פינת האוכל העדתי מידי רביעי -שבועות

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי מידי רביעי -שבועות


חג השבועות חל ב-4.6, כלומר ערב שבועות חל ב-3.6, בבתים רבים נהוג לאכול מאכלים בשריים בערב החג, ולמחרת את המאכלים החלביים, זה בדרך כלל נהוג בבתים דתיים.

אז בואו שתפו אותנו במאכלים אהובים חלביים טעימים שבלעדיהם לא ניתן לעבור את החג, נא ציינו לאיזו עידה, או מאיזה מטבח לקוח המתכון.


בברכת
גילה
 

ninga 3

New member
קרפעלעך או קלסונס

מלית הגבינה:
גבינות 2 טוב טעם [לקנות שלושה ימים קודם ולשים במיסננת במקרר להוצאת הנוזלים] או ברב שימושי טפראואר.
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 בייצים.

הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 בייצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמז’ן לקלסונס.


תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
פלפלי קפיה ממולאים גבינה מהמטבח הבולגרי

של תמר/רננות, מתכון נהדר טעים ומרשים.
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
פשטידת בניצה - בולגריה

פשטידה בולגרית בניצה מעולה של רות אוליבר עם שינויים שלי
החומרים:
15 דפי פילו

לבלילה:
3/4 כוס שמן, או 200 גרם חמאת תנובה מלוחה מומסת [אפשר לשלב גם עם שמן]
4 ביצים שלמות
1 כפית סודה לשתיה
1/2 ליטר יוגורט (**אפשר להחליף בשמנת / אשל / לבן( אני שמתי 2 יוגורט+חצי שמנת יוטבתה.
1קוביה גבינה בולגרית קשה מפוררת גס, [*השתמשתי בבולגרית "פנחס" וגם בפטינה, פיזרתי גם עלי מנגולד טריים חתוכים לרצועות ופיזרתי באופן חופשי מעל הגבינות] .

ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבלילה מלבד הגבינה והבולגרית
2. משמנים תבנית אפיה
3. משאירים בצד לכיסוי המאפה 2 דפי פילו יפים ושלמים
4. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות
5. לוקחים עלה, מקווצ'צ'ים אותו(כאילו נייר שכתבנו עליו וברצוננו לזרוק לפח)טובלים בבלילה ובצורה זו מניחים אותו על המצע שלנו. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים ליד
6. מפזרים מעל העלים המקומטים חלק מתערובת הגבינות ומעל מפזרים עלי מנגולד רצועות[אפשר גם בלי טעים גם בלי תוספות]
7. חוזרים על פעולות 5 ו- 6 עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים רק שני עלים שהנחנו בצד
8. פורסים מעל את העלים, את הקצוות דוחפים בזהירות בצדדים, שופכים מעל בערך כף שמן ומורחים את שני העלים שנותרו בוזקים קצת שומשום ולתנור.
9. אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות (עד שיזהיב)
הפשטידה נהדרת...אין מילים...פשוט מהממתתתת...כדאי...
 

ninga 3

New member
משקה ציזיקי(יווני) או ז’אז’יק(טורקי)

משקה ציזיקי או ז’אז’יק - אותה גברת בשינוי אדרת...
המצרכים:
4 גביעי יוגורט (אני מערבבת סוגים)
בערך11/2 [גביעי יוגורט ריקים] עם מים קרים מאוד [אפשרי להוסיף קוביות קרח]
3-4 מלפפונים ירוקים - קצוצים לקוביות קטנות ודקות.
6 - 4 שיני שום כתושות [או יותר]
רבע חבילה שטופה שמיר קצוץ דק.
מלח

לערבב בקערת הגשה ולשפר תיבול..
מעל לפזר מעט שמיר קצוץ וזילוף דקיק של שמן זית, לסגור את פתח הקערה עם ניילון נצמד, ולהכניס למקרר עד שעת ההגשה, אפשר להוסיף קוביות קרח..
 

ninga 3

New member
מרק שעועית צהובה קר לשבועות - הונגריה

מרק שעועית צהובה לשבועות - קר גילה

13/6/2005 08:38

1/2 ק”ג שעועית צהובה - לנקות ולחתוך רצועות.
1/4 חב’ שמיר
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
200 גר’ גבינה
שמנת

בצל ירוק - קצוץ כולו
אטריות למרק
תפוחי אדמה
2 קישואים בינוניים
מלח, מעט פלפל לבן.

