לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי מידי רביעי -שבועות'
פינת האוכל העדתי מידי רביעי -שבועות
<< ההודעה הנוכחית
07/05/2014 | 07:56
37
179
חג השבועות חל ב-4.6, כלומר ערב שבועות חל ב-3.6, בבתים רבים נהוג לאכול מאכלים בשריים בערב החג, ולמחרת את המאכלים החלביים, זה בדרך כלל נהוג בבתים דתיים.

אז בואו שתפו אותנו במאכלים אהובים חלביים טעימים שבלעדיהם לא ניתן לעבור את החג, נא ציינו לאיזו עידה, או מאיזה מטבח לקוח המתכון.

בברכת גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קרפעלעך או קלסונס'
קרפעלעך או קלסונס
07/05/2014 | 08:22
224
מלית הגבינה:
גבינות 2 טוב טעם [לקנות שלושה ימים קודם ולשים במיסננת במקרר להוצאת הנוזלים] או ברב שימושי טפראואר.
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 בייצים.

הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 בייצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
 ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמז’ן לקלסונס.


תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפלי קפיה ממולאים גבינה מהמטבח הבולגרי'
פלפלי קפיה ממולאים גבינה מהמטבח הבולגרי
07/05/2014 | 08:26
146
של תמר/רננות, מתכון נהדר טעים ומרשים.
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בניצה - בולגריה'
פשטידת בניצה - בולגריה
07/05/2014 | 08:37
186
פשטידה בולגרית בניצה מעולה של רות אוליבר עם שינויים שלי
החומרים:
15 דפי פילו

לבלילה:
3/4 כוס שמן, או 200 גרם חמאת תנובה מלוחה מומסת [אפשר לשלב גם עם שמן]
4 ביצים שלמות
1 כפית סודה לשתיה
1/2 ליטר יוגורט (**אפשר להחליף בשמנת / אשל / לבן( אני שמתי 2 יוגורט+חצי שמנת יוטבתה.
1קוביה גבינה בולגרית קשה מפוררת גס, [*השתמשתי בבולגרית "פנחס" וגם בפטינה, פיזרתי גם עלי מנגולד טריים חתוכים לרצועות ופיזרתי באופן חופשי מעל הגבינות] .

ההכנה:
 1. מערבבים את חומרי הבלילה מלבד הגבינה והבולגרית
 2. משמנים תבנית אפיה
 3. משאירים בצד לכיסוי המאפה 2 דפי פילו יפים ושלמים
 4. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות
5.   לוקחים עלה, מקווצ'צ'ים אותו(כאילו נייר שכתבנו עליו וברצוננו לזרוק לפח)טובלים בבלילה ובצורה זו מניחים אותו על המצע שלנו. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים ליד
 6. מפזרים מעל העלים המקומטים חלק מתערובת הגבינות ומעל מפזרים עלי מנגולד רצועות[אפשר גם בלי טעים גם בלי תוספות]
 7. חוזרים על פעולות 5 ו- 6 עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים רק שני עלים שהנחנו בצד
8.   פורסים מעל את העלים, את הקצוות דוחפים בזהירות בצדדים, שופכים מעל בערך כף שמן ומורחים את שני העלים שנותרו בוזקים קצת שומשום ולתנור.
 9. אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות (עד שיזהיב)
הפשטידה נהדרת...אין מילים...פשוט מהממתתתת...כדאי...

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משקה ציזיקי(יווני) או ז’אז’יק(טורקי)'
משקה ציזיקי(יווני) או ז’אז’יק(טורקי)
07/05/2014 | 12:45
104
משקה ציזיקי או ז’אז’יק - אותה גברת בשינוי אדרת...
המצרכים:
 4 גביעי יוגורט (אני מערבבת סוגים)
בערך11/2  [גביעי יוגורט ריקים] עם מים קרים מאוד [אפשרי להוסיף קוביות קרח]
3-4 מלפפונים ירוקים - קצוצים לקוביות קטנות ודקות.
 6 - 4 שיני שום כתושות [או יותר]
רבע חבילה שטופה שמיר קצוץ דק.
מלח

לערבב בקערת הגשה ולשפר תיבול..
מעל לפזר מעט שמיר קצוץ וזילוף דקיק של שמן זית, לסגור את פתח הקערה עם ניילון נצמד, ולהכניס למקרר עד שעת ההגשה, אפשר להוסיף קוביות קרח..
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק שעועית צהובה קר לשבועות - הונגריה'
מרק שעועית צהובה קר לשבועות - הונגריה
07/05/2014 | 12:52
16
91
מרק שעועית צהובה לשבועות - קר  גילה
13/6/2005  08:38

1/2 ק”ג שעועית צהובה - לנקות ולחתוך רצועות.
1/4 חב’ שמיר
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
200 גר’ גבינה
שמנת

בצל ירוק - קצוץ כולו
אטריות למרק
תפוחי אדמה
2 קישואים בינוניים
מלח, מעט פלפל לבן.

