בצק שמרים מתוק לגביניות
בצק שמרים מתוק לגביניות - לינדה
החומרים:
1 ק``ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים מעט מלאות
1 כוס סוכר
240 גר` חמאה בטמפ` החדר חתוכה לקוביות
3 ביצים שלמות
קליפת לימון מגוררת
1/2 1 כוסות מים פושרים כאשר כחצי מהכמות משלבים בחלב
לתוך המים הפושרים
קורט מלח
למלית הגבינה:
1/2 ק``ג גבינה לבנה 5%
1 ביצה שלמה
צימוקים בהירים מושרים במים עם מעט קוניאק ( נותן ארומה )
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות סולת ( בהתאם לספיגה )
קליפת לימון מגוררת
למלית שוקולד:
ממרח שוקולד או נוטלה
חלבה מגוררת או אגוזים וכו`
להברשה:
ביצה טרופה
הכנת הבצק:
לתוך מיקסר מוסיפים את הקמח המנופה. אליו מוסיפים את השמרים ומערבבים קלות,
אח``כ מוסיפים את הסוכר וגם אותו מערבבים קלות.
מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים את הביצים השלמות, קליפת הלימון המגוררת והנוזלים הפושרים.
לבסוף מוסיפים את המלח ומגבירים מעט את מהירות המיקסר מעט.
לשים עם וו הלישה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. משאירים בקערה לתפיחה,
מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת מטבח נקיה, עד להכפלת נפחו.
מוציאים לשולחן ולשים מעט ובעדינות. מחלקים את הבצק למס` כדורים,
מרדדים לעלה מרובע ומעט דק וחותכים בסכין את השאריות מצידי הבצק,
כך שיסומן עלה מרובע יפה ומסמנים למרובעים.
ממלאים במלית גדושה את אמצע העלה. לפני שסוגרים את הגבינית, מברישים בכל צידי המרובעים
עם ביצה ואח``כ לוקחים כל שני קצוות מנוגדים ומדביקים האחד לשני.
אפשר כמובן ליצור גם מלבנים, שמברישים קודם בביצה בקצוות מכל צידיהם,
את המלית ממלאים בצד אחד של העלה, מקפלים מעל המלית ומהדקים.
אח``כ בעזרת גלגלת חלקה מסמנים מעל העלה שני פסים כך שהמלית תציץ משם.
אפשרות נוספת היא לגלגל רוגלעך עם כל מילוי שבא לכם,
כאשר לפני מברישים בביצה בקצוות ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה.
מעבירים את כל העוגיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, שעליה מפזרים מעט קמח.
מברישים את העוגיות בביצה הטרופה ונותנים לתפיחה שניה.
בינתיים מדליקים את תנור האפיה מראש על חום של 180 מעלות,
מכניסים את הגביניות שתפחו שוב ואופים כ-20-30 דקות כל אחד לפי התנור שלו...
הכנת מלית הגבינה:
לתוך קערה מוסיפים את כל חומרי מלית הגבינה, מערבבים לעיסה אחידה וממלאים את הגביניות.
הכנת מלית השוקולד:
בעזרת כף מורחים שכבת שוקולד על העלה מפזרים מעל מעט פירורי חלבה ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה ותפוחה.
מניחים בתבנית לתפיחה שניה ומברישים בביצה טרופה.
הערות monday:
בניגוד לבצק השמרים של הלחם, הפעם זה בצק שמרים מתוק
גם בהכנה יחדיו עם לינדוש המתוקה כמו הגביניות הללו.
שוב לינדוש יקירתי, תודה על החוויה הנהדרת