החם השום צריך להיות כתוש עד כדי מחית כדי שלא יהיה אגרסיבי בפה.
אפשר גם בסגנון אסיאתי לאפות את הדג ברוטב טריאקי עשיר ומתקתק
ובהצלחה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רוטב טריאקי עושה רושם שמתחבר יפה לדגים, אנסה.'
רוטב טריאקי עושה רושם שמתחבר יפה לדגים, אנסה.
01/06/2014 | 18:03
62
ת ו ד ה .

תום היקר,
אתה מקסים ,ראיתי אותך לאורך כול התוכניות במאסטר שף,
יש לך כישרון אדיר.

אם יום אחד תפתח בית קפה ,עם עוגות לא חלביות,במרכז הארץ,
בטוח שנגיע לשם עם כול המשפחה והחברים.
יש בארץ הרבה הרבה אלרגיים למוצרי-חלב,שמאוד ישמחו למקום מתאים למפגש ובילוי ,שמכין דברי מאפה ללא חלב ומוצריו .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי תום - יש לי עוד בקשה '
היי תום - יש לי עוד בקשה
01/06/2014 | 13:37
5
245
יש לי משפחה במינכן (גרמניה), הייתי רוצה לשלב ארוחה טובה, ( לא לשבועות) מה היית ממליץ, רוצה משהו שנהוג שם, להפתיע אותם, למרות שהם מאוד אוהבים את האוכל שאני מבשלת.

תודה מראש, מקווה שלא הכבדתי מידי.

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אבקש מתכון לעוגה עקית הדבורה'
אבקש מתכון לעוגה עקית הדבורה
01/06/2014 | 16:18
2
120
בינן שטוך,

תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וגם מתכון טוב לקייזר שמערן. אני מתה על זה.'
וגם מתכון טוב לקייזר שמערן. אני מתה על זה.
01/06/2014 | 16:25
1
80
אמא ז"ל היתה מברלין ואכלנו את זה בבית.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון מנצח לקייזר שמארן פנקייק אוסטרי מתוק'
מתכון מנצח לקייזר שמארן פנקייק אוסטרי מתוק
01/06/2014 | 17:41
2449
הי, גם אני מאוד אוהב קייזר שמארן, קינוח מנצח גם למי שטוען שלא יודע להכין קינוחים יצליח עם זה, כי זה פשוט ומנצח!
מצרכים-
4 ביצים
2-3 כפות סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
375 מ"ל חלב (כוס וחצי)
125 גרם קמח
חמאה לטיגון
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה-
מפרידים את הביצים, מקציפים חלבונים לקצף יציב עם הסוכר.
את החלמונים, המלח, סוכר וניל טורפים היטב למקצפת בהירה. מוסיפים בהדרגה חלב וקמח לסירוגין ומקפלים פנימה לבסוף את החלבונים המוקצפים.
נותנים לבלילה חצי שעה לנוח.
מחממים מחבת עם חמאה בנדיבות, יוצקים בלילה כמו פנקייק ומזהיבים משני הצדדים. להגשה קורעים לקרעים את החביתיות ומפדרים באבקת סוכר.
מעדן אוסטרי אמיתי שאני אוהב במיוחד, כבר אמרתי? בהצלחה, כתבי איך יצא לך! תום פרנץ


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שאלה..לתום.'
שאלה..לתום.
01/06/2014 | 16:31
92
שאלה נוספת: האם אפשר להסב כל מתכון לא כשר למתכון כשר ?

    וכל מתכון חלבי/בשרי להפוך לפרווה בלי שזה יפגע בטעם ובאיכות של המנה?


תודה רותי 410
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הצעה לאירוח עם שוקורט עם טוויסט ישראלי'
הצעה לאירוח עם שוקורט עם טוויסט ישראלי
01/06/2014 | 17:49
152
מציע לך לנסות לפנק אותם עם שוקרוט, תבשיל בשרים מעושנים בבירה, אני מוסיף לו פתיתים כך שיש ארוחה שלמה בסיר אחד. זהו תבשיל אופייני לדרום גרמניה בוואריה ולאזור אלזס שבצרפת גבול גרמניה. עם הטוויסט הישראלי של הפתיתים זה פשוט משדרג את המנה עוד יותר!