להגשה:
שמנת חמוצה רגילה
גבינה לבנה 5%

ההכנה:
להרתיח כחצי סיר מים, כדי כיסוי השעועית וקצת יותר, כשרותחים המים להכניס חופן שעועית, ברתיחה שנייה עוד חופן וכך הלאה, עד הסוף, להוסיף מעט מלח גס, לכסות ולבשל כ-40 דקות.
לאחר 20 דקות, מתחילת הבישול מוסיפים את הבצל, קוביות ת”א, איטריות חופן,
כ-5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הירק.
כשהמרק פושר מתבלים, מוזגים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף שמנת + כף גבינה לבנה, משפרים תיבול מערבבים ונהנים

אחד המאכלים שמחכים לו כל שבועות, לא טעים ביום אחר....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילה, יכול להיות שראיתי מתכונים שלך'
גילה, יכול להיות שראיתי מתכונים שלך
07/05/2014 | 13:00
2
67
באתר כלשהו (שכחתי איזה אתר - אולי של תנובה?)
כי העלו שם מתכונים של הגולשת גילה ובין היתר היה גם המרק הזה?
(זה היה לפני כשבוע, כשחיפשתי מתכונים לשבועות...)
ואהבתי מאוד את הבניצה - תודה רבה על מתכונים מעניינים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי - כנסי בבקשה'
רותי - כנסי בבקשה
07/05/2014 | 21:50
45
גלשתי בעבר בשף הלבן וזה שייך לתנובה, אולי....לא גולשת שם היום ולכן לא יודעת.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מיתבלי גבינה טובים'
מיתבלי גבינה טובים
08/05/2014 | 14:01
95
מיתבל גבינה פיקנטי  גילה

חבילת טוב טעם
1/2 אשל
שמנת חמוצה
8-9 גבעולי שמיר - רק העלים קצוצים
כ-1/2 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
4 שיני שום כתושים

*לערבב הייטב לממרח אחיד, ולהשהות כ-12 שעות לפני ההגשה...בתיאבון ובהנאה..~~~!!

***********************************************************************************************

 מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” /  גילה ------------------ בתמונה
 
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...
750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
כף שתים מיונז
כפית שטוחה מלח
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי]
4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)

מלפפון חמוץ קצוץ דק [כבוש במלח]
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
*טיפ – אם ממהרים, אפשר למעוך את הבצל הירוק הקצוץ עם המלח וכך הטעמים משתחררים במיידי.

***********************************************************************************************************

מיתבל צנוברים וגבינת שמנת

מיתבל טעים שאפשר להגיש ליד קרקרים וירקות, כפתיח לסעודה או באירוח קל.

החומרים:
100 גרם צנוברים
200  גרם גבינת שמנת
חצי גביע יוגורט
שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מטגנים קלות במעט שמן, את הצנוברים, עד להזהבה ומרסקים במעבד מזון.
מערבבים עם שאר החומרים ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.

מגישים בתוספת קרקרים, צנימים ועגבניות מיובשות.

******************************************************************************************

מתבל פיקנטי עם בצל מטוגן

1-2 חב' גבינת טוב טעם או כחושה אחרת.
2-3 בצלים גדולים קצוצים, להזהיב במעט שמן

לערבב גבינה+בצל מטוגן עם שאריות השמן או
להוסיף 1-2 כפות מיונז (לא חייב, אבל פיקנטי)
פל"מ
לערבב הכל...ובתיאבון.





אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בלינצ'ס מהממת של יהודית לוי צ.'
פשטידת בלינצ'ס מהממת של יהודית לוי צ.
07/05/2014 | 22:13
3
176
פשטידת בלינצ'ס פיטריות ו יהודית לוי 22:50 | 17/08/08
**מ ע ו ל ה**

המצרכים:
1 חב' של עלי בלינצ'ס
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים
2-3 קופסאות פיטריות קצוצות
1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, מרק פיטריות או עוף או בצל
2-3  ביצים תלוי בגדול

ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב
להוסיף פיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.

**לקרר להוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס ולסדר בתבנית משומנת
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס ולאפות.

ניתן  קלתית בצק פריך. בצק שק"ם
בהצלחה ובתאבון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילה, שאלה:'
גילה, שאלה:
08/05/2014 | 00:13
2
54
כשאת אומרת "ניתן קלתית בצק פריך" - הכוונה להכין את הקלתית ומעל זה לשפוח את הפטריות עם השמנת והביצים?
אם כן, אני מבינה שמערבבים את כל הבלילה והביצים עם הפטריות, נכון?

ועלי בלינצ'ס אפשר למצוא בכל סופר? ואיפה מחזיקים אותם - במקרר?

תודה מראש על התשובות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי רותי - כנסי פליזזז'
היי רותי - כנסי פליזזז
08/05/2014 | 07:37
1
52
המשפט האחרון "ניתן  קלתית בצק פריך. בצק שק"ם", השתרבב ולא שייך...

