ספיישל של מאפים

לינדה7

New member
ספיישל של מאפים


בואו ושתפו אותנו במתכונים אך ורק מאפים של לחמים ~~~עוגות ~~~עוגיות ..!

מתכון מלא ואם יש תמונה עוד יותר טוב .

לינדה.
 

monday

New member
מתפקדת....


עוגיות בצל / אילנה קורצוויל


החומרים:
1/4 2 כוסות קמח תופח
1 קופ' גבינה לבנה - 250 גר'
1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
200 גר' חמאה
3 בצלים גדולים קצוצים
1 כף אבקת מרק בצל
1/2 כפית מלח
פלפל שחור


להברשה וציפוי:
1 ביצה טרופה + מעט שמן
אורגנו יבש לפיזור


אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים עד שהכל מתערבב לעיסה אחידה.
בעזרת ידיים מקומחות לקחת חתיכות מתערובת הבצק וליצור גלילות קטנות.
להניח בתבנית תנור על גבי נייר אפיה ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות 35 דקות.


הערות monday למתכון:
אפיתי בחום של 180מעלות ללא הדלקת תנור מראש 40 דקות, כל אחת לפי התנור שלה...
הבצק יוצא כמו מירקם של בצק עלים, נימוח ורך, פשוט תענוג בפה...
הבצל הופך להיות בטעם מתוק ומשתלב נהדר ביחד עם גבינת הפקורינו שהוספתי
( זו גבינה קשה מחלב כבשים ) בתור הגבינה הצהובה המגוררת.
במתכון עצמו הוספתי את המלח והפלפל והברשת הביצה עם האורגנו ושיניתי ממרגרינה לחמאה...
כי אין טעם להכין כאן עם מרגרינה...כאשר המאפה במילא חלבי, אז שיהיה חלבי וטעים עד הסוף.
טוב להגיש את העוגיות בטמפ' החדר או מעט חמימות, קרות הן לא טעימות לאכילה.


בתיאבון, ותיהנו ממעדן של עוגיות מהממותתתתתת
 

monday

New member
בצק שמרים בסיסי ללחמים

בצק שמרים בסיסי ללחמים - לינדה


החומרים:
1 ק``ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים מעט מלאות
1 כף סוכר
3 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות מים פושרים בהתאם לספיגת הבצק
1 כף מלח

להברשה וציפוי:
1 ביצה טרופה
גרגרי שומשום

אופן הכנה:
לתוך מיקסר שמים את הקמח המנופה, השמרים היבשים והסוכר.
מערבבים עם הקמח לאחר הוספת השמרים וערבוב לאחר הוספת הסוכר.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים את השמן ואת המים הפושרים.
רק לאחר הוספת כל החומרים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות מעט גבוהה יותר,
עד שרואים שהבצק נפרד מדפנות הקערה. משאירים את הבצק בתוך קערת המיקסר ונותנים לתפוח.
מכסים בניילון נצמד, ומעל מגבת מטבח נקיה, עד שרואים שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים מהקערה ולשים בעדינות ללחם או לחמניות או פיצות או כל דבר שבא לכם להכין מבצק השמרים.
יוצרים צורות, ושמים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ועליו מפזרים מעט קמח כדי שלא ידבק לנייר.
נותנים תפיחה שניה בתוך התבנית, מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום או מה שבא לכם.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ל-10 דקות, אח``כ מורידים את חום התנור ל-180 מעלות,
ואופים כ-20 דקות עד 30 דקות, כל אחד לפי התנור שלו.
איך יודעים שהלחם מוכן? מציצים בתחתית הלחם ונותנים נקישה בתחתיתו, עם נשמעת נקישה חלולה סימן שהלחם מוכן.


הערות monday:
בצק זה הכנתי ביחד עם לינדוש המתוקה, רוצה להגיד לכם אין על הידיים הללו שלה,
עם הסבר של אחד לאחד. כדאי לכם להציץ בבלוג ולראות את שאר היצירות שהכנו
מאותו הבצק.

