לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032910,329 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי בפסח'
אוכל עדתי בפסח
02/04/2014 | 07:02
28
462
בכל בית יש כבר תפריט (פה ושם לא סגור) נשמח אם תשתפו אותנו במאכלי החג האהובים שבלעדיהם אי אפשר לשבת ליד השולחן כמסובין.
*ברכות
*מנות ראשונות
*מנות עיקריות
*תוספות
*סלטים
*קינוחים
*שונות

בקובץ יש הרחבה והסבר המנהגים על ברכות חג הפסח - תהנו

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ליל הסדר אצלינו - כ-19 מסובין'
ליל הסדר אצלינו - כ-19 מסובין
02/04/2014 | 07:42
2
519
הברכות:
הזרוע - כנף הודו (שמתבשל במרק עוף עשיר)
ביצה - חצאי ביצים קשות
מרור - חסה / חזרת
חרוסת
כרפס - עלי כרפס(על סלרי אמריקאי) / תפוח אדמה
חזרת - / עלי חסה
קעריות מי מלח לטבילת הברכות

התפריט שלי - נמצא בקובץ המצורף..תהנו
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מזה אין לאף אחד מתכונים לפסח '
מזה אין לאף אחד מתכונים לפסח
04/04/2014 | 06:32
1
152


אני בטוחה שלרובכם יש באיזו מגירה מתכונים לפסח שמחכה רק לשלוף ולשתף אותנו במתכוניכם !

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדוש כנראה שכולם עסוקים'
לינדוש כנראה שכולם עסוקים
04/04/2014 | 07:01
270
אני אוסיף במוצ"ש, כרגע, טסה לעבודה, ובערב הצבא מגיע לחגוג איתי....
להשתמע בינתיים.

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מבחר סלטים לחג /לינדוש'
מבחר סלטים לחג /לינדוש
05/04/2014 | 20:35
249
...
מבחר  סלטים לשולחן החג .


סלט חצילים :

מצרכים:
===========
קילו חצילים חלקים ומבריקים.
לקלף את הקליפה לחתוך לקוביות להכניס לסיר מים בתוספת כף מלח וכף חומץ ..
לבשל עד לריכוך לסנן ולאחר מכן לעביר לקערה גדולה .
למעוך כמו פירה להוסיף כמה שיני שום כתוש .כף רוטב צילי מתוק חריף ..
לערבב ויש לנו סלט טעים בטירוף .


סלט שומר בצל סגול ומלפפון.

מצרכים:
======
קילו מלפפונים
חצי קילו בצל סגול.

חבילה שמיר.
תיבול.
2כפות סוכר חום.
2חומץ
כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:
===========
לקלף את הקליפה של המלפפונים לפרוס לפרוסות בעל אלכסון לפרוס את הבצלים לפרוסות דקות לקצץ את השמיר להוסיף את כל הירקות לקערה גדולה ...את התיבול להכניס לצנצנת לנער היטב ולישפוך על הסלט לערבב ולאכול .
זהירות זה ממכר !!!

מקלוני גזר לפת וקולורבי.

מצרכים:
=========
2 קולורבי

2 לפת
4-6 גזרים.
אופן ההכנה:
==========
לקלף את הירקות ולחתוך למקלונים גפרורים.
לתבל שמן .מלח. פלפל שחור. מיץ לימון.


סלט סלק עם פיטרוזיליה.

מצרכים:
======

קילו סלק טרי.
חבילה פיטרוזיליה.
אופן ההכנה:
==========
לבשל את הסלקים בסיר עם הרבה מים עד לרכות ..
אחרי שהסלקים התבשלו לתת להם להתקרר לקלף לפרוס לפרוסות או לקוביות .
לקצץ פיטרויליה לתבל במלח. פלפל שחור. מיץ לימון .שמן .
לערבב היטב לטעום .
סלט תירס גמבה ומלפפון במיונז.

המצרכים:
============
2קופסאות תירס מסוננים.

4-6 יחידות מלפפונים חמוצים .
2-3 גמבות .
אופן ההכנה:
============
להכניס את התירס המסונן לקערה גדולה להוסיף את יתר הירקות חתוכות לקוביות קטנות להוסיף כף מיונז לערבב לטעום
ניתן להוסיף גם חמוציות ..אני לא מוסיפה שום תיבול מעבר למיונז.


