לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי מידי רביעי - שבועות'
פינת האוכל העדתי מידי רביעי - שבועות
<< ההודעה הנוכחית
28/05/2014 | 09:53
28
158
חג השבועות בפתח, הבאנו בפניכם מתכונים רבים, אם נשארו עדיין מתכונים טובים לחג, אנה שתפו...או בקשו.

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קינוח מיוחד - אורז בחלב של מגי'
קינוח מיוחד - אורז בחלב של מגי
28/05/2014 | 10:00
1
114
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פיצה /לינדוש'
פיצה /לינדוש
28/05/2014 | 16:41
85
מי לא אוהב פיצה עם או בלי תוספות !!

מצרכים:

קילו קמח,

2כפות שמרים יבשים ,

רבע כוס שמן קנולה,

כף סוכר,

כף מלח,

1-2 כוסות מים פושרים,

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח עם הסוכר והשמרים לקערת המיקסר לערבל היטב להוסיף את השמן ואת המים בהדרגה עד

לקבלת בצק נעים לא דביק ולא קשה ,לבסוף להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל.לכסות את הבצק לתפיחה!!

בנתיים להכין את התוספות ואת הרוטב.

את הרוטב ניתן לקנות מוכן אני מעדיפה להכין לבד ?

להכניס לקערה 4כפות רסק עגבניות ,

כף אורגנו יבש ,

כפית חרדל ,

כפית פלפל שחור,

כפית סוכר ,

4כפות שמן זית ,

חצי כוס מים ,

4 עגבניות טריות מגוררת בפומפיה .

לערבב היטב .אם רוצים זיתים ניתן להוסיף .גבינה מוצרלה מגוררת .

תוספות לפי בחירה :

הכל מה שאוהבים ?

טונה, תירס,פיטריות, בצל מטגן,



תכינו סלט ירקות עשיר ויש לכם ארוחה עשירה כיד המלך.


לינדה.









...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אקלרים/פחזניות של מיקי שמו'
אקלרים/פחזניות של מיקי שמו
28/05/2014 | 10:03
266
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בלינצ'ס גבינה של שרית ב'
בלינצ'ס גבינה של שרית ב
28/05/2014 | 10:05
75
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חצ'פורי מהתוכנית "הכי טעים שיש" מגורגיה'
חצ'פורי מהתוכנית "הכי טעים שיש" מגורגיה
28/05/2014 | 10:07
204
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רוקוט קרומבלי - מאפה מהמטבח ההונגרי'
רוקוט קרומבלי - מאפה מהמטבח ההונגרי
28/05/2014 | 10:12
49
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קרפעלך או קלסונס מבית אמא בוצי'
קרפעלך או קלסונס מבית אמא בוצי
28/05/2014 | 10:19
208
קרפעלעך עם גבינה מבית אמא בוצי
מלית הגבינה:
2 גבינות טוב טעם
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 ביצים.

הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 ביצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח

 ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס.
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נגיסי חציל וקשקבל - מתכון מהרשת'
נגיסי חציל וקשקבל - מתכון מהרשת
28/05/2014 | 10:22
43
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט כרובית וגבינת פטה מיוחד של אורלי פלאי'
סלט כרובית וגבינת פטה מיוחד של אורלי פלאי
28/05/2014 | 10:28
36
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט חרדלי'
סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט חרדלי
28/05/2014 | 10:35
50
סלט ירוק פיקנטי מהמטבח ההונגרי12/4/2005  14:15
  
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק

את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעטפות בצק עלים ביתי במלית גבינה של אמא '
מעטפות בצק עלים ביתי במלית גבינה של אמא
28/05/2014 | 11:20
45
מעטפות גבינה מבצק עלים ביתי של אמא בוצי

הבוקר שאלתי את אמא בוצי שלי, למתכון געגועים שלנו, היא היתה מכינה בשבועות מעטפות מבצק עלים ביתי במילוי מתוק או מלוח, זה היה מתפצפץ בפה...כל כך טעים, רשמתי את המתכון בעבר, ואיני מוצאת, ניסיתי לדלות ממנה היום (כמעט 84) את המתכון, אני מאוד רוצה להכין..ולהיזכר.

