משלוח מנות לפורים

רותי410

New member
אוזני המן - מתכון מעולה של ברי סייג

המלית יכולה להיות כל מה שתרצו.
אני מעדיפה פרג.
אוהבת גם תמרים.
לא סובלת שוקולד.


אוזני המן – ברי סייג

60 יחידות (מעיגולים בקוטר 6 ס"מ)

רכיבים:
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
270 גרם חמאה רכה [השתמשתי במחמאה – רותי]
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפייה
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה [שמנת צמחית – ר']
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ, בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית, סוגרים ומהדקים לצורת משולש. מניחים את האוזניים בתבניות, שומרים על מרווחים ביניהן ומאחסנים את התבניות שעה במקרר.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180). אופים את האוזניים כ-15-17 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים ומגישים.

ניתן לאחסן בקופסה אטומה בטמפ` החדר עד 5 ימים.
 
עוגת קלמנטינות וקוקוס

זו אחת מהעוגות שאפיתי היום למשלוחי מנות ביום ראשון היתר הם עוגות שוקולד..
ביום ראשון יצטרף אלהם בקבוק יין קטן עם כל מני שוקולדים נחמדים יעטפו בצלופן ויגיעו ליעדם

מתכון קוקוס קלמנטינות - פירגה
צולם ע"י אושרת מלמד

המצרכים

תבנית משומנת 25X35 או 27X32
1.5 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ קלמנטינות טרי, סחוט ומסונן
2 ביצים שלמות
1/2 כוס מים חמים

לסירופ

1/2 כוס מיץ תפוזים, מהול ב-1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

לערבב בקערה קוקוס, סוכר, אבקת אפייה וקמח.
להוסיף אחר כך גם את הנוזלים ואת הביצים.
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
ליצוק לתבנית ולאפות בחום של 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה זהוב-חום.
להוציא את העוגה מהתנור ולחורר אותה בקיסם.
לצקת מיד, כשהעוגה חמה, סירופ מחצי מיץ תפוזים או מים מהול ב-/1/4 כוס סוכר
לקרר בטמפרטורת החדר.
לפזר קוקוס
 
למעלה