תמונות ניתן ליראות בקישור http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קובה גרז עם דובדבנים מהמטבח הסורי-חאלבי'
קובה גרז עם דובדבנים מהמטבח הסורי-חאלבי
05/04/2014 | 23:58
137
קובה גרז עם דובדבנים
המרכיבים לקציצות: (בלי שום)
500 גרם בשר טחון
1-2 כפות שומן כבש
בצל גדול קצוץ וסחוט
פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות קמח מצה
ביצה
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי,
קמצוץ קינמון

ליצור קבבונים קטנטנים ולטגן, להכניס לרוטב.

הרוטב: (צריך להיות סמיך)
2-3 כפות רסק עגבניות
2-3 כפות רכז רימונים
מלח, פלפל שחור
מעט סוכר
צינצנת דובדבנים ללא חרצנים
מים

לבשל כ-10 דקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בשר לפסח מהמטבח הסורי'
פשטידת בשר לפסח מהמטבח הסורי
06/04/2014 | 01:38
260
פשטידת בשר לפסח

8 מצות רטובות בתוך מגבת
1/2 כוס שמן להברשת המצות

למלית:
2 בצלים קצוצים דק
5 כפות שמן
500 גר בשר טחון
מלח,פלפל, פלפל אנגלי
4 ביצים
3 כפות קמח מצה
1 תפוח אדמה מבושל ומעורך לפירה
כוס מרק עוף (כף גדושה מרק עוף עם מים חמים)

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והבשר לפירורים להוסיף את התבלינים ולכבות.להוסיף את הביצים ,קמח מצה,פירה תפו"א.
לשמן תבנית עוגה,להבריש את המצות הרטובות משני הצדדים ולסדר אותם על התחתית והשוליים
לצקת מחצית מהבשר, להניח על הבשר שכבת מצות ולצקת את שארית הבשר.
לכסות את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו ולהניח מעל מצה נוספת ולשמן אותה.
לאפות 25 דקות עד שמזהיב. להוציא מהתנור ולצקת כוס מרק עוף להכניס לתנור לעוד 5דקות ולהגיש חם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא מהמטבח הסורי '
ארטישוק ממולא מהמטבח הסורי
06/04/2014 | 01:42
147
ארטישוק ממולא מהמטבח הסורי דמשקאי
תחתיות ארטישוק
500 גר' בשר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 בצל קצוץ דק
4 כפות קמח מצות
מלח,פלפל שחור
1/2 לימון סחוט
2 כפות מרק עוף

אופן ההכנה:
בקערה שמים את הבשר הטחון, ביצה, בצל קצוץ, קמח מצה, מל"פ,  ולערבב היטב. להניח את התערובת לכמה דקות.
לאחר מכן לקחת ארטישוקים ולמלא אותם בבשר.
להניח בסיר רחב את הארטישוקים (סיר סוטאג') להוסיף את המיץ לימון,2 כפות מרק עוף ומים לכיסוי התבשיל.
לבשל כחצי שעה ולהגיש עם אורז.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות כאפטז ברוטב רימונים או תמרהינדי '
קציצות כאפטז ברוטב רימונים או תמרהינדי
06/04/2014 | 01:47
7
123
קציצות כאפטז ברוטב רימונים או תמרהינדי
מהמטבח הסורי חאלבי.

המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
כף שומן כבש (או יותר)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2-3 כפות קמח מצה
ביצה
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח, פלפל
קמצוץ קינמון

הכנת הקציצות:
בקערית לטרוף ביצה עם כף מים
ליצור קבבונים (בגודל תמר מג'והל) אבל שטוחים
לתבול בביצה הטרופה לטגן ולהכניס לרוטב.

הרוטב:
2-3 כפות רסק עגבניות
2-3 כפות רכז רימונים או תמרהינדי כף עד שתים
מלח, פלפל שחור
מעט סוכר

מבשלים יחד כ-10 דקות.
תהנו..
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' חזה עוף בתוספת תפ"א ירושלמי'
חזה עוף בתוספת תפ"א ירושלמי
06/04/2014 | 05:46
3
132
מנה משודרגת
מנה משודרגת ולמה  משודרגת ..נישאר לי חזה עוף תפו"א ירושלמי החלטתי להכין מנה עשירה ומשביעה

המצרכים:

==========
2חזה עוף ,
2חצילים,
3בצלים
6יחידות תפו"א ירושלמי (ניתן להכין גם בבטטות)
חופן כוסברה.
כף תבלין לעוף.