מספר באורים: (לא שמתי לב, את המתכון העברתי מאוחר בלילה, בדרך כלל אם נעשו שינויים אני מוסיפה אותם)

מכינים מלית כפי שכתוב, מזהיבים בצל (אני קוצצת אותו גס)
פותחת את שלוש קופסאות הפיטריות החתוכות (מוסיפה אותם חתוכות) ושוטפת היטב מחומרי השימור...מוסיפה למחבת להמשך הזהבה, ולהמשך ההכנה כפי שכתוב.
ממלאה כל עלה בלינצ'ה, סוגרת ומביאה את הצדדים פנימה, ומגלגלת עד סגירת הרול, מניחה על התפר בתבנית, כך ממשיכה עם יתר הבלינצ'ס, ומניחה אותם זה לצד זה, עד שכל התבנית מתמלאת בלינצ'ס.
תמיד נשארת מלית, מוסיפים לה ביצה, טורפים היטב ושופכים מעל כל הבלינצ'ס כציפוי...אופים עד הזהבה ...ונהנים מכל ביס.

ותודה רבה ליהודית ךוי חברתי היקרה, שהביאה לי מתכון כל כך טוב, שכל פעם שמכינה אותו, קוצרת תשבחות רבות.
אז כל שנותר לי לומר לכולן...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה על ההבהרה, גילה. נראה לי'
תודה רבה על ההבהרה, גילה. נראה לי
08/05/2014 | 08:57
23
שאאמץ את המתכון לשבועות.
אולי אוסיף קצת גבינה צהובה מלמעלה - בתור חובבת גבינות היסטרית.

ותיקון שגיאת כתיב שלי: לשפוך, כמובן, ולא לשפוח!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אוורירית ללא גלוטן - נהדרת'
עוגת גבינה אוורירית ללא גלוטן - נהדרת
08/05/2014 | 08:32
126
עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים (ללא בצק, ללא קמח, טובה גם בפסח)               

750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה את טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב

לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים +  כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה ומערבבים בקיפול עדין...
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות  מיי ברז מסביב...[העוגה נאפת על אדים]
אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה...להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..

הציפוי:
3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) - להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6  שקיות סוכר וניל
*לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה...לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.
ניתן להוסיף מעל או במקום קצפת:
שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט ווניל
להקציף יחד ולמרוח מעל

תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם קונפיטורת פרי ןפירורים'
עוגת גבינה עם קונפיטורת פרי ןפירורים
08/05/2014 | 08:42
104
עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!!  גילה
 
עוגת גבינה עם ג'לי קונפיטורה ופירורים –(המצאה שלי - גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה חדשה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש  תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
 1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
 2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
 3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
 גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
 3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות  ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת מוס גבינה ללא אפיה בציפוי שוקולד לבן'
עוגת מוס גבינה ללא אפיה בציפוי שוקולד לבן
08/05/2014 | 08:49
114
עוגת מוס גבינה קרה עם ציפוי גנאש שוקולד לבן של יהודית צ'יפרוט-לוי

ליטבול בישקוטים בחלב בננה ולסדר בתבנית
[אני גילה טבלתי בחלב מהול בליקר בננות –מעולה]

להקציף יחד:
1/2 2 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 איסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
להוסיף: 500 גרם גבינת סקי 5% בתנועות קיפול
לערבב עם שקית ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים רותחים, לערבב עם 2 קוביות קרח ואח"כ עם הגבינה והקצפת.
ולשפוך מעל הבישקוטים וליישר.
להמיס בסיר כפול 100 גרם שוקולד לבן+ 1/4 שמנת מתוקה [63 מ,ג] לאחר מכן להוסיף את הרבע שמנת הנותרת כשהיא קרה בזהירות לשפוך על העוגה ולנענע עד שהכל מצופה
ולהכניס למקרר לכמה שעות.

* הכנתי בתבנית חד פעמית בגודל רגיל.
* לא לוותר על חלב הבננות לבישקוטים מוסיף המון.
* בהצלחה, עוגה מעולה עם טעם של עוד... תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
08/05/2014 | 10:11
3
37
עוגיות מעטפות גבינה דעלקעלאך  של ציפורה קרייזמן מתוך ספרה ניחוחות שבת וחג.
בהמלצת ניצי ז"ל מוואלה   
רוצה רק לציין שזה אחד המתכונים המשובחים למעטפות גבינה. לא אוהבת את גרסת השמרים,
יוצא יותר מידי לחם עבורי. המעטפות האלו לטעמי, הן רק תירוץ למלית. לכן אוהבת בצק עדין שלא משתלט, לא בטעם ולא בגודל. המתכון הזה שונה מהמתכון שמופיע בספרה של ציפורה קרייזמן "ניחוחות המאפה", שם הבצק הוא שמרים קר. כאמור, אני מעדיפה את הגרסה הזו.

לבצק:
30 ג' שמרים
כ-3/4 כוס חלב פושר
3 כפות סוכר
1 ק"ג קמח
קורט מלח
200 ג' מרגרינה עם מלח
100 ג' חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע לבן
3 ביצים שלמות

למלית:
1 ק"ג גבינה כחושה
100 ג' צימוקים
2 חלמונים (צהוב)
1 כף אבקת קינמון – לא חובה
קליפת לימון מגוררת דק
4 שקיות סוכר וניל
1-1/21 כוסות סוכר

לקישוט:
ביצה טרופה
אבקת סוכר

להכנת הבצק:
לערבב את השמרים עם 1 כף סוכר ו- ¼ כוס מהחלב. לערבב ולהניח לתסיסה, למשך 10 דקות. לשים את הקמח, השמרים וכל שאר החומרים בקערת מיקסר וללוש לבצק נוח וגמיש שנפרד בקלות מקערת המיקסר. לצנן במקרר שעות אחדות.

