לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' ספיישל של מאפים '
ספיישל של מאפים
<< ההודעה הנוכחית
26/03/2014 | 08:08
44
423
בואו ושתפו אותנו במתכונים אך ורק מאפים של לחמים ~~~עוגות ~~~עוגיות ..!

  מתכון מלא ואם יש תמונה עוד יותר טוב .

  לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתפקדת.... '
מתפקדת....
26/03/2014 | 08:32
124

עוגיות בצל / אילנה קורצוויל


החומרים:
1/4 2 כוסות קמח תופח
1 קופ' גבינה לבנה - 250 גר'
1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
200 גר' חמאה
3 בצלים גדולים קצוצים
1 כף אבקת מרק בצל
1/2 כפית מלח
פלפל שחור


להברשה וציפוי:
1 ביצה טרופה + מעט שמן
אורגנו יבש לפיזור


אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים עד שהכל מתערבב לעיסה אחידה.
בעזרת ידיים מקומחות לקחת חתיכות מתערובת הבצק וליצור גלילות קטנות.
להניח בתבנית תנור על גבי נייר אפיה ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות 35 דקות.


הערות monday למתכון:
אפיתי בחום של 180מעלות ללא הדלקת תנור מראש 40 דקות, כל אחת לפי התנור שלה...
הבצק יוצא כמו מירקם של בצק עלים, נימוח ורך, פשוט תענוג בפה...
הבצל הופך להיות בטעם מתוק ומשתלב נהדר ביחד עם גבינת הפקורינו שהוספתי
( זו גבינה קשה מחלב כבשים ) בתור הגבינה הצהובה המגוררת.
במתכון עצמו הוספתי את המלח והפלפל והברשת הביצה עם האורגנו ושיניתי ממרגרינה לחמאה...
כי אין טעם להכין כאן עם מרגרינה...כאשר המאפה במילא חלבי, אז שיהיה חלבי וטעים עד הסוף.
טוב להגיש את העוגיות בטמפ' החדר או מעט חמימות, קרות הן לא טעימות לאכילה.


בתיאבון, ותיהנו ממעדן של עוגיות מהממותתתתתת



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'בצק שמרים בסיסי ללחמים '
בצק שמרים בסיסי ללחמים
26/03/2014 | 08:45
125

בצק שמרים בסיסי ללחמים - לינדה


החומרים:
1 ק``ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים מעט מלאות
1 כף סוכר
3 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות מים פושרים בהתאם לספיגת הבצק
1 כף מלח

להברשה וציפוי:
1 ביצה טרופה
גרגרי שומשום

אופן הכנה:
לתוך מיקסר שמים את הקמח המנופה, השמרים היבשים והסוכר.
מערבבים עם הקמח לאחר הוספת השמרים וערבוב לאחר הוספת הסוכר.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים את השמן ואת המים הפושרים.
רק לאחר הוספת כל החומרים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות מעט גבוהה יותר,
עד שרואים שהבצק נפרד מדפנות הקערה. משאירים את הבצק בתוך קערת המיקסר ונותנים לתפוח.
מכסים בניילון נצמד, ומעל מגבת מטבח נקיה, עד שרואים שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים מהקערה ולשים בעדינות ללחם או לחמניות או פיצות או כל דבר שבא לכם להכין מבצק השמרים.
יוצרים צורות, ושמים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ועליו מפזרים מעט קמח כדי שלא ידבק לנייר.
נותנים תפיחה שניה בתוך התבנית, מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום או מה שבא לכם.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ל-10 דקות, אח``כ מורידים את חום התנור ל-180 מעלות,
ואופים כ-20 דקות עד 30 דקות, כל אחד לפי התנור שלו.
איך יודעים שהלחם מוכן? מציצים בתחתית הלחם ונותנים נקישה בתחתיתו, עם נשמעת נקישה חלולה סימן שהלחם מוכן.


הערות monday:
בצק זה הכנתי ביחד עם לינדוש המתוקה, רוצה להגיד לכם אין על הידיים הללו שלה,
עם הסבר של אחד לאחד. כדאי לכם להציץ בבלוג ולראות את שאר היצירות שהכנו
מאותו הבצק.




אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'בצק שמרים מתוק לגביניות '
בצק שמרים מתוק לגביניות
26/03/2014 | 09:01
109


בצק שמרים מתוק לגביניות - לינדה


החומרים:
1 ק``ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים מעט מלאות
1 כוס סוכר
240 גר` חמאה בטמפ` החדר חתוכה לקוביות
3 ביצים שלמות
קליפת לימון מגוררת
1/2 1 כוסות מים פושרים כאשר כחצי מהכמות משלבים בחלב
לתוך המים הפושרים
קורט מלח


למלית הגבינה:
1/2 ק``ג גבינה לבנה 5%
1 ביצה שלמה
צימוקים בהירים מושרים במים עם מעט קוניאק ( נותן ארומה )
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות סולת ( בהתאם לספיגה )
קליפת לימון מגוררת


למלית שוקולד:
ממרח שוקולד או נוטלה
חלבה מגוררת או אגוזים וכו`


להברשה:
ביצה טרופה


הכנת הבצק:
לתוך מיקסר מוסיפים את הקמח המנופה. אליו מוסיפים את השמרים ומערבבים קלות,
אח``כ מוסיפים את הסוכר וגם אותו מערבבים קלות.
מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה,
תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים את הביצים השלמות, קליפת הלימון המגוררת והנוזלים הפושרים.
לבסוף מוסיפים את המלח ומגבירים מעט את מהירות המיקסר מעט.
לשים עם וו הלישה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. משאירים בקערה לתפיחה,
מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת מטבח נקיה, עד להכפלת נפחו.
מוציאים לשולחן ולשים מעט ובעדינות. מחלקים את הבצק למס` כדורים,
מרדדים לעלה מרובע ומעט דק וחותכים בסכין את השאריות מצידי הבצק,
כך שיסומן עלה מרובע יפה ומסמנים למרובעים.

ממלאים במלית גדושה את אמצע העלה. לפני שסוגרים את הגבינית, מברישים בכל צידי המרובעים
עם ביצה ואח``כ לוקחים כל שני קצוות מנוגדים ומדביקים האחד לשני.
אפשר כמובן ליצור גם מלבנים, שמברישים קודם בביצה בקצוות מכל צידיהם,
את המלית ממלאים בצד אחד של העלה, מקפלים מעל המלית ומהדקים.
אח``כ בעזרת גלגלת חלקה מסמנים מעל העלה שני פסים כך שהמלית תציץ משם.
אפשרות נוספת היא לגלגל רוגלעך עם כל מילוי שבא לכם,
כאשר לפני מברישים בביצה בקצוות ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה.
מעבירים את כל העוגיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, שעליה מפזרים מעט קמח.
מברישים את העוגיות בביצה הטרופה ונותנים לתפיחה שניה.
בינתיים מדליקים את תנור האפיה מראש על חום של 180 מעלות,
מכניסים את הגביניות שתפחו שוב ואופים כ-20-30 דקות כל אחד לפי התנור שלו...


הכנת מלית הגבינה:
לתוך קערה מוסיפים את כל חומרי מלית הגבינה, מערבבים לעיסה אחידה וממלאים את הגביניות.


