אוכל עדתי בפסח

ninga 3

New member
מצה ברייט ותוספות מיוחדות

מצה ברייט ותוספות מיוחדות

4 מצות שבורות
2-3 ביצים טרופות
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את המצות עם הביצים כדי שיהיו רטובות
אפשר להרטיב את המצות במים אך ללא השרייה.
אפשר להוסיף נוזלים שונים כמו חלב או מים .
מתבלים ומטגנים .

תוספות מיוחדות:
חלבי:
בצל קצוץ
עירית קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
עגבניות יבשות וזיתים שחורים קצוצים
גבינה בולגרית קוביות
פתיתי גבינה צהובה או פתיתי פרמזן .
קוביות של פלפל בצבעים שונים

לבשרי :
נקניק חתוך לקוביות
חזה עוף חתוך לקוביות ולהוסיף לתיבול מעט קארי וכמון
פטריות קצוצות
בסגנון מעקודה עם אפונה וגזר

מתוק :
שוקולד צ’יפס
קוביות תפוחי עץ
מבחר של פירות יבשים
מעט סוכר וקינמון
סוכר ותמצית וניל
עם קוביות תמרים ודבש סילאן

 

ninga 3

New member
עוגה כושית קוקוסית לפסח של פרגוש


עוגה כושית קוקוסית לפסח של פירגוש שבלעדיה לא מתחיל הפסח...מצויינת.


עוגה כושית קוקוסית לפסח של פירגה

עוגה רטובה ונהדרת-לא גבוהה. מאד שוקולדית.

להכניס לתוך קערה:
כוס סוכר
כוס שוקולית או קקאו [ניסיתי וזה שוקולדי יותר]
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

ל ע ר ב ב.

להוסיף:
2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי

לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת

להשאיר על השיש למנוחה--- 20 דקות.

להכניס לאפיה של 45 דקות

מיד אחרי האפייה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:

לחמם בסיר קטן 2\1 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד.

יש להחזיק את העוגה במקרר.
תהנו
 

לינדה7

New member
עוגת שוקולד עשירה לפסח


עוגת שוקולד עשירה לפסח
עוגת שוקולד עשירה, לחה ומדהימה, שמבטאת את כל מה שטוב בשוקולד.
והבונוס הענק: היא גם כשרה לפסח!








מצרכים :
============
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

300 גרם שוקולד מריר
300 גרם חמאה
5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
1 כף ברנדי או רום (לא חובה)
110 גרם קורנפלור/ קמח אורז/ קמח תפוחי אדמה
1 כוס (200 גרם) סוכר
קורט מלח

לגנאש:
==========

240 גרם שוקולד מריר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט והגשה:
==============

2 כפות אבקת קקאו הולנדי או בלגי לאיבוק העוגה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה עם 2 כפיות סוכר


עוגת שוקולד לפסח,

אופן ההכנה:
============
1. ממסים את השוקולד והחמאה בבן מארי תוך כדי בחישה. מוסיפים לתערובת את החלמונים בזה אחר זה וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מניחים את התערובת לצינון במשך 10 דקות.

2. טורפים את החלב והברנדי (או הרום) עם הקורנפלור (או החלופות) ומוסיפים את התערובת לתערובת השוקולד בזרם אטי תוך כדי טריפה עד קבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח עד קבלת קצף גמיש ולא נוקשה מדי.

4. טורפים 1/3 מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד עד קבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בזריזות עד קבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב בחמאה.

6. מניחים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות תבנית עם מים חמים המגיעים עד 1/3 מגובהה. מניחים בתוך תבנית המים את התבנית הקפיצית (עוטפים את התבנית מסביב ברדיד אלומיניום למניעת דליפות או חדירת מים) ואופים במשך 15 דקות.
מנמיכים את החום ל-100 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן במשך שעה. עם הוצאת העוגה היא נראית רוטטת כמו סופלה. מומלץ להשגיח על העוגה בעת הצינון ולדחוק את שוליה בעדינות כדי שתרד באופן שווה ולא תיבקע.

7. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה. מוציאים מהמקרר, מעבירים סכין חדה וטבולה במים חמים סביב הדפנות ומשחררים את העוגה.

8. מכינים את הגנאש: ממסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה בבן מארי. מצננים מעט ומצפים בו את העוגה.

http://food.allmag.co.il/page/108946

לינדה
 

ninga 3

New member
|
טוסט מצה ברייט שלי

טוסט מצה ברייט שלי


כ-4 מצות או יותר, להרטיב ולהניח כמה דקות במגבת לספיגת המים.
2 ביצים לטרוף בקערה שטוחה עם קצת חלב ולתבל מל"פ
פרוסות גבינה צהובה/מוצרלה או גבינה שאוהבים

אופן ההכנה:
לחמם שמן במחבת...
לקחת מצה ולחצות לאורך, קיבלנו שני חצאים מאורכים, מסמנים את האמצע ומקפלים (אם נקרע לא נורא)
מניחים פרוסת גבינה צהובה, באמצע וסוגרים, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים...

