מלית הגבינה:
2 גבינות טוב טעם
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 ביצים.
הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 ביצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס.
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
הבוקר שאלתי את אמא בוצי שלי, למתכון געגועים שלנו, היא היתה מכינה בשבועות מעטפות מבצק עלים ביתי במילוי מתוק או מלוח, זה היה מתפצפץ בפה...כל כך טעים, רשמתי את המתכון בעבר, ואיני מוצאת, ניסיתי לדלות ממנה היום (כמעט 84) את המתכון, אני מאוד רוצה להכין..ולהיזכר.
הבצק עלים:
קילו קמח
200 גרם חמאה רכה
כוס חלב פושר (ואולי יותר לפי הצורך)
כף חומץ
טיפה מלח
1/2 סוכר
4 ביצים
מילוי:
טוב טעם
סוכר
וניל
צימוקים
ביצה
למריחה:
100-200 גרם מאה רכה
אופן ההכנה:
את מוצרי הבצק מערבבים יחד, עוטפים ומניחים למנוחה, פותחים מורחים חמאה, וסוגרים למעטפה ושוב מנוחה, כך שלוש פעמים.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעלה מרובע ככל שאפשר, וקורצים ריבועים.
בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי המילוי, ממלאים את הריבועים וסוגרים למעטפות.
אפשר למרוח ביצה טרופה, ולאפות ואפשר להשאיר כך.
כשמצטנן לבזוק אבקת סוכר...ובעיקר להינות.....גילה