אופן ההכנה:
========
לקחת סיר להכניס את הבצלים פרוסים לקוביות להוסיף את החזה עוף חתוך לקוביות .להוסיף את התפ"וא ואת החצילים
שגם אותם חתכתי לקוביות להוסיף את התבלין לכסות את הסיר לתת אידוי ומידי פעם לנער לא לערבב .
כל הבישול לוקח בערך חצי שעה (כי חזה העוף עבר כבר בישול ואם לא אז מבשלים עוד כרבע שעה)

הנוזלים נוצרים מהירקות ..זו מנה עשירה וגם בריאה.

ממטבחה של לינדוש
לתמונות כנסו לקישור (לא חובה)http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קלופס אפוי'
קלופס אפוי
06/04/2014 | 05:51
2
141

מתכון עם מעט שידרוג שלי .
חומרים לקלופס:
קילו בשר טחון (אני השתמשתי בחצי בקר וחצי הודו)
4חצילים בינונים.
4בצלים.
חצי חבילה פיטרוזיליה.
כמה עלי נענע (לא חובה )זה נותן טעם מיוחד.
2ביצים.
2כפות שמן.
כף כמון,כף פלפל שחור,כף אבקת מרק,כף מלח,
חצי כוס מים פושרים+כף אבקת מרק .
6ביצים קשות.

אופן ההכנה:
לקלף את החצילים לחתוך לקוביות לבשל בתוך סיר מים עם כף מלח.
לתת בישול קל עד שהחצילים מתרכחים מעט .לקרר לסנן ולהניח בצד
בנתיים להכניס את הבשר לקערה גדולה להוסיף את התבלינים .
להוסיף את הבצלים הקצוצים דק, ואת הפיטרוזיליה ואת הנענעקצוצים דק.להוסיף את הביצים ואת השמן לערבב היטב את העיסה להוסיף את החצילים ולהמשיך לערבב .להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בנתיים לחמם תנור לחום בינוני180 מעלות .לקחת 3תבניות אינגלש קייק לשמן אותם מעט .לקלף את הביצים הקשות לפרוס אותם לחצי
כך שמכל ביצה יש שני חציים.להוציא את העיסה לערבב שוב היטב
לחלק את העיסה ל3כדורים!! לשטח  כל כדור בעזרת כך היד מעט לחה
לקחת את חצאי הביצים ולהניח אותם במרכז העיסה לגלגל לרולדה ולהניח כל רולדה בתבנית .לקחת את המים הפושרים להוסיף את כף אבקת המרק לערבב היטב ולצקת על כל רולדה כמה כפות מרק.
לאפות כשעה על חום בינוני אחרי האפיה להוציא מהתנור לתת להתקרר
לפרוס פרוסות לפי הסועדים .(ניתן לטגן כל פרוסה במעט שמן משני הצדדים)
          יום נעים וטעים מלינדוש
http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות עוף '
קציצות עוף
06/04/2014 | 05:54
1
96
קציצות עוף
 מצרכים :
קילו חזה עוף טחון.
2בצלים.
חבילה פיטרוזיליה.
1ביצה.
כף סילאן.
כף רוטב סויה.
כף פלפל שחור.
כף אבקת עוף .
2תפוחי-אדמה.

אופן ההכנה:
להכניס את העוף הטחון לקערה להוסיף את יתר החומרים ללוש היטב.
להכניס למקרר כשעה לספיגת כל הטעמים .
לחמם מחבת עם שמן להוציא את העיסה ללוש שוב להכין קציצות בגודל פינג-פונג
לשטח ולטגן משני הצדדים ,
להניח במסננת שכל השמן ירד למסננת (אני בחיים מניחה במגבת נייר)
ניתן להכניס אותם ברוטב .

         בתיאבון באהבה לינדוש
http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרעים בלימון'
כרעים בלימון
06/04/2014 | 06:53
79
כרעים בלימון מעדן ..
מצרכים:                      

4-כרעים
6 לימונים יפים נקים וחתוכים לפרוסות.
6-8 בצלים גדולים ופרוסים לפרוסות .
תבלינים :
חצי כוס מים רותחים בתוספת כף אבקת מרק.
2כפות שמן זית.
2כפות תבלין לגריל עוף.
כף פלפל שחור.