תבשיל בסגנון "שוקרוט" עם פתיתים
מתכון בשרי

מצרכים-
2 כוסות פתיתים קוסקוס
200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
300 גרם בשר כתף מעושן, חתוך לקוביות בינוניות
100 גרם נקניקיות קבנוס, חתוכות לטבעות עבות
400 גרם נקניקיות עגל, חתוכות לטבעות עבות
2 בצלים קלופים חצויים ופרוסים
כרוב לבן קטן, חצוי ופרוס לרצועות (ללא החלק הלבן הקשה)
1 גזר גדול מגורר גס בפומפיה
1 קופסת שימורי כרוב כבוש, שטוף היטב ומסונן
כף זרעי כוסברה
בקבוק  בירה (330 מ"ל)
3 כוסות ציר בשר או מים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה-
1. מטגנים את הבשרים- בסיר רחב מחממים שמן קנולה, ומטגנים את הבשרים עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים. אם אין מקום בסיר מטגנים בסבבים- מתחילים עם קוביות חזה האווז ובשר הכתף המעושן, מוציאים וממשיכים עם הקבנוס והנקניקיות. את כל הבשרים שומרים בצד בקערה.
2. מבשלים את ה"שוקרוט" פתיתים- לאותו הסיר מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה והתרככות (עם צריך מוסיפים עוד קצת שמן). מוסיפים את הכרוב הטרי ומזהיבים גם אותו היטב.
3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הכרוב הכבוש, הפתיתים, זרעי הכוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם. מוזגים ציר ובירה ומערבבים. מביאים לרתיחה, מחזירים את הנקניקים והבשרים ומסדרים אותם יפה בסיר.
4. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מכסים את הסיר, ומבשלים כ 10 -7 דקות עד שהכרוב התרכך והפתיתים מוכנים.
5. מגישים- מסדרים צלחות אישיות עם התבשיל ומשתדלים שיהיו כל סוגי הבשרים. נהוג להגיש את המנה עם חרדל ובירה קרה.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי תום'
היי תום
01/06/2014 | 16:20
2
77
אשמח למתכון של פשיטדת איטריות עם גבינה לשבועות

אתה ממש מוכשר תמשיך להצליח בתחום

בתודה, הדר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה פתיתים שמנת חמוצה ותפוחים בסגנון קוגל'
מאפה פתיתים שמנת חמוצה ותפוחים בסגנון קוגל
01/06/2014 | 17:31
1
203
שלום רב הדר,
אני נוהג להכין פשטידה מתוקה חלבית נימוחה ומאוד מושקעת בסגנון קוגל, קבלי מתכון מוצלח מאוד שפיתחתי לסוגת עם פתיתים שמחליפים את האיטריות
מאפה קוגל תפוחים ריחני עם צימוקים ברום וקינמון
מאז שהתחלתי בתהליך הגיור זכיתי להכיר את עולם הקוגלים. המילה "קוגל" בגרמנית פירושה "כדור"- המאפה המקורי היה נאפה בתבנית עגולה ומכאן הגיע השם. אני במיוחד אוהב קוגל מתוק עם תפוחי עץ וקוגל תפוחי אדמה. המתכון הזה מבוסס על מתכון הקוגל המסורתי רק שהוא חלבי וכמעט כמו עוגה. אני בטוח שתיהנו ממנו, לא רק בשבת אלא תמיד כפינוק לכל המשפחה!

מצרכים לתבנית 24
2 כוסות פתיתים "טבעות" של סוגת
50 גרם חמאה
3 תפוחי עץ ירוקים קלופים, מגולענים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס צימוקים, מושרים בשתי כפות רום ושתי כפות מים (אם מכינים לילדים להשרות במים או בתמצית בטעם רום ללא אלכוהול)
3 ביצים
חצי כוס סוכר
מיכל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון
קורט מלח
שמן קנולה לשימון התבנית

אופן ההכנה
1. מביאים 6 כוסות מים ממולחים קלות לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עד להתרככות לא מלאה (אל דנטה). מסננים היטב.
2. מחממים חצי מכמות החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד להתרככות קלה  בערך 10 דקות. מוסיפים את הפתיתים בעודם חמים לתערובת התפוחים. מפזרים את החמאה הנותרת ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הצימוקים עם נוזלי ההשריה ומערבבים.
3. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים סוכר, שמנת חמוצה, תמצית וניל, קינמון וקורט מלח. מוסיפים פנימה את תערובת הפתיתים ומקפלים יחד בעדינות.
4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב בשמן קנולה או בחמאה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות, עד שהמאפה משחים יפה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
01/06/2014 | 18:15
12
לצפיה ב-'בצק פילו.'
בצק פילו.
01/06/2014 | 16:26
70
איזה דברים מתאים למלוי בבצק פילו שיה פריך לאחר אפיה בתנור.
אך שומרים על מאפה פילו במקרר שישאר פריך לאחר אפיה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלום תום -ראשית תודה שהסכמת'
שלום תום -ראשית תודה שהסכמת
01/06/2014 | 17:14
82
להיות איתנו.
רציתי לדעת  מתכון פרווה מנצח שלך.
בתודה וברכה להמשך דרכך
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה על האירוח החמים והנעים, נקווה שיהיה טעים'
תודה על האירוח החמים והנעים, נקווה שיהיה טעים
01/06/2014 | 17:21
2
134
תודה לכם על היוזמה המבורכת, על המילים החמות שלכם.אני שמח להיות כאן איתכם בשעתיים הקרובות, מקווה שאצליח לענות לכולכם, ולמי שלא אנסה בהמשך.
שלכם בידידות תום פרנץ
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רוטב בשמל הוא חלבי,אשמח לרוטב לא חלבי לדג,,,'
רוטב בשמל הוא חלבי,אשמח לרוטב לא חלבי לדג,,,
01/06/2014 | 17:52
69
בגלל אלרגייה לחלב וחמאה,לא יתאים לי רוטב בשמל,
אולי תוכל להמליץ בבקשה,על רוטב  אחר לדג בקלה?