הכנת מלית השוקולד:
בעזרת כף מורחים שכבת שוקולד על העלה מפזרים מעל מעט פירורי חלבה ומגלגלים ל``רולדה`` קטנה ותפוחה.
מניחים בתבנית לתפיחה שניה ומברישים בביצה טרופה.


הערות monday:

בניגוד לבצק השמרים של הלחם, הפעם זה בצק שמרים מתוק
גם בהכנה יחדיו עם לינדוש המתוקה כמו הגביניות הללו.
שוב לינדוש יקירתי, תודה על החוויה הנהדרת



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגיות ריבה מרובעות '
עוגיות ריבה מרובעות
26/03/2014 | 09:08
116

עוגיות ריבה מרובעות / דודו חמוד

החומרים:

1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
1 כפית אבקת אפיה

ריבת מישמש למריחה


אופן הכנה:
את כל המרכיבים להכניס לתוך מעבד מזון ולתת פולסים לאחידות, או לחילופין ניתן ללוש לבצק בידיים.
להעביר למקרר לחצי שעה, לרדד את הבצק, לקרוץ עוגיות ובחצי מהעוגיות לקרוץ חור באמצע העוגיות,
ובחלקם השני להשאיר שלמים בתור בסיס לעוגיה. למרוח ריבת מישמש על בסיס העוגיה,
מעל להצמיד את חלק העוגיה עם החור באמצע ולהצמיד את שניהם יחדיו.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. לאפות עד הזהבה ולהוציאם.



הערות monday למתכון:

הוספתי למתכון עוד חצי כוס קמח. הבצק יוצא כייפי ורך למגע.
רק חבל שהכמות יחסית קטנה...בגלל גודל העוגיות שלי,
יצאו לי סה``כ 14 עוגיות שזה מעט מאוד. כמובן אתם מוזמנים להכפיל כמויות בהתאם...


בתיאבון ולהנאה



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת גבינה גורמה '
עוגת גבינה גורמה
26/03/2014 | 09:14
9
134

עוגת גבינה גורמה של חווה יודפת

החומרים:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 ק"ג גבינה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 9%
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
קליפת לימון מגורדת - תוספת שלי


4 חלבונים
1/3 כוס סוכר


אופן הכנה:
בקערה אחת לערבב את החלמונים, הסוכר, הגבינה, השמנת חמוצה,
הקורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. לערבב היטב את המרכיבים.
בקערה שניה להקציף את החלבונים עם הסוכר, אשר מוזגים בהדרגה אל הקצף.
לצרף את הקצף שנוצר לקערה הראשונה ולערבב באיטיות בתנועות קיפול
עדינות לתוך תערובת הגבינה.
את מה שנוצר לצקת לתבנית קפיצית מס` 26, שבבסיסה הונח נייר אפיה.


הערות monday למתכון:
הכנתי את העוגה עם 4 כפות של קורנפלור ופודינג וניל עם מעט בטן עליהם,
מיכל גבינה 9%, מיכל שמנת חמוצה 15% והוספתי גם קליפת לימון מגורדת,
מוסיף גם טעם וגם ריח נהדר.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות בתבנית תנור
שהוספתי בתחתיתה מים, במשך 35 דקות.
להוציא לצינון מהתנור, אבל את העוגה מהתבנית להוציא רק לאחר
קירור מלא לחלוטין כי אחרת העוגה לא תקבל את צורתה היפה !!!
כמובן אתם יכולים להכין בתבנית קפיצית כפי שרשום במתכון או בכל
דוגמת תבנית סיליקון שיש לכם.
נותן מראה קסום וחגיגי...כיאה לארועים חגיגיים...

סדנת הכנה מחכה לכם בבלוג


בתיאבון ולהנאה



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אחלה מאפים, דליה.'
אחלה מאפים, דליה.
26/03/2014 | 09:45
8
43
לינדה ואת אלופות.
אני אהבתי בעיקר את עוגיות הבצל (אני מתה על מלוח - פחות על מתוק),
רשימת החובות העתידיים שלי אחרי פסח רק מתארכת.
רוצה להכין אותן (אבל בלי הבצל לא אוהבת בצל).
מעניין אם אפשר להמיר את הבצל החי בבצל מטוגן קריספי משקית?
בכל אופן, יישר כוח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רותי מתוקה '
תודה רותי מתוקה
26/03/2014 | 10:08
7
124


על הפרגון האמת כמוני כמוך אוהבת יותר את המלוחים מאשר המתוקים
ושתדעי שאני מתה עלייך, טוב את זה את כבר יודעת
אז הנה למענך ולמען כולם עוד עוגיות מלוחות שאת בודאי מכירה..



כעכים מלוחים עם שומשום ופפריקה / השף אורן בקר


החומרים:
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
2 כפות חמאה רכה
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה / חריפה
1/2 2 - 3 כוסות קמח


לציפוי והברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום


אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר בצק אחיד.
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ואז יוצרים מכל כדור גליל דק.
מהדקים את קצוות הגליל כך שנוצר חישוק, וחוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
מניחים את הכעכים על מגש עם נייר אפיה ומורחים, בעזרת מברשת ביצה טרופה.
זורים מעל הכעכים שומשום בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני של 180
מעלות כ-10 דקות.



הערות monday למתכון:
השתמשתי ב-1/2 2 כוסות קמח, ב-1/2 כוס מים וב-2 כפות מחמאה כי רציתי אותם פרווה,
שאוכל לנשנש חופשי חופשי...  פיזרתי מעליהם גם שומשום וגם קצח.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות 15 דקות וזהו.
יצאו לי 20 כעכים, אבל גדולים עשיתי אותם וממכרים ממש כמו ``פיצוחים``...
הזהרתי אתכם כבר מראש, על הקלוריות אני לא אחראית....


בתיאבון ולהנאה



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אני רואה שהתמונה'
אני רואה שהתמונה
26/03/2014 | 10:13
3
74

ממאנת להגיע...אז הנה שוב היא כאן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה את מקסימה ..'
דליה את מקסימה ..
26/03/2014 | 10:15
2
21
איזה יופי של מקבץ עשיר  למתכונים!!

 בנינו אני יותר מתחברת למלוחים.

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אם זה עדיין רלוונטי'
אם זה עדיין רלוונטי
26/03/2014 | 10:32
1
30


לגבי מתכונים בתחום המאפים יש לי עוד מה לתרום...אשמח לדעת אם תרצו שאשים כאן עוד...
לא רוצה להעמיס יתר על המידה...
אוסיף אחה''צ עוד מתכוני עוגות או עוגיות במידה ויעניין אותכם.

בייייי בינתיים והמשך יום מצויין לכולכם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ברור שאת יכולה ~~'
ברור שאת יכולה ~~
26/03/2014 | 10:48
19
בכייף תמיד טוב לקבל עוד מתכונים .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה, יקירתי!!!'
תודה רבה, יקירתי!!!
26/03/2014 | 23:57
2
19
אני לא מכירה את המתכון הזה ותכף הולכת לצרף אותו לתיקייה שלי!
ותודה על המחמאה
כיף לי באמת שאת פה - ותסתכלי איזה שרשור אדיר יצרת יחד עם טובה ועם לינדה ועם דליה (אילנית).