הבצק עלים:
קילו קמח
200 גרם חמאה רכה
כוס חלב פושר (ואולי יותר לפי הצורך)
כף חומץ
טיפה מלח
1/2 סוכר
4 ביצים

מילוי:
טוב טעם
סוכר
וניל
צימוקים
ביצה

למריחה:
100-200 גרם מאה רכה

אופן ההכנה:
את מוצרי הבצק מערבבים יחד, עוטפים ומניחים למנוחה, פותחים מורחים חמאה, וסוגרים למעטפה ושוב מנוחה, כך שלוש פעמים.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעלה מרובע ככל שאפשר, וקורצים ריבועים.

בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי המילוי,  ממלאים את הריבועים וסוגרים למעטפות.
אפשר למרוח ביצה טרופה, ולאפות ואפשר להשאיר כך.
כשמצטנן לבזוק אבקת סוכר...ובעיקר להינות.....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגיות מלוחות עם גבינת צ'דר של מגי'
עוגיות מלוחות עם גבינת צ'דר של מגי
28/05/2014 | 13:33
53
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפלי קפיה בולגרים במלית גבינה של רננות'
פלפלי קפיה בולגרים במלית גבינה של רננות
28/05/2014 | 13:36
22
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיש פיטריות עשיר מדהים של אריאלה פ. אלון '
קיש פיטריות עשיר מדהים של אריאלה פ. אלון
28/05/2014 | 13:38
46
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הפיצה שמגי לא מחליפה'
הפיצה שמגי לא מחליפה
28/05/2014 | 13:40
54
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בניצה של רות אוליבר משודרגת במנגולד ועוד.'
בניצה של רות אוליבר משודרגת במנגולד ועוד.
28/05/2014 | 13:43
20
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רולים מעלי פילו במילוי גבינה'
רולים מעלי פילו במילוי גבינה
28/05/2014 | 13:46
26
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שטרודל תפוחי אדמה עם קשקבל'
שטרודל תפוחי אדמה עם קשקבל
28/05/2014 | 13:48
33
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם פטל של ניצי ז"ל'
עוגת גבינה עם פטל של ניצי ז"ל
28/05/2014 | 13:50
42
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעטפות שמרים במלית גבינה בהמלצת ניצי ז"ל'
מעטפות שמרים במלית גבינה בהמלצת ניצי ז"ל
28/05/2014 | 13:56
2
30
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משקה לשבועות - צזיקי או ז'אז'יק'
משקה לשבועות - צזיקי או ז'אז'יק
29/05/2014 | 09:43
20
צזיקי(לפי היוונים) או ז'אז'יק(לפי הטורקים)

כנסו לקובץ ותהנו...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק מיוחד לשבועות - מהמטבח ההונגרי'
מרק מיוחד לשבועות - מהמטבח ההונגרי
29/05/2014 | 09:50
31
מרק שעועית צהובה לשבועות - קר  גילה
13/6/2005  08:38

1/2 ק”ג שעועית צהובה - לנקות ולחתוך רצועות.
1/4 חב’ שמיר
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק - קצוץ כולו
אטריות למרק
תפוחי אדמה
2 קישואים בינוניים
מלח, מעט פלפל לבן.