בתודה שרון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אספנו מידע חשוב שמחנו לארח אותך איש'
אספנו מידע חשוב שמחנו לארח אותך איש
01/06/2014 | 19:04
60
יקר- מאחלת לך הצלחה בכל אשר תעשה.
וגם לחצי השני שעומדת מאחוריך  תבורכו
טובה.
ותודה למערכת תפוז שאיפשרה לארח אותך
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רציתי לשאול'
רציתי לשאול
01/06/2014 | 18:04
66
האם יש שמן שדומה בטעמו לשמן קנולה, שיוכל להתאים לאפיית פחזניות
תודה מראש
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלום, אשמח לשמוע על המתכון שבעינייך הוא '
שלום, אשמח לשמוע על המתכון שבעינייך הוא
01/06/2014 | 18:13
2
87
הכי מוצלח מהספר שהוצאת בגרמנית.
תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תשובה לגבי מתכון אהוב מהספר שלי'
תשובה לגבי מתכון אהוב מהספר שלי
01/06/2014 | 18:22
1
165
שאלת אותי שאלה מאוד קשה כמו לשאול איזה ילד הורה הכי אוהב...אני אוהב ומחובר לכל המתכונים אלו בעצם מתכונים של המטבח שלי, ואת כולם אני מכין כל הזמן...
כך שזה ממש קשה! אני באמת אוהב ומחובר לכולם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה תום האירוח '
תודה תום האירוח
01/06/2014 | 18:39
67
תודה לך איש יקר על הסבלנות וסובלנות ועל האירוח .

  מצטערת שלא היתי נוכחת מהתחלה אך יש את נמושקה .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אשמח לעוגת שמרים גבינה (עדיפות עם שמן)'
אשמח לעוגת שמרים גבינה (עדיפות עם שמן)
01/06/2014 | 18:52
1
43
לצפיה ב-'מתכון מעולה לבצק שמרים פרווה טבעוני'
מתכון מעולה לבצק שמרים פרווה טבעוני
<< ההודעה הנוכחית
01/06/2014 | 19:06
172
שטריצל זהו מאפה שמרים פאר הקונדיטוריה הגרמנית, בארץ הוא מוכר כקראנץ אולם קראנץ הוא מאפה שמרים עגול (קראנץ זה כתר בגרמנית) ואילו השטריצל מזכיר צמה. כך או כך מדובר במאפה עסיסי ונימוח מפוצץ במילוי. ממלאים במה שאוהבים, זהו מתכון בסיסי נפלא.
מצרכים לבצק לעוגה אחת
100 מ"ל חלב סויה בטעם וניל
כפית גדושה שמרים יבשים
50 גרם סוכר חום בהיר (רבע כוס)
50 גרם מרגרינה רכה מאוד (בטעם חמאה)
200 גרם קמח (כוס וחצי) (אפשר כוסמין)

מכינים את הבצק- מחממים את חלב הסויה כמה שניות במיקרו או בסיר קטן שיהיה מעט חמים. מעבירים לקערה או לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים מרגרינה וקמח ומעבדים לקבלת בצק רך וגמיש. מתפיחים כארבעים דקות לערך במקום חמים.

מרכיבים את העוגה- מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ ובמידות 25 על 35 ס"מ.
מפזרים את המילוי הנבחר על הבצק.. מגלגלים לרול וחוצים בסכין חדה לאורך הרול,  את שני החצאים מצליבים יחד בצורה צפופה (כמו ביסלי גריל) ומניחים בתבנית מאורכת אינגליש קייק. מתפיחים כשעה.

אופים- אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה, מוציאים מהתנור, מצננים מעט. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. אם לא אוכלים מיד אני ממליץ להבריש אותה בעודה חמה בסירופ שמוכן מחצי כוס מים רותחים ושתי כפות דבש וצומצם יחד כחמש דקות.

אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