למרות שאני לא מתה על מתוקים - אני הולכת לאמץ לי את עוגיות השקדים שהעלית כאן.
בעוגיות אני שתי ידיים שמאליות. כמעט אין עוגיות שהצליחו לי.
והעוגיות שלך נראות מיליון דולר - אהבתי מאוד את העיצוב.
נקווה שלפחות פעם אחת אני אצליח להוציא מתחת ידי עוגיות אכילות - ושיהיו גם אסתטיות.

וממליצה בחום על עוגת ריבת החלב שהעלית.
אצלנו מתים עליה!
(אבל שלך פי אלף יותר יפה משלי)

התבלבלו לי העיניים מרוב מתכונים נפלאים ותמונות מגרות.
תודה לכולכן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי השמיעי קול!!!'
רותי השמיעי קול!!!
27/03/2014 | 05:22
1
12
איפה המתכון לעוגיות שקדים של דליה..


חיפשתי בנרות ולא מצאתי ?

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחחח. היא קוראת לזה עוגיות פרח עם'
חחחח. היא קוראת לזה עוגיות פרח עם
27/03/2014 | 09:12
36
כפתורי שוקולד - אבל בגלל שיש במתכון שקדים טחונים - וזה מה שהכי קרץ לי - אני קוראת להן עוגיות שקדים.
תגלגלי למטה ותראי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוזני המן במילוי כרובית ולא רק'
אוזני המן במילוי כרובית ולא רק
26/03/2014 | 14:44
15
71
אומנם הכנתי לפורים צורת אוזן המן אבל אפשר תמיד לשנות את הצורה העיקר הוא פה המילוי והבצק.
כדאי לנסות הבצק יצא מדהים והיה במיטבו גם יומיים אחרי האפייה  וגם שבועיים אחרי הקפאה
אז תכינו כיסונים.
לבצק המקדים:

כפית שמרים יבשים

כפית גדושה סוכר

100 גרם קמח

חצי כוס מים פושרים.

לבצק :

600 גרם קמח

150 גרם תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה + כפית מלח

כף סילאן

כפית מלח

ביצה אחת

שלושת רבעי כוס מהמים שבושלו בהם תפוחי האדמה..

למילוי :

1  כרובית גדולה מפורקת לפרחים.

בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולים  + העלים של סלרי

פיטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור מעט כמון, כורכום אבקת שום

4 כפות שמן לטיגון הבצל.

הכנת בצק מקדים:

בקערה קטנה לערבב את הקמח , השמרים, והסוכר. להוסיף את המיים ולערבב היטב.

לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שרואים בועות בבלילה.

לבשל את תפוחי האדמה ב מים וכפית מלח.עד לריכוך. לסנן (לא לשפוך את המים נשתמש בהם ללישת הבצק )

הכנת המילוי :

לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים +כף מלח כ5-6 דקות.

לסנן ולקרר.אחרי הקרור למעוך קלות את הכרובית לא יותר מידי כדי לא ליצור דיסת כרובית )

לקצוץ את הבצל ולטגן.

להוסיף את הסלרי והפיטרוזיליה הקצוצים.ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

להוסיף את הכרובית והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

לתקן תיבול (אפשר גם להוסיף גזר מרוסק )

להכנת הבצק.

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את תפוחי האדמה..

להחליף לוו הלישה ולהוסיף את  הבצק מקדים שתפח ואת שאר החומרים סילאן ,מלח,ביצה, קמח ולערבב דקה .

להוסיף את המים של תפוחי האדמה בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים(.אם הבצק רך מידי ניתן להוסיף מעט קמח )

לכסות ולהתפיח.

לחלק את הבצק ל4.

על משטח מקומח לרדד את הבצק ליקרוץ עיגולים לשים את המילוי באמצע וליצור צורה של אוזן המן.

לצערי שכחתי לצלם את השלב הזה

למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה/פרג.

לאפות בחום 180 מעלות בערך כחצי שעה.

 חשבתי שישאר לפורים:P:P אבל נשארו 6 אחדים...ונהנו זה העיקר .עכשו נחשוב על אוזן אחרת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות עישבי תיבול ושום מחיטה מלאה'
לחמניות עישבי תיבול ושום מחיטה מלאה
26/03/2014 | 15:04
12
65
המצרכים:

1 ק"ג קמח חיטה מלאה

6 כפות גדושות סוכר חום (מי שלא אוהב מתקתק שיפחית בכמות הסוכר)

חצי כוס שמן

1 כף גדושה מלח

2 כפות שמרים יבשים.

2 וחצי כוסות מים

5 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות ממרח פסטו / 2 כפות כל עשבי תיבול אהובים

אני שמתי פיטרוזיליה +בזיליקום מעורבב עם כף שמן והשום.

למריחה על הלחם:

רבע כוס שמן

3שיני שום כתושות +פיטרוזיליה או בזיליקום.

אופן ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את הקמח השמן הסוכר ועשבי התיבול, להוסיף את השמרים והמים (יתכן והקמח יצרוך עוד נוזלים)

ללוש בצק במשך 5 דקות. הבצק צריך לצאת רך ואפילו מעט דביק.

להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.

לשקול כל לחמניה במשקל של 110 גרם.

לגלגל כדורים עם כף היד ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.

לקבלת צורת לחמניה ארוכה

לרדד עם היד את כדור הבצק למלבן.

לקפל משני הצדדים  כ1 ס"מ ולגלגל לגליל.

ליצור חתכים עם סכין חדה .

למרוח בשמן ועשבי התיבול.

להניח להתפחה (בערך שעה)

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות.

מיד עם הוצאת הלחמניות מהתנור למרוח בנדיבות מהשמן ועשבי התיבול.

מובטח לכם הנאה מושלמת באכילת הלחמניות ומי שלא יהנה שיגיד

בהצלחה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...






אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חלה ולחמניות מחיטה מלאה'
חלה ולחמניות מחיטה מלאה
26/03/2014 | 15:12
11
49
1 ק"ג קמח קמח מלא

160 גרם סוכר / רצוי סוכר חום.

20 גרם מלח

50 מליליטר שמן

100 גרם צימוקים

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים (לא  חובה )

2 וחצי כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את הקמח השמן הסוכר והמלח ולערבב.

להוסיף את הביצים והשמרים והמים וללוש בצק רך אך לא דביק. יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד מים.

אחרי שהבצק התגבש להוסיף את הצימוקים וללוש עוד כמה דקות עד שהצימוקים נטמעים בבצק.

לכסות את הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

להכנת החלה:

לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש מובטחת הצלחה.

לחלק את הבצק לכל חלה משקל הבצק 500 גרם.

לחלק את 500 גרם הבצק ל3 או 4 לכדרר כל חלק ולהתפיח כמה דקות שיהיה קל לרדד.לרדד כל כדור בצק ולגלגל לרולדה. את הרולדה לגלגל ולעצב לנקניק בצק. ולקלוע מכל 3 או ארבעה נקניקים חלה.

להניח על נייר אפיה . למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום או פרג ולהתפיח.

לאפות ב180 מעלות כחצי שעה ( בערך)

הכנת הלחמניות:

לחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם ולהתפיח.