להכין ליד מיתבל גבינה טוב וסלט ירקות שאוהבים.
תהנו..גילה
 

לינדה7

New member
קינוח קל וטעים מצות במילוי קרם


מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך

מחפשים מתכון מיוחד לקינוח כשר לפסח?

מצאתם! קבלו מתכון למצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם







החומרים :
==========

לשתי מנות:

4 מצות
ממרח אגוזים איכותי (לפי הצורך)
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וכתושים דק
1 כוס קורנפלור
2 ביצים טרופות עם 1 כף מים קרים
1/4 כוס אבקת סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות חלב
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
סיר קטן ורחב
1 כף גדולה ומחוררת


מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך,

אופן ההכנה:
===========
1. מרטיבים מעט את המצות,חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.

2. מסדרים את הרצועות בזוגות, ומורחים על אחת מהרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה.

3. מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדביץ'), ממשיכים כך עם שאר המצות.

4. מפדרים היטב את הסנדביצ'ים עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, טובלים אותם בתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן בפירורי מצה.

5. לאחר שסיימנו את מלאכת הציפוי, מחממים את שמן הקנולה בסיר. במקביל ממיסים בסיר כפול עם מים מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מדי, מטגנים את המצות המצופות עד שמתקבל גוון זהוב בהיר. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

6. מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת, מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחדיו.

http://food.allmag.co.il/page/108939

לינדה.
 
אז ככה

לגבי הברכות:
את המצות והחסה - מרור אנחנו שוקלים ומחלקים לשקיות לכל משתתף. כרפס זה הגבעול חותכים מוציאים את ה"שערות" וטובלים בי מלח.
זרוע מבושלת בסיר כי אסור בצלי וביצה בדכ ליופי אף אחד לא מתכנן לאכול.
חזרת משתמשים בגבעול של החסה ליופי.
חרוסת קנויה של חברת פרג תבלינים.(סבתא שלי מבשלת סיר ענק וזה משמש גם כממרח כל השבוע במקום ממרח שוקולד, אבל אני לא שם כבר הרבה שנים)

מאכלים זה דג עם פולים במקום חומוסים, בשר בקר שחמי מכין, וסלט עלי סלק מבושל.
 
לחמניות מקמח תפוחי אדמה שאני מכינה כל שנה

חומרים (8 לחמניות מלבניות, תבנית חד"פ קטנה 6X10):
2 ביצים XL בטמפ' החדר
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם קמח תפו"א
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר, תפוח ויציב. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומזליפים פנימה את השמן, בכמויות קטנות כל פעם, כדי לא להוריד את גובה קצף הביצים. מוסיפים את המלח.
מערבבים את יתר החומרים היבשים בקערה.
מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר ומנפים 1/3 מהכמות אל קציפת הביצים. מוסיפים 1/3 מכמות המים, וחוזרים על הפעולה פעמים נוספות (עד שסיימנו להוסיף את הקמח והמים).
משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת ביניהן. שימו לב- הלחמניות נכנסות ויוצאות מהתנור בדיוק באותו הגובה, ולכן הקפידו לשים כמות תערובת בגובה הרצוי מראש.
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 25 דקות.
מניחים להן להתקרר לחלוטין ומוציאים מהתבניות. שומרים במקרר (כמה שמצליחים לשמור עליהן...).
 
 

vala hopa

New member
אצלנו

עד שולחן עורך:
כרפס - תפוח אדמה מבושל במי מלח
מרור וגם לכורך - חסה עם קצת חריין ביחד עם
חרוסת - תמרים, אגוזים, תפוח, קינמון ומיץ ענבים.
לכורך כמובן שמוסיפים גם מצה
המצות הן מצות יד עגולות כל החג

שולחן עורך - אין משהו מיוחד. בתחילת הסעודה בעלי אוכל ביצה, אני כבר שנים לא נוגעת. בכלל, בדרך כלל בעלי זה שאוכל ארוחה שלימה של דג, מנה של עוף עם תפוחי אדמה ולפעמים גם עוגיות של פסח. אני לרוב שבעה כמעט לחלוטין מהברכות, וצריך עוד להשאיר מקום לאפיקומן....
אנחנו בפסח לא אוכלים לא קטניות ולא שרויה, ואני השנה גם טבעונית. המתכונים נורא פשוטים. זורקים עוף עם תפוחי אדמה ותיבול לסיר - משהו בסיגנון. השנה אני אארגן מתכונים טבעוניים בבלוג שלי ואשתף את כולם, בעלי יאכל גם מוצרים מן החי. פשוט כרגע עדיין לא מספיק מאורגנת כדי לשתף במתכונים. באמת צריכה לארגן לעצמי חוברת שלא כל שנה אמציא את הגלגל מחדש.
 
למעלה