להגשה:
שמנת חמוצה רגילה
גבינה לבנה 5%

ההכנה:
להרתיח כחצי סיר מים, כדי כיסוי השעועית וקצת יותר, כשרותחים המים להכניס חופן שעועית, ברתיחה שנייה עוד חופן וכך הלאה, עד הסוף, להוסיף מעט מלח גס, לכסות ולבשל כ-40 דקות.
לאחר 20 דקות, מתחילת הבישול מוסיפים את הבצל, קוביות ת”א, איטריות חופן,
כ-5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הירק.
כשהמרק פושר מתבלים, מוזגים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף שמנת + כף גבינה לבנה, משפרים תיבול מערבבים ונהנים


תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארץ חיטה שעורה....'
ארץ חיטה שעורה....
28/05/2014 | 14:02
4
88
סלט חיטה ועוד אפשר להוסיף גרגרי רימון החומרים:

500 גרם חיטה מושרית ל-6-7 שעות ומבושלת 20 דקות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

צרור בצל ירוק

150 גרם חמוציות

150 גרם אגוזי קשיו

בעונה גרגרי רימון מרימון אחד



לרוטב:

8 כפות רוטב סויה

5 כפות מיץ לימון

3 כפות דבש

שליש כוס שמן



ההכנה:

להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת ולשקשק היטב.



אופן  הכנת  הסלט:

לבשל את החיטה 20 דקות, לערבב את כל מרכיבי הסלט מלבד הקשיו.

לפני ההגשה לפזר את הקשיו מעל הסלט, לצקת את הרוטב ולערבב.

לקישוט אפשר לפזר עלי פטרוזיליה קצוצים או בצל ירוק.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' "עוגת " קישואים '
"עוגת " קישואים
28/05/2014 | 14:09
3
96
קצת עבודה אבל שווה :                               ראשית נכין גבינת שמנת בבית בעלת אחוזים נמוכים של שומן

מספיק לנו 4 גילה

2 שמנת חמוצה 9%

כפית מלח

ובד חיתול נקי :P

לערבב את הגילה השמנת והמלח.

לשים בבד חיתול .

לתלות להגרת הנוזלים לילה (לא במקרר)

מה עוד צריך?

4 קישואים ארוכים ושמנמנים מעט.

1פלפל צהוב צלוי

1 פלפל  אדום צלוי

מעט זיתים איזה שתבחרו קצוצים (לא חובה)

ממרח פסטו

שמן לטיגון הקישואים

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את הקישואים ולנגב.

לפרוס לאורך בעובי של חצי ס"מ.

ולטגן עד השחמה משני הצדדים(לא לשרוף) אפשר גם לאפות את הקישואים אבל טיגון יותר טעים.

לשים את הקישואים במסננת מכוסה   במקרר  לכמה שעות .

לצלות את הפלפלים על הגז ולהכניס לשקית נילון לצינון.

לקלוף את הפלפלים לא להסיר את כל הקליפה(לא לשטוף בשום פנים ואופן) השחורה להשאיר פה ושם קליפה שחורה. (זה בא טוב בין השיניים)  למי שאוהב כמובן

לחתוך את הפלפלים לרצועות.:

כשהשמן והמים נגרו מהקישואים  וגבינת השמנת מוכנה.

לערבב את גבינת השמנת עם הזיתים.

לקחת תבנית אינגליש קייק ולשים בה נילון נצמד כולל על הדפנות כדי שנוכל  לכסות את העוגה ולהוציא לאחר מכן מהמגש.

להתחיל לשים את הקישואים המטוגנים בחפיפה אחד צמוד לשני.

בתחתי למרוח ממרח פסטו (לא חובה אבל טעים.)

לשים חצי מכמות הגבינת שמנת.

על מחצית הגבינה לסדר את הפלפלים בשורה וחילופי צבעים.

לכסות את הפלפלים בשארית הגבינה.

לקחת את הקישואים שבקצוות התבנית ולהניח על הגבינה. ואז....להתחיל לקלוע צמה עם רצועות הקישואים.

סיימנו

לעטוף את העוגה בנילוף ששמנו ולהכניס לאישפוז בריא למקרר ללילה.

להניח על העוגה כלי מעט כבד(לא יותר מידיי ).

