לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1031610,316 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי מידי רביעי'
פינת האוכל העדתי מידי רביעי
<< ההודעה הנוכחית
23/04/2014 | 07:34
7
184
עברנו את חג הפסח, ואנו בפיתחו של חג העצמאות (6.5)...

לכן החלטנו השבוע שמה יותר מתאים ממישרים לבשרים/ירקות על האש, וכל מה שנילווה בפקניקים כאלה.

תהנו...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מישרה לבשרים על האש'
מישרה לבשרים על האש
23/04/2014 | 07:46
126
לקילו בשר פרגיות/הודו/אחר:
3 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
מיץ מחצי לימון
כפית שטוחה חרדל
מלח/פלפל
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט אבקת קארי

לערבב היטב ולהשרות את הבשר לפחות חצי שעה לפני הצלייה, ועד מס' שעות.

המלצה: לשפד על שיפודי מתכת. החום חודר לבשר והצלייה אחידה וטובה.
אם בכל זאת משפדים בשיפודי עץ, יש להשרות את שיפודי העץ המים (מי ברז רגילים) לכמה שעות, כדי שיספגו את המים ולא ישרפו על האש.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קבב רומני מדהים של אמא בוצי שלי'
קבב רומני מדהים של אמא בוצי שלי
23/04/2014 | 07:52
2
144
קבב רומני של אמא בוצי שלי

החומרים:
קילו בשר טרי טחון (1/2בשר צוואר /1/2 שפונדרה)
מעט שומן אווז או כבש [אני שמה כף]
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה [רצוי רק העלים]
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון [אני סוחטת]
6-8 שיני שום, כתושות או יותר [רומנים אוהבים שום]
כפית אבקת גריל עוף או אבקת מרק
כפית אבקת סודה לשתייה
מלח, פלפל

לערבב הכל בקערה, וממש ללוש מעט ותוך כדי לישה להוסיף כ-1/2 כוס מים קרים, כל פעם כף.
בעזרת ידיים רטובות ליצור קציצות או צורה שתאהבו ועל האש.
תהנו ....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע טעים! אהבתי את הקטע של להוסיף שומן אווז'
נשמע טעים! אהבתי את הקטע של להוסיף שומן אווז
27/04/2014 | 10:03
31
אני רוצה לנסות את המתכון הזה. אבל יש לי שאלה - מישהי כאן ניסתה אותו או דומה לו על גריל גז? (קניתי כזה לאחרונה ועוד לא יצא לי לחנוך אותו).
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המתכון נשמע מעולה.. אבל אפשר לדעת למה..'
המתכון נשמע מעולה.. אבל אפשר לדעת למה..
29/04/2014 | 10:49
11
מוסיפים אבקת סודה לשתייה?
אני בפסח הכנתי גם קבבים והוספתי להם את כל המרכיבים שכתבת חוץ מאבקת סודה ושומן אווז...
שמתי את הקבבים על הגריל גז החדש שקנינו מאמישרגז, ואני חייבת להגיד שהם יצאו מעולים!!
פעם הבאה אני אוסיף גם שומן אווז.. אני בטוחה שזה ישדרג את הטעם יותר (למרות שכל המשפחה אהבה.... אבל תמיד כיף לנסות דברים חדשים).
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרינדה משגעת לפרגיות'
מרינדה משגעת לפרגיות
24/04/2014 | 08:29
1
408
מרינדה משגעת לפרגיות
לא משנה אם בשיפוד או סטייק פרגית, מדובר בטעם גן עדן.

מערבבים יחד:
1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס מיונז
1/4 כוס רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1 כף סילאן
מלח לפי הטעם
משרים את הפרגיות לפחות שעה במרינדה ואז משפדים או צולים כסטייקים על האש

תהנו...גילה (בקובץ המתכון + תמונה)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כנפי עוף ברוטב ברביקיו.'
כנפי עוף ברוטב ברביקיו.
24/04/2014 | 08:41
73
כנפי עוף ברוטב ברביקיו

השף יענקל'ה שיין ממסעדת ה"מיטבר"


חומרים:
1 ק"ג כנפי עוף נקיות
240 גרם קטשופ חריף
2 כפיות שטוחות של שום כתוש
4 כפיות דבש
4 כפיות סויה
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפיות חומץ בלסמי
160 גרם רוטב צ'ילי מתוק.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

2. משרים את הכנפיים במשך שעה ברוטב לפני הצליה (חלקי עוף שלמים יש להשרות כשעתיים לפחות לפני הצליה).

כמו כן, הרוטב מתאים גם לבשר לבן, עגל חלב, פרגיות וחזה עוף, אך יש למרוח אותו בזמן הצלייה.

  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כנפיים ברוטב פיקנטי טעים'
כנפיים ברוטב פיקנטי טעים
24/04/2014 | 08:38
125
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