מיתבלי גבינה טובים
מיתבל גבינה פיקנטי גילה
חבילת טוב טעם
1/2 אשל
שמנת חמוצה
8-9 גבעולי שמיר - רק העלים קצוצים
כ-1/2 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
4 שיני שום כתושים
*לערבב הייטב לממרח אחיד, ולהשהות כ-12 שעות לפני ההגשה...בתיאבון ובהנאה..~~~!!
***********************************************************************************************
מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” / גילה
------------------
בתמונה
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...
750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
כף שתים מיונז
כפית שטוחה מלח
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי]
4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)
מלפפון חמוץ קצוץ דק [כבוש במלח]
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
*טיפ – אם ממהרים, אפשר למעוך את הבצל הירוק הקצוץ עם המלח וכך הטעמים משתחררים במיידי.
***********************************************************************************************************
מיתבל צנוברים וגבינת שמנת
מיתבל טעים שאפשר להגיש ליד קרקרים וירקות, כפתיח לסעודה או באירוח קל.
החומרים:
100 גרם צנוברים
200 גרם גבינת שמנת
חצי גביע יוגורט
שן שום כתושה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מטגנים קלות במעט שמן, את הצנוברים, עד להזהבה ומרסקים במעבד מזון.
מערבבים עם שאר החומרים ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
מגישים בתוספת קרקרים, צנימים ועגבניות מיובשות.
******************************************************************************************
מתבל פיקנטי עם בצל מטוגן
1-2 חב' גבינת טוב טעם או כחושה אחרת.
2-3 בצלים גדולים קצוצים, להזהיב במעט שמן
לערבב גבינה+בצל מטוגן עם שאריות השמן או
להוסיף 1-2 כפות מיונז (לא חייב, אבל פיקנטי)
פל"מ
לערבב הכל...ובתיאבון.