להגשה:
שמנת חמוצה רגילה
גבינה לבנה 5%

ההכנה:
להרתיח כחצי סיר מים, כדי כיסוי השעועית וקצת יותר, כשרותחים המים להכניס חופן שעועית, ברתיחה שנייה עוד חופן וכך הלאה, עד הסוף, להוסיף מעט מלח גס, לכסות ולבשל כ-40 דקות.
לאחר 20 דקות, מתחילת הבישול מוסיפים את הבצל, קוביות ת”א, איטריות חופן,
כ-5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הירק.
כשהמרק פושר מתבלים, מוזגים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף שמנת + כף גבינה לבנה, משפרים תיבול מערבבים ונהנים

אחד המאכלים שמחכים לו כל שבועות, לא טעים ביום אחר....
גילה
 

רותי410

New member
גילה, יכול להיות שראיתי מתכונים שלך

באתר כלשהו (שכחתי איזה אתר - אולי של תנובה?)
כי העלו שם מתכונים של הגולשת גילה ובין היתר היה גם המרק הזה?
(זה היה לפני כשבוע, כשחיפשתי מתכונים לשבועות...)
ואהבתי מאוד את הבניצה - תודה רבה על מתכונים מעניינים.
 

ninga 3

New member
רותי - כנסי בבקשה

גלשתי בעבר בשף הלבן וזה שייך לתנובה, אולי....לא גולשת שם היום ולכן לא יודעת.
 

ninga 3

New member
מיתבלי גבינה טובים

מיתבל גבינה פיקנטי גילה

חבילת טוב טעם
1/2 אשל
שמנת חמוצה
8-9 גבעולי שמיר - רק העלים קצוצים
כ-1/2 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
4 שיני שום כתושים

*לערבב הייטב לממרח אחיד, ולהשהות כ-12 שעות לפני ההגשה...בתיאבון ובהנאה..~~~!!

***********************************************************************************************

מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” / גילה
------------------
בתמונה


המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...
750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
כף שתים מיונז
כפית שטוחה מלח
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי]
4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)

מלפפון חמוץ קצוץ דק [כבוש במלח]
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
*טיפ – אם ממהרים, אפשר למעוך את הבצל הירוק הקצוץ עם המלח וכך הטעמים משתחררים במיידי.

***********************************************************************************************************

מיתבל צנוברים וגבינת שמנת


מיתבל טעים שאפשר להגיש ליד קרקרים וירקות, כפתיח לסעודה או באירוח קל.

החומרים:
100 גרם צנוברים
200 גרם גבינת שמנת
חצי גביע יוגורט
שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מטגנים קלות במעט שמן, את הצנוברים, עד להזהבה ומרסקים במעבד מזון.
מערבבים עם שאר החומרים ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.

מגישים בתוספת קרקרים, צנימים ועגבניות מיובשות.

******************************************************************************************

מתבל פיקנטי עם בצל מטוגן

1-2 חב' גבינת טוב טעם או כחושה אחרת.
2-3 בצלים גדולים קצוצים, להזהיב במעט שמן

לערבב גבינה+בצל מטוגן עם שאריות השמן או
להוסיף 1-2 כפות מיונז (לא חייב, אבל פיקנטי)
פל"מ
לערבב הכל...ובתיאבון.
 

ninga 3

New member
פשטידת בלינצ'ס מהממת של יהודית לוי צ.

פשטידת בלינצ'ס פיטריות ו יהודית לוי
22:50 | 17/08/08
**
מ ע ו ל ה
**

המצרכים:
1 חב' של עלי בלינצ'ס
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים
2-3 קופסאות פיטריות קצוצות
1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, מרק פיטריות או עוף או בצל
2-3 ביצים תלוי בגדול

ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב
להוסיף פיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.

**
לקרר להוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס ולסדר בתבנית משומנת
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס ולאפות.

ניתן קלתית בצק פריך. בצק שק"ם
בהצלחה ובתאבון
 

רותי410

New member
גילה, שאלה:

כשאת אומרת "ניתן קלתית בצק פריך" - הכוונה להכין את הקלתית ומעל זה לשפוח את הפטריות עם השמנת והביצים?
אם כן, אני מבינה שמערבבים את כל הבלילה והביצים עם הפטריות, נכון?

ועלי בלינצ'ס אפשר למצוא בכל סופר? ואיפה מחזיקים אותם - במקרר?

תודה מראש על התשובות
 

ninga 3

New member
היי רותי - כנסי פליזזז

המשפט האחרון "ניתן קלתית בצק פריך. בצק שק"ם", השתרבב ולא שייך...