זהווווו

תוציאו תפרסו תכינו סלט ענקקקק ותהנו זה ברוררר  

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בורקס קצת שונה אפשר גם עם גבינה'
בורקס קצת שונה אפשר גם עם גבינה
28/05/2014 | 14:18
2
112
הבצק:

275 גרם קמח

קורט מלח

50 מיליגרם שמן

175 גרם מים  רותחים.

אופן ההכנה :

לערבב את הקמח עם המלח והשמן

להוסיף את המים הרותחים . ללוש בצק נעים למגע וגמיש.

לכסות בנילון ולהניח למנוחה של חצי שעה.

לרדד את הבצק דק לחתוך לרצועות ברוחב של8  ס"מ למלא לגלגל לרולדה ולחתוך . להניח במגש מרופד בנייר אפיה .

למרוח בביצה לפזר שומשום.

לאפות ב180 מעלות עד הזהבה.

:kissלסלט כבד:

2 חצילים גדולים פרוסים בעובי של חצי ס"מ

4 בצלים פרוסים ומטוגנים במעט שמן.

3 ביצים קשות

מלח. פלפל שחור

אופן ההכנה :

לפרוס את החצילים.לפרוסות בעובי של חצי ס"מ . למרוח משני צידי החציל שמן.

לאפות עד הזהבה ב180 מעלות.

לטגן את הבצל עד הזהבה.

לטחון את הביצים החצילים והבצל במטחנת  בשר.

אפשר למלא בהרבה אופציות במקרה הזה החלטתי על המילוי הזה.

תצליחו ותהנו

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

חג שמח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ממליצה בחום פיצה בשרנית ורכההה'
ממליצה בחום פיצה בשרנית ורכההה
28/05/2014 | 14:37
1
101
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר חום
3 כפות סילאן
4 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים (כוסות זכוכית הפושטיות  עם הידית )
על הבצק:

מעט שמן זית, וקמצוץ מלח גס.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את כל החומרים מלבד השמרים והמים.

להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים ולהגביר מהירות.

להקציף את הבצק כ3-4 דקות.

הבצק צריך להיות דיסתי. אך לא נוזלי מידי.

להשאיר את הגיטרה בבצק ולכסות .להתפיח כ20 דקות.

להקציף שוב את הבצק כדקה ולכסות שוב.

לחזור על פעולת ההקצפה 3 פעמים.

לכסות ולתת לבצק להכפיל את נפחו.



בנתיים תכינו את הירקות.

קישואים

בצל +רוזמרין

עגבניות וזיתים.

חצילים (מטוגנים)

בטטות (אפיות)

פטריות

לפזר נבטים עבים.

דלעת פרוסה דק.

עשבי תיבול ושמן זית

זעתר ושמן זית .

פלפלים צבעוניים.

אתם יודעים כבר מה אני אומרת תתפרעו ;)

כשהבצק תפח. קחו תבנית שימו נייר אפיה ותשמנו היטב את הדפנות והתחתית.

שיפכו מהבצק עד שלושת רבעי מגובה התבנית .

עם ידיים רטובות ליישר את הבצק.

ולהתחיל" להנדס" את הירקות על הבצק כשאתם משקיעים אותם בבצק קלות עם קצוות האצבעות.

טפטפו טיפות שמן זית על הבצק פזרו מלח גס (זהירות לא הרבה)

פזרו בצל ירוק ,פיטרוזיליה וכל מה שלבכם חפץ.

והתפיחו כ10-15 דקות.

לחמם את התנור ל180 מעלות.

זמן האפיה המשוער כ35 דקות.

הערה:

את כל הירקות מלבד הבטטות והחצילים (שאותם אני אופה)אני שמה טריים.

ורצוי להכין מכל הבצק את הפוקצ`ות האלו הן נחטפות .

נאמר לכם בהצלחה...