להכנת המלית:
לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה.

להכנת העוגיות:
לחלק את הבצק ל-4 כדורים. לרדד כל כדור לעלה בגודל 30X40 ס"מ. לחתוך כל עלה ל- 4 רצועות אורך ו- 4 רצועות רוחב.  מתקבלים 16 מלבנים. לשים על כל ריבוע כף מהמלית. לאחד את ארבעת הקצוות של ריבוע הבצק כך שיפגשו במרכז. להדק את נקודת המפגש במרכז כדי שלא תיפתח. רצוי לתקוע בנקודה זו קיסם שלא יאפשר פתיחת הבצק בזמן האפייה. לאחר האפייה להוציא את הקיסמים.
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות, ולאפות כל תבנית במשך 20 דקות.

הערות שלי:
לא השתמשתי במרגרינה, שמתי חמאה במקום באותה כמות.
לא היה לי לבן, הוספתי שמנת חמוצה באותה כמות במקום.
השמטתי את הקינמון. לא מתאים לדעתי.
השתמשתי בגבינת טוב טעם, למלית.
בהצלחה ושבת שלום, ניצי ז"ל.

ניצי ז"ל היתה אחת הבשלניות המיוחדות והנדירות בדורנו, היתה לי הזכות להכירה ולהיות באחת הסדנאות המיוחדות שלה אצל מאיר השמן, סדנא שלא אשכח לעולם...גילה
ניסיתי מגוון גדול ממתכוניה הרבים, הם טובים מאוד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, גילה. לניצי ז"ל יש מקום של כבוד'
תודה, גילה. לניצי ז"ל יש מקום של כבוד
08/05/2014 | 10:57
2
72
אצלי במטבח ואצלי בלב.
לא הכרתי אותה - אפילו לא היכרות ורטואלית - אבל מאיוש הביאה לי מתכון שלה - עוגת שוקולית.
ואין מי שלא מתעלף ממנה.
רק עכשיו ביקשה אחות של חברה שאשלח לה את המתכון - הבאתי את העוגה הזאת לפיקניק (בבית!) ביום העצמאות - וכרגיל, היא קצרה מחמאות!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי את מרגשת....'
רותי את מרגשת....
08/05/2014 | 12:52
1
74
הכרותי עם ניצי ז"ל, היה חד פעמים, התכתבנו במייל, העברתי לה מתכונים טובים שלי, והיא מאוד אהבה, יש אחד במיוחד שהיא ציינה והמליצה , "עוף בקפה"(פולקס הודו/ואו כרעיים עוף) של אמא בוצי שלי....

יש לי תיקיה עם מתכונים של ניצי ז"ל שאספתי, כך שאם את רוצה מתכון כלשהו (את וכולם...) אז בבקשה....

יש לי מתכון של עוגת שוקולית של סברו בהמלצה אישית שלה....כנסי לקובץ וראי האם זו העוגה המדוברת, אז אכין...

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן, גילה. זה המתכון הזה. תכף ארשום'
כן, גילה. זה המתכון הזה. תכף ארשום
08/05/2014 | 13:38
47
לך איך אני מכינה - טיפה שונה.
אבל אם יש לך משהו שלה שאת ממליצה - אשמח מאוד לקבל.
מתישהו. זה ממש לא דחוף.
בקשר לעוף בקפה, הייתי שמחה להכין - אבל בפסח מישהי אחרת הכינה (אני לא יודעת לפי איזה מתכון), ולא אהבו את זה במשפחה שלי - אז אני לא יודעת להגיד לך.
בכל מקרה, קראתי כמה מתכונים של אמא בוצי שלך - שתזכה לחיים ארוכים בבריאות איתנה - וחלק אהבתי. אני חושבת שאפילו שמרתי.

בקשר לעוגה: אני מקציפה את הביצים עם הסוכר (ולא מערבבת הכול), מוסיפה את השמן ומקציפה.
אחר כך מקפלת לסירוגין את היבשים עם מיץ תפוזים (הכנתי אותה פעם עם חלב ופעם פרוותתי והכנתי עם מיץ תפוזים - מבקבוק - והעוגה עם המיץ הייתה טעימה יותר!) והופ לתנור.
יוצאת מעולה - עסיסית ומעלפת.
אז לפחות דרך המתכונים שלה ימשיכו לזכור את ניצי לאורך ימים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיש פטריות מעולה של אריאלה פיקסלר אלון'
קיש פטריות מעולה של אריאלה פיקסלר אלון
08/05/2014 | 10:20
88
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
מאפה טעים ברמות על....שווה ביותר לאירוח.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פסטות ורטבים של ניצי ז"ל'
פסטות ורטבים של ניצי ז"ל
08/05/2014 | 13:46
47
ספגטי אלפרדו ניצי מוואלה