 

monday

New member
בצק שמרים מתוק לגביניות

בצק שמרים מתוק לגביניות - לינדה


החומרים:
1 ק``ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים מעט מלאות
1 כוס סוכר
240 גר` חמאה בטמפ` החדר חתוכה לקוביות
3 ביצים שלמות
קליפת לימון מגוררת
1/2 1 כוסות מים פושרים כאשר כחצי מהכמות משלבים בחלב
לתוך המים הפושרים
קורט מלח


למלית הגבינה:
1/2 ק``ג גבינה לבנה 5%
1 ביצה שלמה
צימוקים בהירים מושרים במים עם מעט קוניאק ( נותן ארומה )
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות סולת ( בהתאם לספיגה )
קליפת לימון מגוררת


למלית שוקולד:
ממרח שוקולד או נוטלה
חלבה מגוררת או אגוזים וכו`


להברשה:
ביצה טרופה


הכנת הבצק:
לתוך מיקסר מוסיפים את הקמח המנופה. אליו מוסיפים את השמרים ומערבבים קלות,
אח``כ מוסיפים את הסוכר וגם אותו מערבבים קלות.
מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים את הביצים השלמות, קליפת הלימון המגוררת והנוזלים הפושרים.
לבסוף מוסיפים את המלח ומגבירים מעט את מהירות המיקסר מעט.
לשים עם וו הלישה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. משאירים בקערה לתפיחה,
מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת מטבח נקיה, עד להכפלת נפחו.
מוציאים לשולחן ולשים מעט ובעדינות. מחלקים את הבצק למס` כדורים,
מרדדים לעלה מרובע ומעט דק וחותכים בסכין את השאריות מצידי הבצק,
כך שיסומן עלה מרובע יפה ומסמנים למרובעים.

ממלאים במלית גדושה את אמצע העלה. לפני שסוגרים את הגבינית, מברישים בכל צידי המרובעים
עם ביצה ואח``כ לוקחים כל שני קצוות מנוגדים ומדביקים האחד לשני.
אפשר כמובן ליצור גם מלבנים, שמברישים קודם בביצה בקצוות מכל צידיהם,
את המלית ממלאים בצד אחד של העלה, מקפלים מעל המלית ומהדקים.
אח``כ בעזרת גלגלת חלקה מסמנים מעל העלה שני פסים כך שהמלית תציץ משם.
אפשרות נוספת היא לגלגל רוגלעך עם כל מילוי שבא לכם,
כאשר לפני מברישים בביצה בקצוות ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה.
מעבירים את כל העוגיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, שעליה מפזרים מעט קמח.
מברישים את העוגיות בביצה הטרופה ונותנים לתפיחה שניה.
בינתיים מדליקים את תנור האפיה מראש על חום של 180 מעלות,
מכניסים את הגביניות שתפחו שוב ואופים כ-20-30 דקות כל אחד לפי התנור שלו...


הכנת מלית הגבינה:
לתוך קערה מוסיפים את כל חומרי מלית הגבינה, מערבבים לעיסה אחידה וממלאים את הגביניות.


הכנת מלית השוקולד:
בעזרת כף מורחים שכבת שוקולד על העלה מפזרים מעל מעט פירורי חלבה ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה ותפוחה.
מניחים בתבנית לתפיחה שניה ומברישים בביצה טרופה.


הערות monday:

בניגוד לבצק השמרים של הלחם, הפעם זה בצק שמרים מתוק
גם בהכנה יחדיו עם לינדוש המתוקה כמו הגביניות הללו.
שוב לינדוש יקירתי, תודה על החוויה הנהדרת
 

monday

New member
עוגיות ריבה מרובעות

עוגיות ריבה מרובעות / דודו חמוד

החומרים:

1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
1 כפית אבקת אפיה

ריבת מישמש למריחה


אופן הכנה:
את כל המרכיבים להכניס לתוך מעבד מזון ולתת פולסים לאחידות, או לחילופין ניתן ללוש לבצק בידיים.
להעביר למקרר לחצי שעה, לרדד את הבצק, לקרוץ עוגיות ובחצי מהעוגיות לקרוץ חור באמצע העוגיות,
ובחלקם השני להשאיר שלמים בתור בסיס לעוגיה. למרוח ריבת מישמש על בסיס העוגיה,
מעל להצמיד את חלק העוגיה עם החור באמצע ולהצמיד את שניהם יחדיו.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. לאפות עד הזהבה ולהוציאם.



הערות monday למתכון:

הוספתי למתכון עוד חצי כוס קמח. הבצק יוצא כייפי ורך למגע.
רק חבל שהכמות יחסית קטנה...בגלל גודל העוגיות שלי,
יצאו לי סה``כ 14 עוגיות שזה מעט מאוד. כמובן אתם מוזמנים להכפיל כמויות בהתאם...


בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
עוגת גבינה גורמה

עוגת גבינה גורמה של חווה יודפת

החומרים:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 ק"ג גבינה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 9%
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
קליפת לימון מגורדת - תוספת שלי


4 חלבונים
1/3 כוס סוכר


אופן הכנה:
בקערה אחת לערבב את החלמונים, הסוכר, הגבינה, השמנת חמוצה,
הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. לערבב היטב את המרכיבים.
בקערה שניה להקציף את החלבונים עם הסוכר, אשר מוזגים בהדרגה אל הקצף.
לצרף את הקצף שנוצר לקערה הראשונה ולערבב באיטיות בתנועות קיפול
עדינות לתוך תערובת הגבינה.
את מה שנוצר לצקת לתבנית קפיצית מס` 26, שבבסיסה הונח נייר אפיה.


הערות monday למתכון:
הכנתי את העוגה עם 4 כפות של קורנפלור ופודינג וניל עם מעט בטן עליהם,
מיכל גבינה 9%, מיכל שמנת חמוצה 15% והוספתי גם קליפת לימון מגורדת,
מוסיף גם טעם וגם ריח נהדר.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות בתבנית תנור
שהוספתי בתחתיתה מים, במשך 35 דקות.
להוציא לצינון מהתנור, אבל את העוגה מהתבנית להוציא רק לאחר
קירור מלא לחלוטין כי אחרת העוגה לא תקבל את צורתה היפה !!!
כמובן אתם יכולים להכין בתבנית קפיצית כפי שרשום במתכון או בכל
דוגמת תבנית סיליקון שיש לכם.
נותן מראה קסום וחגיגי...כיאה לארועים חגיגיים...


סדנת הכנה מחכה לכם בבלוג


בתיאבון ולהנאה
 

רותי410

New member
אחלה מאפים, דליה.

לינדה ואת אלופות.
אני אהבתי בעיקר את עוגיות הבצל (אני מתה על מלוח - פחות על מתוק),
רשימת החובות העתידיים שלי אחרי פסח רק מתארכת.
רוצה להכין אותן (אבל בלי הבצל
לא אוהבת בצל).
מעניין אם אפשר להמיר את הבצל החי בבצל מטוגן קריספי משקית?
בכל אופן, יישר כוח
 

monday

New member
תודה רותי מתוקה


על הפרגון
האמת כמוני כמוך אוהבת יותר את המלוחים מאשר המתוקים
ושתדעי שאני מתה עלייך, טוב את זה את כבר יודעת

אז הנה למענך ולמען כולם עוד עוגיות מלוחות שאת בודאי מכירה..




כעכים מלוחים עם שומשום ופפריקה / השף אורן בקר


החומרים:
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
2 כפות חמאה רכה
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה / חריפה
1/2 2 - 3 כוסות קמח


לציפוי והברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום


אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר בצק אחיד.
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ואז יוצרים מכל כדור גליל דק.
מהדקים את קצוות הגליל כך שנוצר חישוק, וחוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
מניחים את הכעכים על מגש עם נייר אפיה ומורחים, בעזרת מברשת ביצה טרופה.
זורים מעל הכעכים שומשום בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני של 180
מעלות כ-10 דקות.



הערות monday למתכון:
השתמשתי ב-1/2 2 כוסות קמח, ב-1/2 כוס מים וב-2 כפות מחמאה כי רציתי אותם פרווה,
שאוכל לנשנש חופשי חופשי... פיזרתי מעליהם גם שומשום וגם קצח.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות 15 דקות וזהו.
יצאו לי 20 כעכים, אבל גדולים עשיתי אותם וממכרים ממש כמו ``פיצוחים``...
הזהרתי אתכם כבר מראש, על הקלוריות אני לא אחראית....


בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
אני רואה שהתמונה

ממאנת להגיע...אז הנה שוב היא כאן
 

לינדה7

New member
דליה את מקסימה ..


איזה יופי של מקבץ עשיר למתכונים!!

בנינו אני יותר מתחברת למלוחים.


לינדה.
 

monday

New member
אם זה עדיין רלוונטי

לגבי מתכונים בתחום המאפים יש לי עוד מה לתרום...אשמח לדעת אם תרצו שאשים כאן עוד...
לא רוצה להעמיס יתר על המידה...
אוסיף אחה''צ עוד מתכוני עוגות או עוגיות במידה ויעניין אותכם.

בייייי בינתיים והמשך יום מצויין לכולכם
 

רותי410

New member
תודה רבה, יקירתי!!!

אני לא מכירה את המתכון הזה ותכף הולכת לצרף אותו לתיקייה שלי!
ותודה על המחמאה

כיף לי באמת שאת פה - ותסתכלי איזה שרשור אדיר יצרת יחד עם טובה ועם לינדה ועם דליה (אילנית).