לרדד כל כדור ולגלגל לרולדה ארוכה..לתת מכה עם כף היד על הרולדה כדי לשטח אותו.

לקחת סכין או מספרים ולחתוך חריצים כמו במסרק .(להקפיד לא לחתוך עד השוליים של הבצק.) ולגלגל.

להניח על מגש למרוח בביצה ולפזר שומשום.

להתפיח .ולאפות ב180 מעלות.

בהצלחה !
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחם פיצה משוך אותי'
לחם פיצה משוך אותי
26/03/2014 | 15:20
10
74
המצרכים:

600 גרם קמח                                           

3 ביצים

50 גרם חמאה

כף גדושה סוכר

כפית מלח

כף שמרים יבשים

כוס חלב בערך או חצי חלב וחצי מים


המצרכים למילוי :                                                                                                         

200 גרם גבינה צהובה מגורדת או גבינה חמד או שניהם ביחד                                                
זיתים ירוקים או שחורים פרוסים וקצוצים                                                                                    

רוטב לפיצה

עלי בזיליקום קצוצים/ אורגנו


אופן ההכנה:

ללוש בצק מכל המרכיבים ( אין צורך להפריד בין החמאה לשמרים כי השמרים יבשים )
להניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה, עד שיכפיל את נפחו.

לחתוך את הבצק ל-2 ולרדד מרובע 25 +30 למרוח מהרוטב. לפזר גבינה צהובה וזיתים.
לחתוך לרצועות של 5 ס"מ רוחב, ולהניח שלוש רצועות זו על גבי השניה כל שלוש רצועות.
לחתוך שוב את הרצועות לאורך של 3 ס"מ. לשמן מגש של אינגליש קייק בחמאה, ולהניח את כל -
שלוש הרצועות בצד ימין של המגש.
לחתוך עוד שלוש רצועות, להניח אחת על גבי השניה ולשים בצד שמאל של המגש, כך שיוצא לנו לחם ארוג.
להתפיח שוב, לאפות בחום בינוני כ-30 עד 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

להכין קערה עם הרבה ירקות ולהתענג.

ולהתחיל לתלוש ;)

נשמר טוב בהקפאה    

    http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ביגלה ניפלאים עם שומשום ומלח גס'
ביגלה ניפלאים עם שומשום ומלח גס
26/03/2014 | 15:30
9
63
מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.

לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.

אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח  עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת.  כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך  וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה  תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
להתפחה(צריך לכסות את הביגלה )
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.

צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר
בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
ש
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פיתות נפתחות'
פיתות נפתחות
26/03/2014 | 15:37
8
62
1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.

חצי ליטר מים מהברז

שומשום לטבילת הכדורים.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר  ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר  ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את  הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.

להכין צלוחית מלאה בשומשום.

לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום  

ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.

להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.

לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.

להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה

כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.

בחורף צריך יותר זמן התפחה.

להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.

להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.

לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.

להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.

לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.

ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.

להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.

הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)

להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.

יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר

ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.

גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.

מה נשאר לכם לעשות...

להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן... ;)

בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר

ההצלחה מובטחת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחם אגוזים משוך אותי'
לחם אגוזים משוך אותי
26/03/2014 | 15:50
7
53
מה צריך להכנת הבצק:

600 גרם קמח

3 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

כפית מלח

כף גדושה שמרים יבשים

שליש כוס שמן

רבע כוס מיץ תפוחים טבעי ( לא חייב אבל משנה את הטעם, אפשר לשים מים במקום)

בערך כוס מים


אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והשמן.

להוסיף את החלמונים, השמרים, מיץ התפוחים והמים. את המים צריך להוסיף בהדרגה.

הבצק צריך להיות נעים ורך למגע ולא דביק.

לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח.
אפשר להכין יום קודם את הבצק ולהתפיח במקרר. לא לפחד תופח נפלא במקרר..


למילוי הלחם:

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

עלי בזיליקום קצוצים דק או כל ירק אהוב עליכם

3 שיני שום כתושות

זיתי קלמטה קצוצים דק או זיתים ירוקים קצוצים

אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.בנדיבות

שמן זית בנדיבות



אופן ההכנה:

לקצוץ את הירק דק דק. להוסיף את השמן, הזיתים והשום. לערבב ולהניח בצד.



למריחה באמצע האפיה:

שמן זית

שתי שיני שום כתושות

עלי בזיליקום קצוצים 4-5 בשביל הטעם - לא חייבים


לערבב הכל ולהניח בצד.



כעת לעיקר המלאכה:

לחלק את הבצק לשניים. לרדד לעלה בעובי 3 מ"מ, למרוח את חלק מהשמן, עשבי התיבול והזיתים על כל פני הבצק.

לפזר את האגוזים על הבצק. לחתוך לרצועות את הבצק ולשים כל שתי רצועות אחת על גבי השנייה.

למלא בגובה שלושת רבעי מגובה התבנית ( צריך לתת מקום לתפיחה )

לסדר את הרצועות ( לא חייב להיות סימטרי כדי שהלחם יצא מענין ) זו אחרי זו צמודות מאוד.

למלא את כל המגש, ולעבור להכין את הלחם השני.

מהבצק אם ישאר, גלגלו לרולדה וחתכו לפרוסות. שימו במגש כמו בתמונה למעלה ( לשושנים ).

הניחו להתפחה עד שיכפיל את נפחו.

חממו תנור ל-180 מעלות, ואפו בערך 15 דקות או עד שהבצק משחים קלות.

הוציאו מהתנור, מרחו בשמן הזית, עלי הבזיליקום והשום בנדיבות על הלחם.

החזירו לתנור לעוד כעשר דקות עד רבע שעה, או עד שהלחם מקבל צבע שחום יפה..

הוציאו וצננו על גבי רשת.



הערה:

לא לנסות להוציא את הלחם מהמגש בעודו חם, כי הוא עלול להתפרק.

גם אז בזהירות בשתי הידיים כמו  שמרימים תינוק.

מה נשאר לנו לעשות  

לשבת מסביב לשולחן לא הרבה אנשים   ולתלוש מהלחם הטעים.

תראו בלי שתרגישו לא נשאר מה לתלוש  ;) זה יותר טעים מעוגה.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגה מבצק שמרים מדהים'
עוגה מבצק שמרים מדהים
26/03/2014 | 16:01
6
73
לא מוותרת עליו כל שבת מילוי אחר צורה שונה.
1 כוס שמן

1 ושלושת רבעי כוסות מים

3 סוכר וניל

שלושת רבעי כוס סוכר

3 ביצים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל החומרים וללוש בצק רך.

(אם אין לכם זמן היום להתעסק עם העוגה אתם יכולים להכניס את הבצק מכוסה  למקרר לכמה שעות ואפילו לילה.

מתפיחם את הבצק עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים.

(עוגה אחת לכם עוגה אחת לחמה  ;) ועוגה אחת לי :P בפעם הבאה שתכינו תתנו לשכנה ;)

מכסים את הכדורים ל15 דקות התפחה.

על משטח מקומח מרדדים כל כדור . ומורחים את המילוי.

מגלגלים לרולדה ומחברים קצוות.

לוקחים מגש מרופד בנייר אפיה, ומניחים את הרולדה.