מספר באורים: (לא שמתי לב, את המתכון העברתי מאוחר בלילה, בדרך כלל אם נעשו שינויים אני מוסיפה אותם)

מכינים מלית כפי שכתוב, מזהיבים בצל (אני קוצצת אותו גס)
פותחת את שלוש קופסאות הפיטריות החתוכות (מוסיפה אותם חתוכות) ושוטפת היטב מחומרי השימור...מוסיפה למחבת להמשך הזהבה, ולהמשך ההכנה כפי שכתוב.
ממלאה כל עלה בלינצ'ה, סוגרת ומביאה את הצדדים פנימה, ומגלגלת עד סגירת הרול, מניחה על התפר בתבנית, כך ממשיכה עם יתר הבלינצ'ס, ומניחה אותם זה לצד זה, עד שכל התבנית מתמלאת בלינצ'ס.
תמיד נשארת מלית, מוסיפים לה ביצה, טורפים היטב ושופכים מעל כל הבלינצ'ס כציפוי...אופים עד הזהבה ...ונהנים מכל ביס.

ותודה רבה ליהודית ךוי חברתי היקרה, שהביאה לי מתכון כל כך טוב, שכל פעם שמכינה אותו, קוצרת תשבחות רבות.
אז כל שנותר לי לומר לכולן...
גילה
 

רותי410

New member
תודה רבה על ההבהרה, גילה. נראה לי

שאאמץ את המתכון לשבועות.
אולי אוסיף קצת גבינה צהובה מלמעלה - בתור חובבת גבינות היסטרית.

ותיקון שגיאת כתיב שלי: לשפוך, כמובן, ולא לשפוח!!!
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה אוורירית ללא גלוטן - נהדרת

עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים (ללא בצק, ללא קמח, טובה גם בפסח)

750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה את טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב

לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים + כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה ומערבבים בקיפול עדין...
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות מיי ברז מסביב...[העוגה נאפת על אדים]
אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה...להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..

הציפוי:
3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) - להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6 שקיות סוכר וניל
*לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה...לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.
ניתן להוסיף מעל או במקום קצפת:
שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט ווניל
להקציף יחד ולמרוח מעל

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה עם קונפיטורת פרי ןפירורים

עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!! גילה

עוגת גבינה עם ג'לי קונפיטורה ופירורים –(המצאה שלי - גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה חדשה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון
 

ninga 3

New member
עוגת מוס גבינה ללא אפיה בציפוי שוקולד לבן

עוגת מוס גבינה קרה עם ציפוי גנאש שוקולד לבן של יהודית צ'יפרוט-לוי


ליטבול בישקוטים בחלב בננה ולסדר בתבנית
[אני גילה טבלתי בחלב מהול בליקר בננות –מעולה]

להקציף יחד:
1/2 2 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 איסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
להוסיף: 500 גרם גבינת סקי 5% בתנועות קיפול
לערבב עם שקית ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים רותחים, לערבב עם 2 קוביות קרח ואח"כ עם הגבינה והקצפת.
ולשפוך מעל הבישקוטים וליישר.
להמיס בסיר כפול 100 גרם שוקולד לבן+ 1/4 שמנת מתוקה [63 מ,ג] לאחר מכן להוסיף את הרבע שמנת הנותרת כשהיא קרה בזהירות לשפוך על העוגה ולנענע עד שהכל מצופה
ולהכניס למקרר לכמה שעות.

*
הכנתי בתבנית חד פעמית בגודל רגיל.
*
לא לוותר על חלב הבננות לבישקוטים מוסיף המון.
*
בהצלחה, עוגה מעולה עם טעם של עוד... תהנו...גילה
 

ninga 3

New member


עוגיות מעטפות גבינה דעלקעלאך של ציפורה קרייזמן מתוך ספרה ניחוחות שבת וחג.
בהמלצת ניצי ז"ל מוואלה
רוצה רק לציין שזה אחד המתכונים המשובחים למעטפות גבינה. לא אוהבת את גרסת השמרים,
יוצא יותר מידי לחם עבורי. המעטפות האלו לטעמי, הן רק תירוץ למלית. לכן אוהבת בצק עדין שלא משתלט, לא בטעם ולא בגודל. המתכון הזה שונה מהמתכון שמופיע בספרה של ציפורה קרייזמן "ניחוחות המאפה", שם הבצק הוא שמרים קר. כאמור, אני מעדיפה את הגרסה הזו.

