לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי - מתוקים לשבועות'
פינת האוכל העדתי - מתוקים לשבועות
<< ההודעה הנוכחית
21/05/2014 | 07:20
18
233
פינת האוכל העדתי מידי רביעי - והפעם עוגות וקינוחים לחג השבועות

נשמח אם תשתפו אותנו במתוקים שלכם לחג השבועות.

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז בחלב - לפי המטבח הסורי-לבנוני'
אורז בחלב - לפי המטבח הסורי-לבנוני
21/05/2014 | 07:34
171
כנסו לקובץ ותהנו ממתכון נהדר של מגי

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אקלרים או פחזניות - כמה טעים'
אקלרים או פחזניות - כמה טעים
21/05/2014 | 07:42
129
אקלרים של מיקי שמו - כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אקלרים נוספים'
אקלרים נוספים
21/05/2014 | 07:44
57
- כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בלינצ'ס נהדרים של שרית בסט - סדנא'
בלינצ'ס נהדרים של שרית בסט - סדנא
21/05/2014 | 07:51
123
- כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בוקר טוב עוד עוגת גבינה תוסיפו למקבץ|ליק'
בוקר טוב עוד עוגת גבינה תוסיפו למקבץ|ליק
21/05/2014 | 08:21
5
132
תבנית בקוטר 26

לתחתית

250 גר' ביסקוויטים וניל/שוקולד                                                                  

150 גר' חמאה מומסת                                                                            

למלית

500 גר' גבינה לבנה 5%

500 גר' גבינה 30% בטעם טבעי

1 פחית חלב ממותק(400 גר')

4 ביצים

2 מקופלת

10 עוגיות אוראו

לציפוי וקישוט

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/2 חב' אינסטנט וניל

2 מקופלת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-140 מעלות ומניחים תבנית עם מים חמים(ליצירת אדים)

טוחנים את הביסקוויטים לפירורים מוסיפים את החמאה המומסת

ומהדקים לתבנית  שומרים במקפיא

מחממים במיקרו את הגבינות(לא יותר מידי עד לריכוך) מוסיפים

חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב לא להקציף עד לתערובת

אחידה

מוסיפים את המקופלת ועוגיות אוראו ,מוציאים את התחתית מהמקפיא ושופכים את התערובת

מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת מקררים לילה במקרר.

מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט ומצפים את העוגה חורצים עם מזלג צורת גלים מפזרים    

 מקופלת מסביב

העוגה טעימה גם בלי כל התוספות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בטעם של עוד /לינדוש'
עוגת גבינה בטעם של עוד /לינדוש
21/05/2014 | 08:25
1
113

עוגת גבינה בטעם של פעם..
חיפשתי מתכון קל וטעים לעוגת גבינה בלי הרבה עבודה (לפעמים לא בא לעבוד קשה)
מצאתי וקבלתי כל כך הרבה מתכונים שהבחירה היתה קשה .
לקחתי מכמה מתכונים ובניתי מתכון פשוט וקל להכנה ..כל כך טעים שמהיום העוגה תהפוך להיות קבועה אצלי~~!!

מצרכים לבצק:
=========
100 גרם חמאה.
2חלמונים.
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.
2כוסות קמח +1שקית אבקת אפיה.


המילוי של הגבינה:
============
קילו גבינה לבנה 5%
1שמנת חמוצה
2חפיסות פודינג וניל.
1/2 כוס סוכר
6ביצים.

אופן ההכנה לתחתית העוגה:
=================
להכניס את החמאה רכה למיקסר להוסיף את הסוכר לערבל עד לקבלת מין מרקם קרמי להוסיף את יתר החומרים ,
ללוש לבצק ..לקחת חצי כמות מהבצק לשטח על תבנית אפיה בקוטר 32+27 ס"מ או עגולה 28 ...להכניס את התבנית למקרר עד שהמילוי יהיה מוכן.

אופן ההכנה למילוי:
===========
להכניס למיקסר את הביצים עם הסוכר להקציף לקצף להוסיף בהדרגה את הגבינה ,את השמנת,ואת האינסטנט פודינג וניל
לערבב היטב שלא היו גושים ..

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ,להוציא את התבנית מהמקרר לימזוג את עיסת הגבינה מעל הבצק לאפות את העוגה כ45 דקות או עד שמתקבל צבע חום בהיר הגבינה נישארת מעט רוטטת זה בסדר ..אחרי הקירור העוגה מתיצבת .
ניתן לצפות בשמנת מתוקה ...