מתחילים לגזור לפרוסות (עם סכין או מספריים)

פרוסה ראשונה מכניסים פנימה .שתי פרוסות כלפי חוץ, עד שמסיימים לעצב את כל הרולדה.

אופים ב175 מעלות עד שהעוגה משחימה.

לציפוי העוגה יש כמה אופציות:

למרוח את העוגה לפני האפיה בביצה טרופה מעורבבת במעט מים.

בסיום האפיה מה שנותן ברק לעוגה מייד עם הוצאתה מהתנור למרוח סירופ סוכר

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

כמה טיפות של מיץ לימון טבעי.

לבשל את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס, להוסיף את הלימון ולבשל עוד כמה דקות, לצנן.

למילוי העוגה:

תתפרעו

אני הכנתי עם ממרח לוטוס שקניתי במחיר מופקע 25 ש"ח.ולפני שיגמר מהר מאוד בליקוק של כפית ועוד כפית מרחתי אותו על העוגה.

אזזזזז.....יש ממרח שוקולד

יש שוקולד וחלווה

יש אגוזים וריבה

יש קינמון

וישששש כיד הדימיון הפרוע שלכם

רוצה להגיד לכם שהבצק יוצא מדהים עם כל מילוי.

ותודה לבנות של קרמשניt

ושיהיה בהצלחה



טובה

הראשונה שתכין את העוגה זו דליה היא תקבל ממני ממרח לוטוס מתנה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...








אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מילוי שונה מאותו בצק -חלווה'
מילוי שונה מאותו בצק -חלווה
26/03/2014 | 16:05
5
50
לצפיה ב-'עוגת שמרים פרח בורג -שוקולד'
עוגת שמרים פרח בורג -שוקולד
26/03/2014 | 16:09
4
69
לצפיה ב-'מילוי שוקולד -פרח:-'
מילוי שוקולד -פרח:-
26/03/2014 | 16:14
3
53
לצפיה ב-'סבאייה שמרים'
סבאייה שמרים
26/03/2014 | 16:21
2
73
מעדן אמיתי
מי שלא מכין מפסידולמתכון

ומה צריך:

1 ק"ג קמח

3 כפות גדושות סוכר

1 כף דבש

1כף סילאן

1 כף שטוחה מלח

1 כף שטוחה שמרים

3 כוסות מים מהברז.

למריחה על הבצק:

100 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם מרגרינה.רכה מאוד.

את המרגרינה והחמאה לערבב בצלוחית.ולהשאיר על השיש.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם וו הלישה את השמרים,מלח , סוכר,סילאן ,דבש. לערבב כמה דקות.להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד ואפילו דביק.לא להוציא את הקערה מהמיקסר.לכסות ולהתפיח 20 דקות אחרי התפיחה הראשונה ללוש שוב דקה שתיים לכסות ולהתפיח 20 דקות. כך גם בפעם השלישית. בפעם השלישית לפזר קמח על כל הבצק ולכסות עד שיכפיל את נפחו.

אחרי שהבצק תפח נחלק לכדורים .

את הכדורים שוקלים במדויק כדי שכל כדור יהיה באותו גודל.

אתם יכולים להתאים לכם לפי גודל המגש שאתם רוצים לאפות (אני השתמשתי במגש ישן של פיצה שמזמן לא בתפקיד) אפשר גם בתבנית חד פעמית מרובעת. אני רציתי עגולה.

אחרי ששקלנו את כדורי הבצק. נכסה אותם וניתן להם לתפוח 15 דקות.

לקחת כל כדור לרדד דק בעובי של 3מ"מ ולמרוח בחמאה והמרגרינה המעורבבים.

לקפל את הבצק לרבע ולמרוח חמאה ומרגרינה. לקפל את הבצק כמו מעטפה וכל פעם למרוח את החמאה והמרגרינה

לצערי שכחתי לצלם את הקיפול אבל אתם בוודאי מכירים קיפול כמו של בצק עלים.

לשים בצד את הבצק המקופל כשהוא עטוף בקמח ולכסות.

כך לעשות עם כל כדורי הבצק.במשך הרידוד להכות את הבצק המרוח כדי להקל אחר כך על מלאכת הרידוד.

להכין מגש מתאים ולמרוח אותו היטב בחמאה.

כעת ניקח את הכדור הראשון שרידדנו וקיפלנו ונרדד אותו דק על משטח מקומח (בגודל המגש שהכנו)

נרים את הבצק עם המערוך ונניח אותו בזהירות על המגש .

אם לא הסתדר בדיוק הבצק על המגש אפשר לתת לו מתיחה בצדדים.

לרדד את הריבוע השני  ולהניח אותו על הבצק ששמנו כבר במגש.

להמשיך כך עד שסיימנו עם כל הבצק.

לחמם תנור ל160 מעלות.

למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום וקצח.

לאפות חצי שעה .

כשהבצק משחים מלמעלה להוריד את הטמפרטורה ל150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה בערך.

הערות והארות :

במתכון שקיבלתי מכינים עם חצי כוס סוכר, הוספה שלי זה כף סילאן וכף דבש ושלוש כפות סוכר.

עוד אמרו לי 200גרם מרגרינה ו100 גרם חמאה. אני שמתי מאה חמאה מאה מרגרינה. (בהחלט מספיק)

כששאלתי למה לא רק חמאה? אמרו לי כי ככה יוצא טעים.אם אתם רוצים נסו עם חמאה.

ולסיום...לא ראיתי מעולם איך מכינים סבאייה שמרים אז הכנתי מאיסוף אינפורמציה משלושה תימנים.

וזה מה שיצא.

ואני מודה שיצא טעים.

רק תכינו רסק עגבניות וקצת חריף ;)

ותהנו.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובבבבההה!! נהיית תימנייה? קראתי'
טובבבבההה!! נהיית תימנייה? קראתי
27/03/2014 | 00:02
1
31
בשבוע שעבר שאת הסבאיה רוב התימנים לא מכירים ולא יודעים להכין.
וזה סופר מסובך - איך הצלחת??
אני חושבת שבגלגולים הקודמים שלך הייתה תימנייה,עיראקית, מרוקאית וכו' וכו'.
בינתיים אני יכולה רק לפנטז על זה. אני אפילו לא חושבת שמוכרים סבאיה.
אני לא מפסיקה להתפעל מהתוצר שלך.
והכנתי את לחם התלישות שלך (חוץ מלחם האגוזים)
וגם את בצק השמרים עם השמן - הוא כל כך רך ונעים.
איזה גשם של מתכונים נהדרים הורדתן עלינו!!
(וראיתי שלא נפקד מקומו של מיץ התפוחים הזכור לטוב!!!)
אני תכף הולכת להעתיק את המתכונים שלכן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מיץ תפוחים'
מיץ תפוחים
27/03/2014 | 19:06
11

שבת שלום יקירתי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובהל'ה מזמינה את'
טובהל'ה מזמינה את
26/03/2014 | 16:36
1
33


המאפים שלך בכייף אלי ל כי מה לעשות בענייני שמרים ולחמים אני שני ידיים צ'פצ'וליות...
כל מאפה שלך זה מלמיליאן +++