אופן ההכנה:

לנקות את הכרעים מהעור (למי שאוהב את העור שישאיר)להניח את הכרעים על תבנית אפיה
להוסיף לחצי כוס מים רותחים עם אבקת מרק את יתר התיבול לערבב היטב לצקת על התבנית מעל הכרעים לעשות עיסוי קל לכסות בנייר כסף ולהכניס למקרר כשעה עד יום למחרת.
אופים בחום של 180 מעלות ...שהכרעים היו מכוסים בנייר כסף אחרי 3/4 שעה לבדוק את העוף ואם זה מוכן בערך ויש נוזלים להוציא את הנייר ולתת עוד כרבע שעה של אפיה

תינסו מתכון מעולה טעים בטירוף.http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות בשר בתוספת אפונה .'
קציצות בשר בתוספת אפונה .
06/04/2014 | 06:56
95
קציצות בשר .

קציצות בשר בתוספת תפ"א ירושלמי .אפונה.ובטטות

המצרכים לקציצות:
קילו בשר טחון (אני שמה חצי בקר וחצי הודו)
חצי חבילה פיטרוזיליה קצוצה.
2בצלים קצוצים.
רבע כוס קמח מצה או 2מצות מפוררות (ליום רגיל ניתן להוסיף לחם)
תבלינים,כפית פלפל שחור,כפית כמון,כפית כורכום,כפית בהרט.חצי כפית קינמון.
חצי כוס מי סודה לשתיה.

הירקות :
רבע כוס שמן רגיל
2בצלים .
3-4 שיני שום.
קילו תפ"א ירושלמי מקולף וחתוך לחצי.
4בטטות חתוכות לקוביות.
חבילה אפונה קפואה.

אופן ההכנה:
מכינים מכל המצרכים לקציצות לעיסה מכניסים למקרר...
בנתיים לוקחים סיר מוסיפים רבע כוס שמן רגיל פורסים את הבצלים לפרוסות מוסיפים אותם לסיר מוסיפים את האפונה
מערבבים היטב מין טיגון קל ,מוסיפים את שיני השום קצוצים או שלמים(אני מכניסה שלמים)
מוסיפה 2כוסות מים נותנת רתיחה קטנה ,בנתים מוציאה את העיסת הבשר לשה היטב מכינה קציצות קטנות ומכניסה לסיר
מוסיפה פפריקה מתוקה .ופלפל שחור .בערך כף מכל תבלין.
נותנים להתבשל בערך 40 דקות על אש קטנה בסוף מוסיפים את התפ"א ירושלמי ואת הבטטות נותן עוד בישול עד שהתפ"א
רכים מעט ..(ניתן להוסיף רסק עגבניות לתבשיל אני לא הוספתי )
והנה לכם ארוחה יפה וחגיגית וכמובן גם בריאה בלי טיגון.

http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...
באהבה לינדוש .
תודה שבקרתם אותי במטבחי הקט .
שתפו את החברים שלכם בבלוג שלי .תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוביות בקר אפויות ביין.'
קוביות בקר אפויות ביין.
<< ההודעה הנוכחית
08/04/2014 | 21:18
42
קוביות בקר אפויות ביין
מחפשים מתכון למנה מעניינת לערב חג וערב שישי? לפניכם מתכון לקוביות בקר אפויות ביין







מצרכים


6 כפות שמן זית
½1 ק"ג בקר (צ'אך או וייסבראטן), חתוך לקוביות
מעט קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס רסק עגבניות
1 כוס מים
3 שיני שום, כתושות
1 כוס יין אדום יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור
2-3 מסמרי ציפורן (לא חובה)


אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני או בקדרה שאפשר להעביר לתנור. מקמחים את קוביות הבשר. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים בכל הצדדים.

2. מערבבים את רסק העגבניות והמים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את היין, הפפריקה, עלה הדפנה, המלח והפלפל ומסמרי הציפורן, טועמים ומתקנים תיבול. סוגרים היטב את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים אם יש צורך. מגישים עם פירה תפוחי אדמה, אורז או בטטות.
http://food.allmag.co.il/page/108854
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות בשר וקניידלך.'
קציצות בשר וקניידלך.
08/04/2014 | 21:29
53

מה קורה כשכדורי הקניידלך פוגשים כדורי בשר?