תודה שבאתם לבקר ...
אם אהבתם אשמח לתגובות.
לינדוש

http://lindushfood.blogspot.co.il/2012/05/blog-pos...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם אפרסקים/לינדוש'
עוגת גבינה עם אפרסקים/לינדוש
21/05/2014 | 08:37
48
עוגת גבינה עם אפרסקים..

את המתכון קבלתי מחברה ...
החומרים:
200 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1/3 כוס סוכר חום.
50 גרם חמאה מומסת.
2כוסות מחית אפרסקים (ניתן להכין במעבד מזון)
750 גרם גבינה שמנת .
1כוס סוכר.
1/4 כפית קינמון.
1/2 כפית גינג'ר (לא חובה )
6ביצים.
2גביעי שמנת חמוצה.
1כפית תמצית וניל.
4אפרקסים פרוסים דק לקישוט מעל העוגה.(ניתן להשתמש בשימורים)

אופן ההכנה.
---------------
מחממים תנור בחום של 165 מעלות.
קוצצים דק במעבד מזון את האגוזים ומעבירים לקערה.מוסיפים את החמאה המומסת ואת הסוכר החום מערבבים היטב.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית (קוטר 26 ) מרופדת בנייר אפיה.
תוך כדי לחיצה.אופים כ-12 דקות ומניחים הצד לצינון.
מוסיפים למחית האפרסקים את הסוכר הלבן ו3/4 כוס שמנת חמוצה ואת הגבינת השמנת.,הקינמון והגינג'ר ומעבירים למעבד מזון עד לקבלת מחית.לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת כל פעם עד לקבלת תערובת אחידה.
את התערובת יוצקים על התחתית האגוזים המצוננת.
אופים כ-75 דקות עד שהתערובת מתיצבת חלקית (המרכז עדיין יכול להתנדנד)
מקציפים בקערה 11/4 כוסות שמנת חמוצה עם 3כפות סוכר.וכפית תמצית וניל.
מצפים את העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכסים בעדינות בנילון ניצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות.
לקישוט
=======
ניתן לפזר את פרוסות האפרסקים בצורת מניפה מעל העוגה.

בתיאבון /לינדוש.http://lindushfood.blogspot.co.il/2011/01/blog-pos...
כנסו לקישור יש את התמונה של העוגה..
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה יפצ'וק'
תודה רבה יפצ'וק
21/05/2014 | 08:26
2
19
העוגה טעימה לי
יום מקסים

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יום מקסים'
תודה יום מקסים
21/05/2014 | 08:34
1
10
לצפיה ב-'תודה לגילוש וליפה על השיתוף למתכונים.'
תודה לגילוש וליפה על השיתוף למתכונים.
21/05/2014 | 08:38
16
אין על הפורום אוכל כשר אוהבת אותכם מכל הלב.

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עטייף - עוגייה בצורת חצי ירח, ברוטב סוכר'
עטייף - עוגייה בצורת חצי ירח, ברוטב סוכר
21/05/2014 | 11:28
97
- כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה שאינה נופלת של בתיה חברתי'
עוגת גבינה שאינה נופלת של בתיה חברתי
21/05/2014 | 12:22
120
עוגת גבינה נהדרת שלא נופלת של בתיה 11/3/2005  22:32

הבצק:
6 ביצים - להפריד
6 כפות סוכר
6  כפות קמח תופח
1-2 סוכר ווניל
מיץ מ-1/2 לימון

קרם המלית:
750 גר’ גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
1/2 כוס צימוקים
2-3 סוכר ווניל

להקציף חלבונים + סוכר, מחצית אחת מהקצף להניח בצד.

הבצק:
למחצית השנייה של הקצף להוסיף את הקמח, הווניל, החלמונים, והלימון, לבחוש בעדינות, לשמן תבנית עגולה 28 ולשפוך לתוכה במרכז 1/2 מבלילת הבצק, לא להזיז תבנית.

למחצית השנייה של הבצק להוסיף תוך עירבוב את הגבינה, הווניל והצימוקים ולבסוף את הקצף הראשון ששמנו בצד...את כל מילוי הגבינה יש לשפוך למרכז בלילת הבצק שבתבנית [אין לגעת או ליישר את העוגה] הגבינה דוחפת את הבלילה ויוצרת מעטפת... מעניין...וטעים
אופים בחום ביינוני כ-60 דקות...

תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' פשטידת גבינה וירקות'
פשטידת גבינה וירקות
21/05/2014 | 16:45
4
149
פשטידה טעימה עם ירקות  אחרי לילה במקרר היא מתיצבת וטעמה משתבח.

ניתן להכינה גם פרווה ללא הגבינה

מצויינת לשבועות ,לאירוח ,פיקניקים ועוד..

אני אוהבת להכין בהגשה אישית.

2 התמונות האחרונות הן של חברתי שרית(ש712)

הכינה ללא גבינה.

לכל התמונות הטעימות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

מקור  המתכון:אילנית12 בלוג מתכונים.

חומרים:כמוית  לפשטידות אישיות  כ15 בערך כמו בתמונה.

מתאים גם ל2 תבניות אינגלייש קייק החד פעמי



3 קישואים גדולים מגורדים וסחוטים  היטב על הצד הגס היטב היטב

2 גזרים גדולים  מגורדים  על הצד הגס וסחוטים היטב

2 תפוחי אדמה בינונים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

1.5 כוסות קמח תופח(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)

1 כוס שמיר טרי קצוץ

4 ביצים

3/4 כוס שמן  קנולה

מלח

פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק

1 כוס גבינה קשה מגורדת(בערך 100 גרם):

קשקבל/עמק/בולגרית/צפתית או כל גבינה קשה(מוסיפים אותה

בסוף)

פירורי לחם לפיזור  בתחתית התבנית ,לא חייבים אבל נותן מעט קריספיות וסופח שומן



הכנה:

שמים בקערה רחבה את הירקות הסחוטים,

השמיר,הקמח,ביצים ,שמן ,תבלינים, ומערבבים היטב היטב.

משמנם היטב תבניות מפזרים פירורי לחם  יוצקים את

התערובת לתבניות  ומפזרים מעל את הגבינה .

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה (בערך 25

דקות או יותר-תלוי בתנור)

לאחר האפיה  אני מקררת ולאחר מכן שמה במקרר ,ומגישה לאחר לילה

אוכלים אותה בטמפרטורת החדר.

בהצלחה/אילנית12
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
21/05/2014 | 16:59
1
15
איזה פשטידה טעימה ...

תודה על השיתוף.

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
21/05/2014 | 17:54
6
לצפיה ב-''
22/05/2014 | 22:04
1
7
נראה מעולה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' רבה.'
רבה.
23/05/2014 | 06:51
4
לצפיה ב-' פשטידת גבינה וירקות'
פשטידת גבינה וירקות
21/05/2014 | 16:46
100
פשטידה טעימה עם ירקות  אחרי לילה במקרר היא מתיצבת וטעמה משתבח.

ניתן להכינה גם פרווה ללא הגבינה

מצויינת לשבועות ,לאירוח ,פיקניקים ועוד..

אני אוהבת להכין בהגשה אישית.

2 התמונות האחרונות הן של חברתי שרית(ש712)

הכינה ללא גבינה.

לכל התמונות הטעימות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

מקור  המתכון:אילנית12 בלוג מתכונים.

חומרים:כמוית  לפשטידות אישיות  כ15 בערך כמו בתמונה.

מתאים גם ל2 תבניות אינגלייש קייק החד פעמי



3 קישואים גדולים מגורדים וסחוטים  היטב על הצד הגס היטב היטב

2 גזרים גדולים  מגורדים  על הצד הגס וסחוטים היטב

2 תפוחי אדמה בינונים מגורדים על הצד הגס וסחוטים היטב

1.5 כוסות קמח תופח(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)

1 כוס שמיר טרי קצוץ

4 ביצים

3/4 כוס שמן  קנולה

מלח

פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק

1 כוס גבינה קשה מגורדת(בערך 100 גרם):

קשקבל/עמק/בולגרית/צפתית או כל גבינה קשה(מוסיפים אותה

בסוף)

פירורי לחם לפיזור  בתחתית התבנית ,לא חייבים אבל נותן מעט קריספיות וסופח שומן



הכנה:

שמים בקערה רחבה את הירקות הסחוטים,

השמיר,הקמח,ביצים ,שמן ,תבלינים, ומערבבים היטב היטב.

משמנם היטב תבניות מפזרים פירורי לחם  יוצקים את

התערובת לתבניות  ומפזרים מעל את הגבינה .

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה (בערך 25

דקות או יותר-תלוי בתנור)

לאחר האפיה  אני מקררת ולאחר מכן שמה במקרר ,ומגישה לאחר לילה

אוכלים אותה בטמפרטורת החדר.

בהצלחה/אילנית12
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