למרות שאני לא מתה על מתוקים - אני הולכת לאמץ לי את עוגיות השקדים שהעלית כאן.
בעוגיות אני שתי ידיים שמאליות. כמעט אין עוגיות שהצליחו לי.
והעוגיות שלך נראות מיליון דולר - אהבתי מאוד את העיצוב.
נקווה שלפחות פעם אחת אני אצליח להוציא מתחת ידי עוגיות אכילות - ושיהיו גם אסתטיות.

וממליצה בחום על עוגת ריבת החלב שהעלית.
אצלנו מתים עליה!
(אבל שלך פי אלף יותר יפה משלי
)

התבלבלו לי העיניים מרוב מתכונים נפלאים ותמונות מגרות.
תודה לכולכן
 

לינדה7

New member
רותי השמיעי קול!!!

איפה המתכון לעוגיות שקדים של דליה..


חיפשתי בנרות ולא מצאתי ?

לינדה.
 

רותי410

New member
חחחח. היא קוראת לזה עוגיות פרח עם

כפתורי שוקולד - אבל בגלל שיש במתכון שקדים טחונים - וזה מה שהכי קרץ לי - אני קוראת להן עוגיות שקדים.
תגלגלי למטה ותראי.
 

נמושקה1

New member
אוזני המן במילוי כרובית ולא רק


אומנם הכנתי לפורים צורת אוזן המן אבל אפשר תמיד לשנות את הצורה העיקר הוא פה המילוי והבצק.
כדאי לנסות הבצק יצא מדהים והיה במיטבו גם יומיים אחרי האפייה וגם שבועיים אחרי הקפאה
אז תכינו כיסונים.
לבצק המקדים:

כפית שמרים יבשים

כפית גדושה סוכר

100 גרם קמח

חצי כוס מים פושרים.

לבצק :

600 גרם קמח

150 גרם תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה + כפית מלח

כף סילאן

כפית מלח

ביצה אחת

שלושת רבעי כוס מהמים שבושלו בהם תפוחי האדמה..

למילוי :

1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים.

בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולים + העלים של סלרי

פיטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור מעט כמון, כורכום אבקת שום

4 כפות שמן לטיגון הבצל.

הכנת בצק מקדים:

בקערה קטנה לערבב את הקמח , השמרים, והסוכר. להוסיף את המיים ולערבב היטב.

לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שרואים בועות בבלילה.

לבשל את תפוחי האדמה ב מים וכפית מלח.עד לריכוך. לסנן (לא לשפוך את המים נשתמש בהם ללישת הבצק )

הכנת המילוי :

לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים +כף מלח כ5-6 דקות.

לסנן ולקרר.אחרי הקרור למעוך קלות את הכרובית לא יותר מידי כדי לא ליצור דיסת כרובית )

לקצוץ את הבצל ולטגן.

להוסיף את הסלרי והפיטרוזיליה הקצוצים.ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

להוסיף את הכרובית והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

לתקן תיבול (אפשר גם להוסיף גזר מרוסק )

להכנת הבצק.

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את תפוחי האדמה..

להחליף לוו הלישה ולהוסיף את הבצק מקדים שתפח ואת שאר החומרים סילאן ,מלח,ביצה, קמח ולערבב דקה .

להוסיף את המים של תפוחי האדמה בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים(.אם הבצק רך מידי ניתן להוסיף מעט קמח )

לכסות ולהתפיח.

לחלק את הבצק ל4.

על משטח מקומח לרדד את הבצק ליקרוץ עיגולים לשים את המילוי באמצע וליצור צורה של אוזן המן.

לצערי שכחתי לצלם את השלב הזה

למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה/פרג.

לאפות בחום 180 מעלות בערך כחצי שעה.

חשבתי שישאר לפורים:p:p אבל נשארו 6 אחדים...ונהנו זה העיקר .עכשו נחשוב על אוזן אחרת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2965437&r=1
 

נמושקה1

New member
לחמניות עישבי תיבול ושום מחיטה מלאה

המצרכים:

1 ק"ג קמח חיטה מלאה

6 כפות גדושות סוכר חום (מי שלא אוהב מתקתק שיפחית בכמות הסוכר)

חצי כוס שמן

1 כף גדושה מלח

2 כפות שמרים יבשים.

2 וחצי כוסות מים

5 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות ממרח פסטו / 2 כפות כל עשבי תיבול אהובים

אני שמתי פיטרוזיליה +בזיליקום מעורבב עם כף שמן והשום.

למריחה על הלחם:

רבע כוס שמן

3שיני שום כתושות +פיטרוזיליה או בזיליקום.

