פינת האוכל העדתי - מתוקים לשבועות

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - מתוקים לשבועות


פינת האוכל העדתי מידי רביעי -
והפעם עוגות וקינוחים לחג השבועות


נשמח אם תשתפו אותנו במתוקים שלכם לחג השבועות.

גילה
 

ninga 3

New member
אורז בחלב - לפי המטבח הסורי-לבנוני

כנסו לקובץ ותהנו ממתכון נהדר של מגי

גילה
 

ninga 3

New member
אקלרים או פחזניות - כמה טעים


אקלרים של מיקי שמו - כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
בלינצ'ס נהדרים של שרית בסט - סדנא

- כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

yafchuk1

New member
בוקר טוב עוד עוגת גבינה תוסיפו למקבץ|ליק

תבנית בקוטר 26

לתחתית

250 גר' ביסקוויטים וניל/שוקולד

150 גר' חמאה מומסת

למלית

500 גר' גבינה לבנה 5%

500 גר' גבינה 30% בטעם טבעי

1 פחית חלב ממותק(400 גר')

4 ביצים

2 מקופלת

10 עוגיות אוראו

לציפוי וקישוט

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/2 חב' אינסטנט וניל

2 מקופלת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-140 מעלות ומניחים תבנית עם מים חמים(ליצירת אדים)

טוחנים את הביסקוויטים לפירורים מוסיפים את החמאה המומסת

ומהדקים לתבנית שומרים במקפיא

מחממים במיקרו את הגבינות(לא יותר מידי עד לריכוך) מוסיפים

חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב לא להקציף עד לתערובת

אחידה

מוסיפים את המקופלת ועוגיות אוראו ,מוציאים את התחתית מהמקפיא ושופכים את התערובת

מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת מקררים לילה במקרר.

מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט ומצפים את העוגה חורצים עם מזלג צורת גלים מפזרים

מקופלת מסביב

העוגה טעימה גם בלי כל התוספות
 

לינדה7

New member
עוגת גבינה בטעם של עוד /לינדוש


עוגת גבינה בטעם של פעם..
חיפשתי מתכון קל וטעים לעוגת גבינה בלי הרבה עבודה (לפעמים לא בא לעבוד קשה)
מצאתי וקבלתי כל כך הרבה מתכונים שהבחירה היתה קשה .
לקחתי מכמה מתכונים ובניתי מתכון פשוט וקל להכנה ..כל כך טעים שמהיום העוגה תהפוך להיות קבועה אצלי~~!!

מצרכים לבצק:
=========
100 גרם חמאה.
2חלמונים.
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.
2כוסות קמח +1שקית אבקת אפיה.


המילוי של הגבינה:
============
קילו גבינה לבנה 5%
1שמנת חמוצה
2חפיסות פודינג וניל.
1/2 כוס סוכר
6ביצים.

אופן ההכנה לתחתית העוגה:
=================
להכניס את החמאה רכה למיקסר להוסיף את הסוכר לערבל עד לקבלת מין מרקם קרמי להוסיף את יתר החומרים ,
ללוש לבצק ..לקחת חצי כמות מהבצק לשטח על תבנית אפיה בקוטר 32+27 ס"מ או עגולה 28 ...להכניס את התבנית למקרר עד שהמילוי יהיה מוכן.

אופן ההכנה למילוי:
===========
להכניס למיקסר את הביצים עם הסוכר להקציף לקצף להוסיף בהדרגה את הגבינה ,את השמנת,ואת האינסטנט פודינג וניל
לערבב היטב שלא היו גושים ..

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ,להוציא את התבנית מהמקרר לימזוג את עיסת הגבינה מעל הבצק לאפות את העוגה כ45 דקות או עד שמתקבל צבע חום בהיר הגבינה נישארת מעט רוטטת זה בסדר ..אחרי הקירור העוגה מתיצבת .
ניתן לצפות בשמנת מתוקה ...

תודה שבאתם לבקר ...
אם אהבתם אשמח לתגובות.
לינדוש

http://lindushfood.blogspot.co.il/2012/05/blog-post_06.html
 

לינדה7

New member
עוגת גבינה עם אפרסקים/לינדוש

עוגת גבינה עם אפרסקים..

את המתכון קבלתי מחברה ...
החומרים:
200 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1/3 כוס סוכר חום.
50 גרם חמאה מומסת.
2כוסות מחית אפרסקים (ניתן להכין במעבד מזון)
750 גרם גבינה שמנת .
1כוס סוכר.
1/4 כפית קינמון.
1/2 כפית גינג'ר (לא חובה )
6ביצים.
2גביעי שמנת חמוצה.
1כפית תמצית וניל.
4אפרקסים פרוסים דק לקישוט מעל העוגה.(ניתן להשתמש בשימורים)

אופן ההכנה.
---------------
מחממים תנור בחום של 165 מעלות.
קוצצים דק במעבד מזון את האגוזים ומעבירים לקערה.מוסיפים את החמאה המומסת ואת הסוכר החום מערבבים היטב.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית (קוטר 26 ) מרופדת בנייר אפיה.
תוך כדי לחיצה.אופים כ-12 דקות ומניחים הצד לצינון.
מוסיפים למחית האפרסקים את הסוכר הלבן ו3/4 כוס שמנת חמוצה ואת הגבינת השמנת.,הקינמון והגינג'ר ומעבירים למעבד מזון עד לקבלת מחית.לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת כל פעם עד לקבלת תערובת אחידה.
את התערובת יוצקים על התחתית האגוזים המצוננת.
אופים כ-75 דקות עד שהתערובת מתיצבת חלקית (המרכז עדיין יכול להתנדנד)
מקציפים בקערה 11/4 כוסות שמנת חמוצה עם 3כפות סוכר.וכפית תמצית וניל.
מצפים את העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכסים בעדינות בנילון ניצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות.
לקישוט
=======
ניתן לפזר את פרוסות האפרסקים בצורת מניפה מעל העוגה.