עוד רעיונות לספגטי מוקרם בגבינה
חומרים ל-500 גרם פסטה:
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100-50 גרם פרמזן מגוררת

בסיר מחממים חמאה, יין ושמנת. מבשלים תוך כדי ערבוב עד לדרגת הסמיכות הרצויה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפסטה המבושלת ונותנים לה לספוג את הרוטב.
מוסיפים גבינת פרמזן, מערבבים ומגישים.
תמיד אפשר להסמיך את הרוטב עם כפית קמח.
בדיוק באותה צורה, את יכולה לערבב את הרוטב עם הספגטי, להוסיף את הפארמיג'יאנו המגורר,
לחתוך קוביות קטנות של מוצרלה, או להוסיף גבינה מגוררת, לערבב ולשלוח לתנור לכמה דקות עד שהגבינה תימס.
דרך נוספת היא להכין בשמל דליל:
להמיס מעט חמאה 30-50 ג'), בסיר קטן, להוסיף קמח - כמה כפות, כמה שהחמאה מקבלת, תוך כדי ערבוב כך שלא יווצרו גושים. להוסיף מעט חלב חם תוך עירבוב עד שתיווצר רביכה חלקה ללא גושים. להוסיף קרטונית שמנת מתוקה (או להוסיף כמות שווה של חלב) ולערבב. הרוטב צריך לצאת חלק וקטיפתי. להוסיף מעט פלפל שחור ומוסקט ומלח לפי הטעם.
לתוך הרוטב ניתן להמיס גבינות מכל סוג שאת אוהבת, החל בגורגונזולה וכלה במוצרלה דרך הפארמיג'יאנו וגם משולשי הפרה הצוחקת. לערבב את הספגטי עם הרוטב ולהוסיף עוד גבינה מגוררת או חתוכה לקוביות.
ועוד דרך רוטב עגבניות:
להכין רוטב עגבניות מרסק עגבניות או מעגבניות טריות לפי כל דרך שמכירים (בצל מטוגן, שום כתוש, אורגנו, רסק עגבניות או עגבניות קלופות חתוכות קטן ובישול עד שיווצר רוטב חלק וטעים. מלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם מעט יין לבן). להוסיף לרוטב קרטונית שמנת מתוקה ולערבב. להוסיף לרוטב גבינה מגוררת (החל ממוצרלה, גבינה צהובה רגילה, פארמיג'יאנו די פרמה וכד') לערבב ביחד להגיש או לשלוח לתנור להקרמה ו... לשולחן.

פסטה אימפסטיציאטה הגרסה החלבית:
המון עגבניות תמר (או קופ' של עג' מרוסקות(אני מעדיפה  טריות)
1-2 בצלים קצוצים
2 שיני שום חתוכות
המון טימין טרי או אוריגנו
1-2 קרטוניות שמנת מתוקה
גבינה מגוררת: מוצרלה, פארמיגי'אנו, צהובה - מה שאוהבים
לאדות את הבצלים במעט שמן זית מחוזק בחמאה להזהבה. להוסיף השום.
להוסיף את כל העגבניות חתוכות לקוביות.
אפשר כמובן לקלף לפני (חליטה וקילוף) ואפשר גם שלא, בתנאי שיש מיקסר מוט לטחינה חלקה של התוצר הסופי.
לבשל במכסה סגור המון זמן עד שנוצר רוטב.
את הרוטב אפשר לטחון במיקסר מוט כדי שאף ילד לא יתקל חלילה וחס, בפיסת קליפה, רחמנא ליצלן.
להחזיר לסיר. להוסיף המון טימין טרי ואוריגנו או אחד משניהם, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. להוסיף קרטונית (אחת או שתיים) של שמנת מתוקה. לערבב ולשפר טעמים. לא להביא לרתיחה. למעשה אפשר לכבות את האש בשלב הזה.
לבשל את הפסטה ולסנן בשלב האל דנטה...להעביר לפיירקס.
למזוג הפסטה לפיירקס. להוסיף הרוטב ולערבב.
להוסיף המון גבינות (לפי מה שאוהבים). לפזר עוד גבינה מגוררת למעלה, להוסיף שכבת פירורי לחם, תבלינים שאוהבים (אבקת שום, פפריקה או שבבי צ'ילי למשל) מלח ופלפל ולשלוח לתנור לאפיה.
את כל ההכנה אפשר לעשות מראש ולהקפיא מיד עם ערבוב הרוטב.
להוציא מהפריזר לפני האפייה, לאפות בחום נמוך תוך שמשגיחים שלא ישרף, להוציא, לפזר עוד גבינה מגוררת, להחזיר לאפיה אחרונה ולהגיש מיד.
אפשר גם להוציא מההקפאה. להפשיר לאט. לפזר גבינה מגוררת ואז לאפות ביחד. ואפשר גם לאפות ואז להקפיא הכל, בתנאי שלא אופים עד ששחום לחלוטין. בשלב ערבוב הרוטב אפשר להוסיף תוספות שאוהבים, אפונה עדינה מופשרת, עשבי תיבול שאוהבים, פרוסות פטריות (אם טריות, להקפיץ לרגע בחמאה), ארטישוקים, פלפלים בכמה צבעים קצוצים לקוביות, וכל מה שאוהבים.
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בלינצ'ס גבינה וקינמון - אתר טעמים חדשים'
בלינצ'ס גבינה וקינמון - אתר טעמים חדשים
07/05/2014 | 13:46
69
בלינצ'ס גבינה וקינמון