אופן ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את הקמח השמן הסוכר ועשבי התיבול, להוסיף את השמרים והמים (יתכן והקמח יצרוך עוד נוזלים)

ללוש בצק במשך 5 דקות. הבצק צריך לצאת רך ואפילו מעט דביק.

להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.

לשקול כל לחמניה במשקל של 110 גרם.

לגלגל כדורים עם כף היד ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.

לקבלת צורת לחמניה ארוכה

לרדד עם היד את כדור הבצק למלבן.

לקפל משני הצדדים כ1 ס"מ ולגלגל לגליל.

ליצור חתכים עם סכין חדה .

למרוח בשמן ועשבי התיבול.

להניח להתפחה (בערך שעה)

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות.

מיד עם הוצאת הלחמניות מהתנור למרוח בנדיבות מהשמן ועשבי התיבול.

מובטח לכם הנאה מושלמת באכילת הלחמניות ומי שלא יהנה שיגיד

בהצלחה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2682892&r=1
 

נמושקה1

New member
חלה ולחמניות מחיטה מלאה

1 ק"ג קמח קמח מלא

160 גרם סוכר / רצוי סוכר חום.

20 גרם מלח

50 מליליטר שמן

100 גרם צימוקים

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים (לא חובה )

2 וחצי כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את הקמח השמן הסוכר והמלח ולערבב.

להוסיף את הביצים והשמרים והמים וללוש בצק רך אך לא דביק. יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד מים.

אחרי שהבצק התגבש להוסיף את הצימוקים וללוש עוד כמה דקות עד שהצימוקים נטמעים בבצק.

לכסות את הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

להכנת החלה:

לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש מובטחת הצלחה.

לחלק את הבצק לכל חלה משקל הבצק 500 גרם.

לחלק את 500 גרם הבצק ל3 או 4 לכדרר כל חלק ולהתפיח כמה דקות שיהיה קל לרדד.לרדד כל כדור בצק ולגלגל לרולדה. את הרולדה לגלגל ולעצב לנקניק בצק. ולקלוע מכל 3 או ארבעה נקניקים חלה.

להניח על נייר אפיה . למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום או פרג ולהתפיח.

לאפות ב180 מעלות כחצי שעה ( בערך)

הכנת הלחמניות:

לחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם ולהתפיח.

לרדד כל כדור ולגלגל לרולדה ארוכה..לתת מכה עם כף היד על הרולדה כדי לשטח אותו.

לקחת סכין או מספרים ולחתוך חריצים כמו במסרק .(להקפיד לא לחתוך עד השוליים של הבצק.) ולגלגל.

להניח על מגש למרוח בביצה ולפזר שומשום.

להתפיח .ולאפות ב180 מעלות.

בהצלחה !
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2584938&r=1
 

נמושקה1

New member
לחם פיצה משוך אותי

המצרכים:

600 גרם קמח

3 ביצים

50 גרם חמאה

כף גדושה סוכר

כפית מלח

כף שמרים יבשים

כוס חלב בערך או חצי חלב וחצי מים


המצרכים למילוי :

200 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינה חמד או שניהם ביחד
זיתים ירוקים או שחורים פרוסים וקצוצים

רוטב לפיצה

עלי בזיליקום קצוצים/ אורגנו


אופן ההכנה:

ללוש בצק מכל המרכיבים ( אין צורך להפריד בין החמאה לשמרים כי השמרים יבשים )
להניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה, עד שיכפיל את נפחו.

לחתוך את הבצק ל-2 ולרדד מרובע 25 +30 למרוח מהרוטב. לפזר גבינה צהובה וזיתים.
לחתוך לרצועות של 5 ס"מ רוחב, ולהניח שלוש רצועות זו על גבי השניה כל שלוש רצועות.
לחתוך שוב את הרצועות לאורך של 3 ס"מ. לשמן מגש של אינגליש קייק בחמאה, ולהניח את כל -
שלוש הרצועות בצד ימין של המגש.
לחתוך עוד שלוש רצועות, להניח אחת על גבי השניה ולשים בצד שמאל של המגש, כך שיוצא לנו לחם ארוג.
להתפיח שוב, לאפות בחום בינוני כ-30 עד 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

להכין קערה עם הרבה ירקות ולהתענג.

ולהתחיל לתלוש ;)

נשמר טוב בהקפאה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2327101
 

נמושקה1

New member
ביגלה ניפלאים עם שומשום ומלח גס

מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.

לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.

אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת. כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
להתפחה(צריך לכסות את הביגלה )
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.

צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר
בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2416474&r=1
ש
 
למעלה