יוצאת מנה משודרגת, טעימה ומקורית המתאימה לימי הפסח







 מצרכים :
=======
מכינים את כדורי הבשר לחוד ואת הקניידלך לחוד.
מכינים את הרוטב ומפגישים את הקניידלך עם כדורי הבשר בסיר. תרשו לי להתוודות: לפעמים, כשמפתיעים אותי אורחים ואני ממהרת מאוד, אני מוציאה מהמזווה אבקת אינסטנט להכנת קניידלך. צריך רק להוסיף לה 2 ביצים, לחכות 5 דקות ולגלגל לכדורונים קלילים וטעימים.

החומרים ל-8­-10 מנות:

לכדורי בשר
==========
(כ-40 כדורים קטנים)

1 בצל בינוני, פרוס
1תפוח אדמה, מקולף ופרוס
1 ביצה
1 ק"ג בשר טחון פעמיים (בקר או בקר עם עוף)
מלח, פלפל שחור
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
שמן זית לטיגון

לקניידלך ,
========













(כ-25 כדורים קטנים):

1 כוס קמח מצה
3 כפות שמן קנולה
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק (לא חובה)
1 כוס מים רותחים
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
מרק עוף או מים מומלחים לבישול הקניידלך

לרוטב:
========

1 בצל, קצוץ דק
1 גזר, מרוסק
מעט שמן זית לטיגון
2 כפות צימוקים
3 כוסות מרק עוף
4 כפות רוטב טריאקי


תבשיל כדורי בשר וכדורי קניידלך,
אופן ההכנה:
========
כדורי הבשר:

1. מניחים בקערת מעבד מזון את הבצל, תפוח האדמה והביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את התערובת עם הבשר. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.

2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית. שומרים בצד.

הקניידלך:
============

מערבבים בקערה את כל החומרים. מרתיחים את המרק או המים. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומבשלים אותם במים הרותחים עד שהם צפים. שומרים בצד.

הרוטב:
==========

1. מטגנים בצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר המרוסק ומטגנים יחד במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף (או מרק העוף) ורוטב הטריאקי. טועמים ומתקנים תיבול.

3. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר והקניידלך ומבשלים כ-5­-8 דקות.

http://food.allmag.co.il/page/20149

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז חגיגי עם שעועית אדומה וגזר של חיים כ'
אורז חגיגי עם שעועית אדומה וגזר של חיים כ
06/04/2014 | 08:15
515
אורז חגיגי עם שעועית אדומה וגזר של חיים כהן השף

כוס שעועית אדומה מושרית ומבושלת
2 כוסות אורז יסמין
קילו גזר קלוף וחתוך קוביות קטנות 1X1 ס"מ
כוס שמן
1-2 כפות מלח גס
1/2 כפית קינמון
2-3 תפו"א לתאגיד (קלוף ופרוס לאורך ולא דק)
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא מתרככת. מסננים ומניחים בצד.

בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.

מחממים במחבת חצי כוס שמן ומטגנים את קוביות הגזר על להבה בינונית, עד שהן מתחילות להתרכך ומקבלות צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מיבשים את הסיר.

משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים לכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים בזהירות כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים, ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.

מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן אורז לבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.

מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים את התערובת על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות, כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כשבע דקות, עד שעולים מהסיר אדים. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים, ומכסים במגבת ומכסה. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת (כדי לפזר את החום באופן שווה בתחתית הסיר), ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע .
תהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בורקס מצות במילוי בשר וזה מדהים... '
בורקס מצות במילוי בשר וזה מדהים...
06/04/2014 | 08:24
247
בורקס מצות במילוי בשר מדהים
המצרכים הדרושים:
חבילת מצות(החבילות שעטופות בצלופן)
ק”ג בשר טחון
בצל קצוץ
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מעט פלפל אנגלי, אב' גריל עוף, פפריקה
2 כפות מרק עוף או כף אבקת מרק עוף וכף אבקת מרק בצל
מעט סילאן 1-2 כפות