כייף של מנות הבאת לנו, יישר כוח יקירה ורק בריאות כל הזמן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליוש יקרה שלי בהמון'
דליוש יקרה שלי בהמון
26/03/2014 | 19:01
19
ושמחה רק תזמיני.
ותודה לך יקירה על שיתוף במגוון מתכונים ניפלאיםםםםםם בהחלט לא פחות משלי לך כל מתכון מיליון דולרררר.
ולכבוד שבת הולכת להכין את העוף עם רוטב צ'ילי שלך מאמינה שיחוסלל.
תודה מאמי הרבה  בריאות
ו ענקקקקק
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טארט גבינה ופסיפלורה לימוני'
טארט גבינה ופסיפלורה לימוני
26/03/2014 | 16:50
8
60

טארט גבינה ופסיפלורה לימוני / השפית מיכל לוי אלחלל


החומרים לתחתית הבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה שלמה
2 חלמונים


החומרים למלית:
קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס תוכן פרי פסיפלורה בשל


לתבנית פאי בקוטר 24 ס''מ


הכנת הקלתית:
במעבד מזון מעבדים את הקמח וקוביות החמאה הקרה לבצק פירורי. מוסיפים
את אבקת הסוכר, המלח, ביצה והחלמונים. מעבדים עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. מחממים את התנור לחום בינוני
של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח,
לעלה הגדול קצת מקוטר התבנית. מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות.
שומרים במקרר.


הכנת המלית:
בקערת מערבל, מערבלים את קליפת הלימון ומיץ הלימון, הביצים, הסוכר
וגבינת המסקרפונה לקרם אחיד.
מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תוכן הפסיפלורה. יוצקים על הקלתית
ואופים 30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. מאחסנים במקרר.
מקשטים ברצועות קליפת לימון או ליים דקיקות.


הערות monday למתכון:
הכנתי את המתכון עם תבנית בקוטר 26 ס''מ. לבצק הוספתי עוד כ-3/4 כוס
קמח בערך, מפני שהוספתי עוד ביצה שלמה בגודל xl שלדעתי לא היה צורך
ומספיקות היו 2 החלמונים בלבד. אתם כמובן תנהגו אחרת.
בסופו של דבר יצא בצק מצויין.

הערות monday לגבי המלית:
שמתי רק 2 ביצים שלמות בגודל xl ואת תוספת 2 החלבונים שנשארו לי מהבצק.
מזגתי את קרם הגבינה על קלתית הבצק, ומעל יצקתי את הפסיפלורה. ערבלתי את הפסיפלורה סתם כך בצורת שייש....
אפיתי כ-35 דקות בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות...אבל כל אחד לבדוק לפי התנור שלו. יצאה עוגה  


בתיאבון ולהנאה, יש לכם בבלוג סדנת הכנה




אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת גבינה'
עוגת גבינה
26/03/2014 | 19:40
7
48

עוגת גבינה


החומרים:
7 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר

1 קופ` אינסטנט פודינג וניל
750 גר` גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
2 מיכלי שמנת חמוצה
5 כפות קורנפלור
קליפה מגוררת מלימון אחד


לקישוט:
מעדן אוכמניות כחולות של סאן דלפור - 100% פרי


אופן הכנה:
בקערה שמים את הפודינג  והחלמונים ומערבבים. אח"כ מוסיפים את הגבינה הלבנה,
את הסוכר, השמנת החמוצה והקורנפלור ומערבבים עד למרקם חלק.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר, מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה
ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מעבירים לתבנית קפיצית מס` 26  או תבנית סיליקון.
אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות ראשונות עם תבנית מים ליצירת אדים,
ואח"כ מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד כ-40 דקות.
לאחר שהעוגה הצטננה היטב מקשטים במעדן האוכמניות ומגישים.


הערות monday:
לא ידוע לי מקור המתכון, לכן לא נרשם
עוגה פשוטה אך נעשתה בהמון אהבה
תהנו



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגיות בוהן'
עוגיות בוהן
26/03/2014 | 19:50
6
71

עוגיות בוהן / קרין גורן

החומרים:
2 כוסות גדושות קמח
2/3 כוס אבקת סוכר
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן - 80 מ''ל


למילוי העוגיות:
ממרח חלבה / נוטלה או ריבה


אופן הכנה:

* מחממים תנור ל-160 מעלות.

* במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות ( פולסים ) רק עד שהבצק מתגבש.

* מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס''מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.

* אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב ( הן אמורות להישאר בהירות ). מצננים.

* ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה ( בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית ).
שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, מחוץ למקרר.


הערות monday למתכון וטיפ קטן:
עשיתי עוגיות יחסית גדולות, ויצאו לי 19 עוגיות. אפיתי בתנור מחומם מראש על חום של 160 מעלות כ-25 דקות.
כדי ליצור שקע גדול יותר בעוגיה למילוי העוגיה: אפיתי 10 דקות והוצאתי אותם בשביל להעמיק את שקע האפיה
למילוי, בעזרת ידית הכפית. כך אפשר ליצור את השקע יותר עמוק וללא שריפת הבוהן מחום הבצק....


בתיאבון ולהנאה



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגיות מקל סבא '
עוגיות מקל סבא
26/03/2014 | 20:01
5
50

עוגיות מקל סבא / השף קונדיטור רוית חן


החומרים:
1/2 כוס סוכר                                      
200 גר` חמאה                         
1/2 2 כוסות קמח
1 ביצה טרופה
10 גר` אבקת קקאו


לציפוי:
1 ביצה טרופה
סוכריות מזרה צבעוניות או פתיתי שוקולד


אופן הכנה:
לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה, להוסיף סוכר ולערבב היטב.
להוסיף ביצה ולערבב, להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק לשניים, להוסיף לחצי מהבצק את אבקת הקקאו וללוש עד לקבלת בצק חום,
ליצור משני הבצקים נחשים. להניח נחש לבן עם נחש שחור ולפתל אותם יחד.
לעקל את החלק העליון של כל נחש לצורת מקל סבא.
למרוח את העוגיות במעט ביצה טרופה, לפזר סוכריות צבעוניות ולאפות בתבנית תנור על נייר אפיה
בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.


הערות monday למתכון:
הכנתי עם 20 גר` של אבקת קקאו כדי לתת צבע שוקולדי יותר חזק.
אפיתי בחום של 175 מעלות 20 דקות בול. פיזרתי מעל פתיתי שוקולד.


בתיאבון ולהנאה



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם ''קליק'''
עוגת גבינה עם ''קליק''
26/03/2014 | 20:10
4
49

עוגת גבינה עם ''קליק'' / שי עשהאל


החומרים:
1 חב' גבינת כנען
750 גר' גבינה לבנה
5 ביצים
1 כוס קמח תופח
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
300 גר' שוקולד צ'יפס


לרוטב:
3 כפות ריבת תות
1/3 כוס מים


אופן הכנה:
לערבב היטב את כל החומרים ובסוף להוסיף את השוקולד צ'יפס.
לאפות בחום של 190 מעלות למשך כ-40 דקות.


הכנת הרוטב:
להרתיח את ריבת התות עם המים. כשהעוגה מוכנה ומקוררת למרוח
בעזרת מברשת את רוטב הריבה לזיגוג.



