פינת האוכל העדתי מידי רביעי - לל"ג בעומר

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי מידי רביעי - לל"ג בעומר

היי השבוע הספיישל של יום רביעי הולך להיות בנושא ל"ג בעומר...

מה נהוג אצליכם בחג הזה


*מישרים לבשרים
*תפוחי אדמה ושאר ירקות
סלטים
*קינוחים
*שונות...ועוד....

גילה
 

ninga 3

New member
מאפה תפוחי אדמה בהשראת ל"ג בעומר - הונגרי

בהשראת ל"ג בעומר שבפתח מכינים "רוקט קרומפלי" - מאפה שכבות של תפוחי אדמה בסגנון הונגרי, מתובל בעיקצוץ של פפריקה מעושנת ושפע בצל מטוגן.



רוקוט קרומבלי

חומרים ל-6 מנות:
8 תפוחי אדמה גדולים
3-2 בצלים חצויים ופרוסים
3 כפות שמן
8 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון
1 כף פפריקה מעושנת (או מתוקה רגילה)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי פריך במיוחד:
3 כפות פירורי לחם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מבשלים תפוחי אדמה במי מלח חצי שעה או עד לריכוך ("אבל לא כמו לפירה" מזהיר עמיחי), מצננים, מקלפים ופורסים.

2. בכלי נפרד מבשלים את הביצים 10 דקות בלבד!!! להכנת ביצים קשות. פורסים.

3. מטגנים בצלים בשמן חם לאט-לאט, 10 דקות או עד שהם זהובים ופריכים. מורידים מהכיריים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. מרכיבים את המאפה בתבנית פיירקס: שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מלח, פלפל ופפריקה, שכבה של פרוסות ביצים, בצל מטוגן וחוזר חלילה. יוצקים על הכל שמנת מתוקה ומפזרים מלמעלה פירורי לחם ואם רוצים גם גבינה.

6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות.

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
שכחתי לציין שהמתכון שייך לאורלי פלאי

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין.
 

ninga 3

New member
שיפודי הודו של אוריתה

כעקרון זה בדיוק אותו דבר רק בלי הבלאגן של הדלקת פחמים וכו..
תבלי את הבשר לפי טעמכם
הדליקי את הגז על חום בינוני ועברי על הרשת עם חצי בצל טבול במעט שמן זית
אח"כ הנמיכי את החום לנמוך, כסי את המנגל וחכי שמד הטמפ' יורה על בערך 200 מע'. הניחי את הבשר/שיפודים (שיפודי מתכת.. העץ נשרפים)
כסי שוב ובדקי מדי פעם מה שלומם...
כנ"ל עם ירקות..
מיד בסיום עברי על הרשת בעזרת מברשת פלדה מיוחדת לניקוי.
בתיאבון
בתמונה - שיפודי הודו
 

לינדה7

New member
נוסיף עוד מרשמלו למדורה....





איך משדרגים את תפוח האדמה במדורה ואיך הופכים את ל"ג בעומר לחגיגה של מטעמים לילדים. השף יפתח צפריר מציע מתכונים שקל להכין וכיף לאכול

כל הילדים אוהבים את חגיגת ל"ג בעומר. איסוף הקרשים, הדלקת המדורה ותפוחי האדמה החמים. למי שמעוניין לשדרג את החוויה אפשר להפוך את החגיגה לארוחת ערב של ממש. השף יפתח צפריר שף מסעדת כפר הנופש גונן, מציע מתכונים קלים שגם הילדים ייהנו להכין ולאכול

~~~~סלט פירות חם מהמדורה~~~~

החומרים:
פירות העונה חתוכים לקוביות או פלחים
דבש או סילאן
פירות יבשים (צימוקים, דבלים, משמש, שזיף)

אופן הכנה:
מכניסים לסיר פוייקה את הפירות את הפירות היבשים מוסיפים דבש או סילאן. מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מדי פעם). מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

~~~~מתכון ללחם אינדיאני~~~~
חומרים:
קילו קמח
3 כפות שמרים
3 כפיות מלח
כף סוכר
3 כוסות מים פושרי
אופן ההכנה:
לשים יחד את החומרים. מתפיחים מתחת מגבת עד שמכפיל את גודלו).
מגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'. מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

~~~פוקאצ'ות או פיצות במילויים שאוהבים~~~~
מכינים בצק על פי המתכון הקודם. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול). פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מערוך או עם הידיים לצורה אליפטית. מניחים תוספות לפי הטעם- שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים. ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

~~~תפוח אדמה ממולא כל טוב~~~~
חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה- בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה). ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים- כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד. מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף. זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם.

~~~פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד~~~~
משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה,) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת "פו" כי זה חם..) ואוכלים!


תכינו ותהנו מסביב למדורה .


המתכונים נלקחו מהאתר לגדול "
 

נמושקה1

New member
ואל תשכחו את הפיתות

אחרת במה תנגבו?
במה תכניסו את הבשרים?קבלו פיתות מדהימות למילוי
1 ק"ג קמח
כף מלח

כף סוכר

50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.

חצי ליטר מים מהברז

שומשום לטבילת הכדורים.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.

להכין צלוחית מלאה בשומשום.

לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום

ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.

להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.

לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.

להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה

כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.

בחורף צריך יותר זמן התפחה.

להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.

להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.

לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.

להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.

לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.

ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.

להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.

הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)

להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.

יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר

ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.

גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.

מה נשאר לכם לעשות...

להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן... ;)

בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר

ההצלחה מובטחת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2376911
בקרו בבלוג יש שם תמונות להמחשה

טובה
 

לינדה7

New member
פיתות ~~~~

ידענו שאת תביאי אותם לניגוב

תודה יקירתי על המתכון המופלא.
לינדה.
 

לינדה7

New member
פלאפל....

מי בקש פלאפלללללללללללל...
טובה תביאי את הפיתות .

לינדה.
 
דלעת ערמונים

לעטוף את דלעת הערמונים בניר כסף להתמין בבין הגחלים עד רכוך
לחצות לנקות מגרעינים . להמליח ולהתענג
 
כריך מתוק

על ירעת ניר כסף להניח פתי בר עליו שוקולד חלב/ מריר פרוסות דקות של בננה לכסות בעוד פתי בר לעטוף בנייר הכסף ולמדורה ...
 

ninga 3

New member
טלי יקרה ברוכה הבאה


מקווים מאוד שתשארי עימנו, ונשמח תמיד למתכונייך הנפלאים.

תודה רבה מראש
גילה
 
למעלה