אופן ההכנה:
מרטיבים היטב את המצות ועוטפים במגבת
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הבשר
ממשיכים לטגן עד לקבלת גוון חום אחיד
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות מקררים .
לוקחים מצה ומניחים בקצה המצה( מימין לשמאל) מלית ומגלגלים לגלילה חותכים לריבועים מכינים בלילה מביצים מעט מלח פלפל שחור וקצת פפריקה טובלים את הבורקסים בבלילה ומטגנים בשמן חם ניתן להגיש עם רוטב פיטריות מעדן
יש אפשרות למילוי תפו”א או פיטריות
בתאבון וחג שמח....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות לפסח נהדרות...של אודטה '
לחמניות לפסח נהדרות...של אודטה
06/04/2014 | 08:30
1
343
פסח - לחמניות לפסח נהדרות...של אודטה ,
מכינה את זה כבר שלוש שנים מאז התגלה הפטנט[אבקת קימל]
 
לשים בסיר בינוני:
 2 כוסות מים [ 400 מ"ל ]
 10 כפות שמן סויה רגיל
 2 כפיות מחוקות מלח
 2 כפיות מחוקות קימל טחון [זה הפטנט ללחמניה תפוחה ומוצלחת...מניסיון]
 1/2 כפית פלפל שחור
 מרתיחים את כל המרכיבים הללו, ומכבים את האש.

מכינים מראש בקערה: כי צריך להוסיף בבת אחת..
 2 כוסות קמח מצה [200גר']
 6 ביצים שלמות, בנפרד.

בוחשים חזק עד קבלת מירקם אחיד.זה רך...
יוצרים עם ידיים רטובות כדורים בגודל קלמנטינה, [40ג’]מניחים בתבנית על נייר אפיה.

אופים בתנור חם 200 מעלות, כ-45 דקות.
אני חורצת למעלה - לדוגמא, ויוצרת לחמניות עגולות או מאורכות...הם נהדרות, שנה שעברה הרבתי לעשות, ולסנויצ’ים עשיתי קצת יותר גדולים...
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות '
לחמניות
08/04/2014 | 21:10
91
מצרכים ללחמניות לפסח:

החומרים:

340 מ"ל (½1 כוסות) מים

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

150 גרם (¼1 כוסות) קמח מצה טחון דק

25 גרם (1 כף) שומשום לבן, קלוי

3 ביצים מס' 1


אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר מים, שמן, מלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה, עד לרתיחה.

2. מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.

3. מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק.

4. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.

5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

6. מעבירים את הבצק לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה על תבנית המכוסה בנייר אפייה.

7. אופים במשך כחצי שעה או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות.
http://food.allmag.co.il/page/108816

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מצה ברייט ותוספות מיוחדות '
מצה ברייט ותוספות מיוחדות
06/04/2014 | 08:45
144
מצה ברייט ותוספות מיוחדות
4 מצות שבורות
2-3 ביצים טרופות
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את המצות עם הביצים כדי שיהיו רטובות
אפשר להרטיב את המצות במים אך ללא השרייה.
אפשר להוסיף נוזלים שונים כמו חלב או מים .
מתבלים ומטגנים .

תוספות מיוחדות:
חלבי:
בצל קצוץ
עירית קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
עגבניות יבשות וזיתים שחורים קצוצים
גבינה בולגרית קוביות
פתיתי גבינה צהובה או פתיתי פרמזן .
קוביות של פלפל בצבעים שונים

לבשרי :
נקניק חתוך לקוביות
חזה עוף חתוך לקוביות ולהוסיף לתיבול מעט קארי וכמון
פטריות קצוצות
בסגנון מעקודה עם אפונה וגזר

מתוק :
שוקולד צ’יפס
קוביות תפוחי עץ
מבחר של פירות יבשים
מעט סוכר וקינמון
סוכר ותמצית וניל
עם קוביות תמרים ודבש סילאן


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגה כושית קוקוסית לפסח של פרגוש '
עוגה כושית קוקוסית לפסח של פרגוש
06/04/2014 | 08:58
2
400
עוגה כושית קוקוסית לפסח של  פירגוש שבלעדיה לא מתחיל הפסח...מצויינת.

עוגה כושית קוקוסית לפסח של  פירגה    
עוגה רטובה ונהדרת-לא גבוהה.  מאד שוקולדית.

להכניס לתוך קערה:
כוס סוכר
כוס שוקולית או קקאו [ניסיתי וזה שוקולדי יותר]
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4  כוס שמן
2 ביצים

ל ע ר ב ב.

להוסיף:
2  כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי

לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת

להשאיר על השיש למנוחה--- 20 דקות.

