ספיישל של מאפים

אילנית12

New member
לחמניות ביס במלית שוקולד

לחמניות במלית שוקולד שהכנתי לפני כחודש.

רכות וטעימות !

מקור ותמונות:אילנית12



לחמניות ביס שוקולד טעימות ורכות

מתאימות גם לילדים וגם לבה"ס (במקום הכריך עם שוקולד)

אצלי נטרפו ע"י המבוגרים

חומרים:בערך 20 קטנות תלוי בגודל

1 כף שמרים יבשים(25 גרם טריים)

500 גרם קמח לבן

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר

1 שקיק סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה

1 ביצה

מים פושרים בערך 1 כוס(להתחיל עם 3/4 כוס)



למלית:

שוקולד מריר/חלב קצוץ דק

ביצה טרופה

שומשום

הכנה:

לערבב את כל החומרים להוסיף את המים

בהדרגה.

ללוש 8 עד 10 דקות.

לכסות היטב ולחכות לתפיחה בערך כשעה אחת.

לאחר שעה ליצור פיתה קטנה לשים כ 2 קוביות שוקולד מריר קצוץ דק (על משטח מעט מקומח)

לגלגל לעיגול ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשתפר הבצק כלפי מטה. להשאיר מכוסה לתפיחה נוספת כשעה בערך.

למרוח ביצה ושומשום.

לאפות בתנור 180-170 מעלות (שחומם מראש כ10 דקות)

בערך 25 דקות.

אפשר להכין ללא השוקולד.

בהצלחה וסופ"ש נעים לכולם./אילנית12


"זהות כפולה"-ספרו החדש של רם אורן

על גבר שמתחזה לחולה נפש ורוצח את אישתו

בדם קר כדי לרשת את הונה

כל הפרטים בקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2052424








.בנוסף אולי תאהב/י את:
לחמניות מקמח מלא וקמח לבן ...(תפוז בלוגים) מרחבי הרשת בירה ואויסטרים: מה מחכה לכם בשבוע הקולינריה הבלגית?(עכבר העיר) מרחבי הרשת העובדות המדהימות על חלב עיזים(משק צוריאל)
 

רותי410

New member
נראות מגרות מאוד, דליה

לפני כמה חודשים הכנתי לחמניות במילוי טונה חריפה - מתכון מהבלוג של מאיוש.
עכשיו יגיע תורן של המתוקות.
בטח ילדים יאהבו את זה.
תודה על המתכון.


ותודה על ההמלצה על הספר.
אני לא יודעת איך כל הספרים שלו - אבל אחרי השניים הראשונים הפסקתי לקרוא אותו (למרות שאני מתה על ספרי מתח) כי הוא מאוד חזר על עצמו.
זה נכון גם לשאר הספרים?
 

אילנית12

New member
תודה יקירה

בהצלחה
בקשר לספר ,הספר הזה מומלץ
מכיוון שהעלילה מתרחשת לצערנו גם במציאות.
עכשין סיימתי ספר חדש של אורלי קראוס-ווינר
אהבה ודעות קדומות
גם יפה!
אני הפסקתי לקנות לוקחת מהספריה כבר אין מקום לספרים

בקרוב אשים רשומה.
 

רותי410

New member
עדיין לא יצא לי לקרוא ספר של אורלי

קראוס-ווינר - אם כי רצו לתת לי לקרוא - פשוט לא היה לי זמן,
ואני לא אוהבת להחזיק אצלי ספרים סתם.
אבל הגברת ווינר גנבה את השם מג'יין אוסטין. יש לה ספר - הכי ידוע והכי יפה והכי משובח שלה - שנקרא גאווה ודעה קדומה. ובאחד התרגומים הוא נקרא אהבה וגאווה - ונראה שזה הבסיס לשם של אורלי קראוס.
אשמח לקרוא את הרשומה כשתפרסמי.
 

אילנית12

New member
גלילת שוקלד בקציפת וניל


גלילת שוקולד במלית קרם וניל



ניתן להכין את העוגה פרווה עם קצפת צמחית

ובנוזלים אפשר מיץ תפוזים.

העוגה מצויינת מיישרים אותה ללא הפסקה

לכל שלבי ההכנה של העוגה:
פה

חומרים: מידת הכוס סטנדרטית 240-250 סמ"ק

תבנית של התנור.

4 חלבונים

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית רום או רום אלכוהולי

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כפית גרידת תפוז/לימון

2 כפות קקאו

6 - -/ - 7- - כפות נוזל –אני שמתי חלב קר אפשר כל נוזל

נייר אפיה.

למלית:

דובדבנים משומרים(לא חובה)

קציפת וניל.



הכנה:

מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר

את הסוכר נוסיף בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

בינתיים מערבבים את כל החומרים הנוספים חוץ מהקמח

מערבבים היטב .מוסיפים קמח ומערבבים שוב.

מוסיפים את קציפים הביצים ומערבבים היטב ובעדינות.

משמנים נייר אפיה(גם בדפנות) מניחים על תבנית של התנור יוצקים את התערובת באופן שווה ואופים בחום בינוני 10 דקות.

לאחר האפיה כשהעוגה עדיין חמה הופכים את התבנית(זהירות על הידיים)על מגבת נקייה מקלפים בעדינות את נייר האפיה

מגלגלים את העוגה.

מחכים עד שהעוגה מתקררת מעט.

בינתיים מכינים את הקרם:

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

3/4 כוס חלב קר –(פה מידת הכוס אמורה להיות 200 סמ"ק)לפרווה אפשר מים או חלב סויה.

1 שמנת מתוקה 250 סמ"ק.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבהבערך 3 דקות או פחות.

ניתן להכפיל את חומרי הקרם ואז אפשר לצפות גם מלמעלה את פני העוגה בקצפת.

כשהכנתי אותה כולם חשבו שהיא קנויה.

מומלץ להכין יום מראש לשים במקרר.

פה בתמונות היא חתוכה אחרי יום ורואים כמה היא יציבה.

בהצלחה/אילנית12.
 
למעלה