מרכיבים
4 ביצים
2 כוסות קמח
כפית שטוחה של מלח
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
4 כפות שמן
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חמאה לשימון המחבת

מצרכים למילוי:
חבילת גבינה לבנה(איזה אחוז שומן שאוהבים)
כפית תמצית וניל
כף וחצי סוכר
גרידת קליפת לימון
חצי כפית קינמון טחון


הוראות הכנה

1.אופן הכנת המילוי: מערבבים היטב את כלל מצרכי המילוי ומכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

אופן הכנת הבלינצ'ס:

תחילה חשוב לנפות את הקמח. בקערה רחבה מערבבים את כלל מצרכי הבלינצ'ס עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים משמנים מחבת על אש בינונית ומניחים מעט מהבלילה במרכז המחבת ומנערים אותה לצדדים כך שהתערובת תגיע לכלל צידי המחבת. לאחר שרואים בועות בכלל שטח הבלילה ניתן להפוך ולטגן כדקה נוספת.מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר, מורחים מהתערובת כל בלינצ'ס סוגרים ומקפלים בקצוות

מגישים למרכז השולחן.  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' קובניות ממולאות בגבינה'
קובניות ממולאות בגבינה
07/05/2014 | 16:04
13
177
מאפה  מנצח
1 ק"ג קמח

50 גרם חמאה

כף מלח

חצי כוס סוכר.

1 ביצה

1 כף גדושה שמרים יבשים

שתיים ורבע כוסות מים (בערך אולי תצטרכו להוסיף מעט מים)

למריחה על הבצק 50 גרם חמאה מומסת וקרה או בטמפרטורת החדר

למילוי :

1 חבילה גבינת חמד 5% מעוכה

200 גרם גבינה צפתית מגורדת

חצי קילו גבינה 5% מסוננת מנוזלים לפחות 3 שעות.

פלפל שחור (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח,  מלח ,סוכר כמה דקות להוסיף את החמאה  והביצה ולערבב להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך נעים למגע וקצת דביקי.(אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).לכסות את הבצק בנילון ומגבת ולהתפיח כשעה וחצי.

להכנת הגבינה:

בקערה לערבב את כל  הגבינות .

להרכבת הקובניות:

לחלק את הבצק ל6 חלקים שווים.

למרוח מעט שמן על משטח עבודה ולשטח את כדור הבצק עם כף היד.

למרוח בחמאה  בטמפרטורת החדר (או מומסת אבל קרה)

למרוח בחלק מהגבינה .

לגלגל לרולדה ולחתוך  באורך של4 ס"מ.

להניח במגש במרחקים קטנים.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות בערך כ35-40 דקות.

לא מתפיחים את הקובניות הממולאות .

כשאתם מחממים את המאפה פזרו מעט קוביות קטנות של חמאה בין הקובניות וואוווו זה יאמיייייי;)

זהו תכינו תהנו וספרו איך יצא.

המאפה נשמר טוב  בהקפאה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
שלכם טובה


טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' קאדה ממכר'
קאדה ממכר
07/05/2014 | 16:20
6
144
רק שתדעו ולא תגידו לא אמרתי ממכר

1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .

למילוי:

3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.

גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.

קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.

לערבב הכל ביחד.

אופן ההכנה:

לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את  המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהניח להתפחה .

ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.

לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .

עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.

לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.

הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .

אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .

מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן

אבל את הראשון חובה עליכם לאכול

כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.

בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך  יצא.

שלכם

טובה.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


בברכת חג שמח  לכל המבקרים











אוכל כשר >>
לצפיה ב-' לזניה ממצות'
לזניה ממצות
07/05/2014 | 16:31
5
94
קצת באיחור (בגלל  "תקלה" בריאותית)
אז למי שאין בעיה עם מצות (כמוני ) שיכין כמובן אם נשאר לכם מצות.
ואם לא נשארו מצות אפשר להמיר אותם באיטריות לזניה..והשאר אופן ההכנה והמילוי אותו הדברהחומרים הנדרשים:

9 מצות מכונה

למילוי :

2 קופסאות קוטג` 5%

חצי חבילה מגורדת גבינת חמד (אני תמיד משתדלת לקנות את ה 5%)

חופן עלי פיטרוזיליה קצוץ דק (לא חובה מוסיף טעם)

10 פרוסות גבינה צהובה

2 ביצים.

לרוטב:

5 עגבניות גדולות אדומות ובשלות מרוסקות בבלנדר

4 שיני שום קצוצות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

חצי כוס מים

מלח

פלפל שחור.

אופן ההכנה :

להרטיב את המצות בזרם של מים כמה דקות לנער את המים ולכסות במגבת לחה או להכניס לשקית נילון

להכנת הרוטב:

בסיר קטן לערבב את כל החומרים ולבשל על אש נמוכה  עד להסמכה. בערך 20 דקות. לצנן .