ואם הכנתם ואהבתם ספרו לי.... אני אוהבת לשמוע שמכינים;)

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


ועכשו למה להעביר אתכם לדף אחר כשאת שארית הבצק של הפוקצ`ות הכנתי ממנו פיצה עבה עסיסית בשרנית וטעימה. ההכנה קצת שונה מהפוקצ`ה .אבל זה לא משנה כי את הבסיס יש לכם מוכן ( הבצק) ואתם תתפסו  ביד אחת.כפי שרואים הבצק יוצא עבה ספוגי ובשרני .אם אתם רוצים פחות בעובי תחלקו את הבצק ל2 מגשים איזה שאתם רוצים עגול, מרובע, משולש..העיקר חגיגה לילדים ולא רקקק . ובכל מקרה תצא לכם פיצה עבת "בשר".בואו תציצו בכמה תמונות ואחר כך נתחיל בכיף.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סמבוסק משוך אותי'
סמבוסק משוך אותי
28/05/2014 | 19:55
76
כבר פירסמתי אבל לאלה שעדיין לא ראו
לבצק :

400 גרם קמח

40 גרם חמאה רכה

2 כפות גדושות גבינה 5%

כף סילאן

כף סוכר חום/ לבן

כפית שטוחה מלח

כף שטוחה שמרים יבשים

1 ביצה  + חלמון 1

שלושת רבעי כוס חלב פושר.

למילוי הגבינה :

300 גרם גבינה 5%

250 גרם גבינה  צפתית

3 כפות עריסה מתוקה/ רוטב פיצה.

למריחה על המאפה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את כל החומרים וללוש בצק רך מאוד (אם יוצא מעט דביק יש להוסיף מעט קמח אך לא יותר מידי )

לכסות את הבצק ולהשאיר לתפיחה  כשעה וחצי. הבצק לא תופח הרבה אבל זה בסדר.

הכנת המילוי.

לגרד את הגבינה הצפתית,ולערבב עם הגבינה 5%.

הרכבת המאפה:

לשמן תבנית עגולה בנדיבות בחמאה

לחלק את הבצק לשלוש

על משטח מקומח מעט

לרדד כל חלק וליקרוץ עיגולים עם כוס  או קורצן.

למרוח כל עגול במעט עריסה. ולהניח כפית ממילוי הגבינה באמצע העיגול לסגור את הבצק ולהדק היטב עם האצבעות. ולאחר מכן עם מזלג.

להניח כל סמבוסק מסביב לתבנית חופפים אחד לשני עד שמתמלאת התבנית. מתקבל צורת פרח.

למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום.

לאפות מיד (לא צריך  להתפיח  שוב) בחום של 180 מעלות .

זמן אפיה משוער כ25- 30 דקות

כאמור המאפה נחל שבחים רבים. וגם המראה מרהיב תודו :P

בהצלחה שלכם מכל  

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ביגלה בתוספת פסטו וגבינה./לינדוש'
ביגלה בתוספת פסטו וגבינה./לינדוש
28/05/2014 | 16:34
76
ביגלה במילוי ממרח פסטו וגבינה בתוספת בזיליקום.

 


 


.

מצרכים לבצק :

קילו קמח,
2כפות שמרים יבשים,
רבע כוס שמן זית (או קנולה)
כף מלח,
2כפות סוכר,
2-3 כוסות מים פושרים,

אופן ההכנה:

להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,

להוסיף את השמן וכוס מים פושרים ללוש בהדרגה ולהוסיף את המלח ולהמשיך להוסיף עוד מים כמה שניספג עד לקבלת בצק נעים ולא

קשה ולא דביק ..לתת לנוח לבצק שיכפיל את עצמו .

אחרי התפחה ללוש שוב להוציא את האויר לחלק את הבצק בין 8-10 כדורים וכל כדור לרדד לעלה למרוח פסטו וגבינת בזיליקום לעשות

חריצים בעלה כמו רשת לגלגל את העלה לרולדה ולסגור לביגלה למרוח בביצה ולאפות בחום של 200 מעלות כ-15 דקות או עד שהמאפה

מוכן

נ.ב ניתן להחליף את המילוי לפי הטעם .

חג שבועות שמח .
לינדה.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