להכניס לאפיה של 45 דקות

מיד אחרי האפייה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:

 לחמם בסיר קטן  2\1  מיכל   שמנת  מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד.

יש להחזיק את העוגה במקרר.
תהנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד עשירה לפסח'
עוגת שוקולד עשירה לפסח
09/04/2014 | 05:34
154
עוגת שוקולד עשירה לפסח
עוגת שוקולד עשירה, לחה ומדהימה, שמבטאת את כל מה שטוב בשוקולד.
והבונוס הענק: היא גם כשרה לפסח!








מצרכים :
============
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

300 גרם שוקולד מריר
300 גרם חמאה
5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
1 כף ברנדי או רום (לא חובה)
110 גרם קורנפלור/ קמח אורז/ קמח תפוחי אדמה
1 כוס (200 גרם) סוכר
קורט מלח

לגנאש:
==========

240 גרם שוקולד מריר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט והגשה:
==============

2 כפות אבקת קקאו הולנדי או בלגי לאיבוק העוגה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה עם 2 כפיות סוכר


עוגת שוקולד לפסח,

אופן ההכנה:
============
1. ממסים את השוקולד והחמאה בבן מארי תוך כדי בחישה. מוסיפים לתערובת את החלמונים בזה אחר זה וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מניחים את התערובת לצינון במשך 10 דקות.

2. טורפים את החלב והברנדי (או הרום) עם הקורנפלור (או החלופות) ומוסיפים את התערובת לתערובת השוקולד בזרם אטי תוך כדי טריפה עד קבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח עד קבלת קצף גמיש ולא נוקשה מדי.

4. טורפים 1/3 מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד עד קבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בזריזות עד קבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב בחמאה.

6. מניחים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות תבנית עם מים חמים המגיעים עד 1/3 מגובהה. מניחים בתוך תבנית המים את התבנית הקפיצית (עוטפים את התבנית מסביב ברדיד אלומיניום למניעת דליפות או חדירת מים) ואופים במשך 15 דקות.
מנמיכים את החום ל-100 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן במשך שעה. עם הוצאת העוגה היא נראית רוטטת כמו סופלה. מומלץ להשגיח על העוגה בעת הצינון ולדחוק את שוליה בעדינות כדי שתרד באופן שווה ולא תיבקע.

7. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה. מוציאים מהמקרר, מעבירים סכין חדה וטבולה במים חמים סביב הדפנות ומשחררים את העוגה.

8. מכינים את הגנאש: ממסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה בבן מארי. מצננים מעט ומצפים בו את העוגה.

http://food.allmag.co.il/page/108946

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'העוגה הקוקוסית מדהימה,לא מרגישים שזה קמח-מצה.'
העוגה הקוקוסית מדהימה,לא מרגישים שזה קמח-מצה.
10/04/2014 | 22:17
71
לצפיה ב-'|טוסט מצה ברייט שלי'
|טוסט מצה ברייט שלי
06/04/2014 | 14:12
1
276
טוסט מצה ברייט שלי

כ-4 מצות או יותר, להרטיב ולהניח כמה דקות במגבת לספיגת המים.
2 ביצים לטרוף בקערה שטוחה עם קצת חלב ולתבל מל"פ
פרוסות גבינה צהובה/מוצרלה או גבינה שאוהבים

אופן ההכנה:
לחמם שמן במחבת...
לקחת מצה ולחצות לאורך, קיבלנו שני חצאים מאורכים, מסמנים את האמצע ומקפלים (אם נקרע לא נורא)
מניחים פרוסת גבינה צהובה, באמצע וסוגרים, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים...

להכין ליד מיתבל גבינה טוב וסלט ירקות שאוהבים.
תהנו..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קינוח קל וטעים מצות במילוי קרם'
קינוח קל וטעים מצות במילוי קרם
09/04/2014 | 06:51
106
מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך

מחפשים מתכון מיוחד לקינוח כשר לפסח?

מצאתם! קבלו מתכון למצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם






החומרים :
==========

לשתי מנות:

4 מצות
ממרח אגוזים איכותי (לפי הצורך)
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וכתושים דק
1 כוס קורנפלור
2 ביצים טרופות עם 1 כף מים קרים
1/4 כוס אבקת סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות חלב
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
סיר קטן ורחב
1 כף גדולה ומחוררת


מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך,

אופן ההכנה:
===========
1. מרטיבים מעט את המצות,חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.