להכנת המילוי:

לערבב את כול החומרים.מלבד הגבינה הצהובה

הרכבת הלזניה:

בתבנית בינונית להניח את המצות אחת צמודה לשניה. כמובן אם נשאר רווח תשברו מצה ותשימו עד כדי כיסוי התבנית.

מעל המצות שימו רוטב על פני השכבות. על הרוטב שימו שכבה של המילוי.

על המילוי פזרו חתיכות גבינה צהובה.

השכבה השניה שוב מצות רוטב מילוי הגבינה וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה שלישית שוב מצות -רוטב- מילוי הגבינה -וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה אחרונה מצות ולמרוח את הרוטב שנשאר.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות 15 דקות.

להוציא את הלזניה לפזר כוס פתיתי גבינה צהובה. ולהכניס שוב לאפיה של עוד 15- עד 20 דקות.

תכינו ותהינו

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


טובה





אז שנהיה רק בריאים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' קאהי (עירקי )'
קאהי (עירקי )
07/05/2014 | 16:40
4
110
1 ק"ג קמח

כף גדושה סוכר

כף שטוחה מלח

כף שמרים יבשים

מים מהברז שתיים וחצי כוסות

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (למריחה על הבצק)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר

להכניס את כל  החומרים וללוש בצק רך.

לכסות ולהניח להתפחה.

ליצור כדורים זוגיים במשקל שווה ולהתפיח כ10 דקות.

לקחת כדור אחד לרדד למרוח בחמאה ולקפל כמעטפה כל קיפול למרוח בחמאה.

להניח בצד. לקחת כדור שני לרדד דק ולמרוח בחמאה.

לקחת את הריבוע שקיפלנו ולהניח במרכז הכדור השני שרידדנו.

לקפל על הריבוע המוכן את הבצק שוב לארבע כל קיפול למרוח בחמאה. כך נוצר לנו ריבוע שמנמן.

להניח מכוסה להתפחה.

להמשיך כך עם כל זוג כדורי בצק.

אחרי התפיחה של הריבוע השמנמן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ

לחמם מחבת טפלון (אפשר גם בחשמלי) לשים מעט חמאה ולטגן משני הצדדים.

לפזר סוכר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים ואפילו בלי תוספת זה טעיםםםם.

המאפה טעים מיד כשהוא חם.

נשמר בהקפאה טוב . אפשר לחמם שוב במחבת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
תהנו

חג שמח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' קנלוני'
קנלוני
07/05/2014 | 16:49
3
93
ממולא בגבינה ועלי תרד
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון הבצל

250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קופסה קוטג`

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור



אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.

מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.

מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.

ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

להשאיר רווחים שלא ידבקו.



להקרמה:

2 מיכלי שמנת לבישול

1 כפית מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט קורט

כף קמח

רבע כוס חלב

בצל ירוק ( לא חובה )



אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עם התבלינים.

מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.

למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.



נאכל בשמחה והנאה חם או קר.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' לא ידוע של איזו עדה "גלאט "'
לא ידוע של איזו עדה "גלאט "
07/05/2014 | 17:05
2
100
רק להגיד שהמאפה טעים מאוד.
אני  קוראת לו קיש קישואים
לבצק ל3 קישים גדולים אפשר להכין קטנים יותר

500 גרם קמח

כפית מלח

כף סוכר

50 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס חלב

כפית גדושה שמרים יבשים

1 ביצה

למילוי:

3 קישואים פרוסים לעובי של חצי ס"מ.

כוס גבינה צהובה מגורדת

1 חבילת גבינת חמד 5%.

1 חבילת עלי סלק הירוק בלבד מושרים במים רותחים וסחוטים.

4 כפות עישבי  תיבול  = פיטרוזיליה קצוצה +בזיליקום קצוץ + 3 שיני שום כתושות + שמן זית

למריחה על הבצק

ביצה טרופה במעט מים

שומשום

הכנת הבצק :

לשים בקערת המיקסר את כל החומרים וללוש בצק רך ונעים אך לא דביק.

לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.

הכנת המילוי :

את הקישואים אפשר להכין בכמה דרכים:

אני הכנתי כך:  פרסתי את הקישואים המלחתי קלות והכנסתי לטוסטר לכמה דקות.עד לריכוך קל.

אפשר לטגן בשמן ולשים במסננת להגרת הנוזלים.

אפשר באפיה

ואפשר לשים במסננת להמליח קלות .ואחר כך לנגבם היטב.

לקצוץ את עלי הסלק ולשפוך עליהם מים רותחים לכמה דקות. לשים במסננת להגרת הנוזלים.

להכנת המאפה:

להוציא מהמקרר את הבצק לחלק לשלושה כדורים.

לרדד מכל כדור עיגול בקוטר של 30 ס"מ

למרוח עליו עשבי תיבול.

לשים את גבינת החמד.להשאיר שוליים לסגירת הבצק.

על הגבינה הלבנה לשים את חלק מעלי הסלק .

על עלי הסלק לפזר חלק מהגבינה הצהובה.

לשים את הקישואים חופפים אחד על השני .

לסגור את הבצק עם השוליים שהשארנו.

