הכנתי עוגת שוקולד ועוד...לכלתי החדשה
עוגת שוקולד קרם רוזמרי ושבבי קרמל
לתבנית מס' 24
3 ביצים
1/2 כוס שמן(חד פעמית)
1 שמנת חמוצה 9%
1-1/2 כוסות מים
100 גר' אבקת סוכר
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
לציפוי
2 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב
1 אינסטנט וניל צרפתי
2 כפות ממרח רוזמרי לערבוב עם הקרם לקישוט
50 גר' שבבי קרמל
100 גר' פצפוצי שוקולד אגוזי לוז
200 גר' ממרח רוזמרי
ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-160 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים,שמן,שמנת חמוצה,מים, אבקת סוכר,וקקאו במהירות נמוכה עד לאיחוד
החומרים
מוסיפים קמח מנופה ,אבקת אפייה ,ואבקת וסודה לשתיה מערבלים עוד דקה עד לתערובת אחידה
מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות
מצננים היטב
חוצים את העוגה מורחים ממרח רוזמרי מפזרים מעל שבבי קרמל ומעל קרם וניל
מניחים את החצי השני ומורחים מעל ומסביב קרם וניל
משאירים מעט קרם ומערבבים עם ממרח רוזמרי(2 כפות)
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מעל עפ"י רצונכם
מפזרים סביב פצפוצי שוקולד ומצננים במקרר כשעתיים לפחות