2. מסדרים את הרצועות בזוגות, ומורחים על אחת מהרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה.

3. מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדביץ'), ממשיכים כך עם שאר המצות.
   
4. מפדרים היטב את הסנדביצ'ים עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, טובלים אותם בתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן בפירורי מצה.

5. לאחר שסיימנו את מלאכת הציפוי, מחממים את שמן הקנולה בסיר. במקביל ממיסים  בסיר כפול עם מים מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מדי, מטגנים את המצות המצופות עד שמתקבל גוון זהוב בהיר. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

6. מסדרים את המצות המטוגנות  בצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת, מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחדיו.

http://food.allmag.co.il/page/108939

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
06/04/2014 | 14:40
123
לגבי הברכות:
את המצות והחסה - מרור אנחנו שוקלים ומחלקים לשקיות לכל משתתף.  כרפס זה הגבעול חותכים מוציאים את ה"שערות"  וטובלים בי מלח.
זרוע מבושלת בסיר כי אסור בצלי וביצה בדכ ליופי אף אחד לא מתכנן לאכול.
חזרת משתמשים בגבעול של החסה ליופי.
חרוסת קנויה של חברת פרג תבלינים.(סבתא שלי מבשלת סיר ענק וזה משמש גם כממרח כל השבוע במקום ממרח שוקולד, אבל אני לא שם כבר הרבה שנים)

מאכלים זה דג עם פולים במקום חומוסים, בשר בקר שחמי מכין, וסלט עלי סלק מבושל.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות מקמח תפוחי אדמה שאני מכינה כל שנה'
לחמניות מקמח תפוחי אדמה שאני מכינה כל שנה
07/04/2014 | 09:09
204
חומרים (8 לחמניות מלבניות, תבנית חד"פ קטנה 6X10):
2 ביצים XL בטמפ' החדר
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם קמח תפו"א
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר, תפוח ויציב. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומזליפים פנימה את השמן, בכמויות קטנות כל פעם, כדי לא להוריד את גובה קצף הביצים. מוסיפים את המלח.
מערבבים את יתר החומרים היבשים בקערה.
מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר ומנפים 1/3 מהכמות אל קציפת הביצים. מוסיפים 1/3 מכמות המים, וחוזרים על הפעולה פעמים נוספות (עד שסיימנו להוסיף את הקמח והמים).
משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת ביניהן. שימו לב- הלחמניות נכנסות ויוצאות מהתנור בדיוק באותו הגובה, ולכן הקפידו לשים כמות תערובת בגובה הרצוי מראש.
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 25 דקות.
מניחים להן להתקרר לחלוטין ומוציאים מהתבניות. שומרים במקרר (כמה שמצליחים לשמור עליהן...).
&nbsp;
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
08/04/2014 | 19:23
95
עד שולחן עורך:
כרפס - תפוח אדמה מבושל במי מלח
מרור וגם לכורך - חסה עם קצת חריין ביחד עם
חרוסת - תמרים, אגוזים, תפוח, קינמון ומיץ ענבים.
לכורך כמובן שמוסיפים גם מצה
המצות הן מצות יד עגולות כל החג

שולחן עורך - אין משהו מיוחד. בתחילת הסעודה בעלי אוכל ביצה, אני כבר שנים לא נוגעת. בכלל, בדרך כלל בעלי זה שאוכל ארוחה שלימה של דג, מנה של עוף עם תפוחי אדמה ולפעמים גם עוגיות של פסח. אני לרוב שבעה כמעט לחלוטין מהברכות, וצריך עוד להשאיר מקום לאפיקומן....
אנחנו בפסח לא אוכלים לא קטניות ולא שרויה, ואני השנה גם טבעונית. המתכונים נורא פשוטים. זורקים עוף עם תפוחי אדמה ותיבול לסיר - משהו בסיגנון. השנה אני אארגן מתכונים טבעוניים בבלוג שלי ואשתף את כולם, בעלי יאכל גם מוצרים מן החי. פשוט כרגע עדיין לא מספיק מאורגנת כדי לשתף במתכונים. באמת צריכה לארגן לעצמי חוברת שלא כל שנה אמציא את הגלגל מחדש.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