פינת האוכל העדתי מידי רביעי

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי מידי רביעי


עברנו את חג הפסח, ואנו בפיתחו של חג העצמאות (6.5)...


לכן החלטנו השבוע שמה יותר מתאים ממישרים לבשרים/ירקות על האש, וכל מה שנילווה בפקניקים כאלה.

תהנו..
.גילה.
 

ninga 3

New member
מישרה לבשרים על האש

לקילו בשר פרגיות/הודו/אחר:
3 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
מיץ מחצי לימון
כפית שטוחה חרדל
מלח/פלפל
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט אבקת קארי

לערבב היטב ולהשרות את הבשר לפחות חצי שעה לפני הצלייה, ועד מס' שעות.

המלצה: לשפד על שיפודי מתכת. החום חודר לבשר והצלייה אחידה וטובה.
אם בכל זאת משפדים בשיפודי עץ, יש להשרות את שיפודי העץ המים (מי ברז רגילים) לכמה שעות, כדי שיספגו את המים ולא ישרפו על האש.
 

ninga 3

New member
קבב רומני מדהים של אמא בוצי שלי

קבב רומני של אמא בוצי שלי


החומרים:
קילו בשר טרי טחון (1/2בשר צוואר /1/2 שפונדרה)
מעט שומן אווז או כבש [אני שמה כף]
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה [רצוי רק העלים]
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון [אני סוחטת]
6-8 שיני שום, כתושות או יותר [רומנים אוהבים שום]
כפית אבקת גריל עוף או אבקת מרק
כפית אבקת סודה לשתייה
מלח, פלפל

לערבב הכל בקערה, וממש ללוש מעט ותוך כדי לישה להוסיף כ-1/2 כוס מים קרים, כל פעם כף.
בעזרת ידיים רטובות ליצור קציצות או צורה שתאהבו ועל האש.
תהנו ....גילה
 

תמי לא 4

New member
נשמע טעים! אהבתי את הקטע של להוסיף שומן אווז

אני רוצה לנסות את המתכון הזה. אבל יש לי שאלה - מישהי כאן ניסתה אותו או דומה לו על גריל גז? (קניתי כזה לאחרונה ועוד לא יצא לי לחנוך אותו).
 
המתכון נשמע מעולה.. אבל אפשר לדעת למה..

מוסיפים אבקת סודה לשתייה?
אני בפסח הכנתי גם קבבים והוספתי להם את כל המרכיבים שכתבת חוץ מאבקת סודה ושומן אווז...
שמתי את הקבבים על הגריל גז החדש שקנינו מאמישרגז, ואני חייבת להגיד שהם יצאו מעולים!!
פעם הבאה אני אוסיף גם שומן אווז.. אני בטוחה שזה ישדרג את הטעם יותר (למרות שכל המשפחה אהבה.... אבל תמיד כיף לנסות דברים חדשים).
 

ninga 3

New member
מרינדה משגעת לפרגיות

מרינדה משגעת לפרגיות

לא משנה אם בשיפוד או סטייק פרגית, מדובר בטעם גן עדן.

מערבבים יחד:
1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס מיונז
1/4 כוס רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1 כף סילאן
מלח לפי הטעם
משרים את הפרגיות לפחות שעה במרינדה ואז משפדים או צולים כסטייקים על האש

תהנו...גילה (בקובץ המתכון + תמונה)
 

לינדה7

New member
כנפי עוף ברוטב ברביקיו.

כנפי עוף ברוטב ברביקיו

השף יענקל'ה שיין ממסעדת ה"מיטבר"


חומרים:
1 ק"ג כנפי עוף נקיות
240 גרם קטשופ חריף
2 כפיות שטוחות של שום כתוש
4 כפיות דבש
4 כפיות סויה
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפיות חומץ בלסמי
160 גרם רוטב צ'ילי מתוק.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

2. משרים את הכנפיים במשך שעה ברוטב לפני הצליה (חלקי עוף שלמים יש להשרות כשעתיים לפחות לפני הצליה).

כמו כן, הרוטב מתאים גם לבשר לבן, עגל חלב, פרגיות וחזה עוף, אך יש למרוח אותו בזמן הצלייה.

 

ninga 3

New member
כנפיים ברוטב פיקנטי טעים

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 
למעלה