למרוח בביצה ולפזר שומשום

להכין תבנית מרופדת בניר אפיה.

לאפות ב175 מעלות כ25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

הערות

את המאפה הכנתי כבר כמה פעמים הוא פשוט נפלא.

הכנתי עם תוספת של בטטות וגם תוספת דלעת ,תוספת פיטריות תוספת פלפלים .

ותמיד על כל התוספות את הקישואים.

אז כמו שתמיד אני אומרת תתפרעו.                                                 

ושיהיה לכם בהצלחה.
המאפה נקרא גם "גלאט "

.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

טובה






אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מאפינס או ניוקי גדולים (איטלינו '
מאפינס או ניוקי גדולים (איטלינו
07/05/2014 | 17:12
1
107
1 ליטר חלב

300 גרם סולת

50 גרם חמאה

150 גרם גבינת גאודה מגורדת

2 חלמונים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

החומרים לרוטב:

1 שמנת לבישול 10%

2 קוביות בזיליקום של קנור

3 עגבניות רכות מרוסקות

קופסת פיטריות טריות פרוסות.

פלפל שחור

קורט סוכר

מעט מלח

כמה עלים של בזיליקום

כף שמן זית

לבחירה גבינה צהובה מגורדת /לפיזור על הרוטב.

אופן ההכנה:

מרתיחים את החלב

מוסיפים את הסולת תוך כדי בחישה מהירה.

מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הגאודה המגורדת החמאה והתבלינים.

מערבבים את החלמונים בקערה קטנה ומוסיפים אותם תוך כדי בחישה מהירה לסולת.

מצננים את העיסה.

משמנים תבנית שקעים ובידיים רטובות מכינים כדורים בגודל של חצי מהשקע .

אופים בתנור שחומם ל200 מעלות בערך כ15 דקות או עד הזהבה יפה.

הכנת הרוטב:

בסיר שמים שמן מוסיפים את הפטריות מאדים כמה דקות עד לריכוך מעט של הפטריות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות המלח הסוכר ופלפל שחור .מוסיפים את קוביות הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כמה דקות.

מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד שהשמנת רותחת (כל הזמן לערבב ) .

ההגשה:

שמים שלושה מאפינס בצלחת יוצקים עליהם את הרוטב החם /למי שאוהב את טעם הבזיליקום לקרוע כמה עלים ולפזר.

ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת ולערבב עם הרוטב בהגשה.

אבלללל גם בלי זה מאוד טעים.

תהינו

ושיהיה בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תמונה של הקובניות שכחתי(של תימנים משוכנז )'
תמונה של הקובניות שכחתי(של תימנים משוכנז )
07/05/2014 | 17:19
137
לצפיה ב-'מומלץ ביותר אני ניסיתי שנה שעברה וכמובן השנה '
מומלץ ביותר אני ניסיתי שנה שעברה וכמובן השנה
07/05/2014 | 19:21
3
68
מכינה שוב אחרי הצלחה מסחררת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם אני הכנתי את הקובניות פעמיים'
גם אני הכנתי את הקובניות פעמיים
08/05/2014 | 00:09
1
47
ופעמיים הן נחלו הצלחה מסחררת.
אני חושבת שגם השנה אכין - למרות שבדרך כלל אני לא חוזרת לעתים קרובות על מתכונים - גם אם הם מוצלחים.
בדרך כלל אני בעד התימנים (צריך לשמור אמונים, לא?) אבל הקובניות המשוכנזות האלה לוקחות בגדול - אז הפעם אני חורגת ממנהגי וחוצה את הגבול לצד השני.

וטובה אלופה - יש לה המון דברים טובים!!
תודה, טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי '
רותי
08/05/2014 | 05:05
28
לצפיה ב-'אושרתי '
אושרתי
08/05/2014 | 05:03
22
לצפיה ב-'תודה רבה על המתכונים והתמונות!!'
תודה רבה על המתכונים והתמונות!!
07/05/2014 | 22:08
1
21
לצפיה ב-'רוזי '
רוזי
08/05/2014 | 05:06
15
לצפיה ב-'עוגת גבינה /לינדוש'
עוגת גבינה /לינדוש
07/05/2014 | 19:33
69





..








                                                             




החומרים לבצק הפריך:
100 גרם חמאה
1 ביצה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח

למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
4 כפות קורנפלור או אינסטנט פודינג וניל

תבנית אפיה בקוטר 26 ..או מלבנית גדולה.

  אופן הכנת הבצק הפריך:
לשים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר וללוש לבצק. לרדד לעיגול בגודל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס``מ. להניח את הבצק בתחתית התבנית ( ומי שרוצה אפשר גם לרפד דפנות ). להעביר למקרר.

בינתיים להכין את המלית:
בתוך מיקסר לשים את כל החומרים. לערבב לעיסה חלקה, להוציא את התבנית מהמקרר, ולצקת את העיסה מעל הבצק. לאפות בחום של 180 מעלות עד שהגבינה מתייצבת. להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח נקייה. ניתן לצפות בקצפת או להשאיר אותה איך שהיא.


תמונות יש בקישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

~~לינדה~~~
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