לבצק:
30 ג' שמרים
כ-3/4 כוס חלב פושר
3 כפות סוכר
1 ק"ג קמח
קורט מלח
200 ג' מרגרינה עם מלח
100 ג' חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע לבן
3 ביצים שלמות

למלית:
1 ק"ג גבינה כחושה
100 ג' צימוקים
2 חלמונים (צהוב)
1 כף אבקת קינמון – לא חובה
קליפת לימון מגוררת דק
4 שקיות סוכר וניל
1-1/21 כוסות סוכר

לקישוט:
ביצה טרופה
אבקת סוכר

להכנת הבצק:
לערבב את השמרים עם 1 כף סוכר ו- ¼ כוס מהחלב. לערבב ולהניח לתסיסה, למשך 10 דקות. לשים את הקמח, השמרים וכל שאר החומרים בקערת מיקסר וללוש לבצק נוח וגמיש שנפרד בקלות מקערת המיקסר. לצנן במקרר שעות אחדות.

להכנת המלית:
לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה.

להכנת העוגיות:
לחלק את הבצק ל-4 כדורים. לרדד כל כדור לעלה בגודל 30X40 ס"מ. לחתוך כל עלה ל- 4 רצועות אורך ו- 4 רצועות רוחב. מתקבלים 16 מלבנים. לשים על כל ריבוע כף מהמלית. לאחד את ארבעת הקצוות של ריבוע הבצק כך שיפגשו במרכז. להדק את נקודת המפגש במרכז כדי שלא תיפתח. רצוי לתקוע בנקודה זו קיסם שלא יאפשר פתיחת הבצק בזמן האפייה. לאחר האפייה להוציא את הקיסמים.
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות, ולאפות כל תבנית במשך 20 דקות.

הערות שלי:
לא השתמשתי במרגרינה, שמתי חמאה במקום באותה כמות.
לא היה לי לבן, הוספתי שמנת חמוצה באותה כמות במקום.
השמטתי את הקינמון. לא מתאים לדעתי.
השתמשתי בגבינת טוב טעם, למלית.
בהצלחה ושבת שלום, ניצי ז"ל.

ניצי ז"ל היתה אחת הבשלניות המיוחדות והנדירות בדורנו, היתה לי הזכות להכירה ולהיות באחת הסדנאות המיוחדות שלה אצל מאיר השמן, סדנא שלא אשכח לעולם...גילה
ניסיתי מגוון גדול ממתכוניה הרבים, הם טובים מאוד.
 

רותי410

New member
תודה, גילה. לניצי ז"ל יש מקום של כבוד

אצלי במטבח ואצלי בלב.
לא הכרתי אותה - אפילו לא היכרות ורטואלית - אבל מאיוש הביאה לי מתכון שלה - עוגת שוקולית.
ואין מי שלא מתעלף ממנה.
רק עכשיו ביקשה אחות של חברה שאשלח לה את המתכון - הבאתי את העוגה הזאת לפיקניק (בבית!) ביום העצמאות - וכרגיל, היא קצרה מחמאות!
 

ninga 3

New member
רותי את מרגשת....

הכרותי עם ניצי ז"ל, היה חד פעמים, התכתבנו במייל, העברתי לה מתכונים טובים שלי, והיא מאוד אהבה, יש אחד במיוחד שהיא ציינה והמליצה , "עוף בקפה"(פולקס הודו/ואו כרעיים עוף) של אמא בוצי שלי....

יש לי תיקיה עם מתכונים של ניצי ז"ל שאספתי, כך שאם את רוצה מתכון כלשהו (את וכולם...) אז בבקשה....

יש לי מתכון של עוגת שוקולית של סברו בהמלצה אישית שלה....כנסי לקובץ וראי האם זו העוגה המדוברת, אז אכין...


גילה
 

רותי410

New member
כן, גילה. זה המתכון הזה. תכף ארשום

לך איך אני מכינה - טיפה שונה.
אבל אם יש לך משהו שלה שאת ממליצה - אשמח מאוד לקבל.
מתישהו. זה ממש לא דחוף.
בקשר לעוף בקפה, הייתי שמחה להכין - אבל בפסח מישהי אחרת הכינה (אני לא יודעת לפי איזה מתכון), ולא אהבו את זה במשפחה שלי - אז אני לא יודעת להגיד לך.
בכל מקרה, קראתי כמה מתכונים של אמא בוצי שלך - שתזכה לחיים ארוכים בבריאות איתנה - וחלק אהבתי. אני חושבת שאפילו שמרתי.

בקשר לעוגה: אני מקציפה את הביצים עם הסוכר (ולא מערבבת הכול), מוסיפה את השמן ומקציפה.
אחר כך מקפלת לסירוגין את היבשים עם מיץ תפוזים (הכנתי אותה פעם עם חלב ופעם פרוותתי והכנתי עם מיץ תפוזים - מבקבוק - והעוגה עם המיץ הייתה טעימה יותר!) והופ לתנור.
יוצאת מעולה - עסיסית ומעלפת.
אז לפחות דרך המתכונים שלה ימשיכו לזכור את ניצי לאורך ימים.
 
למעלה