הערות monday למתכון:
הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון מעוצבת בקוטר 26 ס''מ. במקום שוקולד
צ'יפס שמתי 2 חב' כדורי ''קליק'' חלבי של 75 גר' כל אחת.
את כדורי השוקולד ערבבתי עם מעט קמח בתוך שקית ניילון כדי שלא
ישקעו לי למטה בתוך העוגה.
אפיתי בחום של 180 מעלות בתנור מחומם מראש עם מים בתוך
תבנית התנור. אפיתי בול 40 דקות.
אבל כל אחת ואחד יסתכל לפי התנור שלו...
השארתי את העוגה בתנור עוד כשעה ורק אחרי כן הוצאתי החוצה.
את העוגה השארתי במקרר למשך
לילה להתייצבות מלאה ורק אחרי הוצאתי את העוגה מתבנית הסיליקון.


סדנת הכנה מחכה לכם בבלוג

בתיאבון ולהנאה
ֻ


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגיות פרח עם מטבעות שוקולד '
עוגיות פרח עם מטבעות שוקולד
26/03/2014 | 20:21
3
52


עוגיות פרח עם מטבעות שוקולד / אביגייל מייזליק


החומרים:

200 גר' מחמאה
ביצה אחת
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
2 כוסות קמח
1 כוס שקדים טחונים
מטבעות שוקולד מריר



אופן הכנה:
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את המחמאה, הביצה, אבקת הסוכר והמלח, עד שמתקבלת
תערובת אוורירית ורכה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים.
ממשיכים לערבל מעט ככל האפשר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
במידת הצורך אפשר להוסיף 2-3 כפות מים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס''מ. בעזרת חותכן עוגיות בצורת פרח, חותכים עוגיות ומעבירים לתבנית אפיה
מרופדת בנייר אפיה.
מניחים במרכז כל עוגיה מטבע שוקולד אחד. אופים בחום של
180 מעלות למשך 15 דק' או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים.


הערות monday למתכון:
הכנתי עם חמאה ובמקום כפתורי שוקולד מריר, כפי שאתם רואים הכנתי עם הלבנים...
השתמשתי בחותכני עוגיות קטנטנים ויצר מראה שונה לעוגיות.
העוגיות ממש נימוחות בפה כמו ביסקוויטים  


בתיאבון ולהנאה


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת שיש נוטלה'
עוגת שיש נוטלה
26/03/2014 | 20:30
2
60


עוגת שיש נוטלה / תמי רון


החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה - 250 מ``ל
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
4 כפות נוטלה


לגיוונים:
מוסיפים לתערובת 1/2 כוס שוקולד צ`יפס
מוסיפים לתערובת 1/2 כוס אגוזים קצוצים



אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש-קייק.
מערבלים שמנת עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5-3 דקות עד שהתערובת מתעבה.
מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מוציאים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד.
יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית, מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ובוחשים בתנועות עדינות
ליצירת מראה שיש.
אופים 45 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.


**הערות לעוגת שיש נוטלה:
בספר מבטיחים "עוגה בחושה וטעימה במיוחד, והכל בזכות הנוטלה". כל מילה בסלע.
העוגה טעימה, רכה, אוורירית ומתחסלת כהרף עין.


מקצה שיפורים:
במתכון מבקשים לאפות את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.
בפועל, 45 דקות אף פעם לא הספיקו, ומאז שהספר התגלגל לידיי אפיתי את העוגה
הזו לפחות חמש פעמים. מה הפתרון? בדרך כלל אני אופה את העוגה בתנור שחומם ל-170 מעלות,
עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.


בטעם טוב:
העוגה פשוט מעולה, כל מה שעוגה בחושה צריכה להיות. רכה, טעימה, אוורירית, ובאופן כללי משמחת
לבב אנוש -
בין אם הוא אורח שצריך להאכיל או בן בית שבא לו משהו נחמד ליד התה של הבוקר.
הפלוס הגדול שלה הוא באמת קלות ההכנה. פלוס מינוס 10 דקות מרגע שתתחילו לעבוד עליה,
העוגה כבר תהיה בתנור.

** כל אלו הערות של תמי רון


הערות monday למתכון וטיפ לאי שקיעת שוקולד צ'יפס פנימה:
הכנתי את העוגה עם 2 כפות נוטלה במקום 4. את יצירת השיש יצרתי בתבנית עצמה כאשר
הוספתי את הנוטלה לתוך התבנית ושם קשקשתי את יצירת השיש.
אפיתי בתנור מחומם מראש בחום של 170 מעלות, 45 דקות.
לאחר 5 דקות של תחילת אפיה הוצאתי את העוגה ואז פיזרתי את שוקולד הצ`יפס,
( כך השוקולד או כל דבר אחר שתרצו להוסיף לא שוקע לכם פנימה ).
כמובן מחזירים חזרה לאפיה וממשיכים לאפות את הזמן שצריך.
אני הכנתי בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס``מ ולא בתבנית אינגליש-קייק.
יצאה מעולה ורכה מאוד.


בתיאבון ולהנאה


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גלילות אגוזים ותמרים '
גלילות אגוזים ותמרים
26/03/2014 | 20:52
1
56


גלילות אגוזים ותמרים / פסקל פרץ רובין


החומרים:

לבצק:
3 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
200 גר' חמאה או מרגרינה
1 כפית תמצית רום
1 שקית אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפיה


למלית:
1 קופ' ממרח תמרים ואגוזים
1 קופ' ממרח קוקוס


אופן הכנה:
שמים את הקמח בקערת מערבל, בגומה יוצקים את השמנת.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים עד שהבצק ניתק מהדפנות.
מחלקים ל-3 חלקים, מרדדים, מורחים את המלית ומגלגלים.
אופים בחום של 180 מעלות כמחצית השעה.



הערות monday וטיפ לעוגיות:
הכנתי 3 רולדות כאשר כל אחד מילאתי במילוי שונה: אחת מילאתי בממרח נוטלה ואגוזי לוז ביחד עם פתיתי קוקוס
שפיזרתי מעל הממרח, הרולדה השניה מילאתי בממרח תמרים ואגוזי פקאן שבורים גס
והשלישית מילאתי בממרח הקוקוס. אפיתי בחום של 175 מעלות כ-40 דקות או עד להזהבה בהירה ויפה.

לטיפ:
רוצים לחלק את הרולדות לפרוסות יפות ושהמלית בפנים לא תצא? לפני האפיה,
מניחים את הרולדות המוכנות בהקפאה לכ-30 דקות, מוציאים ומסמנים בעזרת
סכין סימני חיתוך בתוך הרולדות, כך המלית נשמרת, וכאשר מוציאים מהאפיה
אנחנו פשוט ממשיכים עם סימני הסכין עד לחיתוך מושלם של העוגיה עם מלית יפה בתוכה.
כך אפשר לעשות בכל רולדת מילוי כלשהיא.