בתיאבון /לינדוש.http://lindushfood.blogspot.co.il/2011/01/blog-post.html
כנסו לקישור יש את התמונה של העוגה..
 

לינדה7

New member
תודה לגילוש וליפה על השיתוף למתכונים.

אין על הפורום אוכל כשר אוהבת אותכם מכל הלב.

לינדה.
 

ninga 3

New member
עטייף - עוגייה בצורת חצי ירח, ברוטב סוכר

- כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה שאינה נופלת של בתיה חברתי

עוגת גבינה נהדרת שלא נופלת של בתיה
11/3/2005 22:32

הבצק:
6 ביצים - להפריד
6 כפות סוכר
6 כפות קמח תופח
1-2 סוכר ווניל
מיץ מ-1/2 לימון

קרם המלית:
750 גר’ גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
1/2 כוס צימוקים
2-3 סוכר ווניל

להקציף חלבונים + סוכר, מחצית אחת מהקצף להניח בצד.

הבצק:
למחצית השנייה של הקצף להוסיף את הקמח, הווניל, החלמונים, והלימון, לבחוש בעדינות, לשמן תבנית עגולה 28 ולשפוך לתוכה במרכז 1/2 מבלילת הבצק, לא להזיז תבנית.

למחצית השנייה של הבצק להוסיף תוך עירבוב את הגבינה, הווניל והצימוקים ולבסוף את הקצף הראשון ששמנו בצד...את כל מילוי הגבינה יש לשפוך למרכז בלילת הבצק שבתבנית [אין לגעת או ליישר את העוגה] הגבינה דוחפת את הבלילה ויוצרת מעטפת... מעניין...וטעים
אופים בחום ביינוני כ-60 דקות...

תהנו...גילה
 

אילנית12

New member
פשטידת גבינה וירקות


פשטידה טעימה עם ירקות אחרי לילה במקרר היא מתיצבת וטעמה משתבח.

ניתן להכינה גם פרווה ללא הגבינה

מצויינת לשבועות ,לאירוח ,פיקניקים ועוד..

אני אוהבת להכין בהגשה אישית.

2 התמונות האחרונות הן של חברתי שרית(ש712)

הכינה ללא גבינה.

לכל התמונות הטעימות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1695913

מקור המתכון:אילנית12 בלוג מתכונים.

חומרים:כמוית לפשטידות אישיות כ15 בערך כמו בתמונה.

מתאים גם ל2 תבניות אינגלייש קייק החד פעמי



3 קישואים גדולים מגורדים וסחוטים היטב על הצד הגס היטב היטב

2 גזרים גדולים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

2 תפוחי אדמה בינונים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

1.5 כוסות קמח תופח(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)

1 כוס שמיר טרי קצוץ

4 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק

1 כוס גבינה קשה מגורדת(בערך 100 גרם):

קשקבל/עמק/בולגרית/צפתית או כל גבינה קשה(מוסיפים אותה

בסוף)

פירורי לחם לפיזור בתחתית התבנית ,לא חייבים אבל נותן מעט קריספיות וסופח שומן



הכנה:

שמים בקערה רחבה את הירקות הסחוטים,

השמיר,הקמח,ביצים ,שמן ,תבלינים, ומערבבים היטב היטב.

משמנם היטב תבניות מפזרים פירורי לחם יוצקים את

התערובת לתבניות ומפזרים מעל את הגבינה .

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה (בערך 25

דקות או יותר-תלוי בתנור)

לאחר האפיה אני מקררת ולאחר מכן שמה במקרר ,ומגישה לאחר לילה

אוכלים אותה בטמפרטורת החדר.

בהצלחה/אילנית12
 

אילנית12

New member
פשטידת גבינה וירקות


פשטידה טעימה עם ירקות אחרי לילה במקרר היא מתיצבת וטעמה משתבח.

ניתן להכינה גם פרווה ללא הגבינה

מצויינת לשבועות ,לאירוח ,פיקניקים ועוד..

אני אוהבת להכין בהגשה אישית.

2 התמונות האחרונות הן של חברתי שרית(ש712)

הכינה ללא גבינה.

לכל התמונות הטעימות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1695913

מקור המתכון:אילנית12 בלוג מתכונים.

חומרים:כמוית לפשטידות אישיות כ15 בערך כמו בתמונה.

מתאים גם ל2 תבניות אינגלייש קייק החד פעמי



3 קישואים גדולים מגורדים וסחוטים היטב על הצד הגס היטב היטב

2 גזרים גדולים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

2 תפוחי אדמה בינונים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

1.5 כוסות קמח תופח(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)

1 כוס שמיר טרי קצוץ

4 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק

1 כוס גבינה קשה מגורדת(בערך 100 גרם):

קשקבל/עמק/בולגרית/צפתית או כל גבינה קשה(מוסיפים אותה

בסוף)

פירורי לחם לפיזור בתחתית התבנית ,לא חייבים אבל נותן מעט קריספיות וסופח שומן



הכנה:

שמים בקערה רחבה את הירקות הסחוטים,

השמיר,הקמח,ביצים ,שמן ,תבלינים, ומערבבים היטב היטב.

משמנם היטב תבניות מפזרים פירורי לחם יוצקים את

התערובת לתבניות ומפזרים מעל את הגבינה .

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה (בערך 25

דקות או יותר-תלוי בתנור)

לאחר האפיה אני מקררת ולאחר מכן שמה במקרר ,ומגישה לאחר לילה

אוכלים אותה בטמפרטורת החדר.

בהצלחה/אילנית12
 
למעלה