פשטידת גבינה וירקות
פשטידה טעימה עם ירקות אחרי לילה במקרר היא מתיצבת וטעמה משתבח.
ניתן להכינה גם פרווה ללא הגבינה
מצויינת לשבועות ,לאירוח ,פיקניקים ועוד..
אני אוהבת להכין בהגשה אישית.
2 התמונות האחרונות הן של חברתי שרית(ש712)
הכינה ללא גבינה.
לכל התמונות הטעימות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1695913
מקור המתכון:אילנית12 בלוג מתכונים.
חומרים:כמוית לפשטידות אישיות כ15 בערך כמו בתמונה.
מתאים גם ל2 תבניות אינגלייש קייק החד פעמי
3 קישואים גדולים מגורדים וסחוטים היטב על הצד הגס היטב היטב
2 גזרים גדולים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב
2 תפוחי אדמה בינונים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב
1.5 כוסות קמח תופח(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)
1 כוס שמיר טרי קצוץ
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק
1 כוס גבינה קשה מגורדת(בערך 100 גרם):
קשקבל/עמק/בולגרית/צפתית או כל גבינה קשה(מוסיפים אותה
בסוף)
פירורי לחם לפיזור בתחתית התבנית ,לא חייבים אבל נותן מעט קריספיות וסופח שומן
הכנה:
שמים בקערה רחבה את הירקות הסחוטים,
השמיר,הקמח,ביצים ,שמן ,תבלינים, ומערבבים היטב היטב.
משמנם היטב תבניות מפזרים פירורי לחם יוצקים את
התערובת לתבניות ומפזרים מעל את הגבינה .
אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה (בערך 25
דקות או יותר-תלוי בתנור)
לאחר האפיה אני מקררת ולאחר מכן שמה במקרר ,ומגישה לאחר לילה
אוכלים אותה בטמפרטורת החדר.
בהצלחה/אילנית12