בתיאבון ולהנאה


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב'
עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב
26/03/2014 | 21:01
53


עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב / קרין גורן


לשכבת שוקולד פתי בר וריבת חלב:
250 גרם ביסקוויטים שבורים גס בטעם רגיל או שוקו
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה


לשכבת מוס ריבת חלב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג ריבת חלב ( או 1 חבילה פודינג וניל בתוספת 2 כפות ריבת חלב )


לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר


לקישוט:
2 כפות ריבת חלב


מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב:
ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה ( בסיר על אש קטנה או במיקרוגל ).
מסירים מהאש ומצננים 5 דקות. מערבבים פנימה את שברי הביסקוויטים ומשטחים את
התערובת בתבנית עגולה בקוטר 24 ס``מ משומנת.


מכינים את מוס ריבת החלב:
מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב. ( אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב,
מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב, מוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה ).
משטחים מעל את תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.


מכינים את הציפוי ומקשטים:
בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ( מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח ).
שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד.
מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.


הערות monday:
מזהירה אתכם מראש, זו עוגה ממכרת, שאי אפשר להפסיק ליישר...
מסירה כל אחריות ממני לכל נזק שייגרם...


בתיאבון ולהנאה


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-' לחמניות ביס במלית שוקולד'
לחמניות ביס במלית שוקולד
26/03/2014 | 16:57
4
91
לחמניות במלית שוקולד שהכנתי לפני כחודש.

רכות וטעימות !

מקור ותמונות:אילנית12



לחמניות ביס שוקולד טעימות ורכות

מתאימות גם לילדים וגם לבה"ס (במקום הכריך עם שוקולד)

אצלי נטרפו ע"י המבוגרים

חומרים:בערך 20 קטנות תלוי בגודל

1 כף שמרים יבשים(25 גרם טריים)

500 גרם קמח לבן

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר

1 שקיק סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה

1 ביצה

מים  פושרים בערך 1 כוס(להתחיל עם 3/4 כוס)



למלית:

שוקולד מריר/חלב  קצוץ דק

ביצה טרופה

שומשום

הכנה:

לערבב את כל החומרים להוסיף את המים

בהדרגה.

ללוש 8 עד 10 דקות.

לכסות היטב ולחכות לתפיחה בערך כשעה אחת.

לאחר שעה ליצור פיתה קטנה  לשים כ 2 קוביות שוקולד מריר קצוץ דק  (על משטח מעט מקומח)

לגלגל לעיגול ולהניח בתבנית  מרופדת בנייר אפיה כשתפר הבצק  כלפי מטה. להשאיר  מכוסה לתפיחה נוספת כשעה בערך.

למרוח ביצה ושומשום.

לאפות בתנור  180-170  מעלות (שחומם מראש כ10 דקות)

בערך 25 דקות.

אפשר להכין ללא השוקולד.

בהצלחה וסופ"ש נעים לכולם./אילנית12


"זהות כפולה"-ספרו החדש של רם אורן

על גבר שמתחזה לחולה נפש ורוצח את אישתו

בדם קר כדי לרשת את הונה

כל הפרטים בקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...








.בנוסף אולי תאהב/י את:
לחמניות מקמח מלא וקמח לבן ...(תפוז בלוגים)  מרחבי הרשת בירה ואויסטרים: מה מחכה לכם בשבוע הקולינריה הבלגית?(עכבר העיר)  מרחבי הרשת העובדות המדהימות על חלב עיזים(משק צוריאל)  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראות מגרות מאוד, דליה'
נראות מגרות מאוד, דליה
27/03/2014 | 00:05
2
20
לפני כמה חודשים הכנתי לחמניות במילוי טונה חריפה - מתכון מהבלוג של מאיוש.
עכשיו יגיע תורן של המתוקות.
בטח ילדים יאהבו את זה.
תודה על המתכון.

ותודה על ההמלצה על הספר.
אני לא יודעת איך כל הספרים שלו - אבל אחרי השניים הראשונים הפסקתי לקרוא אותו (למרות שאני מתה על ספרי מתח) כי הוא מאוד חזר על עצמו.
זה נכון גם לשאר הספרים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יקירה'
תודה יקירה
27/03/2014 | 06:54
1
11
בהצלחה
בקשר לספר ,הספר הזה מומלץ
מכיוון שהעלילה מתרחשת לצערנו גם במציאות.
עכשין סיימתי ספר חדש של אורלי קראוס-ווינר
אהבה ודעות קדומות
גם יפה!
אני הפסקתי לקנות לוקחת מהספריה כבר אין מקום לספרים
בקרוב אשים רשומה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עדיין לא יצא לי לקרוא ספר של אורלי'
עדיין לא יצא לי לקרוא ספר של אורלי
27/03/2014 | 09:15
14
קראוס-ווינר - אם כי רצו לתת לי לקרוא - פשוט לא היה לי זמן,
ואני לא אוהבת להחזיק אצלי ספרים סתם.
אבל הגברת ווינר גנבה את השם מג'יין אוסטין. יש לה ספר - הכי ידוע והכי יפה והכי משובח שלה - שנקרא גאווה ודעה קדומה. ובאחד התרגומים הוא נקרא אהבה וגאווה - ונראה שזה הבסיס לשם של אורלי קראוס.
אשמח לקרוא את הרשומה כשתפרסמי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' גלילת שוקלד בקציפת וניל '
גלילת שוקלד בקציפת וניל
28/03/2014 | 15:17
40
גלילת שוקולד במלית קרם וניל



ניתן להכין את העוגה פרווה עם קצפת צמחית

ובנוזלים אפשר מיץ תפוזים.

העוגה מצויינת מיישרים אותה ללא הפסקה

לכל שלבי ההכנה של העוגה:
פה

חומרים: מידת הכוס סטנדרטית 240-250 סמ"ק

תבנית של התנור.

4 חלבונים

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית רום או רום אלכוהולי

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כפית גרידת תפוז/לימון

2 כפות קקאו

6 - -/ - 7- - כפות נוזל –אני שמתי חלב קר אפשר כל נוזל

נייר אפיה.

למלית:

דובדבנים משומרים(לא חובה)

קציפת וניל.



הכנה:

מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר

את הסוכר נוסיף בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

בינתיים מערבבים את כל החומרים הנוספים חוץ מהקמח

מערבבים היטב .מוסיפים קמח ומערבבים שוב.

מוסיפים את קציפים הביצים ומערבבים  היטב ובעדינות.

משמנים  נייר אפיה(גם בדפנות) מניחים על תבנית של התנור   יוצקים את התערובת באופן שווה ואופים בחום בינוני 10 דקות.

לאחר האפיה כשהעוגה עדיין חמה הופכים את התבנית(זהירות על הידיים)על מגבת נקייה מקלפים בעדינות את נייר האפיה

מגלגלים את  העוגה.

מחכים עד שהעוגה מתקררת מעט.

בינתיים מכינים את הקרם:

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

3/4 כוס חלב קר –(פה מידת הכוס אמורה להיות 200 סמ"ק)לפרווה אפשר מים או חלב סויה.

1 שמנת מתוקה 250 סמ"ק.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבהבערך 3 דקות או פחות.

ניתן להכפיל את חומרי הקרם ואז  אפשר לצפות גם מלמעלה את פני העוגה בקצפת.

כשהכנתי אותה כולם חשבו שהיא קנויה.

מומלץ להכין יום מראש לשים במקרר.

פה בתמונות היא חתוכה אחרי יום ורואים כמה היא יציבה.

בהצלחה/אילנית12.

אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